Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς Λόγια


Από πρόσφατη δήλωση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα:

"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην αισιοδοξία και εν τέλει το δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή για όλους τους συμπολίτες μας"

Ο Ψευτοθόδωρος


Ζητείται Ψεύτης [1961]

( δεν θα πρέπει να είχαν αρκετούς τότε )


Το βρήκα σύγχρονο και το αντγράφω ολόκληρο από: http://homepage.mac.com/anthonysigalas/greekcinema/tainies/1961/psefths/psefths.html


Θα ξαναγραφτούν άραγε τέτοιοι διάλογοι;

Και βέβαια ναι αρκεί κάποιος να κρατά ντοκουμέντα από τους πολιτικούς μας.


Διαβάστε:

Εναλλακτικός Τίτλος: Ο Ψευτοθόδωρος
Είδος: Κωμωδία
Σενάριο: Δαλιανίδης Γιάννης, Ψαθάς Δημήτρης
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ - Κονιτσιώτης Κλέαρχος

Πρωταγωνιστούν: Ηλιόπουλος Ντίνος , Ζερβός Παντελής , Βέγγος Θανάσης , Κυριακού Άννα , Καραγιάννη Μάρθα , Νικολαϊδης Δημήτρης , Χριστοφορίδης Περικλής , Αθανασίου Μαργαρίτα , Λάζου Πόπη , Αθανασίου Κάτια , Μαυρόπουλος Άγγελος , Καραβουσάνος Πάνος , Γεράρδου Μαργαρίτα , Μπέρτος Γιάννης , Σερεμέτη Δήμητρα , Καταπόδης Παύλος , Θηβαίος Νίκος , Καζατζίδης Ν. , Κωστής Β. Διάρκεια: 82Εισιτήρια: 69451 Α' Προβολή: 10/4/1961

Υπόθεση: Ο Θεόδωρος Πάρλας ή ψευτοθόδωρος, δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Μια τυχαία συμπλοκή στο λεοφωρείο και ένα χαστούκι που θα δώσει σε έναν επιβάτη, θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα...

Σχόλια: Βασισμένο στην ομώνυμη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά.
Πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Γιάννη Δαλιανίδη στην Φίνος Φιλμ. Ο "Νταλ" θα παραμείνει στην εταιρία μέχρι το κλείσιμό της, το 1977 και θα αποκτήσει τον τίτλο του "πατέρα" του Ελληνικού Μιούζικαλ. Η Μάρθα Καραγιάννη ερμηνεύει με χάρη και ερωτισμό τον ρόλο της Πίτσας Κίτσας και καθιερώνεται ανάμεσα στις μεγάλες πρωταγωνίστριες της δεκαετίας του '60.


Ατάκες:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ε, τι θα κάνεις. Πολιτικό γραφείο έχει ο άνθρωπος. Εκεί μαζεύονται οι φίλοι του, οι ψηφοφόροι του. Ο ένας ζητάει το ένα, ο άλλος το άλλο. Έχει ανάγκη από έναν ιδιαίτερο.
ΘΟΔΩΡΟΣ (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ): Γιατί, δεν έχει;
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Έχει έναν άλλο, αλλά του τα έχει κάνει μούσκεμα.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Ε, και μένα τι με θέλει; Να πάω να τα στεγνώσω;

ΘΟΔΩΡΟΣ: Οι φίλοι μου με φάγανε. Τι κάθεσαι εδώ στην επαρχία και σπαταλάς τα ψέματά σου; Τρέχα στην Αθήνα που έχουν μεγαλύτερη πέραση, για να προκόψεις.
ΤΖΕΝΗ (ΚΥΡΙΑΚΟΥ): Και τι επάγγελμα κάνατε μέχρι τώρα;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Ψευδομάρτυρας. (και λίγο πιο μετά)
ΘΟΔΩΡΟΣ: Έκανα και δημοσιογράφος.
ΤΖΕΝΗ: Και σε ποια εφημερίδα γράφατε τα ψέματά σας;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Στην "Αλήθεια"!

ΦΕΡΕΚΗΣ (ΖΕΡΒΟΣ): Θα σε τσακίσω.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Άκουσον μεν, τσάκισον δε.

ΘΟΔΩΡΟΣ: Κυρία μου, η μετάθεση του κουνιάδου σας τακτοποιήθηκε!
ΚΥΡΙΑ: Μα πέθανε!
ΘΟΔΩΡΟΣ: Α, σας το 'πανε ε; Έτσι άγαρμπα; Λυπάμαι κυρία μου. Ενώ εμείς κάναμε τα πάντα για την μετάθεση, ο Ύψιστος θέλησε να τον μεταθέσει αλλού.

ΤΖΕΝΗ: Για πέστε μου κύριε Θόδωρε, πώς καταφέρατε και κατακτήσατε τόσες πολλές γυναίκες;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Με το μάτι. Έχω ένα ειδικό βλέμμα, που δεν αντέχει σ' αυτό καμία γυναίκα. Αφού να φανταστείτε, μία φορά κοίταξα έτσι μια καλόγρια και πέταξε τα ράσα!
ΤΖΕΝΗ: Και πώς είναι αυτό το βλέμμα;
ΘΟΔΩΡΟΣ: Να είναι... είναι κάπως έτσι. (την κοιτάζει με ύφος γόη)
ΤΖΕΝΗ: Αχ... μη, μη κύριε Θόδωρε. Δε ξέρω τι έπαθα. Ζαλίστηκα.
ΘΟΔΩΡΟΣ: Θα έβαλα μεγάλη δόση.

ΘΟΔΩΡΟΣ: Σκοτώστε με κύριε Φερέκη. Θα σας ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή!


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761

Φωτογραφία: Το Κουτί Με τις Ατάκες, Εκδόσεις Σιούρτης


Μούφα το βραβείο






Διαβάστε την αλήθεια γιατί ο παράνομος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έχει βάλει σκοπό να μας πουλάει για πολύ καιρό το δήθεν βραβείο που πήρε η Νομαρχία Πειραιά για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Άλλο το χαβιάρι και άλλο ο ... ταραμάς.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Δελτίο Τύπου 867 (2008)

2008 Βραβείο για τις Περιοχές: Εκδήλωση Απονομής


Στρασβούργο 02.12.2008 Το Συμβούλιο της Ευρώπης Κονγκρέσσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών απένειμε σήμερα το Βραβείο για τις Περιοχές 2008.


Επ' ευκαιρία της επίσημης εκδήλωσης απονομής του Βραβείου για τις Περιοχές το Κονγκρέσσο απένειμε πέντε βραβεία και δύο διακρίσεις σε επτά Ευρωπαϊκές Περιοχές.

Ο Yavuz Mildon πρόεδρος του Κονγκρέσου συνοδευόμενος από την Marie-Alice Lallemand-Flucher αντιπρόεδρο, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων στην τράπεζα Dexia Bank, απένειμε έπαθλα στου αντιπροσώπους πέντε ευρωπαϊκών περιοχών:

Almuth Nehring-Venus, Πολιτειακό Γραμματέα της Γερουσίας του Βερολίνου (Γερμανία), Mehmet Niyazi Tanilir, Κυβερνήτη του Kahramanmaraş (Τουρκία),
Adam Struzik, Σερίφη της Voivodship της Mazovia (Πολωνία),
Bojan Pajtic, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επαρχίας της Voivodina (Σερβία) και Patrick Lewis, αντιπρόσωπο του πρωθυπουργού της Ουαλίας (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο πρόεδρος απένειμε ειδικές διακρίσεις [ special distinctions ] για την ποιότητα στις δράσεις [ quality of their projects ] στους αντιπροσώπους δύο περιοχών:

Dragos Adrian Benea, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κομητείας του Bacau (Ρουμανία) και
Γιάννη Μίχα, Νομάρχη Πειραιά (Ελλάδα).

Η Ludmila Sfirloaga, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Περιοχών του Κονγκρέσσου και ο Günther Krug, Εισηγητής του Βραβείου, συνεχάρη τους νικητές και εξέφρασε την επιθυμία τους να συνεχιστεί η πρωτοβουλία του Βραβείου των Περιοχών και για το 2009.

Γραφείο Τύπου του Κονγκρέσσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών:
Τηλ: +33 (0)3 90 21 49 36
Fax:+33 (0)3 88 41 27 51
congress.com@coe.int
www.coe.int/congress


"Διάκριση" δηλαδή το δήθεν "βραβείο".


Μας πρόλαβαν οι Ευρωπαίοι αλλά και στην Ελλάδα αρχίζουμε να "διακρίνουμε" περί τίνος πρόκειται...


-Merci beaucoup

-Pas de quoi, Jean


Το ανέκδοτο της ημέρας

Μετά από χρόνια, σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του, ο τέως πλέον Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας παρακολουθεί στιγμιότυπα από δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο φωτογράφος τον συνέλαβε τη στιγμή που παρουσιάζονταν οπτικά και ηχητικά η δήλωση που είχε κάνει κάποια χρόνια πριν, στις 8.1.2009, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των προσώπων που συνέθεταν το τότε νέο νομαρχιακό συμβούλιο.

Η δήλωση είχε ως εξής:

«Με τη σκέψη και το βλέμμα πάντα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, στη Νομαρχία Πειραιά προχωράμε, αφήνοντας πίσω μας την πρώτη διετία της δεύτερης νομαρχιακής μας θητείας. Μια διετία ιδιαίτερα παραγωγική, που έκλεισε με την τιμητική για όλους μας βράβευση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και με ένα ημερολόγιο πλούσιο σε αγώνες και κατακτήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και στο μέλλον γνωρίζοντας ότι καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, να εντείνουμε τους αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μέλλον, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής, την κοινωνική συνοχή του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην αισιοδοξία και εν τέλει το δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή για όλους τους συμπολίτες μας. Πιστεύουμε ότι, συνεχίζοντας την πολύ καλή και παραγωγική μας προσπάθεια των τελευταίων ετών, θα καταφέρουμε και φέτος πολλά και σημαντικά»

Αναγκαστικές"μετακινήσεις" υπαλλήλων


Χωρίς τη θέλησή τους μετακινούνται υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι τρύπες. Όχι τα κενά αλλά οι ... διαρροές.

Υπάλληλοι που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα νομαρχιακά δεδομένα και υπάρχουν υποψίες ότι συνεργάζονται με τον "εχθρό" ή έστω υπάρχει κίνδυνος να μιλήσουν κάνοντας δυσάρεστη τη ζωή πολλών κρατικοδίαιτων, τα τελευταία χρόνια, προϊσταμένων στη Νομαρχία Πειραιά έλαβαν το γράμμα να παρουσιαστούν σε άλλη μονάδα.

"Ε όχι να πάμε και φυλακή" λένε μερικοί υπηρεσιακοί του Μίχα και οι φωνές τους έχουν φτάσει μέχρι τον πέμπτο όροφο στο κτήριο της οδού Ποσειδώνος.

Αυτό που νοιάζει όμως το ιδιαίτερο γραφείο είναι να μην καεί ο ίδιος ο νομάρχης γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής προσέγγισης των νεολαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ, ο Μίχας έχει αποφασιστεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο από διάφορα πόστα.

Η περίπτωση βέβαια της προϊσταμένης της Δ/νσης Διοίκησης ( και Πολιτικών Δικαιωμάτων βεβαίως, βεβαίως ... ) της Νομαρχίας Πειραιά Ολυμπίας Χαλδαίου πρέπει να ανάγεται στη σφαίρα της Ψυχικής Διαταραχής.

"Δεν τη θέλω, δεν τη θέλω. Δεν τον θέλω, δεν τον θέλω." Αυτά λέει συνέχεια όταν ανεβαίνει στους επάνω ορόφους από τον διοικητικό πρώτο.

Σε λίγο δεν θα υπάρχει υπάλληλος που να διαθέτει τα ουσιαστικά, κατα αυτήν, προσόντα για να εργαστεί δίπλα της.

Αν και νεοδημοκράτισσα η Χαλδαίου ο νομάρχης της εμπιστεύτηκε πολλά. Καλά να πάθει τώρα που δεν μπορεί να την ξεκολλήσει από πάνω του.

Ο Μίχας είχε πάντα μια ιδιαίτερη αδυναμία για το αντίθετο φύλο. Για ποιό λόγο; Αυτό εμπίπτει στη σφαίρα των προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ευαίσθητων.

Δεν χρειάζεται να σας πω βέβαια ότι όλες αυτές οι "μετακινήσεις" είναι παράνομες. Για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αλλά ο παράνομος νομάρχης είχε ξεχάσει σκόπιμα να εκδώσει την απόφαση σύστασής του μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και τότε το έκανε αναγκαστικά, με βαριά καρδιά. Πρέπει βέβαια και να συγκροτηθεί σε σώμα. Έχουμε καιρό...

Τι κι αν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού ψηφίζουν νόμους; Το Μιχαίϊκο κάνει ό,τι θέλει και ας έρθει όποιος μπορεί να ζητήσει το λόγο

Επικοινωνία: