Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ανάθεμα την ώρα...




...που παρουσιάστηκε αυτός ο παλιο-μπλόγκερ του ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.


Ήταν 15 Απριλίου 2008.

Τότε δεν είχε δημοσιοποιηθεί η αργομισθία του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ούτε η "μούφα" ανακύκλωση του Παναγιώτη Φασούλα.

Δεν είχαν αποκαλυφθεί οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πειραιά που το μόνο που τους έφταιγε ήταν η κατάπτυστη Κεντρική Εξουσία.

Η δεξιά τότε Κυβέρνηση της χώρας που δεν επέτρεπε στους πεφωτισμένους ηγέτες του λιμανιού να οδηγήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στην ανάπτυξη.


"Έχουμε παραγγείλει 60 σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, εκ των οποίων σε πρώτη φάση θα έρθουν 20 και θα τοποθετηθούν 5"


Πάει, έφυγε η δεξιά και τώρα ο Λαός του Πειραιά στα πρόσωπα του νομάρχη Γιάννη Μίχα, του δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα αλλά κυρίως με την εγγύηση της διακυβέρνησης της χώρας από το Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγηθεί στην Αλλαγή.

Σήμερα όμως απεργούν πάλι οι λιμενεργάτες όπως απεργούσαν και το 2008 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφτεί τον Πειραιά και είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια αλλαγής του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού.

Κοντά στους λιμενεργάτες τότε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συναυλία συμπαράστασης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, η Ένωση Λιμενεργατών, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία και ο Δήμος Πειραιά, κατά της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για τα λιμάνια, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη, ανεύθυνη, κερδοσκοπική, που βοηθάει τους λίγους κερδοσκόπους και όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού.


"Πρόκειται για μια συμφωνία απαράδεκτη και κερδοσκοπική υπέρ των λίγων"



«Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει μία πατέντα», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «ό,τι πιο κερδοφόρο, ό,τι πιο προσοδοφόρο, ό,τι πιο στρατηγικό και δημόσιο, το εκποιεί και μάλιστα, το εκποιεί και αντί πινακίου φακής».

Αναφερόμενος στα σχέδια του κόμματός του είχε δηλώσει ότι αυτό τάσσεται υπέρ της ύπαρξης στενής συνεργασίας του Δημοσίου «σε αυτή την περίπτωση του ΟΛΠ, που έχει όλες τις δυνατότητες για στρατηγική συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, να μπορεί να συμβάλλει αυτή η συνεργασία στην ανάπτυξη, στην περαιτέρω άντληση κεφαλαίων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια «τρίτα χέρια» το λιμάνι του Πειραιά».

Ο κ. Παπανδρέου είχε εκτιμήσει ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, το οποίο όπως είχε πει, δίνεται ουσιαστικά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Από το όχι σε τρίτα χέρια φτάσαμε στην επαναδιαπραγμάτευση και τελικά θα οδηγηθούμε σε υπογραφή συμφωνίας "μια από τα ίδια" αφού μαζί με την παραχώρηση του προβλήτα ΙΙ του λιμανιού και της ανατολικής πλευράς του προβλήτα ΙΙΙ που προβλέπεται ήδη από την υπάρχουσα σύμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται και η εκμετάλλευση του προβλήτα Ι από μικτό σχήμα ΟΛΠ και της κινεζικής COSCO.

Η όροι όμως της σύμβασης δεν μπορεί να είναι αναλογικά με τα ίδια θετικά οφέλη για τη χώρα μας καθώς οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες είναι ακόμη αρνητικές.

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια δηλαδή και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με είσπραξη ρευστού στα ταμεία και λύση της απεργίας των λιμενεργατών και επικοινωνιακό μανιφέστο ότι τάχα επαναδιαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με την COSCO και τήρησε τις υποσχέσεις του.

Σε κάποια άλλη λογική μάλλον λειτουργεί ο Πειραιάς αφού η ιδιωτικοποίηση όταν γίνεται από το ΠΑΣΟΚ είναι επένδυση και όταν γίνεται από τη ΝΔ είναι ξεπούλημα.

Από το σκηνικό όμως λείπουν οι γνωστοί εργατοπατέρες που θα οδηγούσαν τη συμφωνία σε εφαρμογή.

Πρώτος απ' όλους βέβαια είναι αδύναμος ο σημερινός νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ο οποίος είχε συμβάλλει στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε Γερμανική εταιρεία, από την οποία ακόμη εισπράττει μισθοδοσία ως αργόμισθος αλλά και ο σύντροφός του Σταύρος Μαρκάτος πρόεδρος του δοτού κατά πολλούς σωματείου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Τρίαινα" και παράλληλα σήμερα αντινομάρχης Πειραιά.


"Την επομένη των εκλογών γυρίζει μια νέα σελίδα για το λιμάνι του Πειραιά"



Ο Γιάννης Μίχας όμως ήταν παρών και κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ χτυπώντας και τότε συναδελφικά τις πλάτες των εργατών.

Για το λόγο αυτό προωθείται η λύση της εξαγοράς συνειδήσεων με τη διαδικασία της εθελούσιας εξόδου με την οποία κάποιοι θα γίνουν πολύ πλουσιότεροι.

Στη συνέχεια οι κομματικοί θα επαναπροσληφθούν στον ΟΛΠ ως απαραίτητο τεχνικό και ειδικευμένο προσωπικό.

Η τεχνική αυτή λειτούργησε πολύ καλά και στον ΟΤΕ και θα λειτουργήσει και στον ΟΛΠ καθώς όταν μιλά το χρήμα όλοι σωπαίνουν.



"Να ξέρετε ότι θα ακυρώσουμε τη συμφωνία με την COSCO και αυτό δεν είναι αστείο"

Τώρα για ποιό λόγο να πληρώσει ο φορολογούμενος στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Μυτιλήνη ή τη Ζάκυνθο τις λαμογιές που σκαρφίζονται κάποιοι στο λιμάνι είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Εμείς στην Πρωτεύουσα έτσι τα πήραμε και έτσι θα τα παραδώσουμε. Πάνω απ' όλα οι "παραδόσεις" και τα αήθη έθιμα της κομματικής διακυβέρνησης της χώρας.

Το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ θα αποκαλύπτει και θα είναι ΕΔΩ όμως, όπως λέει και το όνομά του, όσο και αν κάποιοι μας καταριούνται και λένε "ανάθεμα την ώρα".


* Οι τίτλοι των φωτογραφιών (http://www.papandreou.gr/) είναι φανταστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: