Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Επιδόθηκε η Διάταξη της κας Αντιεισαγγελέα Εφετών Πειραιά Έλλης Τουμπάνου




Τυπικά δεκτή, κατ' ουσία όμως αβάσιμη έκρινε η Αντιεισαγγελέας Εφετών κα Έλλη Τουμπάνου την προσφυγή που είχαμε ασκήσει κατά της Διάταξης της Εισαγγελικού Παρέδρου κας Αικατερίνης Σακκά με την οποία δεν είχε γίνει αποδεκτό το αίτημά μας για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ολυμπίας Χαλδαίου του Ευαγγέλου, προϊσταμένης της Δ/νσης Διοίκησης στη Νομαρχία Πειραιά.

Είχαμε ζητήσει, τον καταλογισμό ευθυνών διότι αυθαίρετα, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, με ενέργειες και παραλείψεις της εγκαλούμενης είχε εκδοθεί από το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα Διαπιστωτική Πράξη αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του blogger του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ με τη νομαρχία.

Στην εν λόγω προσφυγή είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια και πληρότητα τόσο τα πραγματικά στοιχεία όσο και οι νομικές αιτιάσεις που προκύπτουν, έτσι κι αλλιώς, από τα στοιχεία του φακέλου.

Ωστόσο, τίποτα από όσα αναφέρονται δε φαίνεται να λήφθηκε υπόψη, ενώ παρουσιάζονται ως πραγματικά, στοιχεία τα οποία αποδεικνύονται με έγγραφα διαφορετικά.

Η σχετική διάταξη όμως της κας Εισαγγελέα Εφετών θα πρέπει να χαρακτηριστεί (μεροληπτικά από εμάς) πλημμελής, αν και απόλυτα σεβαστή, για έναν τουλάχιστον πολύ απλό λόγο.

Στην απόφαση δε γίνεται επίκληση οποιασδήποτε διάταξης νόμου σε σχέση με την προσφυγή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιολογηθεί το ίδιο το πόρισμα δικαστικά, γεγονός που αποτελεί αυτοτελή λόγο πλήρους ακυρότητας (κατά την ταπεινή μας άποψη).

Ας είναι.

Αν δεν θέλουν οι εισαγγελείς εμείς δε μπορούμε ούτε επιθυμούμε να αναγκάσουμε κανέναν αφού πρόσφατα (για λόγους που μπορεί να κρίνει ο καθένας σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία του) τροποποιήθηκαν οι σχετικές διατάξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης του Ποινικού Κώδικα και πλέον ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο ο εισαγγελέας Εφετών μπορεί να θέσει μια υπόθεση στο αρχείο σύμφωνα με την απόλυτη κρίση του.

Τέτοια εξουσία δεν έχει ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Για τη θεωρία παρατηρούμε:

Ο νεότερος ορισμός του Συντάγματος ως καταστατικού χάρτη των δικαιωμάτων μας έχει ως βάση το άρθρο 16 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.

Αυτό το άρθρο ορίζει ότι:

«πάσα κοινωνία στην οποία δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα του ατόμου και στην οποία δεν ισχύει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών δεν έχει Σύνταγμα»


Η έννοια του κράτους δικαίου όμως είναι ευρύτερη και από το Σύνταγμα, διότι περιλαμβάνει ακόμα δύο αρχές: την αρχή της νομιμότητας της διοικήσεως και την αρχή της λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστηρίων.



Εξάλλου, για ιστορικούς και μόνο λόγους θυμίζουμε ότι:

Η ίδια Αντιεισαγγελέας σήμερα Εφετών κα Έλλη Τουμπάνου που έκρινε την υπόθεσή μας, είχε διενεργήσει τότε, το 2003, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, τις εισαγγελικές πράξεις που αφορούσαν τις καταγγελίες του εκδότη της «Aυριανής» κ. Γ. Kουρή σε βάρος των επιχειρηματιών κ. Aθανασούλη και Bαλσαμίδη, καθώς και σε βάρος των υπουργών κ. Xρ. Πρωτόπαπα και Στ. Mανίκα και των βουλευτών του ΠAΣOK κ. Mιχ. Nεονάκη και Eυαγ. Mαλέσιου.

Στην αντίστοιχη διάταξή της, το Μάιο του 2003, είχε κρίνει τότε εκτός των άλλων, ότι θα έπρεπε να μη διενεργηθεί ούτε καν έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματιστηριακών παραβάσεων σε βάρος των κ. Πρωτόπαπα, Στ. Mανίκα, Eυγ. Mαλέσιου, Mιχ. Nεονάκη και να τεθεί προσωρινά στο αρχείο η δικογραφία.

Όπως είχε αναφέρει η εισαγγελέας στο πόρισμα, για να κινηθεί διαδικασία έρευνας από την Eισαγγελία θα πρέπει να προηγηθεί μήνυση κατά των υπευθύνων από την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς (!).

Όσον αφορά τη μηνυόμενη από εμάς Ολυμπία Χαλδαίου, προϊσταμένη στη Δ/νση Διοίκησης στη νομαρχία Πειραιά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είχε κριθεί θετικά κατ΄εξαίρεση από το νομάρχη Γιάννη Μίχα και είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή παρόλο που δεν "ανήκει κομματικά" στο χώρο του νομάρχη, λεπτομέρεια που ο ίδιος κακώς είχε κοινοποιήσει σε ευρύ κοινό για να αποδείξει το αδέκαστο της κρίσης του.

Η κα Χαλδαίου όμως ως διοικητική υπάλληλος ήταν παλαιότερα και υφισταμένη του σημερινού Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Γιώργου Οικονομόπουλου ο οποίος είχε κατηγορηθεί και είχε τελεσίδικα καταδικαστεί μάλιστα για παράβαση καθήκοντος μαζί με δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας Πειραιά καθώς ως προϊστάμενος της υπηρεσίας είχε συναινέσει στην παράνομη έκδοση οικοδομικής άδειας στην Αίγινα.

Για να εκδοθεί εκείνη η άδεια είχαν εξαφανιστεί από το αρχείο της νομαρχίας με άγνωστο τρόπο φάκελοι με αρνητικές αποφάσεις σε αντίστοιχα αιτήματα ιδιοκτήτη μη οικοδομήσιμου οικοπέδου που κατάφερε τελικά όμως παράνομα όπως αποδείχθηκε μετά από καιρό να εκδώσει οικοδομική άδεια αν και είχε αποφασιστεί με συμμετοχή των ιδίων υπαλλήλων της νομαρχίας παλαιότερα διακοπή κάθε εργασίας ανέγερσης οικοδομής.

Ο κ. Οικονομόπουλος, που ας σημειωθεί ήταν προσωπικός σύμβουλος του νομάρχη Γιάννη Μίχα και πριν αποσπαστεί στο Δήμο, διευθυντής της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της νομαρχίας Πειραιά, απαλλάχθηκε ήδη δικαστικά κάθε κατηγορίας.

Κλείνοντας αναφέρουμε ότι συνήθως όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά, χωρίς να έχουν υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια για τις πράξεις τους συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.

Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι εισαγγελείς αλλά θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν κάποτε και οι πολίτες για τα σχετικά.

Στη φωτογραφία, η πρώτη σελίδα από τη Διάταξη της Αντιεισαγγελέα Εφετών κας Έλλης Τουμπάνου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βιολι σου εσυ.
Πάλι ο Μιχας φταιει γιατι ο Εισαγελευς, απέριψε το αιτημά σου?
Μπορεις , παντως να προσφυγεις στα Ευρωπαικα δικαστήρια, στ
ον Ο.Η.Ε
στην Ουνέσκο( του Μαρωνιτη) και που ξερεις , μπορει και να δικαιωθεις....
Φτανει πια .
Δεν καταλαβαινεις πως εχεις χάσει π[ιά την οποια σοβαρ'οτητά σου??

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη προχώρα. Σε στηρίζουμε.

Όσοι καίγονται για το Μίχα νοιάζονται για το τομάρι τους

Επικοινωνία: