Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πιθανόν χωρίς καύσιμα το τουρκικό αεροσκάφος




Πιθανόν λόγω έλλειψης καυσίμων έπεσε το τουρκικό αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800.

9 νεκροί και 50 τραυματίες μέχρι στιγμής από το τραγικό δυστύχημα (11:40 π.μ. ώρα Ελλάδας, 25.2.2009) στο Άμστερνταμ όταν το αεροπλάνο της Τουρκικής εταιρείας Turkish Airlines κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Schiphol της Ολλανδικής πόλης προσεδαφίστηκε εκτός διαδρόμου σε παρακείμενο αγροτικό χώρο.

Η άτρακτος του αεροσκάφους κόπηκε στα τρία ενώ κάποιοι από τους κινητήρες αποκολλήθηκαν από το σώμα του και βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά.

Ωστόσο, δεν προκλήθηκε πυρκαγιά που είναι και η κύρια αιτία των πολλών θανάτων επιβατών σε ανάλογα ατυχήματα.

Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο αεροπλάνο δεν υπήρχαν καύσιμα που ίσως να αποδειχθεί ότι ήταν και η αιτία του συμβάντος.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2008 στις ΗΠΑ έγινε γνωστό ότι πιλότοι της εταιρείας US Airlines υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης διότι ζήτησαν να έχουν επάρκεια καυσίμων περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά περισσότερο από ότι υπολογίζεται ότι είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση των δρομολογίων.

Οι κυβερνήτες κρίθηκαν "ανεκπαίδευτοι" καθώς μάλλον δεν γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο πολλαπλασιάζει το κόστος πτήσης λόγω του επιπλέον φορτίου των καυσίμων, αλλά ιδιαίτερα επειδή δεν ήξεραν ότι μειώνει σημαντικά την κερδοφορία της αεροπορικής εταιρείας.

Η φωτογραφία από: http://news.xinhuanet.com/english/2009-02/25/content_10895975.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: