Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Πολίτες "απαλλοτρίωσαν" οικόπεδο στα Εξάρχεια




Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2009 η δενδροφύτευση του οικοπέδου που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Την πρωτοβουλία να "απαλλοτριώσουν" το χώρο που χρησιμοποιείτο ως σταθμός στάθμευσης αυτοκινήτων πήραν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Εξαρχείων και ξεκίνησαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που καθυστερούσε αδικαιολόγητα να πράξει η επίσημη τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων.

Το οικόπεδο ανήκει στο ΤΕΕ το οποίο είχε προτείνει στους τοπικούς άρχοντες την ανταλλαγή του με άλλο ώστε να παραχωρηθεί ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους "στριμωγμένους" κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, όταν έληξε η μίσθωση του χώρου από εταιρεία που τον εκμεταλλευόταν ως υπαίθριο πάρκινγκ, ο δήμος δήλωσε πως δεν ενδιαφερόταν για την ανταλλαγή, επειδή δεν είχε χρήματα για την ανάπλαση.

Οι πολίτες έβαλαν ένα χεράκι για να βοηθήσουν για τα σχετικά και φαίνεται ότι το διασκέδασαν με την ψυχή τους και αυτοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες που ήρθαν από αλλού στην Αθήνα για το γεγονός και έμειναν μέχρι αργά το βράδυ.

Στο χώρο ακούγονταν καλή ζωντανή μουσική και τραγούδια από καλλιτέχνες που πρόσφεραν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και εισέπρατταν σαν ανταμοιβή την ενθουσιώδη άμεση αναγνώριση του κοινού που χόρευε στους εναλλασσόμενους ρυθμούς.

Το κλίμα ευχάριστο και οι παρουσίες τόσο καθαρές και όμορφες που σε παρέσυραν άμεσα να ενταχθείς στην ομάδα και να περάσεις καλά.

Στο χώρο υπάρχει βέβαια και αντιφασιστικό πανό που κανέναν δεν ενόχλησε.

Σημειώνουμε ότι με την αποκόληση του τσιμέντου και της ασφάλτου και την εμφάνιση του χώματος η περιοχή δεν κινδυνεύει και με υποστρακισμούς βολίδων άγνωστης ταυτότητας.

Η άλλη γωνία όπου έδωσε άδικα τη ζωή του ο Αλέξης Γρηγορόπουλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Οι φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερες) από τα σημεία που περιγράψαμε:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: