Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησε ο Mark Malloch-Brown



Ο Μαρκ Μάλοκ Μπράουν (Mark Malloch-Brown), ειδικός απεσταλμένος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown) στη συνάντηση των G20 (εθνικών οικονομιών που αντιπροσωπεύουν το 85% της παγκόσμιας Οικονομίας), αλλά και υπουργός για την Αφρική, Ασία και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών.

Η "ανάκριση" που έγινε ηλεκτρονικά κράτησε μια ώρα και ολοκληρώθηκε στις 2:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας, σήμερα 27.3.2009.

Συμμετείχαμε και εμείς και σας παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία που κρατήσαμε από τις απαντήσεις του κ. Μπράουν:

Στόχος της συνδιάσκεψης των G20 στις 2 Απριλίου 2009, στο Λονδίνο, που ας σημειωθεί πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων (η πρώτη ήταν πέρυσι το Νοέμβριο), είναι καταρχήν η άμβλυνση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία ξεκινώντας από το χρηματοοικονομικό κλάδο έχει πλήξει πλέον και την πραγματική οικονομία, αλλά και η μετατροπή της σε βραχυχρόνιο πρόβλημα.

Τα προβλήματα ως παγκόσμια θα αντιμετωπιστούν συλλογικά με την τόνωση της κατανάλωσης και αποφυγή οποιουδήποτε προστατευτισμού.

Μέτρα κατά της κρίσης είναι ανάγκη να ληφθούν και το 2010, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της παγκόσμιας Ύφεσης.

Ανησυχητικό για χώρες τύπου Ελλάδος είναι το γεγονός ότι οι G20 αντιμετωπίζονται ως ενιαίο οικονομικό πεδίο και όποια οφέλη πιθανόν να προκύψουν για τις άλλες χώρες δηλαδή εκείνες που συνθέτουν το υπόλοιπο 15% της παγκόσμιας οικονομίας θα έλθουν ως παράγωγες συνέπειες, σε επόμενο στάδιο, αφού έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς των μεγάλων παικτών.

Την επόμενη Τρίτη θα είναι διαθέσιμος ο Ίαν Πίαρσον (Ian Pearson), υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου για να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτών και εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί για να ενημερωθούμε και να σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: