Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Και το βράδυ ωραία είναι φωτισμένη η Πλατεία Κοραή


Ωραία είναι από ψηλά η Πλατεία Κοραή το βράδι των Φώτων.
Στο βάθος αριστερά το Δημοτικό Θέατρο, Ντυθείτε καλά όμως

Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο


"Ακούστε σήμερα σας βραβεύω εγώ αύριο θα με βραβεύσετε εσείς και έτσι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι"


Αυτό φαίνεται να σκέφτεται ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας όταν:


"Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, η τελευταία της νομαρχιακής περιόδου 2003-2006, στην οποία το Σώμα τίμησε τους δύο πρώτους αιρετούς νομάρχες Πειραιά κ.κ. Χρήστο Φωτίου (1994-1998) και Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη (1998-2002) για την προσφορά τους στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στην Νομαρχία Πειραιά και τους πολίτες."

Η είδηση από Δελτίο Τύπου της Ν.Π. με ημερομηνία 14.12.2006


Συγνώμη που ενοχλώ

"Σήκωσαν 100 εκατ. με κλεμμένες επιταγές της Νομαρχίας Πειραιά"


Συγνώμη γίνομαι ενοχλητικός το ξέρω, αλλά τι γίνεται με αυτό το θέμα;


Θα πάει κανείς φυλακή;

Θα κάνει κανένα ρεπορτάζ ο Μάκης στη Ζούγκλα;

Ένα-δύο, ένα-δύο... Δεν έχει σήμα στη Ζούγκλα;

Το ξέρω...


Διαβάστε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 11.10.2001 (Τότε Νομάρχης η κα Μαρία Σορώτου-Τσανάκη)

"Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της υπεξαγωγής εγγράφων κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πειραιά η νομάρχης Πειραιά Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, μετά την ανακάλυψη κλοπής επιταγών της Νομαρχίας από αγνώστους, οι οποίοι εισέπραξαν από Τράπεζες συνολικό ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

Το περιστατικό έγινε γνωστό αργά προχθές τη νύχτα, στη διάρκεια συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Πειραιά. Επειτα από έλεγχο των αρμοδίων υπαλλήλων της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε, όπως κατήγγειλε η νομάρχης, ότι επιταγές που είχε η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών της Νομαρχίας Πειραιά, είχαν κλαπεί υπό άγνωστες συνθήκες και έφεραν πλαστογραφημένη υπογραφή της, καθώς και των αρμοδίων υπαλλήλων της Διεύθυνσης, Δημ. Νανούρη και Ευάγγ. Λαλιώτη.

Ακολούθως, όπως κατήγγειλε η κ. Σορώτου-Τσανάκη, οι δράστες έθεσαν πλαστή σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και εμφάνισαν τις επιταγές σε διάφορα υποκαταστήματα της Αλφα Μπανκ -με την οποία συνεργάζεται η Νομαρχία- όπου κατάφεραν να εισπράξουν τελικά μετά από διαδοχικές πλαστογραφήσεις το συνολικό ποσό των 102.800.000 δραχμών.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από χθες στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, Λεωνίδα Νικολόπουλου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιληφθεί του περιστατικού το ΣΔΟΕ."

Καλός ζωγράφος αλλά...


Βρε μανία που έχει πιάσει το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να κάνει δώρα πίνακές του.

Εντάξει η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι κοιτάμε να περικόψουμε λίγο τα έξοδα στα δώρα.

Άλλοι δωρίζουν το μπουκάλι ουΐσκι που τους δώρησαν τον προηγούμενο χρόνο, κάποιες νοικοκυρές φτιάχνουν γλυκά και βγάζουν με αυτά τις υποχρεώσεις, αλλά χτύπησε η κρίση και την πόρτα του νομάρχη Πειραιά;

Οι πίνακες που δωρίζει συνήθως ο νομάρχης είναι σε μέγεθος περίπου 80x60 cm έτοιμοι σε κορνίζα χρυσαφί ρουστίκ με θέματα που απεικονίζουν γεωμετρικά ... σκάφη (τα σκάφη όχι η σκάφη) κατάλοιπο μάλλον της τεχνολογικής εκπαίδευσης του νομάρχη ως ναυπηγού.

Τα χρώματα είναι γήινα, φθινοπωρινά. Το κανελο-μπορντω-κόκκινο, το ωραίο το κιτρινο-πορτοκαλο-σομών που θα έλεγε η Μυραράκη δεσπόζουν δένοντας αρμονικά με τις μαύρες παχιές αλλά αχνές σχεδόν ευθείες γραμμές των μορφών.

Οι πίνακες ταιριάζουν θαυμάσια τόσο στο γραφείο όσο και στο σαλόνι και προτείνω να τοποθετηθούν δίπλα σε φωτεινή φυσική ή τεχνητή πηγή, παράθυρο η φωτιστικό, ώστε οι γραμμές του φωτός να δένουν συνεργατικά με τις γραμμές του πίνακα συμπληρώνοντας οι μεν τις δε και χαρίζοντας διαφορετικά συναισθήματα στον επίμονο παρατηρητή ή διερχόμενο επισκέπτη του χώρου ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Στη φωτό ο πίνακας "Το Φθινόπωρο", του Chris Peters, λάδι σε καμβά 40x50 cm

Το ανέκδοτο της ημέρας


Ένας μεθυσμένος μπαίνει στο γραφείο του Νομάρχη Γιάννη Μίχα και αφού τον βλέπει τον ρωτάει:


- "Εδώ είναι το Γραφείο Νομάρχη;"

- "Μάλιστα κύριε, εδώ είναι", απαντά ο νομάρχης

- "Και συ τι κάνεις εδώ;" ρωτά ο μεθυσμένος...


Ρε μπας και έχει το κληρονομικό χάρισμα;

Είναι γρήγορη κίνηση αλλά δεν έχει μακροχρόνια αποτελέσματα


Όσοι κάνουν αυτά που κάνουν είναι συνειδητοποιημένοι.

Τώρα να τους έρθει και ένα γιαούρτι στο πρόσωπο δεν τρέχει και τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι πρόσκαιρο.

Άλλη μορφή δράσης χρειάζεται:

1. Κατάγγειλε τις παρανομίες

2. Δείξε εσύ το δρόμο κάνοντας πρώτος εσύ τις πράξεις σου παράδειγμα

3. Απαίτησε την αλλαγή





Και μην ξεχνάς να με ενημερώνεις για να το μαθαίνουν και άλλοι:

mangelopoulos@hotmail.com

Και συ τι κάνεις γι' αυτό


Μου έστειλε κάποιος ένα μήνυμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν και χειρότερα.


Ναι,
αλλά εσύ τι κάνεις γι' αυτό;


Πολλά αυτοκίνητα λίγοι πεζοί σήμερα των Φώτων στον Πειραιά



Έχει συννεφιά, τσιμπάει λίγο το κρύο και οι περισσότεροι είναι μαζεμένοι στα ζεστά. Κινησούλα όμως στους δρόμους.

Η φωτό από κάμερα στο Δημαρχείο που βλέπει την Πλατεία Κοραή

Άντε και του Χρόνου πιο "καθαρά" στον Πειραιά

Ευτυχώς τα γραπτά μένουν



Από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ των Σερρών με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2008:

( Για να καταλάβουν κάποιοι ποιός είναι ο επόμενος στόχος στην ίδια πάντοτε τακτική:

Λέγε, λέγε, λέγε τελικά θα πιστέψουν ότι πετάει και ο γάιδαρος. )


"Στο νομό Σερρών βρίσκεται από χθες Τρίτη 1 Ιουλίου 13μελής αντιπροσωπεία από την Νομαρχία Πειραιά με επικεφαλής τον νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα και τον αντινομάρχη κ. Σταύρο Μαρκάτο υπεύθυνο πρωτογενούς τομέα.

Η υποδοχή του κ. Μίχα στην νομαρχία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης υποδέχθηκε τον κ. Μίχα και τον κ. Μαρκάτο μαζί με τον δήμαρχο Σερρών κ. Γιάννη Βλάχο.

Ο Γιάννης Μίχας για την επίσκεψή του στο νομό Σερρών δήλωσε:


« Νοιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ και συναντώ τον φίλο μου Στέφανο . Η σχέση της νομαρχίας Πειραιά με την νομαρχία Σερρών είναι άριστη . Στόχος μας είναι να υπηρετούμε τους πολίτες.

Το ζητούμενο είναι να βρούμε τους σωστούς τρόπους της κάθε αυτοδιοίκησης, να το πάρουμε οι υπόλοιποι και να δουλέψουμε για το καλό των πολιτών» και συνεχίζοντας ο νομάρχης Πειραιά τόνισε :

« Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη, δίπλα του . Στην αυτοδιοίκηση χωράνε όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν χρώματα και κόμματα.

Οι κυβερνήσεις , προηγούμενες και τωρινή, δείχνουν να φοβούνται τους αυτοδιοικητικούς. Είμαι ένας μικρός ταπεινός νομάρχης .

Όπως γνωρίζετε στις εκλογές στηρίχθηκα από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που στις εθνικές εκλογές πήρε στον Πειραιά 33%, ενώ στις νομαρχιακές πήραμε 49%, αυτό δείχνει ότι ο κόσμος στηρίζει ανθρώπους που προσπαθούν για το καλό του τόπου τους.

Σχετικά με το κυκεώνα της διαφάνειας που ζούμε αυτές τις μέρες πιστεύω ότι είναι διαχρονική η ευθύνη της διαφάνειας και θα με βρουν απέναντί τους όποιοι και αν είναι αυτοί που δεν λειτουργούν σωστά.

Η νομαρχία Πειραιώς κατόρθωσε ό,τι συμβαίνει σε κάθε υπηρεσία της να καταγράφεται στην σχετική ιστοσελίδα και έτσι κάθε πολίτης μπορεί να μας ελέγξει όποια στιγμή θελήσει.

Επίσης, στη διατροφική αλυσίδα γίνεται καταγραφή κάθε στοιχείου και έτσι λειτουργούμε με σεβασμό προς το πολίτη και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του.

Είμαι δεύτερη τετραετία νομάρχης, αν δεν αλλάξει η αυτοδιοίκηση, δε γίνει περιφερειακή δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος ούτε για νομάρχης, ούτε για βουλευτής, ούτε για κάτι άλλο. Θα ασχοληθώ με τη ζωγραφική, με τις ακουαρέλες μου και την ποίηση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκθέσω έργα μου και γραπτά μου και τα έσοδα θα τα διαθέσω σε μια ομάδα αναπήρων στον Πειραιά».

Ο κ. Μίχας δήλωσε επίσης ότι ο ρόλος των τοπικών ΜΜΕ είναι σημαντικός για όλα όσα συμβαίνουν στο νομό μας.

Τον φίλο του Στέφανο Φωτιάδη, ο κ. Μίχας , χαρακτήρισε εκπληκτικό και από τα νέα αστέρια της αυτοδιοίκησης.

Ο νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης για την επίσκεψη του κ. Μίχα τόνισε: « Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχομαι τον κ. Μίχα και έχουμε στον νομό μας επισκέπτη τον μοναδικό «δάσκαλο» του αυτοδιοικητικού χώρου.

Είναι τιμή μου να με αποκαλεί φίλο και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Γνωριστήκαμε σε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Γνώρισα έναν άνθρωπο με ευαισθησίες και από τότε πάντα με βοηθά και με συμπαραστέκεται σε ότι του ζητήσω.

Στη νομαρχία Πειραιά έχουν χαράξει δρόμους και δράσεις που μπορούμε να μεταφέρουμε όλα τα καλά δεδομένα εδώ.

Έχουμε να κερδίσουμε πολλά από την συνεργασία και την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί.

Κάθε μέρα πρέπει να βελτιώνουμε τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών. Δεν πρέπει να υπάρχουν ανοχύρωτες κοινωνίες. Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να γίνει πραγματική».

Ο νομάρχης Σερρών πρόσφερε στον Γιάννη Μίχα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα ενώ ο νομάρχης Πειραιά χάρισε δώρα στον δήμαρχο Σερρών Γιάννη Βλάχο και στο Στέφανο Φωτιάδη.

Στον κ. Φωτιάδη, ο κ. Μίχας, χάρισε ένα προσωπικό δώρο, ακουαρέλες (έργα δικά του ) με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείγμα της αγάπης και της φιλίας του προς τον νομάρχη Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη"

Προσοχή στην είδηση: Στο κείμενο λέγονται πολύ περισσότερα από όσα καταλαβαίνει ο αναγνώστης με την πρώτη ανάγνωση.

Θα με θυμηθείς, να το θυμηθείς... που λέει και το τραγούδι.

Επικοινωνία: