Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ: Μια χώρα ποδοσφαιρική ομάδα




Η πρόσφατη ειδησεογραφία σχετική με το "διάγγελμα" του πρωθυπουργού από τη μια μεριά και τις κινήσεις πώλησης της Ολυμπιακής από την άλλη δεν ήταν δυνατό να μην μας δημιουργήσει συνειρμούς ποδοσφαιρικούς.

Αυτή είναι η Ελλάδα όπως την καταντήσαμε όλοι μας.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα και ένα γήπεδο ποδοσφαιρικών αντιπαραθέσεων.

Δείτε το video με μέρος της εισήγησης του Ανδρέα Βγενόπουλου επ' ευκαιρία της ίδρυσης το 2008 της "Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης".

(βλ. http://www.panathinaikosmas.com/defaultTod.aspx)

Από την Παναθηναϊκή ο Βγενόπουλος και στην Ολυμπιακή και αργότερα και στην Ελλαδική.

Τα λεφτά είναι πολλά.

Από που όμως έρχεται η μαγιά Βγενόπουλου;

Πέρα από την αρχική εφοπλιστική συνεισφορά (βλ. Marfin Financial Group - Made in Piraeus) και την μεταπήδηση σε ζεστό ρευστό χρήμα με διάφορες κινήσεις προς τον τραπεζικό χώρο, τα κεφάλαια Βγενόπουλου βασίζονται μάλλον σε αέρα κοπανιστό.

Την ταινία την έχουμε ξαναδεί.

Ας υποθέσουμε ότι διαθέτετε 1.000 ευρώ. Τότε, αν πάτε σε μια τράπεζα και προτείνετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που η τράπεζα αξιολογεί ότι πιθανόν αν χάσετε από αυτό η ζημία να είναι 1%, τότε για τα 1000 ευρώ που διαθέτετε σας δίνει δάνειο σχεδόν 100.000 ευρώ.

Αν κερδίσετε από την επένδυση, παράδειγμα 10% επί του κεφαλαίου σας θα κερδίσετε 10.000 ευρώ από αρχικό κεφάλαιο μόνο 1.000 ευρώ (κέρδος δηλαδή 1000%).

Αν όμως χάσετε θα χάσετε όλο το κεφάλαιό σας.

Επειδή λοπιπόν έτσι δημιουργούνται όλες οι πυραμίδες και επειδή το σύστημα δημιουργεί άπληστους και επικίνδυνους επιχειρηματίες πιστεύουμε ότι αργά η γρήγορα αυτό θα αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια και στην περίπτωση Βγενόπουλου.

Μακάρι να κάνουμε λάθος. Αν δεν κάνουμε όμως τις ζημιές θα πληρώσουμε πάλι εμείς.

Ο περήφανος πλην όμως αδιόρθωτος Ελληνικός Λαός.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: