Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ξεσπάει ο απολυμένος της ΓΣΕΕ




Άλλη μια τραγική ιστορία από τα καλά παιδιά του εργατικού κινήματος της ΓΣΕΕ.

Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ ( http://apasxolisi.wordpress.com/) κάποτε εργαζόταν στη ΓΣΕΕ, καλώς ή κακώς. Κάποια στιγμή αφού μάλλον βολεύτηκαν οι εργατοπατέρες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ με εργαζομένους σκλάβους STAGE και επειδή προφανώς ο συγκεκριμένος μπλόγκερ είχε γίνει ανεπιθύμητος, καλώς ή κακώς, αποφάσισαν να τον στείλουν στα τσακίδια.

Ο μπλόγκερ, χωρίς άλλη διέξοδο, στράφηκε τότε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ελπίζοντας να βρει το δίκιο του, σε χρόνο τέτοιο που να δικαιωθεί ουσιαστικά.

Τα καλά παιδιά του εργατικού κινήματος αποφάσισαν όμως να τον αποτελειώσουν!

Του ζήτησαν 100.000 ευρώ σε ανταγωγή που κατέθεσαν. Και γιατί δεν καταθέσατε μήνυση βρε παλικάρια του εργατικού κινήματος για να δικαιωθείτε καλύτερα;

Όλοι οι μεγαλοθιγμένοι καταθέτουν αγωγή διότι η μήνυση φέρνει την υπόθεση στα χέρια του Εισαγγελέα που εξετάζει παρεμπιπτόντως κάθε περίπτωση πιθανής διάπραξης ποινικού αδικήματος και από θύματα κάποιοι θα μπορούσαν να βρεθούν πολύ εύκολα θύτες.

Εξ' άλλου, ο απολυμένος μπλόγκερ θα μπορούσε να αμυνθεί ποινικά και να κατηγορήσει για ψευδή καταμήνυση.

Σκοπός ήταν να τρομοκρατήσουν και αυτόν και οποιονδήποτε άλλον τολμούσε να τα βάλει με αυτή την παραεργατική φάρα.

Έτσι μπορεί να υποψιαστεί κάποιος κακόβουλος και αυτές τις εκφράσεις θα χρησιμοποιούσε κάποιος κακεντρεχής.

Πίστευαν νυχτωμένοι από τις νέες τεχνολογίες ότι το θέμα θα παρέμενε ελεγχόμενο μέσα στα στενά όπως παλιότερα όρια της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Αν όμως αυτό είναι το Εργατικό Κίνημα τότε πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα το Εργατικό Αντικίνημα που σκοπός του δεν θα είναι μόνο η εργατική χειραφέτηση, η κοινωνική απελευθέρωση των εργαζομένων ή ίσως η ταξική εργατική πάλη σύμφωνα με την κομμουνιστική τετράγωνη θεωρία και πρακτική.

Πρωταρχικός στόχος του θα πρέπει να είναι να φέρει τους εργαζόμενους απέναντι στις ευθύνες τους στηρίζοντας ενεργά τους θεσμούς τους με εκπροσώπους όχι από τα κόμματα αλλά εκείνους τους άξιους, τους καλύτερους, που έχουν αποδείξει στους χώρους εργασίας.

Εκείνους που όλοι θα θέλαμε να τους είχαμε δίπλα μας όταν δουλεύουμε. Εκείνους που κάνουν ένα βήμα μπροστά όταν είναι να δώσουν το ρυθμό και ένα βήμα πίσω όταν είναι να στερήσουν από συνάδελφό τους.

Από αυτούς που έχουμε σήμερα μπορούμε να βρούμε πολλούς. Γιατί λοιπόν τους πληρώνουμε να μας εκπροσωπούν;

Ξέσπασε τελικά ο μπλόγκερ και αναφέρει ότι το πολύ χρήσιμο μπλόγκ που διατηρεί έφτασε τις 435.000 επισκέψεις πολύ περισσότερες δηλαδή από ιστοσελίδες ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων που εισπράττουν "και καλά" από διαφήμιση για αυτά που γράφουν.

Για εμάς όμως που διαβάζουμε όσα αναφέρει ο συντάκτης είναι ξεκάθαρο ότι η ταλαιπωρία που έχει υποστεί μέχρι σήμερα έχουν χαράξει ανεξίτηλα τον ψυχικό του κόσμο και αυτό θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη οι δικαστές όταν αποφασίσουν κάποτε να αποδώσουν Δικαιοσύνη.

Συγνώμη.


Γράφει ο μπλόγκερ:

ΣΤΙΣ 435.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ στο blog μου απο τις οποίες οι 250.000 μέσα στο 2009 ….

Πλέον αυτoί που όπως λένε χάριν στην οικονομική τους ευμάρεια στέκονται καλά στα πόδια τους… και στηρίζουν δήθεν τους φτωχούς και αδύνατους… με το αζημίωτο…αποκαλύπτονται και αυτοαποκαλύπτονται…

Προσπάθησαν να με τρομοκρατήσουν με ανταγωγή 100.000 ευρώ στην εργατική μου διεκδίκηση…

Στην συνέχεια επιχείρησαν ή επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως δήθεν «εκβιαστή» ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ…

Βέβαια δεν θα σταθώ σε αυτό είναι πλέον φανερό πως το επιχείρησαν… και πως αποκαλύφθηκαν από την πλέον έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα.

Εγώ εδώ και τέσσερα χρόνια και μέσα από αυτό το blog και αλλά που με αναδημοσίευσαν ή δημοσίευσαν θέματα για την απόλυση μου και για τεκταινόμενα μέσα στην ΓΣΕΕ… τα οποία γνώριζα και γνωρίζω γιατί βρέθηκαν στη ΓΣΕΕ σχεδόν περισσότερα χρόνια και από αυτά πού δούλευα εκεί.

Και θα αποκαλύπτω όσο μου υπεξαιρούν την εργασία και τα δικαιώματα μου… και όχι μόνο.

Αυτοί που ανακάλυψαν μετά από 10 χρόνια την γραμματέα του Πρωτόπαπα από τα υπουργεία και την έκαναν ξανά υπάλληλο της ΓΣΕΕ… αυτοί που έχουν προσλάβει όλες τις οικογένειες τους στην ΓΣΕΕ… αυτοί που έκαναν μαϊμού απολύσεις για συνταξιοδοτήσεις και επαναπροσέλαβαν μετά από γερές αποζημιώσεις και πάλι ως υπαλλήλους της ΓΣΕΕ …αυτοί που θυμήθηκαν τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της ΓΣΕΕ στον διαπιστωμένο «απατεώνα» προστατευόμενο τους υπάλληλο που είχε στήσει επιχείρηση εξαπάτησης άμοιρων μεταναστών που πήγαιναν στην ΓΣΕΕ …να βρουν στήριξη (βέβαια δεν μπορεί να χρεωθούν οι ίδιοι τις απατεωνιές του καθένα εκεί μέσα για να είμαι ξεκάθαρος, αλλά δείχνει πως αντιλαμβάνονται την εντιμότητα …και πως λειτούργησαν εκδικητικά και ρεβανσιστικά στην περίπτωση μου που δεν είχε και καμία σχέση με την ΓΣΕΕ και έχει καταδειχθεί με δικαστικό βούλευμα… ότι αφορούσε μια ξεκάθαρη νόμιμη δραστηριότητα μου στο διαδίκτυο και σε μια περίοδο που στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποιο πλαίσιο ούτε και υπάρχει ακόμα για την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας κλπ ).

Και μάλιστα ήταν τέτοιος ο ρεβανσισμός τους σε βάρος, που δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ πάνω από τις νόμιμες αποδοχές μου , δεν κατέθεσα ούτε μια αίτηση ουτε έγλυψα για επιδόματα…

Και σε περιόδους οικονομικής κρίσης για την ΓΣΕΕ με συμφωνίες κυρίων με συνδικαλιστές ,πού έχουν αφήσει εποχή για την δράση τους στην ΓΣΕΕ, δέχθηκα ακόμα και δυσμενή μεταβολή της εργασιακής μου σχέσης και με αμοιβές επιπέδου stage να παρέχω την εργασία μου.

Και τότε πήγαν να μου βάλουν τρικλοποδιές…

Ωστόσο πραγματικοί συνδικαλιστές τίμησαν την συμφωνία μας και δεν υπέκυψαν …σε σχέδια τους να με απολύσουν από το 1994 !

Και με αυτό το στοιχείο ήρθαν στον εργατικό δικαστήριο πάλι να με διαβάλουν …όπως και με άλλα ψέματα ( καταγραμμένα στα πρακτικά της δίκης) όπως όταν είπαν ακόμη ότι «έκλεβα» τις εκθέσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ( που δεν έχω ποτέ πατήσει στα γραφεία του) και της δημοσίευα σε περιοδικό μου …να παίρνω διαφημίσεις από ασφαλιστικές!

Η αστειότητα και η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο! Μαζί με το ψέμα !
Και το χειρότερο ότι με αποκάλεσαν και υψηλόμισθο με 1500 ευρώ μισθό το 2004 και μετά από 18 χρόνια εργασίας!

Εγώ ότι διεκδίκησα από την ΓΣΕΕ το διεκδίκησα με εργατική αγωγή μου …και με αυτά που αναφέρω στο blog μου…

Το γεγονός ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ,που είχε υπογράψει και την απόλυση μου, μαζί με θέματα άλλων υπαλλήλων έθεσε και πάλι το θέμα μου αναγνωρίζοντας το βεβιασμένο και το άδικο των γεγονότων που οδήγησαν στην κατασκευασμένη και μεθοδευμένη απόλυση μου παραμονή Χριστουγέννων του 2004, χωρίς να μπορώ να αντιδράσω και κάτω από την φημολογία και τα δημοσιεύματα …αν μη τι άλλο με δικαιώνει ηθικά …που πρότεινε να δοθεί μία λύση .Από κει μετά είναι θέμα του καθενός πως την αντιλαμβάνεται …και τι κάνει.

Εγώ ούτε την αξίωσα ούτε την επέβαλα…ούτε την διεκδικώ.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

Δεν είχα ούτε έχω διαπροσωπικές ή πολιτικές σχέσεις μαζί του ούτε προσδοκούσε ούτε προσδοκώ κάτι…

Και βέβαια ότι γράφω και καταγγέλλω το κάνω συνειδητά …και δεν έχει καμία σχέση με την στάση του καθενός συνδικαλιστή απέναντι μου. Και βέβαια ποτέ ψέματα ή κατασκευές…

Άλλωστε η τωρινή μου στάση δείχνει και την στάση μου όταν ήμουν στην ΓΣΕΕ και γι αυτό ήμουν και είμαι στόχος ! Δεν με νοιάζει… ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ… δεν λειτούργησα σαν αργόμισθος και εκλεκτός… υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι δικαιώματα εργαζομένων …και δεν το είδα ποτέ σαν μια καλή δουλειά…”γράφοντας” αυτούς που υπερασπίζεται ο θεσμός και η έννοια συνδικαλισμός.

Δεν έκλεψα κανενός τη δουλειά και δεν επιχείρησα ποτέ μου …να πλήξω το δικαίωμα της δουλειάς κανενός …αρκεί να μην έχει στοιχεία που δείχνουν παλιανθρωπιά και εκμετάλλευση της ανάγκης του άλλου!

Άλλωστε είναι γνωστή η στάση μου και η δουλειά μου μέσα στην ΓΣΕΕ και στο βαθμό που μπορώ την κάνω από εδώ μέσα… και δεν το κάνω προσχηματικά γιατί αυτό μου τρώει χρόνο… να ασχολούμαι με τα προβλήματα των άλλων, όταν εγώ είμαι σε χειρότερη η στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους που μπαίνουν εδώ και ψάχνουν πληροφορίες… ή μια γνώμη μέσα στην εργασιακή και οικονομική τους απόγνωση… στην Ελλάδα του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ.

Θα μπορούσα να έχω διπλάσια επισκεψιμότητα και να προωθώ και τις καταγγελίες μου …γράφοντας περί ανέμων και υδάτων.

Δεν το κάνω… και συνεχίζω έτσι…

ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΕΝΑ ΣΛΟΓΚΑΝ από ΑΛΛΟ BLOG

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ !



1 σχόλιο:

vagelis είπε...

Πως με "διώξανε" αφού με κατηγορούν ότι δεν πάω;

Διάβαζε με τη σειρά

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4496937445460949955&postID=7831970237924655889

Σε πληροφορώ επίσης ότι ένας από αυτούς που σας υποστηρίζουν, δηλαδή ο νομάρχης Γιάννης Μίχας ήταν εκείνος που υπέγραψε την απόφαση για μείνω στην ουσία άνεργος αν και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος διορισμένος με ΑΣΕΠ.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4496937445460949955&postID=7040335500311525536

ξεκαθαρισε τι εγινε, μια τα λες ετσι μια αλλιως.

Εγω θελω μια συγγνωμη για τις οικογενειες μας και να πεις αληθεια αν σου εστειλα τα εκκαθαριστικα

Επικοινωνία: