Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Το κομματικό κράτος της γαλαζοπράσινης παρακμής


Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες είναι οι γαλάζιοι και πράσινοι κομματικοί υπάλληλοι οι οποίοι άγνωστο αν είχαν ποτέ ή αν έχουν τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα βρίσκονται τοποθετημένοι σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και ασκούν, κατά τη γνώμη μας, παράνομα τα "καθήκοντά" τους.

Μιλάμε για τους αποσπασμένους κυρίως διευθυντές αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων, οργανισμών, νομαρχιών, δήμων και άλλων φορέων που κάποτε εξασφάλισαν "φύλλο πορείας" για την υψηλή διορισμένη κομματικά θέση δημόσιου φορέα και έχουν ξεχαστεί εκεί.

Πολύ τους αρέσει αυτή η καρέκλα των προνομίων και της χλιδής, όταν ιδιαίτερα όλοι οι άλλοι πεινούν, αλλά και πολύ βολεύει το επίσημο και ανεπίσημο κράτος να έχουν κάποιους νομιμοποιημένους υπαλλήλους που υπογράφουν "αέρα πατέρα" ώστε να παράγει διοικητικές πράξεις και αποφάσεις το "Καφενείον η Ελλάς" όπως λέει χαρακτηριστικά ένας φίλος του blog.

Εκεί δε χρειάζεται καμία κουκούλα για τις παρανομίες.

Στο φως της ημέρας γίνονται και πέφτουν οι υπογραφές βολεύοντας κρατικούς και παρατρεχάμενους με τελικό πάντα στοχο και αποτέλεσμα την υφαρπαγή του δημόσιου χρήματος και την κατασπατάληση της δημόσιας, κοινής κατά μια έννοια του δρόμου, περιουσίας.

Όσοι έχουν το σθένος και το θάρρος να καταγγείλουν παρανομίες τότε είτε διώκονται πειθαρχικά είτε τρομοκρατούνται με την κατάθεση αγωγών στα δικαστήρια για να κλείσουν το στόμα τους.

Αυτό όπως ξέρετε έχει γίνει και με εμάς στο blog.

Μας διώκουν και μας κυνηγούν από παντού μήπως και "βάλουμε μυαλό" και σταματήσουμε να μιλάμε και να γράφουμε.

"Τρελός παπάς τους βάφτισε" αν νομίζουν ότι θα καμφθούμε με απειλές ή αποφάσεις που έχουν σκοπό την οικονομική και βιολογική εξόντωσή μας.

Το γαλαζοπράσινο κράτος της παρακμής πέφτει και εμείς θα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το γεγονός.

Η μεταπολίτευση της διακυβέρνησης και της κοινωνίας και η πορεία προς τη Δημοκρατία που έχουν κατακτήσει και διαφυλάττουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες είναι δικαίωμα και του Έλληνα.

Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και εδώ δυστυχώς και η Υποκρισία.

Όταν όμως υπάρχουν θεσμοί και λειτουργούν δεν θα βρουν έδαφος οι υποκριτές ψευτοθόδωροι και μακρυχέρηδες.

Στις φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερες), απόφαση με την οποία τοποθετείται ως διευθυντής του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά ο υπάλληλος Γεώργιος Σαράντης, γαλάζιο παιδί, χειροκροτητής και διανεμητής προεκλογικού υλικού της ΝΔ.

Τοποθετήθηκε σύμφωνα με το νόμο, παράνομα ως διευθυντής του οργανισμού όπου έλυνε και έδενε επιφορτισμένος και με το βαρύ έργο να υπογράφει άδειες για παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών.

Είχε προταθεί για διευθυντής από το μάλλον 100% κομματικά ελεγχόμενο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και κατέλαβε τη θέση διευθυντή του Οργανισμού πράγμα όμως που δεν προβλέπεται από το νόμο καθώς θα έπρεπε να είχε κριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο του ιδίου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Επίσης, καθώς είχε αποσπαστεί στη νέα του θέση έπρεπε μετά από δύο χρόνια να μαζέψει πάλι τα μπογαλάκια του και να γυρίσει στην υπηρεσία του χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Εκείνος όμως κάθησε εκεί και υπέγραφε έγγραφα τα οποία βέβαια είναι ανυπόστατα και καμία νομική ισχύ δεν έπρεπε κανονικά να έχουν.

Κάποια στιγμή στήθηκε και ένας διαγωνισμός για να αλλάξουν τους πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι δικαιούχοι λιανοπωλητές στις λαϊκές αγορές, που αποδείχθηκε τελικά ότι κάπου "έπασχε" γιατί τον τράβηξαν πίσω όπως- όπως όταν το πράγμα πήρε δημοσιότητα.

Τότε στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη, κοίτα σύμπτωση, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Το έγγραφο της απόσπασης του Σαράντη υπογράφει ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Αν προσέξετε μάλιστα καλά, θα δείτε ότι το όνομα του Γεώργιου Σαράντη έχει μάλλον κολληθεί με χαρτάκι μετά την υπογραφή του τότε υπουργού καθώς, ενδεχομένως, άλλος κομματικός να προορίζονταν για τη θέση του διευθυντή και άλλος τελικά να πήγε.

Λεπτομέρειες τώρα. Σιγά, ποιός δίνει προσοχή σε αυτά.

Ο πρόεδρος πάντως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος - Σταύρος Κούρτης, ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας επιφορτισμένο και με τον έλεγχο κανονικότητας και νομιμότητας των πράξεων της Διοίκησης που έχουν χρεωστικό οικονομικό αποτέλεσμα για το δημόσιο ταμείο, τον οποίο ενημερώσαμε, δεν έδωσε κατά τη γνώμη μας της αρμόζουσα λύση στο θέμα.

Ούτε και ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος που είχε ενημερωθεί μέσω της διευθύντριας του γραφείου του κας Φ. Βρύνα.

Ο Σαράντης βέβαια πήγε να εκπαιδεύει, διευθυντής στη Δ/νση εκπαίδευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, χωρίς καμία συνέπεια.

Εμείς όμως διωκόμενοι πειθαρχικά από τον ίδιο το Σαράντη καθώς καταγγείλαμε παρανομίες του, σύμφωνα με το νόμο, που αφορούσαν διορισμούς στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών καταλήξαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού και εισήγηση του ιδίου του Σαράντη.

Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και πάλι ο ίδιος ο Σαράντης!

Μέλος, ο Γεωργάκης Λαμπράκης υπάλληλος με βαθμό Α, αιρετός "εκπρόσωπος" των εργαζομένων στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά και προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διοίκησης.

Ο Λαμπράκης όμως είναι και μέλος του ΔΣ του οργανισμού που μας παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο παίρνει απόφαση για προσωρινή παύση 6 μηνών με στέρηση των αποδοχών.

Ποτέ δεν πήραμε όμως αποδοχές από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά!

Ο Λαμπράκης που είναι προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διοίκησης το ξέρει.

Κάναμε ένσταση στην απόφαση και τώρα θα κριθούμε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό γιατί ήμασταν πολύ κακοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Πήγαμε και τους παρανομούντες στον Εισαγγελέα όπως μας είπαν!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος - Σωκράτης Ρακιντζής έχει ασκήσει και αυτός ένσταση γιατί έπρεπε κατά τα λεγόμενά του να μας είχαν διώξει από το Δημόσιο.

Είναι πολύ βαρύ το έγκλημα!

Τόσο πολύ εξέτασε την υπόθεσή μας ο κ. Ρακιντζής που 5.5.2008 έλαβε γνώση και 6.5.2008 είχε στείλει την ένστασή του!

Μάλλον, όταν πέφτουν τα τηλέφωνα το γαλαζοπράσινο κράτος γίνεται Σουμάχερ.

Σε άλλες όμως περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν αφορούν λίμνες και δημόσιες εκτάσεις μόνο άγνοια και αναρμοδιότητα ξέρει να επικαλείται.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις που είναι ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;

Η συζήτηση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ξέρετε αυτό που έχει κρίνει με επιείκεια υποθέσεις απάτης, καταχρήσεων, κλπ υπαλλήλων του Δημοσίου έχει οριστεί, μετά από αναβολή, για τις 30.4.2009.

Τότε θα μάθουμε αν και επίσημα πλέον θα είμαστε ή όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει ενημερωθεί πλήρως. Το ίδιο και οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιά.

Όλη την πορεία της υπόθεσης θα την μαθαίνετε και εσείς αν επισκέπτεστε το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Για να δούμε, το γαλαζοπράσινο κράτος της παρακμής θα αποκαλυφθεί τελικά και θα πέσουν οι μάσκες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: