Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Επίσκεψη Τσίπρα στον ΣΕΜΠΟ




Αύριο 15.10.2009 στις 9 π.μ. θα βρίσκεται στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Ικόνιο, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Είναι μια προσπάθεια συμπαράστασης στους απεργούς λιμενεργάτες οι οποίοι δέχονται πλέον πολλές πιέσεις από κάθε πλευρά και με διάφορες μεθόδους ώστε να λυθεί η απεργία.

Σήμερα παρουσιάστηκαν στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Στράτος Μπαλαμπανίδης και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την άρνηση παράδοσης την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που ξεκίνησε η απεργία στο λιμάνι, ενός εμπορευματοκιβωτίου που σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα περιείχε προστατευτικές ιατρικές μάσκες και δικαιούχος του ήταν η ΣΕΠ ΑΕ, η θυγατρική δηλαδή εταιρεία της COSCO.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Νίκος Αναστασόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι ο ΟΛΠ δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με σκοπό να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγαλύτερη ένταση.

Τόνισε ότι η συμφωνία με την COSCO είναι νόμος του Κράτους και δεν μπορεί κανείς να παραβιάσει τη νομοθεσία.

Σημείωσε επίσης ότι, καθώς η απεργία βρίσκεται ήδη στην 14η ημέρα και κάτω από την πίεση της στέρησης του ημερομισθίου των λιμενεργατών, θεωρεί ότι θα υπάρχουν εξελίξεις ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι τα άλλα λιμάνια της χώρας λειτουργούν κανονικά και μπορούν να εξυπηρετούν το διαμετακομιστικό εμπόριο όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν.

Από την πλευρά τους οι απεργοί αναζητούν πολιτική στήριξη από κάθε φορέα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό έχει αποσταλεί έγγραφο στο Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC) που εδρεύει στην Μπαρσελώνα της Ισπανίας, το οποίο έχει διαβιβαστεί ήδη στις τοπικές ενώσεις του κλάδου ανά τον κόσμο.

Μερικοί παλιοί φίλοι και συμπαραστάτες πάντως άλλαξαν στάση απέναντι στους λιμενεργάτες αμέσως μόλις άλλαξε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Περίμενες κάτι διαφορετικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: