Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Θανάσης Νάκος ή Βασίλης Μιχαλολιάκος



Ποιος μετακίνησε τον Χαράλαμπο Τουμπέκη του Διονυσίου, υπάλληλο της νομαρχίας Πειραιά;

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης ακόμη εμφανίζεται ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων νομαρχίας Πειραιά, αν και παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, θέση την οποία είχε καταλάβει μετά τις πρόσφατες εκλογές στη νομαρχία στις 11 Μαρτίου 2009.

(βλ. ΔΑΚΕ Νομαρχίας Πειραιά)

Ο συνδυασμός του, υποσχόμενος όπως όλοι άλλωστε την Αλλαγή, είχε εκδώσει και αφίσα εκείνη την εποχή.

"Για να μην είσαι απλά θεατής, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά. Στήριξέ μας γιατί μπορούμε να σε κοιτάμε στα μάτια. Υπάρχει ελπίδα όταν αρνηθούμε να σιωπούμε και να κωφεύουμε. Οραματιζόμαστε - Διεκδικούμε - Δημιουργούμε, γιατί μόνο σε σένα συνάδελφε λογοδοτούμε!"





Υπηρετούσε στη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει το βαθμό Β', κλάδου και ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος, με ειδίκευση στη Φυσική.

Άγνωστο καταρχήν αν οι κομματικές επιλογές του υπαλλήλου είχαν οδηγήσει το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να τοποθετήσει τον Χαράλαμπο Τουμπέκη στην όχι και τόσο περιζήτητη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ίσως αν είχε άλλα προσόντα να είχε στελεχώσει την πολλά υποσχόμενη Δ/νση Μεταφορών της νομαρχίας Πειραιά.

(βλ. Nομαρχιακά βίτσια)

Όπως φαίνεται όμως ο υπάλληλος, αξιοποιώντας τις κομματικές γνωριμίες του, κατάφερε να μεταταχθεί με τη με αριθμ. Πρωτ. 21413/6.4.2009 απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, στη Γενική Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης με Γενική Διευθύντρια την Άννα Μαρκάκη.

Η Γενική Δ/νση αποτελείται από:

Τη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής (διευθυντής ο Γιώργος Βαλαδώρος)

Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής
Τμήμα Νομοθετικού Συντονισμού και Ελέγχου
Α΄ Τμήμα Χορήγησης Αδειών Διαμονής
Β΄ Τμήμα Χορήγησης Αδειών Διαμονής Στελεχών Εταιρειών
Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών.

και τη Δ/νση Κοινωνικής Ένταξης (διευθύντρια η Κατερίνα Κοντούλη)

Τμήμα Σχεδιασμού
Τμήμα Εφαρμογής
Τμήμα Ένταξης Ομογενών και λοιπών Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων

Σε ποια Διεύθυνση άραγε τοποθετήθηκε ο υπάλληλος;

Μπράβο το βρήκατε!

Δεν έχει πολύ σημασία καθώς το ζήτημα είναι άλλο.

Γιατί ο υπάλληλος αφού γνωρίζει ότι έχει ενεργήσει για τη μετάταξή του στο Υπουργείο Εσωτερικών να δηλώσει υποψηφιότητα σε συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο της νομαρχίας για να αγωνιστεί δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Δεν είναι αυτονόητο ότι αν οι άλλοι υπάλληλοι γνώριζαν την κατάσταση θα ψήφιζαν κάπως διαφορετικά;

Γνωρίζουν άραγε ακόμη και σήμερα γιατί ο παραλίγο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων παραιτήθηκε της θέσεώς του ως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου;

Από τη σχετική απόφαση πιο κάτω μάλιστα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν ακολουθήθηκε η τυπική νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις μετατάξεων. Αυτή απαιτεί τη δημόσια ανακοίνωση της θέσης και την κάλυψή της μετά από επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εδώ αρκούσε η αίτηση του κου Τουμπέκη, που να δηλώνει τη θέλησή του να μεταταγεί στην εν λόγω υπηρεσία, η σύμφωνη γνώμη του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και η απόφαση των αρμοδίων υπουργών.

Ας σημειωθεί ότι σε άλλη περίπτωση, που υπάλληλος της νομαρχίας ζητούσε να μεταταγεί στην επαρχία ώστε να ξεκινήσει την οικογένειά του στο νησί όπου ζούσε η σύντροφός του, ο νομάρχης Γιάννης Μίχας αρνείτο με τη δικαιολογία ότι δεν περισσεύουν οι υπάλληλοι.

Πρόκειται λοιπόν για μια απόδειξη γαλαζοπράσινης κομματικής συναλλαγής, χωρίς ντροπή από την άλλη πλευρά, για την ακραία άρνηση στον υπάλληλο που είχε δικαίωμα να δημιουργήσει οικογένεια.

Θεσμικά, είναι μια ακόμη περίπτωση παρεκκλίνουσας νομοθετικής επανίδρυσης του Κράτους, που πέρασε από τη Βουλή, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Επιπρόσθετα, μπορεί να καταλάβει λοιπόν ο κάθε πολίτης γιατί η χώρα δεν έχει Μεταναστευτική Πολιτική, για να τονίσουμε και αυτή την παράμετρο.

CHARALAMPOS TOUMPEKIS






Ακόμη δεν γνωρίζουμε, αν για το κομματικό ρουσφέτι μεσολάβησε ο Θανάσης Νάκος, Υφυπουργός Εσωτερικών που υπογράφει την απόφαση, ή/και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, φίλος του κου Τουμπέκη, όπως δηλώνει ο ίδιος στην πρώτη φωτογραφία.

Και καλά ο Θανάσης Νάκος, εκλέγεται στη Μαγνησία.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος όμως (ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, όπως μας υπενθυμίζει συχνά) εκλέγεται στον Πειραιά και ζητάει τη ψήφο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: