Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Να μετονομαστεί το Υπουργείο Ανάπτυξης σε Υπουργείο Πλανόδιου Εμπορίου προτείνει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας



Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο κλίμα του σοβαρού διαλόγου με την Αυτοδιοίκηση που ζητά επανειλημμένως ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατέθεσε σήμερα δημόσια μέσα από το επίσημο πολιτικό όργανο της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει τελικά σύμφωνα με τη γνώμη μας αναδειχθεί, ο ιστοχώρος της νομαρχίας Πειραιά.

Αντιπολίτευση απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει στο νομαρχιακό συμβούλιο αφού, ποιός τολμάει να μιλήσει;

Αντιπολίτευση μάλλον ασκούμε μόνον εμείς στον Πειραιά από αυτές τις σελίδες.

«Εάν μετά τα παραπάνω οι προτάσεις οι δικές μας και των εμπόρων δεν εισακουστούν, τότε δεν σας μένει τίποτε άλλο από το να μετονομάσετε το Υπουργείο σας από Υπουργείο Ανάπτυξης σε Υπουργείο Πλανόδιου Εμπορίου».

(βλ. Δελτίο Τύπου 16.6.2009)

Το θέμα αφορούσε νομοθετική ρύθμιση λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς του Σχιστού από το Υπουργείο Ανάπτυξης που ο Γιάννης Μίχας επιθυμεί να περάσει μάλλον στον έλεγχό του, ειδάλλως να καταργηθεί.

Αν δεν κάνουμε λάθος όμως και το παζάρι του Πειραιά ρυθμίζεται σήμερα με αποφασιστική αρμοδιότητα από την Αυτοδιοίκηση και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε Κυριακή.

Ψάχνουμε να βρούμε ελεγκτές Υγείας του νομάρχη και δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε!

Τσάμπα, χαριστικά δηλαδή, πρέπει να πληρώνονται οι υπερωρίες στο δημόσιο κατάστημα της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Για το Σχιστό ο νομάρχης προτείνει να ξεκινήσει διάλογος με τους τοπικούς και αρμόδιους φορείς.

Μα πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς και το Γιάννη Μίχα ότι ο διάλογος που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, για το παζάρι του Πειραιά έχει αποδειχθεί "ατέρμων".

Ο νομάρχης απάντησε τότε ότι δεν έχει αρμοδιότητα....

Κατά τα γνωστά διοικητικά:

Εγώ δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω.

Για όλα έχει λόγο και άποψη ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά.

Επιστολές στέλνει και διαμαρτύρεται για μικρά και μεγάλα που δεν έχει αρμοδιότητα.

Όταν είναι όμως να σπάσουν αυγά τότε "δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω".

Για την κατάσταση αίσχους που επικρατεί γενικά στην Αυτοδιοίκηση κατηγορούμε ευθέως:

1. Τον εδώ και χρόνια αρμόδιο υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος επηρεάζοντας με προσωπικές του απόψεις περί Δημοκρατίας έχει οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση σε Κράτος εν Κράτει.

Παρά τον απεριόριστο σεβασμό που οφείλουμε πρώτα εμείς ωστόσο πρέπει να εκφράσουμε την άποψη ότι είναι ένας από τους αφανείς αδύναμους κρίκους της διακυβέρνησης της χώρας.

2. Τη Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα τις Εισαγγελικές Αρχές οι οποίες δεν ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών.

Πρέπει κάποιος συνειδητά να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια του ώστε να μην ακούει και να μην βλέπει αυτά που γίνονται από τους εμπλεκόμενους στην Αυτοδιοίκηση.

Αρκούσε ένας μόνο επίορκος νομάρχης ή δήμαρχος να είχε μπει στη φυλακή, σύμφωνα με το νόμο, για να είχε επικρατήσει η ευλαβική τήρηση των αρχών του Κράτους Δικαίου από τους αυτοδιοικητικούς.

Από τον πρώτο αιρετό μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: