Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Έφτασαν δώρα από την Κρήτη



Σύμφωνα με σημερινή 17.2.2009 ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά.

Ενάμισι τόνο οπωροκηπευτικά που έστειλαν στη Νομαρχία Πειραιά οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «Νότος» και «Κάμιρος» από την Ιεράπετρα της Κρήτης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης όπως αναφέρουν, για τη συμπαράσταση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά, διένειμε η Νομαρχία Πειραιά στην εκκλησία και σε ιδρύματα της περιοχής.

Τα προϊόντα (τομάτες, πιπεριές, λεμόνια) δόθηκαν συγκεκριμένα στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Πειραιά, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Παιδικό Σπίτι Οικοτροφείο Αρρένων, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο φιλανθρωπικό σωματείο η Γωνιά του Παιδιού και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας για τις ανάγκες του συσσιτίου.

Στην κοινή επιστολή που συνέταξαν οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί προς τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «το μόνο θετικό που μας απέμεινε από αυτά τα θλιβερά γεγονότα είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά ως άνθρωπο για τη στήριξη και τη φιλοξενία που μας δείξατε. Να είστε σίγουρος ότι οι Κρητικοί εκτιμούν αυτούς που τους φέρονται αντρίκεια.

Ως μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας προς το πρόσωπό σας αλλά και ως προς τη συμπεριφορά σας απέναντι στους Κρήτες αγρότες, τα Διοικητικά μας Συμβούλια αποφάσισαν ομόφωνα να σας σταλεί ένα μικρό δώρο.

Επιφυλασσόμεθα για τη συνέχεια».

Στη φωτογραφία επάνω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του αγροτικού συνεταιρισμού Νότος ενώ στη συνέχεια εκείνα του Κάμιρου με περισσότερες πληροφορίες:

Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΚΑΜΙΡΟΣ”
Τηλ/FAX: 28420 27168,
email: info@kritikopervoli.gr

Ο Συνεταιρισμός


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάμιρος ιδρύθηκε στο Κεντρί Ιεράπετρας της Κρήτης και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Στόχος είναι η παραγωγή, οργάνωση, συγκέντρωση, τυποποίηση και διακίνηση προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με σύγχρονο πνεύμα συνέπειας και ορθολογιστικές κινήσεις τόσο στο τομέα της παραγωγής όσο και της διακίνησης των προϊόντων, αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους συνεργάτες. Η ονομασία Κάμιρος προέρχεται από το αρχαίο όνομα της πόλης μας.Η καλλιεργούμενη έκταση του Συνεταιρισμού μας βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας της Κρήτης. Η Ιεράπετρα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού και αντικρίζει το Λυβικό Πέλαγος του οποίου οι κλιματολογικές συνθήκες (μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερη μέση θερμοκρασία από όλη την Ελλάδα) μας βοηθούν να έχουμε πολύ καλή ποιότητα προϊόντων.

Ποιότητα


Θεωρώντας πρώτη υποχρέωση μας την ασφάλεια του καταναλωτή, του παραγωγού και την προστασία του περιβάλλοντος ακολουθούμε διαδικασίες ορθής γεωργικής πρακτικής σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EurepGap. Τα μέλη του συνεταιρισμού έχουν πιστοποιηθεί όχι μόνο για το σύνολο των καλλιεργειών τους αλλά και για το χειρισμό των προϊόντων. Κάτω από συνεχή καθοδήγηση, επίβλεψη και έλεγχο από εξειδικευμένους επιστήμονες προμηθεύουμε την αγορά με ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

Τα Μέλη

Τα μέλη του Συνεταιρισμού διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία και δέχονται συνεχή εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνικές καλλιέργειας και συστημάτων διαχείρισης βελτιώνουν συνεχώς τα παραγόμενα προϊόντα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του καταναλωτή.

Υποδομή

Σε ένα νεόκτιστο κτήριο στο Κεντρί της Ιεράπετρας με ράμπες παραλαβής και φόρτωσης, χώρους αποθήκευσης και σύγχρονο διαλογητήριο γίνεται η διαλογή και συσκευασία των προϊόντων.

Εξοπλισμός

Ο Συνεταιρισμός μας για να έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα των προϊόντων του επένδυσε στην αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για διαλογή της τομάτας με δυναμικότητα 3500 κιλά/ώρα.

Δυναμικό

Απασχολούνται έξι έμπειρα άτομα με δυνατότητα 25000 κιλά τομάτας ημερησίως.

Προϊόντα

Τα προϊόντα μας είναι τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κολοκύθια. Στη διαδικασία διαλογής γίνεται αυστηρός έλεγχος με βάση τις ποικιλίες, το χρώμα και το βάρος του καρπού. Εγγυόμαστε την ομοιομορφία και την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας. Σε συνεργασία με αξιολογημένα φυτώρια και εταιρείες διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού προχωρήσαμε στη δημιουργία και λειτουργία πειραματικού σταθμού με δοκιμές νέων υβριδίων που έρχονται να καλύψουν τις νέες διατροφικές ανάγκες του καταναλωτή.

Διακίνηση

Η συσκευασία των προϊόντων γίνεται σε χάρτινα κιβώτια ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Συνεργαζόμενοι με αξιόπιστες εταιρείες μεταφοράς και ελέγχοντας σχολαστικά τα ψυγεία φορτηγά εξασφαλίζουμε την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση των προϊόντων μας.


Παληκάρια, αφού μάθατε το δρόμο γιατί δεν ξανάρχεστε να συζητήσουμε και για δουλειές;

Ο Πειραιάς είναι μεγάλο καταναλωτικό αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο.

Έχει επίσης αρκετές μεταποιητικές βιομηχανίες που θα μπορούσαν να φτιάξουν ωραία λιαστή ντομάτα και γλυκό ντοματάκι και να τα εξάγουν κιόλας.

Υπάρχουν ακόμη αρκετοί διαθέσιμοι χώροι σε πολύ καλή τιμή ιδανικοί για αποθήκες και ψυγεία.

Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τα λόγια και να πάμε στα έργα;

Εμείς θα επιμείνουμε από το blog για συνεργασία Κρήτης - Πειραιά και ξέρετε τι γίνεται όταν μουλαρώνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: