Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ανατροπή νταλίκας




Γύρω στη 1 μ.μ. σήμερα 1.9.2009 ανατράπηκε νταλίκα στην έξοδο προς Πειραιά της σήραγγας της νέας περιφερειακής οδού Κερατσινίου - Πειραιά.

Στις 3:00 μ.μ. δύο γερανοί που προσπαθούσαν να επαναφέρουν το όχημα στη σωστή του θέση δεν τα είχαν καταφέρει.





Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πιο πάνω, η νταλίκα, για άγνωστο λόγο, βγήκε από το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί ξαφνικά το κέντρο βάρους της και να ανατραπεί.




Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο ο νεαρός οδηγός του φορτηγού δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτήν την εμπειρία.

Για το νέο δρόμο "καρμανιόλα" έχουμε γράψει ήδη.

(βλ. Από τον Πειραιά, στο Κερατσίνι)

Το ερώτημα δεν είναι αν θα θρηνήσουμε θύματα αλλά πότε.

Και κάτι ακόμη.

Οι δύο αστυφύλακες της Τροχαίας που είχαν φτάσει στο σημείο πρέπει να είχαν πολύ λίγη εκπαίδευση και εμπειρία.

Αντί να πάρουν μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, βάζοντας κορίνες πίσω από την νταλίκα που είχε ανατραπεί αλλά και ελευθερώνοντας την κυκλοφορία από τους περίεργους που είχαν σταματήσει πεζοί αλλά και με τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου, εκείνοι είχαν γίνει ένα με τον κόσμο, πηγαίνοντας πάνω-κάτω χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυφύλακας ανέφερε για το περιστατικό χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο.

Δε λέμε, ό,τι έχει κανείς καλό είναι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προχειροτητα στο μεγαλειο της......
Δυστηχως ετυχε να περναω απο το σημειο αυτο (απο Πειραια προς Κερατσινι) οταν οι Αστυνομικοι (που λεει ο λογος) προσπαθουσαν κατι να κανουν (ποιος ξερει τι!)και επειδη ειμαι απο την περιοχη και εχω δει την προχειροτητα του δρομου απο την αρχη που ξεκινησε να φτιαχνετε, εκει ποτε δεν τρεχω.. και καλα εκανα εκεινη την μερα.. ενας Ελληνας οδηγος μηχανης (παπακι ηταν) σταματημενος στην μεση της αριστερης λωριδας και παρακολουθη σαν περιεργος Ελληνας που ειναι... ευτυχως το αμαξι και τα αντανακλαστικα μου δεν με προδωσαν.....
Αυτο το αναφερω για τους Αστυνομικους που πηγαν εκει .... τι εκακαν .... τσαμπα τον χρονο τους σπαταλησαν.

Παντως θα ηθελα να αναφερω οτι εξισου επικινδυνος ειναι και ο κατω απο την γεφυρα δρομος (ο παλιος που υπηρχε στο πλαι του Τσιμενταδικου) ειδικα το βραδυ .... σου πεταγετε ενα μαυριδερο τσιγγανακι και μετα .... αστο καλυτερα.

Michael Angelopoulos είπε...

Ανάμεσα στους δύο δρόμους, στον παλιό και τον καινούργιο, έχουν κατασκηνώσει τσιγγάνοι.

Η αλήθεια είναι ότι μια γλυκούλα πιτσιρίκα γύρω στα τρία έχει πάρει τους δρόμους ξυπόλητη και περπατά ασυνόδευτη πολλές φορές δίπλα στο δρόμο.

Οι οδηγοί ας έχουν την προσοχή τους στον καινούργιο δρόμο, στο σημείο όπου βρίσκεται μια πεζογέφυρα πριν τη σήραγγα προς Πειραιά αλλά και αντίστοιχα στον παλιό δρόμο στο λιμανάκι.


Επικοινωνία: