Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Το θηλέων (δεν) βραβεύει το Μίχα



Έγινε κι αυτό. Κανένα σχόλιο.

Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως την προώθησε η νομαρχία Πειραιά (19.1.2008) στα γνωστά "μέσα ενημέρωσης":

Συγκινητική έκπληξη επεφύλαξε στον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα το Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, κατά την πρώτη ημέρα της διημερίδας με θέμα «Η κοινωνία συναντά την σύγχρονη βιολογία» που συνδιοργανώνουν σήμερα και αύριο (18 & 19 Ιανουαρίου) στον Πολυχώρο «Απόλλων», η Νομαρχία Πειραιά, το Ράλλειο Λύκειο και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Ραλλείου κ. Ιωάννης Παπαθεοχάρης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μίχα ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, τόνισε ότι:

[ Παρακαλούμε όχι άλλο κάρβουνο! ]

«Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή που δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και το σύνολο των συνεργατών μου και των εργαζομένων της Νομαρχίας Πειραιά, που με υπευθυνότητα, με μεθοδικότητα και πίστη εργάζονται καθημερινά για την επίτευξη των στόχων και των οραμάτων μας.

Για μας αυτή η πλακέτα σημαίνει πάνω από όλα ευθύνη.

Ευθύνη να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά για μια σύγχρονη παιδεία, προσαρμοσμένη στην δυναμική των καιρών, που θα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών μας. Η διοργάνωση ημερίδων όπως η σημερινή, υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον στόχο.

Είναι μια σημαντική και μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να μάθουν περισσότερα για την Βιολογία, την επιστήμη της ζωής, την επιστήμη του 21ου αιώνα».

Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε:

« Η Νομαρχία Πειραιά θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στο πολύτιμο έργο που επιτελούν.

Γιατί τα οράματα για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής είναι κοινά και η πραγματοποίησή τους είναι υπόθεση όλων μας».

Στην ημερίδα εκτός από τον Νομάρχη Πειραιά χαιρετισμό απηύθυναν επίσης:

Ο βουλευτής Α' Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και
Ο βιολόγος, καθηγητής του Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων κ. Γεώργιος Κατωπόδης.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν επιστημονικές εισηγήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας, από τους:

Δρ. Σύρρου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής Βιολογίας/Ιατρικής Γενετικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Δρ. Μπαλασοπούλου Αγγελική, Υπεύθυνη του εργαστηρίου Προγεννητικής διάγνωσης στη Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας του Λαϊκού Νοσοκομείου και

Δρ. Θάνο Δημήτρη, Διευθυντή, αναπληρωτή πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών.

Οι εργασίες της διημερίδας ολοκληρώνονται το Σάββατο 19/1/2008 με εισηγήσεις από τους:

Δρ. Θωμαΐδου Δήμητρα, Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Παστέρ και

Δρ. Σταυροπούλου-Γκιόκα Αικατερίνη, μεση Επίκουρη Καθηγήτρια, Διευθύντρια της τράπεζας ομφαλοπλακουντιακού αίματος στο ΙΙΒΕΑ.

Θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης από τους:

Δρ. Αλαχιώτη Σταμάτη, καθηγητή Γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,

Δρ. Κάζλαρη Χάρη, Λέκτορα Εμβρυολογίας και Δρ. Παπαδάκη Μάνο, πρόεδρο ΠΕΒ.


Φτύστε τον κόρφο σας και μετανοείστε τώρα.




Φέτος λοιπόν μετανόησαν και δεν έκαναν έκπληξη με βράβευση στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Καμία ανακοίνωση από τη νομαρχία. Καμία ανακοίνωση από το θηλέων.

Λέτε ο κόσμος να αρχίζει να μαθαίνει;

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη διημερίδα 2009:

«Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία» στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά Η 3η Διημερίδα Βιολογίας με θέμα «Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία», πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά από το Ράλλειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και τη Νομαρχία Πειραιά.

Στη Διημερίδα συμμετέχουν έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, ερευνητές και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μελέτες και τις εμπειρίες τους σε θέματα σύγχρονου προβληματισμού σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου, τα μεσογειακά οικοσυστήματα, τη γενογραφία των πληθυσμών, την βιοϊατρική επιστήμη και άλλα καίρια ζητήματα για την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του [ πάλι ] ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι προκλήσεις και οι προοπτικές που διαμορφώνονται με την εξέλιξη των επιστημών και την κομβική τους σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελούν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και ενδιαφέρον ζήτημα.

Η 3η Διημερίδα που διοργανώνεται στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ, προσφέρει το κατάλληλο πεδίο για την επωφελή ανταλλαγή εμπειριών με παράλληλο άνοιγμα των επιστημών στην εκπαίδευση και στην ευρύτερη κοινωνία.Στη Νομαρχία Πειραιά θέλουμε ενήμερους πολίτες και επιστημονικά αλφαβητισμένους μαθητές, που θα αναγνωρίζουν την αξία των επιστημών και θα σέβονται το αγαθό της ζωής σε όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται».

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες Πληροφορίες

Πολυχώρος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια)

τηλ:210 210 4539395,

Email: apollon@nomarhiapeiraia.gr

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-1-2009

10.15 Έναρξη - Χαιρετισμοί

10.30 Από τον Δαρβίνο έως σήμερα : Μια προσπάθεια απόδοσης της σύγχρονης «εξελικτικής αντίληψης», Ροδάκης Γεώργιος, Αν.Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Μοριακής Εξέλιξης Πανεπιστημίου Αθηνών

11.30 Φαρμακογενετική : Η επιλογή του αποτελεσματικότερου φαρμάκου για κάθε ασθενή εξαρτάται από το DNA του, Σανούδου Δέσποινα, Ερευνήτρια Γ, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

12.15 Διάλειμμα

12.30 Εξαγωγή DNA από σιτάρι Πειραματική διαδικασία από το Α ΕΚΦΕ Πειραιά

12.45 Η Βιοποικιλότητα στο Μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα, Τσελεπίδης Αναστάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά

13.30 Εθνικές και εθνολογικές γενετικές βάσεις δεδομένων : Προσδιορισμός της γενογραφίας ανθρωπίνων πληθυσμών.Πατρινός Γεώργιος, Επικ.Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Erasmus Ρόττενταρμ, Ολλανδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-1-2009

10.00 Μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένων κυττάρων για την αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού μετά από τραυματισμό.Παπαστεφανάκη Φλωρεντία, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

11.00 Η συμβολή της ανάλυσης του γονιδιώματος του ανθρώπου στην βιοϊατρική επιστήμη και στην κοινωνία.Μοσχονάς Νικόλαος, Καθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

11.45 Διάλειμμα

12.15 Κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη - περιβαλλοντικά προβλήματα - ποιότητα ζωής - αειφορία - περιβαλλοντική εκπαίδευση Φαραγγιτάκης Γεώργιος, Οικονομολόγος - Βιολόγος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής

13.00 Ο ρόλος της φωτιάς στα μεσογειακά οικοσυστήματα: παρελθόν, παρόν και μέλλον Αριανούτσου Μαργαρίτα, Αν.Καθηγήτρια Οικολογίας Βιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: