Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Nομαρχιακά βίτσια




Ξέραμε ότι στη βρώμικη Δ/νση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά έχουν στηθεί διάφορα παραμάγαζα από κάποιους "διεκπεραιωτές" και "δασκάλους" αλλά και "εμπόρους".

Μάχη κάνουν κάποιοι υπάλληλοι και βάζουν όποιο μέσο διαθέτουν για να μετακινηθούν εκεί.

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Η μοιρασιά δίκαιη.

Ακόμη και από το "καθιστικό", όπως λέγεται στην πιάτσα, εισπράττει δεύτερο μισθό ο επίορκος υπάλληλος χωρίς πρακτικά να συμμετέχει ενεργά στις παρανομίες. Από το κοινό ταμείο παίρνει μερίδιο απλά για να κρατά το στόμα του κλειστό.

Πρόσφατα έστειλε ο νομάρχης Πειραιά στον εισαγγελέα υπόθεση σχετική με υπαλλήλους που έναντι αμοιβής πλαστογραφούσαν έγγραφα που αφορούσαν άδειες αυτοκινήτων επαγγελματικής χρήσης.

Ολόκληρος ο Πειραιάς μιλάει για τα θέματα αυτά που έχουν μάλιστα επιβεβαιωθεί από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σωκράτη - Λέανδρο Ρακιντζή, ωστόσο ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας εμφανίζεται κάθε φορά να πέφτει από τα σύννεφα.

Ο νομάρχης δε χαρακτηρίζεται ως πολιτικός θερμοκηπίου. Είναι ενεργός πολιτικός και το αποδεικνύει συνέχεια. Αν συμβαίνουν πράγματι παρανομίες στον Πειραιά και ειδικά στη νομαρχία που διοικεί ο Γιάννης Μίχας, τουλάχιστον κάτι έχει ακούσει.

Μας είπαν λοιπόν πρόσφατα ότι ένα από τα "αθώα" παραμάγαζα της Δ/νσης Μεταφορών είναι εκείνο που ασχολείται με την έκδοση ενός συγκεκριμένου αριθμού πινακίδας για εκείνους που έχουν το... βίτσιο σε ένα ακριβό αυτοκίνητο που κατέχουν να αναρτούν ξεχωριστές και ιδιαίτερες πινακίδες που δίδουν, κατά τη γνώμη τους, ένα κύρος μοναδικότητας.

Κάποιοι βιτσιόζοι δηλαδή θέλουν να οδηγούν αυτοκίνητα με αριθμό, για παράδειγμα, 1000, 2000, ή 9000.





Προσπαθήσαμε ρωτώντας και προσφερόμενοι να πληρώσουμε όταν χρειάζεται, να διαπιστώσουμε εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Θα έπρεπε να αποδειχθεί ότι:

1- Πραγματικά συμβαίνει και ότι
2- Γίνεται έναντι μαύρης αμοιβής.

Υπάλληλος στη νομαρχία έκανε ότι δεν καταλάβαινε καν τι ρωτούσαμε. Διεκπεραιωτής εκεί μας είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Δάσκαλος σχολής οδηγών μας ρώτησε που ακούσαμε τέτοια πράγματα.

Ήταν φανερό ότι το κύκλωμα ήταν έμπειρο και δεν ανοιγόταν σε οποιονδήποτε.

Μόνο όταν παρουσιαστήκαμε ως αγοραστές πολυτελούς αυτοκινήτου δυο-τρεις φορές σε κάποιον έμπορο μας διαβεβαίωσε ότι "κάτι" μπορεί να κάνει.

Η επιβεβαίωση όμως ήρθε αναπάντεχα.

Υπάρχει απόδειξη ότι και δυνατότητα να πάρει κάποιος "βιτσιόζικο" αριθμό έχει αλλά και ο νομάρχης γνωρίζει.




Στις φωτογραφίες το νομαρχιακό αυτοκίνητο της νομαρχίας Πειραιά.

Ο Γιάννης Μίχας όμως δεν πλήρωσε. Απλά χρησιμοποίησε τη θέση του, άμεσα ή έμμεσα, για να ικανοποιήσει το βίτσιο του.

Ερώτηση πρώτη:

Μήπως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο και διώκεται ποινικά και πειθαρχικά;

Ερώτηση δεύτερη:

Ποιά άλλα βίτσια, ανάγκες και επιθυμίες ικανοποιεί ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας εκμεταλλευόμενος τη θέση του;

Εκτός και αν κάνουμε λάθος. Αν αυτό, λόγου χάριν, δεν είναι νομαρχιακό αυτοκίνητο. Κάνουμε;

(Αφιερωμένο σε όσους επαγγέλονται ΚΑΘΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να σχολειασω αυτα που εγραψες γιατι δεν εχω αποψη για το τι γινετε και αν γινετε.... αλλα με την δημοσιευση των φωτο αυτων θελω να πω οτι ο χωρος εκει ειναι Λεωφορειοδρομος .... στα χαρτια βεβαια..... γιατι αν εισαι αρχων της πολης παρκαρεις οπου θελεις οτι ωρα θελεις .... και ειναι ενα απο τα σημεια του Πειραια μας που γινετε ενα μονιμο ΜΠΑΧΑΛΟ απο θεμα κυκλοφορειας καθε μερα ολη μερα......

Michael Angelopoulos είπε...

Η Νομαρχία Πειραιά δεσμεύει δύο θέσεις μπροστά από το κτήριο της Ποσειδώνος που χρησιμοποιεί για τη στάθμευση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και της νομαρχιακής λιμουζίνας.

Όπως φαίνεται όμως από τις φωτογραφίες, το νομαρχιακό αυτοκίνητο έχει καταλάβει μια θέση που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), χαρακτηριστικό του που γράφουν μερικοί κάποιους συμπολίτες μας άσχετα με το τι λένε.

Επίσης, ο φρουρός του νομάρχη, ο οποίος διακρίνεται σε μια φωτογραφία φορώντας κράνος, σταθμεύει τη μοτοσυκλέτα του επάνω στο πεζοδρόμιο δίπλα στην είσοδο της νομαρχίας.

Λεωφορειόδρομος απ' ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει στο σημείο αλλά ξεκινά από την επόμενη γωνία.

Η περιοχή βέβαια είναι πράγματι γενικώς ένα ΜΠΑΧΑΛΟ δείγμα της δημόσιας και ιδιωτικής αυθαιρεσίας (μέσα και έξω από τα κτήρια...) αλλά και της παντελούς ανικανότητας των υπευθύνων να παρέμβουν αποτελεσματικά.


Επικοινωνία: