Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

2.500 ευρώ για "τακτοποίηση" χαρτιών μετανάστη




Σε 2.500 ευρώ ανέρχεται το ποσό που πρέπει να πληρώσει ένας μετανάστης για να "τακτοποιήσει" τα χαρτιά του στο Ελληνικό παρακράτος.

Επειδή όμως το ποσό αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο για κάποιο μετανάστη εργάτη ή αλλοδαπό υπάλληλο βιοπαλαιστή αυτοί που τελικά νομιμοποιούνται από το κράτος της παρακμής και της διαφθοράς είναι οι μαφιόζοι και οι εγκληματίες.

Κατ' εικόνα και ομοίωση λειτουργεί ο παρακρατικός μηχανισμός και αποτελεί πλέον μεγάλο θράσος να τολμάει αυτή η πολιτική δικτατορία των κοτζαμπάσιδων διοικητικών και προεστών κομματαρχών να απαιτεί φόρους από τους πραγματικά εργαζόμενους πολίτες.

Ούτε επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν γίνονταν αυτά σε τέτοια αναίσχυντη μορφή. Ακόμη και αν γίνονταν όμως υπήρχε τότε η δικαιολογία ότι το Έθνος μας ήταν υπόδουλο και υποτελές.

Σήμερα πάλι έχουμε υποδουλωθεί όπως φαίνεται και οι δυνάστες μας δεν φοράνε φέσι αλλά φερετζέ.


Ακούστε την ιστορία όπως ακριβώς μας τη διηγήθηκαν:

Επίσκεψη έκαναν σε σπίτι μετανάστη αφρικανικής καταγωγής άνδρες της αστυνομίας για να τον συλλάβουν.

Πράγματι, αφού χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του εκείνος άνοιξε χωρίς κανένα δισταγμό και αφού ρώτησαν το όνομά του χωρίς να αρνηθεί την ταυτότητά του του είπαν ότι θα έπρεπε να τους ακολουθήσει διότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης επειδή χρωστούσε στο πρώην ΤΕΒΕ περίπου 2.000 ευρώ.

Ο αφελής έκανε έναρξη επιτηδεύματος για επαγγελματική δραστηριότητα και πλήρωνε και ΤΕΒΕ! Επειδή όμως έναρξη σου κάνουν στην εφορία εύκολα αλλά παύση εργασιών όχι τα χρέη τρέχουν χωρίς πραγματικά να οφείλονται.

Αφού οδηγήθηκε στην Αλεξάνδρας για τα σχετικά αποτυπώματα κρατήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Εκεί η δικαστής τον ρώτησε αν μπορούσε να πληρώσει το χρέος και εκείνος απάντησε πως ναι. Έτσι και έκανε.

Ελεύθερος του είπε το δικαστήριο, όχι όμως και οι αστυνομικοί.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του στην Αλεξάνδρας προέκυψε ότι ενώ ο μετανάστης εμφανιζόταν στα χαρτιά του ότι είναι από την Γκάνα τα στοιχεία της αστυνομίας έδειχναν ότι είναι από τη Ναμίμπια.

Για το λόγο αυτό του είπαν ότι έπρεπε να κρατηθεί και στην συνέχεια να απελαθεί.

Ενώ ήταν έτοιμος για απέλαση, κάποιος στην όλη διαδικασία τον προσέγγισε και του είπε ότι έχει ένα "δικηγόρο" που μπορούσε να τακτοποιήσει την υπόθεση έναντι 2.500 ευρώ.

Στην εκκλησία όπου ήταν πιστός ο μετανάστης αποφάσισαν να κάνουν έρανο για το σκοπό αυτό και μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το ποσό και να το προσφέρουν στον κρατούμενο, ο οποίος αφού ήρθε σε επαφή με το μεσάζοντα και πλήρωσε τον κεφαλικό φόρο αφέθηκε ελεύθερος με τα χαρτιά του πλήρως "τακτοποιημένα".

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που σε αυτές ακριβώς τις υπηρεσίες ζητούν οι κομματικοί υπάλληλοι να διοριστούν και να μεταταγούν.

(βλ. Θανάσης Νάκος ή Βασίλης Μιχαλολιάκος)


Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό για τις εποπτικές και εισαγγελικές αρχές για να σπάσουν το απόστημα;

Η υψηλή ζήτηση θέσεων από τα παιδιά του παρακράτους δεν μπορεί παρά να σημαίνει υψηλή προσφορά ξάπλας και διαφθοράς στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ας σταματήσουν λοιπόν το παραμύθι αυτοί που μας κυβερνούν και να ψάξουν να βρουν λεφτά όχι στα δουλεμένα αλλά στα κλεμμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: