Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Πολίτευμα της Ελλάδας: Πολιτική Δικτατορία



Άλλος ένας δημόσιος υπάλληλος που καταγγέλει επίσημα, επώνυμα και βάσιμα απευθυνόμενος στη Δικαιοσύνη.

(βλ. http://www.stopcartel.org/gr/view.php?id=453)

Θα βρεί ανταπόκριση από τους εισαγγελείς;

Η γνώμη μας είναι πως ΟΧΙ.

Η Εισαγγελία έχει καταντήσει Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που από τις θέσεις αυτές τα στελέχη της, αφού αποδείξουν την ικανότητά τους και την πίστη τους στο κόμμα, μπορούν να προαχθούν μέχρι και Διοικητές της ΕΥΠ.

Καιάδας έχει καταντήσει το αρχείο της Εισαγγελίας όπου εκεί κατευθύνονται όλες οι υποθέσεις που μπορούν να απειλήσουν το καθεστώς της Πολιτικής Δικτατορίας που διοικεί με εναλλαγές την Ελλάδα.

(Για τον ορισμό της Πολιτικής Δικτατορίας θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες σε μελλοντική μας ανάρτηση).

Η οργάνωση Stop Cartel δημοσιεύει την είδηση και τα σχετικά κείμενα:

"ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ! 31-8-2009

Μέ μία νέα μήνυση, αυτή τη φορά από τόν υπάλληλο καί συνδικαλιστή τού Σωματείου εργαζομένων Φώτη Κυριακόπουλο, συνδέεται η αποχώρηση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί τού προέδρου της Σπύρου Ζησιμόπουλου.

Στις 13 Αυγούστου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά μέ την οποία καταγγέλλεται η σκανδαλώδης παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση υπαλλήλου, παρότι είχε διαπιστωθεί ότι το ποινικό μητρώο της είναι βεβαρημένο με ποινή, ενώ εκκρεμούσαν και δίκες εις βάρος της!

Η μηνυτήρια αναφορά, κοινοποιήθηκε τόσο πρός τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, όσο και στον υφυπουργό Γ. Βλάχο.

Οι δύο υπουργοί κάτω από τό βάρος της σωρείας των παρανομιών πού συνδέονται άμεσα μέ την ολομέλεια της επιτροπής καί τον Σπύρο Ζησιμόπουλο καί οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο εξάμηνο από τό STOPCARTEL, δεν έχουν καλύψει τον κ. Ζησιμόπουλο στην υπόθεση αυτή μέχρι στιγμής, αλλά αποφεύγουν και να παρέμβουν ως αρμόδιοι για την πολιτική εποπτεία της Επιτροπής,αρκούμενοι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Μετά την αποκάλυψη τής παρανομίας-σκάνδαλο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος ουδέποτε ανακάλεσε την πράξη πρόσληψης της εν λόγω υπαλλήλου, ως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, μετά τη μονιμοποίηση της υπαλλήλου ο κ. Ζησιμόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καλώντας σε απολογία τρεις υπαλλήλους της Επιτροπής που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιοτήτων στον έλεγχο των δικαιολογητικών και στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση του ποινικού μητρώου!

Την έρευνα διενήργησε ο Ι. Μιχαήλ, που επίσης παράνομα έχει τοποθετηθεί από τον κ. Ζησιμόπουλο στη θέση του γενικού διευθυντή.

Οι τρεις υπάλληλοι παραπέμφθηκαν για πειθαρχικό έλεγχο, για αμέλεια και μη τήρηση της εχεμύθειας, επειδή έκαναν το καθήκον τους ελέγχοντας το βεβαρημένο ποινικό μητρώο της υπαλλήλου που προσλήφθηκε παράνομα!


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 61784 / 13.08.2009,

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


Κύριε Εισαγγελεύ,

Είμαι μόνιμος (τακτικός) υπάλληλος, αποσπασμένος στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Κότσικα 1-Α και υπηρετώ στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Ταυτόχρονα είμαι αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (Σ.Ε.Ε.Α.).

Κατά την ενάσκηση των υπαλληλικών μου καθηκόντων, υπέπεσαν στην αντίληψή μου οι ακόλουθες παραβατικές ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων, τις οποίες σας αναφέρω, ως οφείλω, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 2 και 3, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Π.Δ. 258, Φ.Ε.Κ. 121, τ. Α΄, 08.08.1986) και παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες.

1. Την 03.01.2008 προσλήφθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η κ. Ευαγγελία Φραγκούλη σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η πρόσληψη έγινε με πράξη του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλου από τον ίδιο, χωρίς όμως να προηγηθεί η υποβολή των κατά νόμον απαιτούμενων δικαιολογητικών και αφού παρακάμφθηκε πλήρως η σχετική διοικητική διαδικασία.

Στις 18.01.2008 η ως άνω υπάλληλος προσκόμισε διάφορα έγγραφα μεταξύ αυτών και αντίγραφο του ποινικού της μητρώου γενικής χρήσης και όχι ως απαιτείται, κατά νόμο, δικαστικής και στη συνέχεια σποραδικά, προσκόμιζε όποιο έγγραφο ήθελε, όποτε ήθελε ενώ, υπέβαλε και υπεύθυνες δηλώσεις (περί μη δίωξης, κ.λπ.).

Αργότερα το αρμόδιο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού προέβη σε έλεγχο των άνω υπεύθυνων δηλώσεων, που υπέβαλε η κ. Φραγκούλη αλλά και σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση του ποινικού της μητρώου, ως υποχρεούτο υπό του νόμου.

Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε, ότι το αντίγραφο ποινικού μητρώου της ως άνω υπαλλήλου δεν είχε ένδειξη «μηδέν», ως ορίζει ο νόμος για την πρόσληψη υπαλλήλων αλλά αντίθετα εμφάνιζε ποινή, ενώ υπήρχαν και πολλές εκκρεμοδικίες.

Επιπλέον, η άνω υπάλληλος είχε προηγουμένως εργαστεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.) και προσελήφθη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν παρέλθει πενταετία από τη λύση της προηγούμενης εργασιακής της σχέσης, ελεγκτέο τυγχάνει δε το εάν εμπίπτει στο κώλυμα πρόσληψης της παρ. 5, του άρθρου 10, του Ν. 2839 / 2000.

2. Παρά την αποκάλυψη των άνω παραβάσεων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπυρίδων Ζησιμόπουλος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανακάλεσε την πράξη πρόσληψης της εν λόγω υπαλλήλου, ως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις (Ν. 3230 / 2004, αρθ. 10, παρ. 3, εδάφιο τελευταίο).

3. Επιπλέον, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Υ.Σ.) της Επιτροπής Ανταγωνισμού (σύνθεση : Νικόλαος Γεράσιμος, Δέσποινα Κλαβανίδου, Ιωάννης Μιχαήλ, Νικόλαος Ζευγώλης, Μιχαήλ Πολέμης) ΠΡΟΕΒΗ στη μονιμοποίηση (08.04.2009) της κ. Ευαγγελίας Φραγκούλη, ενώ σύμφωνα με το Π.Δ. 410 / 1988, άρθρο 53, το Υ.Σ. θα έπρεπε να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης της εν λόγω υπαλλήλου για σπουδαίο λόγο.

Σημειώνεται ότι το θέμα της μονιμοποίησης ή όχι, της άνω υπαλλήλου εισήχθη δύο φορές, ως θέμα στο Υ.Σ., με διαδοχικές αρνητικές εισηγήσεις της αρμόδιας Εισηγήτριας Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου, η οποία έθεσε υπόψη στα μέλη όλα τα σχετικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου και του επίμαχου ποινικού μητρώου.

4. Την επαύριο της μονιμοποίησης (09.04.2009) ο κ. Ζησιμόπουλος διέταξε την διενέργεια Προκαταρτικής εξέτασης (άρθ. 125, του Υ.Κ.), επικαλούμενος αναφορές της κ. Φραγκούλη και καλώντας σε απολογία τους υπαλλήλους Ιωάννη Κατρακάζη (αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης), Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού) και Φώτιο Κυριακόπουλο (υπάλληλο του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού), που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιοτήτων στον έλεγχο των δικαιολογητικών και της αυτεπάγγελτης αναζήτησης του ποινικού της μητρώου.

5. Η διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης ανατέθηκε από τον κ. Ζησιμόπουλο στον Γενικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Μιχαήλ, ο οποίος όμως ουδέποτε τοποθετήθηκε σύννομα, δηλαδή με απόφαση του κ. Υπουργού Ανάπτυξης ύστερα από γνώμη της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και επιλογή, μετά από προκήρυξη της θέσης.

Αντίθετα ο κ. Μιχαήλ τοποθετήθηκε με εντολή του Προέδρου στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Πάντως, ο άνω υπάλληλος επειδή τελεί εν γνώσει του ότι δεν υφίσταται νόμιμη απόφαση τοποθέτησής του, υπογράφει ως «προσωρινός Γενικός Διευθυντής», θέση ανυπόστατη στον Οργανισμό της Υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ ο κ. Ιωάννης Μιχαήλ αντί να καλέσει για κατάθεση, ως βασική μάρτυρα την κ. Ηλιάνα Κούτρα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης κατά το χρόνο πρόσληψης της κ. Φραγκούλη (03.01.2008), κάλεσε τον κ. Κατρακάζη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα (03.10.2008) μετά την παραίτηση (20.09.2008) της κ. Κούτρα.

Στη συνέχεια ένα πόρισμα «συρραφή» των σημειωμάτων και των αναφορών των εμπλεκομένων υπαλλήλων, χωρίς την ελάχιστη αναφορά στην παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση, παραπέμπει τους τρεις υπαλλήλους (Κατρακάζη, Παπαγεωργίου και Κυριακόπουλο) με ασαφείς και αόριστες κατηγορίες για αμέλεια και μη τήρηση της εχεμύθειας.

6. Εξάλλου σύμφωνα με τις αποφάσεις : (Θ΄ Τμήμα) 338 / 26.02.2009, 339 / 26.02.2009 και (ΙΑ΄ Τμήμα) 1734 / 21.07.2009, 1735 / 21.07.2009 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (ακυρωτική διαδικασία), ακυρώθηκαν οι επιλογές Διευθυντών και Τμηματαρχών, που έγιναν το 2006 και 2007 αντίστοιχα.

Ως λόγος ακύρωσης της επιλογής των Διευθυντών αναφέρεται στις αποφάσεις η συμμετοχή του κ. Ζησιμόπουλου τόσο σε ρόλο εισηγητή (ως Γενικός Διευθυντής) όσο και σε ρόλο Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που αποφάσισε τις προαγωγές.

Επειδή όλες οι άνω πράξεις των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων και οργάνων αποτελούν αυθαίρετη και παραβατική συμπεριφορά, που προβλέπεται και είναι ποινικά κολάσιμη, όχι μόνον από τις κείμενες διατάξεις του Π.Κ.(άρθ. 259, Π.Κ.) αλλά και πλήθος ειδικών νόμων και διατάξεων.

Επειδή έχω έννομο συμφέρον για την εξακρίβωση των τελεσθέντων παραπτωμάτων, καθόσον, αντί να διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά, οι υπεύθυνοι τέλεσης των αδικημάτων παραπέμπουν ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ τον α/α Διευθυντή κ. Ιωάννη Κατρακάζη με διάφορες ασαφείς και έωλες κατηγορίες, την αρμόδια Τμηματάρχη κ. Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, η οποία αντέδρασε στις μη σύννομες διαδικασίες και τέλος εμένα, ο οποίος απλά δακτυλογράφησα το διαβιβαστικό έγγραφο προ τις αρμόδιες Εισαγγελίες, με σκοπό προφανώς να με τρομοκρατήσουν και να παύσω να αποκαλύπτω τις παράνομες ενέργειές τους.

Επειδή όλα τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στον ατομικό φάκελο της ως άνω υπαλλήλου και είναι σε γνώση της υπηρεσίας και των αρμοδίων οργάνων της.

Επειδή οφείλω να προβώ στην κατά νόμον παρούσα.

Για όλα αυτά

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Ζ Η Τ Ω

Να ελεγχθεί η νομιμότητα:

1. Της πρόσληψης της υπαλλήλου κ. Ευαγγελίας Φραγκούλη του Ελπιδοφόρου και της Αθηνάς σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

2. Της από 03.01.2008 πράξης πρόσληψης, που εξέδωσε ο κ. Σπυρίδων Ζησιμόπουλος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

3. Της τοποθέτησης του Γενικού Διευθυντή κ. Ιωάννη Μιχαήλ.

4. Και η ακρίβεια των στοιχείων και εγγράφων, που υπέβαλε η κ. Ευαγγελία Φραγκούλη καθώς και αλήθεια των υπεύθυνων δηλώσεών της.

Τέλος δε, οι τυχόν παράνομες ενέργειες και παραλείψεις στην ενάσκηση των καθηκόντων του κ. Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλου, του κ. Ιωάννη Μιχαήλ, των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νικόλαος Γεράσιμος, Δέσποινα Κλαβανίδου, Ιωάννης Μιχαήλ, Νικόλαος Ζευγώλης, Μιχαήλ Πολέμης), καθώς και κάθε άλλου υπαλλήλου, που τυχόν ενέχεται στη διαδικασία αυτή.


Φώτης Κυριακόπουλος


Η ως άνω αναφορά κοινοποιήθηκε:

α΄) στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη (ΥΠ.ΑΝ. / Γρ. Υπ. / 7939 / 13.08.2009)


Κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλω συνημμένα αντίγραφο της κατά νόμον οφειλόμενης αναφοράς μου με αριθμ. πρωτ. 61784 / 13.08.2009 προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 2 και 3, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Π.Δ. 258, Φ.Ε.Κ. 121, τ. Α΄, 08.08.1986) για να λάβετε γνώση και παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες, ως εποπτεύοντος Υπουργού της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

και

β΄) στον Υφυπουργό ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο (ΥΠ.ΑΝ. / Γ.Γ.Ε. / Γρ. Υφ. / 880 / 13.08.2009)


Κύριε Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησής σας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (Σ.Ε.Ε.Α.), την Τρίτη 04.08.2009, σας υποβάλλω συνημμένα αντίγραφο της κατά νόμον οφειλόμενης αναφοράς μου με αριθμ. πρωτ. 61784 / 13.08.2009 προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 2 και 3, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Π.Δ. 258, Φ.Ε.Κ. 121, τ. Α΄, 08.08.1986) για να λάβετε γνώση και παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες, ως εποπτεύοντος Υφυπουργού της Επιτροπής Ανταγωνισμού.""


Δεν είναι η πρώτη φορά:

Συμπληρώνουμε ότι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκκρεμεί και άλλη μηνυτήρια αναφορά κατά του Γεωργίου Σαράντη (και άλλων), πρώην γαλάζιου Διευθυντή του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά εποπτεύεται από τη Δ/νση Τροφίμων και Ποτών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Λόγω της υπόθεσης αυτής, όπως φαίνεται, έχουν παραιτηθεί δύο τμηματάρχες του Οργανισμού με τον προφανή μάλλον στόχο να αποφύγουν τις διώξεις. Ωστόσο, καμία κίνηση δεν έχουν κάνει οι αρμόδιοι ώστε να θεραπεύσουν τις παρανομίες και να τιμωρήσουν πραγματικά τους υπεύθυνους.

Προκλητική είναι και η στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ιδιαίτερα της επιτρόπου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Αικατερίνης Σπαθαράκη.

Τα "στραβά μάτια" σύμφωνα με την άποψή μας κάνει η κα Σπαθαράκη και καλό θα ήταν να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό για ποιό λόγο.






Αντί να αρνηθεί τη θεώρηση των σχετικών καταφανώς παράνομων χρηματικών ενταλμάτων απαντά στην Κινέζικη - Ελληνική διάλεκτο της Διοίκησης, ότι και καλά, πρέπει να πάρει εντολή από τον υπουργό για να ασκήσει τον έλεγχο που το Σύνταγμα και οι σχετικοί νόμοι της επιβάλλουν.

(βλ. φωτογραφίες πιο πάνω)

Ο δε πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος - Σταύρος Κούρτης, αντί να θέσει τα σχετικά ζητήματα στην ολομέλεια του ανωτάτου δικαστικού οργάνου προς ορθή κρίση έχει περιοριστεί στο ρόλο διαβιβαστή εγγράφων.

(βλ. φωτογραφία πιο κάτω)


Τα ονόματα και την υπόληψή τους δεν τη σκέφτονται κάποιοι δικαστές. Την ανίατη φθορά που προκαλούν όμως στους Θεσμούς δεν την υπολογίζουν;

Με ποιό δικαίωμα μας καταδικάζουν στην παρακμή;

Ποιός τους έχρισε διαμορφωτές ενός μέλλοντος που δεν μας αξίζει αλλά είναι μοιραίο να ζούμε και να ζήσουμε;

Η λαϊκή ψήφος είναι και εντολή τήρησης του Συντάγματος, για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: