Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει την Ελλάδα;



Με το σύνθημα "Καμία ανοχή για λογοκρισία του Internet στην κοιτίδα της Δημοκρατίας" η Διεθνής Αμνηστία (μέσω της ομάδας Hellenic Network for Participatory Society -HNPS) καταγγέλλει την Ελλάδα ονομάζοντας συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες που υποστηρίζουν ιδέες φοβικού συνδρόμου κατά του Διαδικτύου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διεθνής οργανισμός υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιοποιεί στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε χώρο αφιερωμένο σε ιστολόγια (blogs), τις προκλητικές δηλώσεις του Α' αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

"Πέρα από τα ναρκωτικά, κ. Υπουργέ, η μεγαλύτερη απειλή σήμερα είναι ο εθισμός της νεολαίας μας στους υπολογιστές και το Internet.

Απλά ρίξτε μια ματιά ο καθένας στην περιφέρειά του και θα δείτε ότι στα internet cafe νέοι περνούν πάνω από 36 συνεχόμενες ώρες και αυτός ο εθισμός διαλύει και εξαφανίζει οικογένειες και δημιουργεί προβλήματα".

[ Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο ]

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι οι απόψεις αυτές της ομάδας δεν είναι απαραίτητα εκείνες της Διεθνούς Αμνηστίας. Είμαστε πάντως στο μικροσκόπιο.

Όλο το κείμενο στα αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε στον ιστοχώρο της οργάνωσης:

The Vice of Greek Parliament Demonizes Internet Use by Greek Youth

ενώ όλες τις σχετικές αναφορές θα τις βρείτε εδώ:

http://blogs.amnesty.org.uk/blogs.asp?bid=103

Και μετά ψάχνετε γιατί δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια;

Ρωτήστε τον κ. Σούρλα και τους λοιπούς. Φαίνεται ότι έχουν την αυτονόητη απάντηση για όλα τα βασικά και ουσιώδη.

Σας ενημερώνουμε ότι το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ασφαλώς και έχει επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς για την ενημέρωσή τους στο αντικείμενο της δραστηριότητάς τους που αφορά και την Ελλάδα.

Εννοείται!

Είναι αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: