Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Μια Κοινωνία Πολιτικό Κόμμα


Δεν πέρασαν μερικοί μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και κάποιοι πολίτες με ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση φαίνεται ότι ίδρυσαν πολιτικό κόμμα με το όνομα "Κοινωνία".

(Είναι εκείνοι που κατέθεσαν αίτηση στον Εισαγγελέα για απόσυρση από την παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού του άρματος που απεικονίζει τον γνωστό υπερ-μοναχό Ευφραίμ).

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη λένε:


Δεν είναι δυνατόν πλέον να μείνει κανείς αμέτοχος, βλέποντας τον κατήφορο που έχει πάρει η δημόσια ζωή, η απλή καθημερινότητα όλων μας, το έθνος μας ολόκληρο.

«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα ανεξέλεγκτα, χωρίς αντίσταση στο κακό, χωρίς αντίσταση στην πνευματική μας υποδούλωση, αδιαφορώντας για το ότι με την στάση μας αυτή συντελούμε στο να γίνει σχεδόν αδύνατη η πνευματική ζωή των ανθρώπων, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι, με τους ρυθμούς που γκρεμίζονται τα πάντα, θα 'ρθει πολύ σύντομα η ημέρα που ελάχιστοι άνθρωποι θα έχουν πια τις ψυχικές αντιστάσεις για να ζήσουν χριστιανικά.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η πατρίδα μας, που ανέδειξε τόσους ανιδιοτελείς και ηρωϊκούς Κυβερνήτες δεν έχει τη δύναμη να αναστήσει και πάλι άνδρες τίμιους, ηγέτες στην εύδρομη πορεία του λαού και της πατρίδος μας, αλλά θα πρέπει να παραδοθεί αμαχητί στους ποικίλους κουλτουριάρηδες και πανούργους κατακτητές, που σφάζουν καθημερινά την ψυχή μας με το βαμβάκι!»


Επόμενοι λοιπόν τοις πατράσι ημών και των ρημάτων αυτών, έχοντες πλήρη επίγνωση και βαθιά συναίσθηση του ότι η όντως Ελευθερία και Δικαιοσύνη βρίσκεται στο ανόθευτο Χριστιανικό ήθος και όχι στα ψευδοκαλύμματα της λογολαγνείας των συγχρόνων πολιτικών παρατάξεων, μια ομάδα αποκλειστικά νέων ανθρώπων προβαίνουμε στη σύσταση του πολιτικού κόμματος με το όνομα «Κοινωνία» γιατί είμαστε πια πεπεισμένοι ότι καμιά υγιής παρουσία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει και να φέρει θετικό αποτέλεσμα μέσα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Σκοπεύουμε να τιμήσουμε τα αιματοβαμμένα χώματα αυτού του τόπου με τον τρόπο που πραγματικά τους αξίζει. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό με κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον. Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει η εναρμόνιση μας σε ένα πολιτικό γκέτο που θα προσφέρει αδιέξοδα. Δεν αποτελούμε μια ακόμη εναλλακτική πρόταση, όπως συνηθίσαμε να ακούμε τελευταία.

Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως έχουν! Όπως πραγματικά έχουν! Πέρα και έξω από κάθε σκοπιμότητα! Πέρα και έξω από κάθε πολιτικό πάθος! Πέρα και έξω από κάθε προσωπικό συμφέρον! Έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα προκειμένου να μην πουλήσουμε τις αξίες μας! Σημαία μας είναι το Πιστεύω μας! Το Πιστεύω μας όμως δεν είναι αόριστο ή μεταβλητό ανάλογα με το ποιος μας ακούει! Το Πιστεύω μας διατυπώθηκε περίτρανα πριν από πολλά χρόνια και παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων. Το Πιστεύω μας δόθηκε από την Αρχή που δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις! Δεν ερμηνεύεται ανάλογα με συμφέροντα και προσταγές ανθρώπων! Κριτής μας, γνώμονας μας, πυξίδα μας και γραμμή μας είναι το Ευαγγέλιο της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας! Αυτό για το οποίο πολέμησαν και πέθαναν όλα τα μεγάλα αναστήματα που ανέδειξε ο ευλογημένος τόπος μας που λέγεται Ελλάδα!

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θέλουμε να διακονήσουμε και όχι να διακωμωδήσουμε τις αρχές της πνευματικής ζωής και του ήθους των Πατέρων μας - όπως έγινε κατά το παρελθόν και γίνεται συχνά και σήμερα - σεβόμενοι και τους αρχαίους προγόνους μας οι οποίοι με πνευματική ωριμότητα και πλήρη συνείδηση αντάλλαξαν τον χαροπαλαίοντα αρχαίο κόσμο με την Αιώνια Ζωή.

Δεν σκοπεύουμε να καταλύσουμε την δημοκρατία και το πολίτευμα της πατρίδος μας γιατί αυτό δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν από τους γνήσιους Πατέρες μας αλλά μόνο από εκείνους που η καπηλεία της αλήθειας ήταν η μόνη επιβίωσή τους. Δεν μας εξέφρασε ποτέ η δια της βίας επιβολή της εξουσίας. Δεν μας έθελξε ποτέ καμία ακραία εκδήλωση φανατισμού και βιαιοπραγίας. Πρέπει όμως όλοι μας να αγωνισθούμε για τη γη των Πατέρων μας. Να αγωνιστούμε τον καλό και δίκαιο αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί μας, έτσι ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

Είναι η πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω!

Αθήνα, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008



Η άποψη του blog:

Είναι εμφανές πλέον το χάσμα των πολιτικών και με τους θρησκευόμενους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς αφού ακόμη και αυτοί που προσπάθησαν να προσεταιριστούν την Ορθοδοξία απέτυχαν και αποτυγχάνουν διότι απλά δεν πιστεύουν πραγματικά.

Από την άλλη μεριά όμως κινήσεις σαν κι αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το Σχήμα και το Σώμα της Εκκλησίας.

Εάν η πολιτική είχε θέση στο Χριστιανισμό τότε ο ίδιος ο Χριστός θα πολιτευόταν καθώς κατά κοινή παραδοχή είχε μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες.

Ούτε όμως και ο Χριστιανισμός έχει θέση στην Πολιτική διότι είναι πολιτική από μόνος του και μάλιστα στρατηγική επιλογή.

Ευτελίζουμε λοιπόν μια ιδέα όταν την εκθέτουμε στα εγκόσμια μηνύματα και αντιλήψεις.

Οι πατέρες της εκκλησίας μας ελπίζω να μην είναι τόσο αφελείς, αλλά και επικίνδυνοι ώστε να εγκαταλείψουν το ιεραποστολικό και αποδεδειγμένα επωφελές για την κοινωνία έργο για να αναλάβουν καθήκοντα πολιτικού αναλυτή.

Προτείνουμε άμεση εξομολόγηση, νηστεία και πλήρη αποχή από τα εγκόσμια. Οι πραγματικοί ηγέτες της Εκκλησίας θα είχαν χάσει κιλά αφού θα τρέφονταν με νερό, ψωμί και αλάτι μέχρι να μετανοήσουν και να λάβουν τη Θεία φώτιση.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι ένα και το αυτό.

Μην αποδεικνύετε το αντίθετο σε κάθε σας βήμα. Χρειάζεται και λίγη ευφυΐα.

1 σχόλιο:

Δέσποινα Χαρίση - Καρζή είπε...

Κύριε Αγγελόπουλε,
θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε που φιλοξενήσατε στο blog σας την διακήρυξη της Παρατάξεώς μας ΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα θέλαμε συγχρόνως να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις στις απόψεις που αναφέρετε στην συνέχεια.
Έχετε δίκαιο όταν διαπιστώνετε ότι, κινήσεις που έγιναν παλαιότερα από πολιτικούς νά προσεταιρισθούν τήν Εκκλησία καί τούς Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς απέτυχαν, διότι αυτοί (οι πολιτικοί) πλησίασαν μέ μόνο σκοπό τήν ψηφοθηρία από τον συγκεκριμένο αυτό χώρο.
Εμείς που αποτελούμε την Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν είμαστε κατ' επάγγελμα πολιτικοί, δέν πλησιάσαμε τώρα την Εκκλησία ώστε να αποσπάσουμε κάποιο κομμάτι των ψηφοφόρων της. Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που ζούμε μέσα στην Εκκλησία, είμαστε υπό την καθοδήγηση Πνευματικών Πατέρων της Εκκλησίας μας καί έχουμε κατανοήσει πλήρως ότι η πολιτική και η ποιμαντική της Ορθοδόξου Εκκλησίας δέν διαφέρουν σε τίποτα.
Όπως λέτε και εσείς, πιστεύουμε ότι ο Χριστιανισμός όχι μόνο είναι πολιτική από μόνος του, αλλά είναι πάνω από την πολιτική. Πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι μία έκφραση της Ποιμαντικής της Εκκλησίας μας. Βεβαίως και οι πατέρες της Εκκλησίας μας, οι ιερείς μας, δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το έργο τους για να αναλάβουν, όπως λέτε, καθήκοντα πολιτικού αναλυτή. Αυτό θα ήταν κατάντια και ξεπεσμός από το έργο τους.

Επικοινωνία: