Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Το νέο οφείλει να είναι διαφορετικό




Μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα με τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις που κρατούν μέχρι σήμερα.

Πολλοί ανέφεραν ότι πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο είχε γίνει και στο Χρήστο Αγραπίδη, τον πρώην δήμαρχο της πόλης.

Αρνήθηκε όμως, όπως το ίδιο έκανε και ο Σπύρος Σπυρίδων.

Τελικά έγιναν προτάσεις γενικά σε νομαρχιακούς συμβούλους εκ των οποίων μόνο η Τζοβάννα Φραγκούλη (που ήταν υποψήφια και το 2007) και ο Κώστας Κατσαφάδος, νομαρχιακός σύμβουλος από το 2006 στον Πειραιά, οννεδίτης και πρώην δημοτικός σύμβουλος (2002-2006) στο Κερατσίνι όπου κατοικεί, απάντησαν θετικά για την Α' Περιφέρεια.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βουτσινάς, με ιδιαίτερες διασυνδέσεις και αυτός, διαφορετικού τύπου όμως, είναι υποψήφιος.





Ο Γιάννης Βουτσινάς είναι γιός του πολιτευτή Γεράσιμου Βουτσινά ο οποίος είχε δημιουργήσει θόρυβο στο παρελθόν όταν εγκατέλειψε τις τάξεις του Γιάννη Παπασπύρου για να μετακινηθεί δεξιότερα σε εκείνες του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Ο τελευταίος μετά άλλαξε και αυτός παράταξη κάτι πολύ συνηθισμένο στην πόλη όπου κάποιες φορές φυσά δυνατός πολιτικός άνεμος που παρασύρει σύμφωνα με τις επιταγές της δεδομένης συγκυρίας τους πολιτικά έχοντες στους πολιτικά κατέχοντες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Βουτσινάς πέρα από την ηλικία τους, τριαντάρηδες και οι δύο, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετές διαφορές.

Το καλό για τον ψηφοφόρο είναι ότι και οι δύο διετέλεσαν μέλη τοπικών συμβουλίων αυτοδιοίκησης και έτσι είναι σχετικά εύκολο να κρίνει κάποιος την αξία του υποψήφιου από τις πράξεις του και όχι από τους τίτλους ή το λιβάνι που του αφιερώνουν οι κάθε είδους δόλιοι αβανταδόροι ή οι γνωστές διαπλεκόμενες (με την καλή έννοια) εφημερίδες της πόλης.

Ειδικά ο Γιάννης Βουτσινάς δέχεται επικοινωνιακό "σπρώξιμο" από το Μιχάλη Χάνδακα, της CHANDAΚUS ΕΠΕ που διαθέτει τα μέσα με το διακριτικό τίτλο "Εν Πειραιεί".

Στη εφημερίδα του, και στην προνομιακή τρίτη σελίδα, θα βρείτε έγχρωμο ολοσέλιδο αφιέρωμα στον υποψήφιο όπου ο Γιάννης Βουτσινάς απαντά σε ερωτήσεις με ύφος και τρόπο ώριμου και μεστωμένου πολιτικού.

(Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να διαβάσετε το άρθρο)


Σε ειδικό πλαίσιο παρατίθεται το βιογραφικό του Γιάννη Βουτσινά όπου αναφέρεται ως Οικονομολόγος (Λογιστής).


Η εφημερίδα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, "ξέχασε" να αναφέρει στους χιλιάδες αναγνώστες της και ψηφοφόρους της πόλης ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς είναι και Διευθυντής Λογιστηρίου στο συγκεκριμένο όμιλο επικοινωνίας.

Τι πιο καθαρό και τίμιο θα ήταν και για τον ίδιο αλλά και για την εφημερίδα να σημειώσει ιδιαίτερα αυτό το γεγονός;

Ωστόσο, για να εξακριβώσουμε την πληροφορία επικοινωνήσαμε ηλεκτρονικά με τη CHANDAKUS χωρίς όμως να έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Όσο ο κος Βουτσινάς, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ή ο κος Χάνδακας της Εν Πειραιεί δεν διαψεύδει το γεγονός εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να βασιστούμε στα στοιχεία που διαθέτουμε.

Όσον αφορά την εικόνα του Γιάννη Βουτσινά, δηλαδή εκείνη του μεστωμένου και ώριμου πολιτικού που παρουσιάζεται στο άρθρο της "Εν Πειραιεί", εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη και το αποδεικνύουμε:


Για παράδειγμα:


Στην ηλεκτρονική εφημερίδα SPORTNET, που δεν ανήκει στην CHANDAKUS, παρουσιάζεται ο υποψήφιος βουλευτής όπου κάνει μάλιστα και πλήρως αποκαλυπτικές δηλώσεις που φανερώνουν τις πολιτικές απόψεις και επιλογές του.




22/09/2009 19:09


Την σκυτάλη στην ειδική ενότητα του SPORTNET για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 παίρνει ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Γιάννης Βουτσινάς. Ο κ. Βουτσινάς ζεί και εργάζεται στον Πειραιά ως οικονομολόγος. Με την πολιτική ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Πειραιά. Είναι 32 ετών και είναι η πρώτη του υποψηφιότητα για την Βουλή των Ελλήνων.


O ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ


1. Μπήκα στην πολιτική διότι... έχει ανάγκη απο νέους ανθρώπους, φρέσκες ιδέες.

2. Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι... να είμαι υγιής ώστε να μπορώ για πολλά χρόνια να προσφέρω στους συνανθρώπους μου.

3. Ο μόνος λόγος που θα εγκατέλειπα την πολιτική είναι... όταν ο χρόνος φθείρει τη φρεσκάδα της σκέψης μου.

4. Η πρώτη κίνηση που θα έκανα, αν αναλάμβανα υφυπουργός αθλητισμού θα ήταν... η έντονη προβολή των θαλάσσιων σπορ.

5. Το σύνθημα μου σε αυτές τις εκλογές είναι... ΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

6. Εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα... παλέψω με όλη μου τη δύναμη ενάντια στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

7. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι... η βία στα γήπεδα.

8. Έκλαψα όταν... η Εθνική Ελλάδος έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

9. Γέλασα με την ψυχή μου όταν... όταν έμαθα οτι είμαι υποψήφιος.

10. Αυτή την εποχή... ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.



Κάτι δεν πάει καλά, έτσι;


Από την άλλη μεριά ο Κώστας Κατσαφάδος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αγχωμένος με την προεκλογική εκστρατεία. Αντίθετα μάλιστα φαίνεται πολύ σίγουρος.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του:


Ποιος είμαι...

Γεννήθηκα στις 29 Μαϊου του 1979. Γονείς μου ο Γιάννης και η Καλλιόπη Κατσαφάδου, άνθρωποι καθημερινοί. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός. Έχω μια αδελφή μικρότερη από μένα, τη Μαίρη.

Μεγάλωσα στον Πειραιά, οργανώθηκα από το 1997 στην ΟΝΝΕΔ και συμμετέχω ενεργά στους δημοκρατικούς αγώνες για ένα ανοικτό πανεπιστήμιο.

Διατέλεσα υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA – Tourist Management).

[ Ο Κώστας Κατσαφάδος αν και αναφέρει ότι έχει κάνει μεταπτυχιακό δεν γνωρίζει την ειδίκευση του μεταπτυχιακού του!

Αυτή είναι Tourism Management και όχι βέβαια Tourist Management.

Κατά τύχη, με τον ίδιο ακριβώς μεταπτυχιακό τίτλο εμφανίζεται και ο άλλος τριαντάρης υποψήφιος της ΝΔ, ο Γιάννης Βουτσινάς!]




Πιστεύω ότι η γνώση δεν έχει όρια. Συνεχίζω να διευρύνω τους ορίζοντές μου και σήμερα είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

[Το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι ένας άλλος προβληματικός θεσμός του Πόρτο Κορ-Λεόνε]

Διατηρώ Λογιστικό Γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, στην πόλη που έχω αναπτύξει την επαγγελματική και κοινωνική μου δραστηριότητα.

Πιστεύω ότι η οικονομική αυτοτέλεια που προκύπτει από την επαγγελματική δραστηριότητα, αποτελεί προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Διασφαλίζει την ανεξαρτησία για κάθε είδους πιέσεις και σου εξασφαλίζει την επαφή και τη γνώση με την πραγματικότητα.

Το 2002, σε ηλικία 23 ετών εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου. Το 2004 μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και το 2006 Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά.

Το 2007 τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με εξέλεξαν Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Αγαπώ τον Πειραιά και τα νησιά του.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, όλα όσα ονειρεύομαι.

Όνειρο και δημιουργία πάνε μαζί. Γιατί δημιουργία χωρίς όνειρο είναι απλή διαχείριση και όνειρο χωρίς δημιουργία είναι ουτοπία."


Πριν ακόμη ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είχε κάνει την εμφάνισή του στον Πειραιά προεκλογικό υλικό του Κώστα Κατσαφάδου.


Αλλά ακόμη και τις τελευταίες αυτές ημέρες που έχει κορυφωθεί η προεκλογική εκστρατεία ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δεν παραλείπει να επισκέπτεται το γνωστό καφέ του Γκλού και να σπαταλά πολύτιμες, θα έλεγε κάποιος, ώρες.





Χαλαρά...

Όπως λένε και στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκεί με τη βοήθεια δύο κινητών τηλεφώνων και τη συντροφιά φίλων συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας.


Το συμπέρασμα είναι το εξής:

Τόσο ο Κώστας Κατσαφάδος όσο και ο Γιάννης Βουτσινάς είχαν αποφασιστικές αρμοδιότητες στη διακυβέρνηση της πόλης, από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου ο ένας και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο άλλος.

Μπορούσαν λοιπόν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Πειραιά με τις παρεμβάσεις τους σε αυτά τα όργανα.

Το έκαναν;

Η ζωή των κατοίκων δεν καλυτέρεψε πάντως στον Πειραιά ενώ τα σκάνδαλα τόσο στη νομαρχία όσο και στο δήμο ακολουθούν το ένα το άλλο, με ρυθμό βολής κατά ρυπάς.

Γιατί να στείλουμε τους τριαντάρηδες κομματικούς στη Βουλή;

Για να αντικαταστήσουν τους εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες που "απασχολούν" και προκαλούν με το βεβαρημένο πολιτικό τους μητρώο;

Ακόμη και στο δρόμο για τον Παράδεισο υπάρχει φρουρός που εξετάζει τα πραγματικά διαπιστευτήρια των εκλεκτών.

Εμείς δεν πρέπει να εξετάσουμε τα πραγματικά προσόντα των υποψηφίων;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κακό δηλαδή που ο κύριος Βουτσινάς δουλέυει ως υπέυθυνος λογιστηρίου; Θα έπρεπε όλοι μας να στηρίζουμε ανθρώπους που εργάζονται και καταξιώνονται στην εργασία τους πριν γίνουν πολιτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Βουτσινάς από μικρό παιδί γυρνάει στον Πειραιά και τον γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες.

Δεν αποτελεί όμως καταγγελία ότι δουλεύει ως λογιστής κάπου. Ας μας πουν άλλοι υποψήφιοι που και πότε έχουν δουλέψει...

Επίσης το ότι ο Κατσαφάδος πίνει καφέ πάλι δεν είναι κακό. Εσύ κύριε Μιχάλη δεν πίνεις καφέ;

Προσωπική μου άποψη είναι να ψηφίσω τον Γιάννη Βουτσινά διότι είναι μάγκας και γνήσιος Πειραιώτης.

Επικοινωνία: