Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

"Τα έργα δεν ανήκουνε σε κανένα κόμματα"



Αυτό είχε δηλώσει σε ομιλία του απευθυνόμενος προς τον Ελληνικό Λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Σε άλλη περίπτωση είχε πει:

"Αυτός είναι πλούτους του Έλληνα Λαού".

Επίσης σε άλλη:

"Οι κυβερνητικές γυναικολογίες..., γενικολογίες έχουν δημιουργήσει κλίμα...".

Αυτές οι δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ νομίζουμε, αστειευόμενοι, ότι ταιριάζουν με την περίπτωση της ημέρας.

Μετά από ένα σπιντάρισμα περίπου ενός μήνα πάνω-κάτω τροφοδοτούμενο από τα "επίκαιρα", ο έντονος αντιπολιτευτικός λόγος, όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, έχει σχεδόν ατονίσει αν δεν έχει εξαφανιστεί.

Οι πολιτικοί αντι-δρώντες κυρίως του ΠΑΣΟΚ αγχωμένοι με το κυνήγι της ψήφου και την καταξίωση της προσωπικής τους καρέκλας τρέχουν από επαρχιακή πόλη σε επαρχιακή πόλη χωρίς να μιλούν πάντα την ίδια γλώσσα, χωρίς να υπάρχει μια δυνατή δημοκρατική ανατρεπτική φωνή.

Τις πρωτοβουλίες καθορίζει η κυβέρνηση και αποδεικνύεται πάλι ότι αν δεν έχεις ένα πολύ ισχυρό λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα ως αντιπολίτευση τότε κάνε κάτι γρήγορα να το δημιουργήσεις γιατί θα χάσεις τις επόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος άλλωστε βρίσκεται λίγο μακριά από το κέντρο των εθνικών εξελίξεων καθώς έχει ταξιδέψει στη Χιλή, στη Βίνια ντελ Μαρ (Viña del Mar) όπου διεξάγεται το Συνέδριο για την προοδευτική διακυβέρνηση και την προοδευτική απάντηση στην παγκόσμια κρίση, λίγες ημέρες μόνο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στο Λονδίνο.

Οι κυβερνήσεις όμως, επαναλαμβάνουμε, έχουν το προνόμιο της "νοθείας" όπως το έχουμε ονομάσει.

Μπορούν δηλαδή αξιοποιώντας τη δεσπόζουσα θέση τους να επηρεάζουν θεμιτά ή αθέμιτα το εκλογικό σώμα διαμορφώνοντας τουλάχιστον κλίμα υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης.

Για παράδειγμα:

Τα κανάλια σήμερα Σάββατο 28.3.2009 καλύπτουν πρώτα απ' όλα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ζάκυνθο όπου θα έχει την ευκαιρία να πει (δεν χρειάζεται να είμαστε μάντεις) ότι όχι μόνο κουρασμένος δεν είναι αλλά θα κερδίσει και το στοίχημα (όποιο και αν είναι αυτό) στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

Επισκέφθηκε ήδη τις κτιριακές εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου «Διονύσιος Σολωμός», έκτασης περίπου 25.000 τ.μ., και στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή Γαϊτάνι, όπου αναγείρεται το νέο νοσοκομείο του νησιού, δυναμικότητας περίπου 160 κλινών.

Αγκαλιές με παιδάκια, παραδοσιακούς πολίτες, περπάτημα σε ευθεία οριζόντια γραμμή όλων των τοπικών παραγόντων με τον πρωθυπουργό, τα τετριμμένα.

Στη συνέχεια μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου αγγίζοντας και το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων Ελλήνων.

Επισκέφθηκε επίσης το υπό ανέγερση Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Πιο βόρεια, στη Βέροια, βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για να εγκαινιάσει το αναρρυθμιστικό έργο της ΔΕΗ στην Αγία Βαρβάρα.

Το έργο (Πράσινης Ανάπτυξης) θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα της επιχείρησης με προτεραιότητα στην ύδρευση και άρδευση αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Πάει λοιπόν σχεδόν περίπατο το επικοινωνιακό μότο του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη μεριά, στη ρεαλιστική λογική της πολιτικής, υπάρχει πάντα η περίπτωση προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

"Ας φύγει η ΝΔ από την εξουσία και βλέπουμε". "Για όλους τους καλούς υπάρχει χώρος".

Άλλωστε θεωρούμε βέβαιη τη συνεργασία ΝΔ και ΛΑΟΣ που παρόλο ότι έχει καταγγελθεί από επώνυμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι αναγκαία για την κυβερνητική παράταξη και σωτήρια πιστεύουμε για τον κ. Καρατζαφέρη.

Αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει εκείνος δημόσια είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει τη δυσάρεστη κατάληξη των μικρών κομμάτων να οδηγούνται στο περιθώριο ή και τον αφανισμό όταν δεν έχουν σταθερή ιδεολογική βάση ή δεν εκφράζουν αποτελεσματικά τις κυρίαρχες πολιτικές αντιλήψεις της εποχής τους.

Το να διατηρείς ένα κόμμα απαιτήσεων είναι επίσης πολύ δαπανηρό και η οικονομική κρίση έχει πλήξει εμφανώς τα μεγάλα κόμματα πόσο μάλλον τα μικρά.

Στη φωτογραφία η Βίνια ντελ Μαρ (Θέα της Θάλασσας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: