Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Να μην ξεχάσω



Μου το είπαν πρόσφατα και αξίζει να το γράψω αν και δεν το υιοθετώ ό,τι και να σημαίνει.

Το έτος 20** σε μια σημαντική συζήτηση που έχει ο Μάκης με την Κιμ εκείνος καταλήγει:

"...και έτσι ίσως να πρέπει να πουλήσουμε το Cayenne. Εσύ τι λες Κιμ;"

Και η Κιμ απαντά σιωπηλά "θα πρέπει να ρωτήσω Makis"....

Τώρα όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Eγώ πάντως δεν κατάλαβα ότι κατάλαβα.

Κατάλαβες;

Για τους άπιστους




Έγραψα ήδη για το Μάκη και το ρεπορτάζ της Ζούγκλας.

Από τις 16.11.2008 η Ζούγκλα ξέρει και ¨κοιτάζει" αλλού:

Acridotheres fuscus { Το πτηνό της φωτό }


Ορίστε οι αποδείξεις:


From: Michael Angelopoulos [mailto:mangelopoulos@hotmail.com]
Sent: Sunday, November 16, 2008 7:35 PM
To: *****************
Subject: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ - ΕΚΠΟΜΠΗ ΖΟΥΓΚΛΑ 7.11.2008

Υπόψη κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου


Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

Σχετικά με το θέμα που παρουσιάσατε στη εκπομπή Ζούγκλα στις 7.11.2008 και αφορά τον κ. Γεώργιο Οικονομόπουλο, σημερινό Γενικό Γραμματέα στο Δήμο Πειραιά, θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής:

Α.

Ο κ. Οικονομόπουλος όχι μόνο δεν παρέμεινε στη Νομαρχία Πειραιά ως «απλός υπάλληλος» μετά την ανάληψη καθηκόντων από το Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Ζούγκλας, αλλά διορίστηκε σε θέση διευθυντή στη νεοσύστατη Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής, θέση που κατείχε μέχρι την απόσπασή του στο Δήμο Πειραιά στις αρχές του 2007.

Η θέση του προϊσταμένου της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς εκτός των άλλων ο διευθυντής της εν λόγω διεύθυνσης διαχειρίζεται σημαντικά έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» (ΚτΠ) με τα αντίστοιχα κονδύλια από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Η σχέση με το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ήταν ιδιαίτερα στενή και μάλιστα όταν ο νομάρχης ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει λόγο σε σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις, συχνά ο Γεώργιος Οικονομόπουλος ήταν αυτός που προετοίμαζε το περιεχόμενο της ομιλίας.


Επίσης, ο Γεώργιος Οικονομόπουλος ήταν εκείνος που συνέταξε το νέο «Οργανισμό» λειτουργίας της Νομαρχίας Πειραιά που δημοσιεύτηκε εσπευσμένα στο τέλος του 2005 για συγκεκριμένους λόγους. Ο Οργανισμός ορίζει με λεπτομέρεια τους όρους οργάνωσης και λειτουργίας της Νομαρχίας , τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, κλπ και αποτελεί ουσιαστικά το καταστατικό της Νομαρχίας Πειραιά. Δηλαδή πρόκειται για έργο που δεν ανατίθεται βέβαια σε έναν απλό υπάλληλο.

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί δεν είχε κινηθεί για τα καταγγελλόμενα στην εκπομπή σας η πειθαρχική διαδικασία που ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η οποία θα έπρεπε να είχε κινηθεί χρόνια πριν, από την άσκηση ποινικής δίωξης και όχι από την πρόσφατη έκδοση της τελεσίδικης απόφασης διότι σύμφωνα με το νόμο η πειθαρχική δίωξη είναι ανεξάρτητη από την ποινική. Η μη άσκησή της αποτελεί βέβαια και πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα του ιδίου του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ας σημειωθεί ότι στη θέση της προϊσταμένης της Δ/νσης Διοίκησης αρμόδια για τα θέματα προσωπικού της νομαρχίας και την κίνηση των διαδικασιών είναι η Ολυμπία Χαλδαίου του Ευαγγέλου πρώην υφισταμένη του Γεώργιου Οικονομόπουλου στη Δ/νση που υπαγόταν η Πολεοδομία κατά την κρίσιμη περίοδο στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ της Ζούγκλας.

Η Χαλδαίου είναι γνωστή για το «μαγείρεμα» των δημοσίων εγγράφων, την εξαφάνιση εγγράφων από φακέλους, πλαστογραφίες, κλπ, στοιχεία που έχω γνωστοποιήσει σε μηνυτήρια αναφορά μου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά χωρίς να έχουν ασκηθεί ακόμη οι ποινικές διώξεις.

Οι σχέσεις του Γεώργιου Οικονομόπουλου με το Γιάννη Μίχα διερράγησαν λόγω της υποστήριξης του πρώτου στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε αντίθεση με το νομάρχη που παρέμενε πιστός στην ομάδα Παπανδρεϊκών. Αυτός ήταν και ο λόγος αποχώρησης του Οικονομόπουλου προς το Δήμο Πειραιά.

Β.

Η έκδοση παράνομης οικοδομικής άδειας είναι σταγόνα στον ωκεανό των παρανομιών που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Νομαρχία Πειραιά. «Παράνομες προμήθειες, χαριστικές πληρωμές, πλαστογραφίες δημοσίων εγγράφων, πλαστές βεβαιώσεις, σε βάρος των κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων, κλπ» (αντιγράφω από δικόγραφο στην Εισαγγελία Πειραιά).

Για όσους γνωρίζουν, αποτελεί πρόκληση η συχνή παρουσία του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δηλώσεις του, του τύπου «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Η μείζονα αντιπολίτευση στη Νομαρχία Πειραιά κρατά βέβαια σιγή ιχθύος καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες από την εποχή της διαχείρισης των θεμάτων της νομαρχίας από την τότε νομάρχη κα Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη.

Ενδεικτικά: Τότε κάποιος αφού έκλεψε το καρνέ επιταγών της Νομαρχίας και τη σφραγίδα από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών άδειασε το ταμείο της υπηρεσίας εισπράττοντας σαν κύριος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον αντίστοιχο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η υπόθεση φαίνεται ότι θα οδηγηθεί στην ατιμωρησία μέσω της γνωστής μεθόδευσης της παραγραφής.

Στη νομαρχία Πειραιά βέβαια χρησιμοποιούνται όλα τα «κόλπα» από τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς. Εκτός από την παρέλκυση για παραγραφή, την «τακτοποίηση» των εγγράφων και των φακέλων, την απομόνωση των μη συνεργαζόμενων υπαλλήλων και την υποχρέωση για ενεργό συμμετοχή στις παρανομίες από τους συνεργαζόμενους ώστε να γίνονται συνεργοί, την δημιουργία εισηγήσεων (επίκαιρο λόγω Βατοπεδίου), κλπ, χρησιμοποιείται και μια ακόμη μέθοδος που μάλλον είναι πρωτοτυπία του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ο Νομάρχης προΐσταται σύμφωνα με το νόμο όλων των υπηρεσιών της νομαρχίας. Ο Νομάρχης Πειραιά όμως δεν έχει παραχωρήσει αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής σε όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα όλα τα έγγραφα που υπογράφουν να είναι ανυπόστατα και άκυρα.

Αυτό βέβαια γίνεται σκόπιμα. Για παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι συντάσσεται ένα παράνομο συμβόλαιο από ένα συμβολαιογραφικό γραφείο αλλά αντί της υπογραφής του συμβολαιογράφου το έγγραφο φέρει την υπογραφή ενός υπαλλήλου του γραφείου. Το συμβόλαιο κατατίθεται στο Υποθηκοφυλακείο και ξεκινούν να υφίστανται οι νόμιμες συνέπειες.

Αν κάποτε τελικά ξεκινήσουν διαδικασίες ποινικής δίωξης για το παράνομο συμβόλαιο τότε βέβαια ο συμβολαιογράφος θα επικαλεστεί ότι το έγγραφο δε φέρει την υπογραφή του και ο υπάλληλος μη σκοπιμότητα. Η ατιμωρησία είναι βέβαιη.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω αναλυτικά και συγκεκριμένα πλήθος υποθέσεων αλλά το θεωρώ μη σκόπιμο αφού νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Γ.

Όλα αυτά τα γνωρίζω διότι διορίστηκα στη νομαρχία Πειραιά με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ το 2005 και τοποθετήθηκα στη Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Προσωπικά έχω υποστεί τις συνέπειες των παρανομιών που έχω ήδη καταγγείλει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Ο Νομάρχης Πειραιά θεώρησε ότι μπορούσε να απαλλαγεί από εμένα καθώς ασφαλώς και δεν έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις για τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Σχετικά έχω δημοσιεύσει στο blog http://edo-peiraias.blogspot.com/.

Έχω βέβαια ενημερώσει και τους νομαρχιακούς συμβούλους όπως είχα υποχρέωση. Μάταια όμως. Μόνο η Εύη Καρακώστα του νομαρχιακού συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί μου για να ενημερωθεί με λεπτομέρεια.

Στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις,


Μιχαήλ Αγγελόπουλος

**************
**************


Συνημμένα θα βρείτε:

1. Έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Γεώργιος Οικονομόπουλος ήταν διευθυντής της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής μέχρι το τέλος του 2006
2. Έγγραφο που απέστειλα στους νομαρχιακούς συμβούλους

Τι κάνεις Μάκη, κουκιά σπέρνω



Θύμα της παραπληροφόρησής του ο γνωστός δημοσιογράφος.

Στις 7 Νοεμβρίου 2008 ο Μάκης παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ζούγκλα θέμα σχετικά με το σημερινό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά, Γεώργιο Οικονομόπουλο.

Στην εκπομπή αυτή υποστηρίχθηκε ότι παρόλο που ο Οικονομόπουλος έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος παραμένει παράνομα στη θέση του στο Δήμο Πειραιά με ευθύνη μάλιστα του σημερινού δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα.

Σε φάουλ όμως υπέπεσε ο δημοσιογράφος όταν επανειλημμένως αναφέρθηκε στη Ζόύγκλα ότι επαύθη τάχα ο Οικονομόπουλος από διευθυντής και παρέμενε ως απλός υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο "παράνομος νομάρχης" Γιάννης Μίχας. (τα εντός εισαγωγικών δικά μου)

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό στον Πειραιά ανάμεσα στους πράσινους πολιτικάντηδες φαίνεται να παίρνει μέρος ο Μάκης γέρνοντας προς την Παπανδρεϊκή τάση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που υποστηρίζει.

Πολλοί όμως θέλουν Γιώργο για τους δικούς τους προσωπικούς και όχι αγνούς και αμόλυντους λόγους.

Καλά δεν ήξερε δε ρώταγε;

Κίτρινη κάρτα έχει πάρει ήδη η Ζούγκλα γιατί ενώ πλέον γνωρίζει δεν αποκαθιστά την αλήθεια και το σχετικό ρεπορτάζ παραμένει ακόμη και στην ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας αν και με μικρές αλλάγές για το φόβο μάλλον του ΕΣΡ.

Η αλήθεια είναι η εξής:

Όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε ο Οικονομόπουλος από τον παράνομο Νομάρχη αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά αναβαθμίστηκε και τοποθετήθηκε "παρα τω Πρωθυπουργώ" για όσους γνωρίζουν.

Τοποθετήθηκε δηλαδή ως διευθυντής της Δ/νσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού που θα πρέπει κάποιος να είναι σχεδόν πνευματικός του Γιάννη Μίχα για να του ανατεθεί.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής θέση επίσης σημαντική αφού έχει να κάνει με σημαντικά έργα και αντίστοιχα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το 2007 έμεινε στη Νομαρχία Πειραιά ο Γ. Οικονομόπουλος ως διευθυντής με αυξημένα καθήκοντα και αποσπάστηκε στη συνέχεια στο Δήμο Πειραιά δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα, αφού καθώς τάχθηκε υπέρ του ανανεωτικού Ευάγγελου Βενιζέλου η παραμονή του κοντά στο Γιάννη Μίχα ήταν προβληματική.

Το τότε κλίμα όλοι το θυμόμαστε...

Αν δεν με πιστεύεις για όσα γράφω τότε δες και μόνος σου :

1. Επιστολή που απέστειλα στη Ζούγκλα για την αποκατάσταση της αλήθειας
[την έλαβαν και την "κοιτάμε" μου είπαν. Τώρα τι κοιτούν μη με ρωτάς].


2. Δελτίο τύπου της Νομαρχίας Πειραιά με ημερομηνία 29.1.2003
[εκτός και αν η Νομαρχία Πειραιά γράφει ψέμματα στα δελτία τύπου της...]



Καλή Χρονιά!

Με

Καθαρή Νομαρχία, Καθαρό Πειραιά, Καθαρή Ελλάδα

Μιχαήλ Αγγελόπουλος


Επικοινωνία: