Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Επαναδιαπραγματεύθηκαν την επαναδιαπραγμάτευση

Από τη Δευτέρα 19.10.2008 οι λιμενεργάτες αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις.

Και βλέπουμε...

Ακούγεται στο Ράδιο Αρβύλα του λιμανιού ότι συζητούν έκτακτο επίδομα που θα καλύψει την απώλεια μισθών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αν αυτή είναι η νέα κυβέρνηση τότε η παλιά ποια είναι;

-----------------------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.


Πειραιάς 17.10.2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα Δ.Σ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, συνεδρίασαν σήμερα 17/10/2009, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας,.

Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από την αρμόδια Υπουργό κ Λ. Κατσέλη προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε και την Ένωση Λιμενεργατών, ουσιαστικά αναστέλλει τη λειτουργία της ΣΕΠ ΑΕ (COSCO) στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ), αφού η έκδοση των παραστατικών – τιμολογίων θα γίνεται στο όνομα της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την 2/11/2009.

Στο διάστημα αυτό θα υποβληθούν στην Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας προτάσεις για την αναθεώρηση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης, των προκλητικών φορολογικών ελαφρύνσεων υπέρ της COSCO και εις βάρος της ΟΛΠ ΑΕ, τις παροχές εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο και για λογαριασμό της COSCO στα πλαίσια του Ν.Δ «Μαρκεζίνη».

Όλα τα ανωτέρω θα γίνουν με γνώμονα την προάσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος και την διασφάλιση των Εργασιακών Σχέσεων των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα της επαναδιαπραγμάτευσης θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/10/2009.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΟΜ.Υ.Λ.Ε και Ένωση Λιμενεργατών με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από 19/10/2009.

Οι εργαζόμενοι με την δυναμική και αγωνιστική παρουσία τους έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν αποδέχονται τετελεσμένα και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προάσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος και των Εργασιακών Δικαιωμάτων τους.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜ. Υ. Λ. Ε)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: