Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Καλός ζωγράφος αλλά...


Βρε μανία που έχει πιάσει το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να κάνει δώρα πίνακές του.

Εντάξει η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι κοιτάμε να περικόψουμε λίγο τα έξοδα στα δώρα.

Άλλοι δωρίζουν το μπουκάλι ουΐσκι που τους δώρησαν τον προηγούμενο χρόνο, κάποιες νοικοκυρές φτιάχνουν γλυκά και βγάζουν με αυτά τις υποχρεώσεις, αλλά χτύπησε η κρίση και την πόρτα του νομάρχη Πειραιά;

Οι πίνακες που δωρίζει συνήθως ο νομάρχης είναι σε μέγεθος περίπου 80x60 cm έτοιμοι σε κορνίζα χρυσαφί ρουστίκ με θέματα που απεικονίζουν γεωμετρικά ... σκάφη (τα σκάφη όχι η σκάφη) κατάλοιπο μάλλον της τεχνολογικής εκπαίδευσης του νομάρχη ως ναυπηγού.

Τα χρώματα είναι γήινα, φθινοπωρινά. Το κανελο-μπορντω-κόκκινο, το ωραίο το κιτρινο-πορτοκαλο-σομών που θα έλεγε η Μυραράκη δεσπόζουν δένοντας αρμονικά με τις μαύρες παχιές αλλά αχνές σχεδόν ευθείες γραμμές των μορφών.

Οι πίνακες ταιριάζουν θαυμάσια τόσο στο γραφείο όσο και στο σαλόνι και προτείνω να τοποθετηθούν δίπλα σε φωτεινή φυσική ή τεχνητή πηγή, παράθυρο η φωτιστικό, ώστε οι γραμμές του φωτός να δένουν συνεργατικά με τις γραμμές του πίνακα συμπληρώνοντας οι μεν τις δε και χαρίζοντας διαφορετικά συναισθήματα στον επίμονο παρατηρητή ή διερχόμενο επισκέπτη του χώρου ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Στη φωτό ο πίνακας "Το Φθινόπωρο", του Chris Peters, λάδι σε καμβά 40x50 cm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: