Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

"Προτεραιότητά μας η Πράσινη Ανάπτυξη"



Πολύ φιλολογία για το "νέο" πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την Πράσινη Ανάπτυξη.

Επειδή φαίνεται ότι ξεχνάμε γρήγορα να σημειώσουμε ότι τίποτα νέο δεν υπάρχει σαν πρόταση αφού και η ίδια η πρόταση είναι παλιά και ξεθάφτηκε από τα προεκλογικά συρτάρια των προγραμματικών θέσεων της αντιπολίτευσης.

Με τέτοιες "καινοτομίες" έχασε τελικά τις εκλογές και το 2007 ο Γιώργος Παπανδρέου.

Θυμίζουμε λοιπόν ενδεικτικά την είδηση από δελτίο τύπου της εποχής:

"Προτεραιότητά μας η 'πράσινη' ανάπτυξη"

Οι επισημάνσεις της Άννας Διαμαντοπούλου χθες (5 Σεπτεμβρίου 2007) σε ομιλία της σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς και το πρόγραμμά της για τις 6/9.

"Προτεραιότητα μας η «πράσινη» ανάπτυξη".

«Η πρόσφατη εθνική τραγωδία ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Στην εποχή μας τα προβλήματα του περιβάλλοντος κατέχουν πρώτη θέση στην ατζέντα των ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών.

Οι κλιματικές αλλαγές οδηγούν σε αδιέξοδο όχι μόνο την ποιότητα ζωής, αλλά και κάθε δραστηριότητα.

Χρειάζεται μια άλλη πολιτική, ώστε το περιβάλλον να αποτελεί κομμάτι των αναπτυξιακών μας επιλογών με επενδύσεις σ’ αυτό.

Η δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι επιλογή που θα συμβάλει όχι μόνο στην προστασία, αλλά και στη διευκόλυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ολοκληρωμένες προσεγγίσεις και θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων.

Στόχος μας μια πράσινη Ελλάδα με υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, με οικολογικά προϊόντα, με πολίτες που κατακτούν ένα νέο τρόπο καθημερινότητας υπερβαίνοντας καταναλωτικά και επικοινωνιακά πρότυπα».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε χθες (5 Σεπτεμβρίου 2007) η Άννα Διαμαντοπούλου σε ομιλία της σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς που πραγματοποιήθηκε στο «Ηoliday Inn».

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε με έμφαση ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, για στήριξη της ελληνικής οικογένειας και του παιδιού, για καλύτερη παιδεία και παιδεία για όλους, για μια «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή ανάπτυξη που βασίζεται στην οικολογία, στο περιβάλλον, σε νέες τεχνολογίες, που πηγάζουν ακριβώς απ' αυτή την αντίληψη της περιβαλλοντικής ανάπτυξης».

Η φωτογραφία από ομιλία της Άννας στο προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις εγκαταστάσεις ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (18.5.2007).

Πάμε γι΄άλλα λοιπόν. Έτσι δεν κερδίζονται εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: