Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ντροπή για το Θεσμό ο Μίχας



Έχουμε γράψει ήδη για την πρόσληψη του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιώργου Σεφερτζή στη νομαρχία Πειραιά, κρυφά, χωρίς να το μάθει κανείς, με τις ευλογίες και την υπογραφή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Το πως μεθοδεύτηκε η πρόσληψη θα το γράψουμε άλλη φορά.

Ο επικοινωνιολόγος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Ποινική Δικαιοσύνη για μεγαλοκομπίνα του χρηματιστηρίου στην οποία είχε εμπλακεί ως μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας ΕΣΚΙΜΟ και είχε προφυλακιστεί μάλιστα.

Μετά όμως από εισήγηση του καταδικασθέντα για το παραδικαστικό κύκλωμα και κάτοικο σήμερα των φυλακών Κορυδαλλού, ανακριτή Ευάγγελου Καλούση, ως δια μαγείας, ο Γ. Σεφερτζής αποφυλακίστηκε και το έτος 2001 απαλλάχτηκε τελικά των κατηγοριών με Βούλευμα.

Ο Σεφερτζής προσέφερε στην Ελλάδα από τη θέση του γ.γ. Νέας Γενιάς στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επικοινωνιακός σύμβουλος του τ. υπουργού Γ. Δρύ και όψιμα, του Γιώργου Παπανδρέου, ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής που οι απόψεις του φιλοξενούνται στα ελληνικά και ξένα μέσα, ως στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες επικοινωνίας και ερευνών, ως σύμβουλος επικοινωνίας σε τράπεζα και σήμερα επίσημα στο Δημόσιο, στη Νομαρχία Πειραιά, πληρώνοντας όλοι εμείς το μισθό του.


Ο γνωστός λοιπόν επικοινωνιολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημερινός σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, "κρυφά" μισθοδοτούμενος από τη νομαρχία Πειραιά σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού με υπογραφή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, αλλά και τότε, το 2002, σύμβουλος του τ. υπουργού Γεωργίας Γ. Δρύ στη κυβέρνηση Κ. Σημίτη, ήταν και μέτοχος την ίδια εποχή της ανώνυμης εταιρείας Violan που ελέγχει την εισηγμένη στο Χ.Α.Α. Klonatex.

Η εταιρία ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ είναι βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε., μέσω της οποίας ελέγχονται και οι λοιπές εταιρίες του Ομίλου (ΛΑΝΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., NSM INVESTMENTS, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ, ΦΑΝΚΟ A.E.).

Τότε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000, παρασυρόμενοι από την ευδαιμονία μιας μακροχρόνιας ανοδικής χρηματιστηριακής τάσης που είχε ξεκινήσει ξεκάθαρα πια από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και συνεχιζόταν, οι χρηματιστηριακοί "παίκτες" ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτοι στα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους.

Αργότερα κάλυψαν τα ίχνη τους κάτω από την ανωνυμία offshore εταιρειών αλλά και με άλλους διαφορετικούς και πολλές φορές απλοϊκούς τρόπους.

Δείτε λοιπόν στις φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερες) πως εμφανίζεται ως μέτοχος της εταιρείας ΒΙΟΛΑΝ, ο Γιώργος Σεφερτζής και ο αδελφός του Θωμάς Σεφερτζής, στην επίσημη αναφορά προς τις αρχές του Χ.Α.Α. της εταιρείας ΚΛΩΝΑΤΕΞ τα έτη 2001 αλλά και 2002.




Η ΚΛΩΝΑΤΕΞ αναφέρει στην αναφορά αυτή του 2001, αλλά επίσης και σε εκείνη του 2002, όλους τους μετόχους της ουσιαστικά μητρικής της ΒΙΟΛΑΝ ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία.

Τα ποσοστά συμμετοχής μην σας φαίνονται μικρά. Μεταφράζονταν εκείνη την εποχή σε πολύ μεγάλα νούμερα ευρώ.



Στην αντίστοιχη αναφορά όμως προς τις αρχές του Χ.Α.Α. το 2004 οι μικροί μέτοχοι ομαδοποιούνται κάτω από την αόριστη κατηγορία "Λοιποί".






Παρατηρείστε επίσης τα ονόματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΛΑΝ κατά τα έτη 2002 και 2004. Το 2004 είχαν πλέον αρχίσει να διαφαίνονται τα σοβαρά προβλήματα και οι πιο συνετοί εγκατέλειψαν το σκάφος.

Και ρωτάει ο καχύποπτος Έλληνας:

Που τα βρήκε τα λεφτά ο σύμβουλος Σεφερτζής αλλά και ο αδελφός του για να επενδύσουν στη Violan;

Μήπως η συμμετοχή αυτή είναι μαύρη αμοιβή του Σεφερτζή για τις καθοδηγούμενες ενδεχομένως συμβουλές και την επιρροή που ασκούσε στον τ. υπουργό;

Θα μας ενημερώσει κάποτε ο παράνομος νομάρχης Γιάννης Μίχας αν ο Σεφερτζής είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται από το Νόμο για την πρόσληψή του στη Νομαρχία Πειραιά;

Θα μας αποκαλύψει ποιές είναι οι μηνιαίες απολαβές του κ. Γιώργου Σεφερτζή από τον κρατικό κορβανά;

Θα μας ενημερώσει ποιό είναι το γραφείο του και κάθε πότε έρχεται στη δουλειά ο κ. Σεφερτζής;

Γιατί χάνει τη μιλιά του ο λαλίστατος κατά τα άλλα νομάρχης Γιάννης Μίχας όταν έχει υποχρέωση να μιλήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: