Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Κι όλη μέρα ...




"Είμαι Έλληνας Πολίτης.

Εδώ και 15 χρόνια έχω ένα μικρό κατάστημα τροφίμων.

Ποτέ, δεν είχα παράβαση υγειονομικού ή φορολογικού χαρακτήρα. Δε χρωστάω στο Δημόσιο ούτε σε οποιοδήποτε ιδιώτη.

Λόγω όμως της Οικονομικής Κρίσης δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου και αναγκάζομαι να κλείσω το κατάστημά μου.

Η εφορία όμως δεν αποδέχεται την αδυναμία μου και μου ζητά χρήματα για διάφορους λόγους.

Το ασφαλιστικό μου ταμείο (πρώην ΤΑΕ) δεν δέχεται την αίτησή μου για διακοπή εργασιών.

Καθώς δεν έχω ΙΚΑ, δε δικαιούμαι ούτε "ταμείο ανεργίας" και θα μείνω κυριολεκτικά στο δρόμο μέχρι να βρω απασχόληση, αν βρω, ως εργάτης."

Είναι μια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μικροί έμποροι και επαγγελματίες στη χώρα μας αλλά και στον Πειραιά.


Προκαλεί λοιπόν το δημόσιο αίσθημα η επόμενη είδηση από το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα με ημερομηνία 8.9.2009:


"Στο πλευρό των 13 ουκρανών ναυτικών που διαβιούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες στο πλοίο «Captain Valentin K.» η Νομαρχία Πειραιά.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Νομαρχίας Πειραιά μετά την καταγγελία που δέχθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), σχετικά με πλοίο που βρίσκεται στη ράδα του Πειραιά εγκαταλελειμμένο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του, με αποτέλεσμα τα 13 μέλη του πληρώματος ουκρανικής καταγωγής, να διαβούν κάτω από απάνθρωπες και απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το πλοίο με σημαία Παναμά «Captain Valentin K.», που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατασχεθεί με δικαστική απόφαση εξαιτίας χρεών της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chester Shipping LTD και από τις 22 Ιουλίου 2009 που κατέπλευσε στον Πειραιά έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.

Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων αποτελούμενο από τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Βασίλη Βαλσαμάκη, τον ειδικό σύμβουλο του Νομάρχη κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο και τον ιατρό του τμήματος υγειονομείου λιμένα που μετέβη με εντολή του Νομάρχη Πειραιά συνοδεία λιμενικού στο πλοίο, οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία και ασφάλεια των μελών του πληρώματος.

Συγκεκριμένα όπως ενημερώθηκαν από τον πλοίαρχο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, τα μέλη του πληρώματος εξαιτίας της εξάντλησης των καυσίμων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, χωρίς νερό και τρόφιμα με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε απόγνωση και να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.

Στα 13 μέλη του πληρώματος ορισμένα από τα οποία είναι απλήρωτα εδώ και πολλούς μήνες, παρασχέθηκαν από το κλιμάκιο της Νομαρχίας τρόφιμα, νερό και φαρμακευτικό υλικό.

Ωστόσο σύμφωνα με την έγγραφη διαβεβαίωση του πλοιάρχου η υγειονομική τους κατάσταση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

[Άρα, τι ... παραμύθια μας λέτε κύριοι;]

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ζητά την άμεση μεταφορά των μελών του πληρώματος, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς της Νομαρχίας υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι υγειονομικά αποδεκτή η περαιτέρω παραμονή του πληρώματος επί του πλοίου.

[Με το ζόρι δηλαδή!]

Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Πειραιά προτείνει στον Υπουργό τη μεταφορά και φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο με κόστος που προτίθεται να αναλάβει η Νομαρχία Πειραιά.

[Από την τσέπη μας!]


Παράλληλα ο Νομάρχης Πειραιά ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για τον άμεσο επαναπατρισμό τους και την καταβολή προσπάθειας από το Υπουργείο για εξόφληση των οφειλομένων σε αυτούς.

[Να παρέμβει δηλαδή το Ελληνικό Κράτος σε ιδιωτική διαφορά πολιτών ενός άλλου μάλιστα Κράτους. Μπράβο σύμβουλε Ρουσέτε Λειβαδάρε!]

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι

"Τα όσα συμβαίνουν με τους 13 συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που επί ενάμισι μήνα είναι αφημένοι στο έλεος του Θεού παραπέμπουν σε έναν πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα.

[Μήπως άκουσε ο νομάρχης τίποτα για τα απανωτά "ατυχήματα" στη ΛΑΡΚΟ;]

Για μας είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να αφήνονται σε τέτοιου είδους συνθήκες διαβίωσης.

Είναι αδιανόητο να εγκαταλείπονται στην τύχη τους χωρίς καμία μέριμνα όχι μόνο για το πώς θα επιστρέψουν στην χώρα τους ή θα πληρωθούν για τα δεδουλευμένα, αλλά ακόμη και για το πώς θα επιβιώσουν.

[Εγγράφως δήλωσαν κύριε Μίχα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.]

Πρότασή δική μας που θα υποβάλλουμε προς την νέα Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, θα είναι προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρομοίων φαινομένων και στο μέλλον, να υπάρξει επιτέλους σύμφωνα και με την κοινοτική οδηγία νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου που τουλάχιστον θα διασφαλίζει και θα καλύπτει τα έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας και τον επαναπατρισμό τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.""


Ερώτηση Πρώτη:

Οι αρμόδιοι στον Πειραιά έχουν πάρει μυρωδιά από τα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών;


Ερώτηση Δεύτερη:

Ειδοποιήθηκαν, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος, η Ουκρανική Πρεσβεία; Η Εισαγγελία; Άλλοι φορείς;

Ερώτηση Τρίτη:


Πότε θα γλυτώσουμε από αυτούς τους πολιτικούς και αυτές τις πολιτικές;



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ερχομε λοιπον ξανα και λεω αυτοι ειμαστε και αυτα εχουμε να εισπρατουμε απο αυτους που εκλεγουμε.
Αν το Ελληνικο Κρατος επαναπατρισει τους Ουκρανους ναυτικους (δεν εχουμε δικαιωμα να μπενουμε στα χωραφια μιας ξενης ιδιωτικης επιχειρησης) δηλαδη τους λενε να φυγουν απο το πλοιο, να χασουν εστω και αυτες τις λιγοστες ελπιδες να παρουν τα δεδουλευμενα τους απο το κρατος τους φυσικα.
Η Νομαρχια Πειραια ελυσε ολα τα προβληματα του Πειραια απο υγειονομικης και μη αποψης και βγηκε εκτος Συνορων, ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ, αλλα και αυτο το σωματειο των Μηχ. Εμπορ. Ναυτικου, η κατα κοσμο ΠΕΜΕΝ, δεν παλευετε με τιποτα, αυτοι και αν θελουν ξεσκαρταρισμα, στην καμπουρα τον Ναυτικων ζουνε και βασιλευουν και γινοντε Πολιτικαντιδες (ΤΟΥΣΣΑΣ, πρωην προεδρος ΠΕΜΕΝ μετεπειτα Ευρωβουλευτης ΚΚΕ).
Δεν λεω να βοηθησουμε τους συνανθρωους μας αν το χρειαζοντε , αλλα ποτε θα αρχισουμε να ασχολουντε με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ????
Μηπως να παμε εμεις στην Ουκρανια, την Αλβανια ...........????

Επικοινωνία: