Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Τώρα είναι αργά σύντροφε



«Ο μπαμπάς ήρθε τόσο νευριασμένος για το Σαββατοκύριακο στην εξοχή και του φταίγανε όλα.

Το βράδυ ενώ είχαμε καθήσει στο τραπέζι εγώ σηκώθηκα μια στιγμή να μαζέψω τη Σκούρα και τη Δημοκρατία, τα δυο γατάκια μας, γιατί η Σταματίνα είπε πώς άρχισε να ψιχαλίζει.

Τη Σκούρα τη βρήκα αμέσως, μα η Δημοκρατία, άφαντη.

Τότε άρχισα να ξεφωνίζω: Δημοκρατίααααααα!

Ώσπου μ’ άκουσε και ήρθε.

Δεν πρόλαβα να μπω στο σπίτι και μ’ άρπαξε ο μπαμπάς από το χέρι. Νόμισα πως θύμωσε, γιατί σηκώθηκα από το τραπέζι μα κείνος τάβαλε με το γατί.

-Ή θα το πετάξετε, λέει, ή θα του αλλάξετε όνομα.

Δεν έχω όρεξη να χάσω τη θέση μου στην τράπεζα.

Το γατί το βγάλαμε, Ια, μα αυτό που ακούσαμε παραήτανε παράξενο.

Να διώξουν τον μπαμπά από την τράπεζα για ένα γατί!»

[Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Άλκης Ζέη]


Στο χθεσινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας (24.8.2009), ο Γιώργος Βότσης αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει μερικές γραμμές υπέρ του Περικλή Κοροβέση που τόλμησε να εκστομίσει, ακριβώς όταν έπρεπε, κάποιες αλήθειες που τάραξαν τα λασπωμένα νερά της αριστεράς.

Επανέλαβε αυτά που είχε γράψει λίγες μέρες νωρίτερα, στις 13.7.2009 επιβεβαιώνοντας όσα ουσιαστικά υποστήριξε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

Ότι δηλαδή, όσον αφορά τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, όλα είναι γενικώς γνωστά και εξόχως αποδεκτά.


Οι ακραίοι δημοκράτες του Μεταξουργείου όμως άφρισαν και κοκίνησαν διότι είναι ορατός ο κίνδυνος ο ιός της αληθείας να μεταδοθεί στους χώρους όπου κινείται και συνομιλεί ο κος Κοροβέσης, ειδικά στο Κοινοβούλιο μεταξύ των άλλων βουλευτών και από εκεί να δημιουργηθούν συνθήκες γενικής πολιτικής πανδημίας.

Μόνο το... "παραφλού" σώζει την τιμή και την υπόληψη πλέον των κυριών των μπλε, πράσινων και κόκκινων φαναριών και ο Κοροβέσης, με την αφανή πίεση άλλων πολιτικών φορέων, πρέπει να το πιει, πάση θυσία.

Οι φωτιές έσωσαν πολλούς τελικά σε ανύποπτο χρόνο και ας ισχυρίζονται το αντίθετο δακρύζοντας οι ελληνοπρεπείς κροκόδειλοι.

Η είδηση της είδησης όμως είναι αυτό το ίδιο το άρθρο του Γιώργου Βότση που δημοσιεύτηκε πρώτα στις 13.7.2009 και έκανε τη γλώσσα και άλλων περισσότερων να λυθεί δίκαια.

Έγραψε τότε (13.7.2009):

«Kαμώνονταν όλοι ότι ξαφνιάστηκαν, όταν ξέσπασε κι εδώ, από καραμπόλα, με τη σοβαρή και αποτελεσματική διερεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία.

Χρονική αφετηρία και για τις εδώ ανακρίσεις είναι το 1995, αφού από τότε φέρονται να λειτουργούν τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

Αλλά οι δραστηριότητες της "Zίμενς" στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες.

H κορυφαία το 1990:

H τότε "οικουμενική" κυβέρνηση του Ξεν. Zολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του OTE, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη “Zίμενς” σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Kόκκαλη και να προκηρύξει νέο.

Kαι ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Aν. Παπανδρέου, K. Mητσοτάκης και X. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν.


Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη “μίζα” σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠAΣOK, άλλα τόσα για τη N.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό".

Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους.

Tο απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα...».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: