Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Συμβαίνουν αλλού




Χαλάνε την αγορά οι Εγγλέζοι.

12.415 λίρες καλείται να επιστρέψει ο Γκόρντον Μπράουν στο βρετανικό κράτος.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, καλείται να επιστρέψει στο κράτος περισσότερες από 12.000 λίρες που του είχαν καταβληθεί ως βουλευτική δαπάνη για τα έξοδα καθαρισμού και συντήρησης της δεύτερης κατοικίας του, μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου επί των δαπανών των Βρετανών βουλευτών κατά την τελευταία πενταετία, που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης.

Μολονότι οι δαπάνες του Μπράουν και πολλών άλλων βουλευτών ήταν σύμφωνες με τα κριτήρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα, ο ανεξάρτητος οικονομικός ερευνητής και επικεφαλής του ελέγχου, Τόμας Λεγκ, έθεσε αναδρομικά ετήσια όρια για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Συνεπεία τούτου, οι δαπάνες που ξεπερνούν τις 2000 λίρες ετησίως για έξοδα καθαρισμού, ή τις 1000 λίρες για κηπουρική, θεωρούνται υπερβολικές και το επιπλέον ποσό πρέπει να επιστραφεί.

Το γραφείο του Γκ. Μπράουν τόνισε ότι οι διαπιστώσεις του Λεγκ δεν συνεπάγονται ότι ο πρωθυπουργός παρέβη τους κανονισμούς. «Ο πρωθυπουργός υποστήριζε ανέκαθεν τη διαδικασία του ελέγχου, θα συνεργαστεί πλήρως και θα καταβάλει το απαιτούμενο ποσό», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

(BBC, ASSOCIATED PRESS, REUTERS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: