Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Χωρίς τον ξενοδόχο υπολογίζει ο Γιάννης Μίχας




Την εκ νέου υποψηφιότητά του στον Πειραιά ανακοίνωσε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία».

(βλ. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=1931)

Έτσι, μετά τους Νικήτα Κακλαμάνη και Παναγιώτη Φασούλα και ο Γιάννης Μίχας δηλώνει την προτίμησή του στην αυτοδιοίκηση και δεν μεταπηδά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και της απάντησης είναι το εξής:

Ερ. Ο δήμαρχος της Αθήνας, δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Το ίδιο και ο Παναγιώτης Φασούλας στον Πειραιά. Ο Γιάννης Μίχας θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του νομάρχη Πειραιά;

Απ. Η μέχρι σήμερα διαδρομή μου, από το συνδικαλιστικό κίνημα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά μέχρι και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, φανερώνει ότι για μένα η πεμπτουσία της πολιτικής ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο αγώνας στο πλευρό των πολιτών.

Όχι αποστασιοποιημένα, αλλά στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο μετερίζι των διεκδικήσεων.

Αυτή η επιλογή ζωής, που δεν την αλλάζω με τίποτε, νομίζω ότι μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο μέσα από την αυτοδιοίκηση που είναι το ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας μας, εκεί που όλοι και όλα κρίνονται καθημερινά στο στίβο της καθημερινότητας από τους πολίτες.

Η απάντησή μου λοιπόν στην ερώτησή σας βγαίνει εύκολα και αυθόρμητα.

Αυτοδιοίκηση και πάλι αυτοδιοίκηση.


Καναπέ και πάλι καναπέ

Μάλλον αυτό εννοεί ο κ. Μίχας καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του που σας έχουμε παρουσιάσει ήδη, τα τελευταία χρόνια είχε καλομάθει στον καναπέ της Νομαρχίας Πειραιά.

(βλ. Μίχας Γιάννης: "Είχαμε καλομάθει τα τελευταία χρόνια στον καναπέ" )

Θεωρούν όμως κάποιοι αιρετοί αυτοδιοικητικοί ότι οι επόμενες εκλογές, που αφορούν την αυτοδιοίκηση, θα είναι λίγο ως πολύ σαν την ύποπτη βόλτα του 2006.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι ενεργοί πολίτες κατά την επόμενη προεκλογική περίοδο, όταν με το καλό αυτή φτάσει, θα ζητήσουν από τους διαχειριστές των κοινών θεμάτων να κάνουν Ταμείο και να παραδώσουν πλήρη ανάλυση των οικονομικών συναλλαγών που έγιναν για το καλό μας τα προηγούμενα χρόνια.

Τότε θα ενημερωθούμε όλοι για κάποια ανομολόγητα δάνεια διαφόρων μορφών που θα πρέπει να πληρώσουν τα παιδιά μας.

Δεν μας έφτανε το παραμύθι από την Κεντρική Εξουσία το ακούμε τώρα και από τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Αμάν πια!

Από την άλλη μεριά είναι γνωστό ότι οι νομαρχίες, όπως τις ξέρουμε τώρα, δεν θα υπάρχουν στο μέλλον.

Καπούτ!

Είναι αποφασισμένο εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι Νομαρχίες ως διοικούμενος αυτοδιοικητικός μηχανισμός από αιρετούς θα σταματήσει να υφίσταται.

Οι Γενικοί Γραμματείς της Περιφέρειας θα είναι πλέον οι αιρετοί και οι Περιφέρειες θα αποτελούν το β' βαθμό αυτοδιοίκησης καθώς έτσι θα διευκολυνθεί και η απορρόφηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και θα υπάρχει μια πιο, για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον, ενιαία Δημόσια Διοίκηση.

Σήμερα κάθε πολιτικός μικρού, μεσαίου ή μεγάλου βεληνεκούς που προωθήθηκε στα αυτοδιοικητικά πόστα με την ευλογία και υποστήριξη του κόμματος έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι και θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο για κάθε θέμα που βρίσκεται στην δημόσια και ενίοτε στην ιδιωτική σφαίρα.

Λίγο Τσάβες θυμίζει η όλη κατάσταση.

Οι δηλώσεις των κορυφαίων της αυτοδιοίκησης του Πειραιά είναι άκαιρες και βεβιασμένες.

Για να δούμε τι θα πει και το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά για τον κ. Μίχα έχουμε υποστηρίξει ότι δεν δικαιούται σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ να είναι και Συντονιστής Ανασυγκρότησης του Κόμματος και Νομάρχης χωρίς να έχουμε εισπράξει κάποια αντίθετη αιτιολογημένη άποψη, εκτός βέβαια από τη γνωστή Αγωγή κατά του blog.

(βλ. Και κομματικά έκθετος ο Μίχας )

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κάποιοι δημοκράτες του Υπουργείου Εσωτερικών προωθούν σχέδια "αυτοδιοίκησης" σε επίπεδο γειτονιάς.

Ναι. Αλήθεια είναι!

Έτσι τουλάχιστον καταλάβαμε από αυτά που ακούσαμε με τα αυτιά μας από υψηλό στέλεχος θηλυκού γένους. (Κάναμε και διευκρινιστική ερώτηση).

Στο μέλλον δεν θα μπορούμε ούτε να συνευρεθούμε διότι ο κομματικός της γειτονιάς θα έχει στήσει αυτί.

Αν φτάσουμε εκεί, ποιός ξέρει, μπορεί να πάρουμε και εμείς τις μολότωφ.

Και αυτό είναι δέσμευση!

Όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: