Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές σήμερα ποιό κόμμα θα τις κέρδιζε;




Αν απαντήσατε η Νέα Δημοκρατία απαντήσατε σωστά.

Στα χέρια του Πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν έρευνες, συνοδευόμενες από αναλύσεις, που δίνουν την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία με μια διευρυμένη δεξιά πρόταση θα κέρδιζε ξεκάθαρα μάλιστα τις βουλευτικές εκλογές αν αυτές γίνονταν σήμερα.

Η λεγόμενη ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ θα έκλεινε πολύ γρήγορα και θα άνοιγε προς την άλλη μεριά με χειρισμούς τακτικής από το κόμμα που κυβερνά.

Το σενάριο προϋποθέτει ένα μείγμα παροχών που θα παρουσιαστούν ως μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας τροφοδοτούμενα κυρίως από το πακέτο στήριξης που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, θα υπάρξει ως έκπληξη των τελευταίων ημερών η πλήρης συσπείρωση των δεξιών δυνάμεων με πιθανή επιστροφή και ενσωμάτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία.

Οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής θα δείξουν αν αυτή η κίνηση θα βοηθούσε να περάσει η Νέα Δημοκρατία πρώτη το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Ας σημειωθεί ότι ένα κόμμα που κυβερνά έχει και τον παραδοσιακό Ελληνικό αέρα της "νοθείας".

Με τη λέξη αυτή εννοούμε:

1. Κάθε αθέμιτο μέσο επηρεασμού της κρίσης των ψηφοφόρων

2. Αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού προς όφελος της κυβερνώσας παράταξης που εμφανίζεται κυρίως με αλλαγή του εκλογικού νόμου ή με αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών

3. Ευθεία εξαπάτηση του αντιπάλου με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό και εννοούμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Ή βέβαια συνδυασμό και των τριών άνω.

Για παράδειγμα, στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών γνωστό ως debate στις βουλευτικές του 2007, είναι γνώμη του blog μετά από ανάλυση των σχετικών video, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προηγούμενη γνώση των ερωτήσεων που θα ακολουθούσαν από τους δημοσιογράφους ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε σε άγνωστες γι' αυτόν ερωτήσεις.

Η ανάλυση βασίζεται στο γεγονός ότι ο Καραμανλής προσπαθούσε να είναι επικοινωνιακός με τη γλώσσα του σώματος χωρίς να κοπιάζει αντίστοιχα να απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Από την άλλη μεριά ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθούσε στις απαντήσεις του την τακτική των έτοιμων λεκτικών μπλόκ, δηλαδή παραγράφων που θα μπορούσαν να "κολλήσουν" αποτελεσματικά σε διάφορες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η διαδικασία αυτή είναι όμως ιδιαίτερα κοπιαστική και προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία στη χρησιμοποίησή της.

Το γεγονός αυτό, σε συνθήκες μάλιστα τηλεοπτικού στρές τον έκανε να νιώθει άβολα με αποτέλεσμα να χάσει πόντους.

Με τέτοιες μεθόδους γνωστές στους κυρίαρχους αντιπάλους που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε οποιαδήποτε έστω υπόνοια αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα αν αυτές γίνουν κάτω από τις σημερινές πολιτικές συνθήκες.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπάρχουν πολλές εναλλακτικές τακτικές από το ΠΑΣΟΚ. Δυσκολεύει όμως η κατάσταση όταν είναι αυτό που όλο πιο συχνά και επίμονα ζητά εκλογές.

Κατά τη γνώμη του blog θα έπρεπε να κινείται ακριβώς αντίθετα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

META ΞΥΠΝΙΣΕΣ ?????

John Titor είπε...

Φιλε και γειτονα Μιχαλη θα εχεις τη συμπαρασταση μας σε αυτο τον αγωνα κατα της λογοκρισιας.
Θα γινει μεγαλος αγωνας για να κερδιθει (η αυτονοητη) Δημοκρατια του λογου.

Ανώνυμος είπε...

Το συνηθίζουν να ξεχνούν στην δημοκρατική μας χώρα πως εάν ο κρινόμενος είναι πολιτικός τα όρια της αποδεκτής κριτικής προς το πρόσωπό του είναι ευρύτερα απ’ό,τι στην περίπτωση ενός απλού ιδιώτη..

Επικοινωνία: