Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων


Επικοινωνήσαμε με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και ρωτήσαμε εάν ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής είναι ακόμη Σύμβουλος Επικοινωνίας της τράπεζας.

( Σχετικά με το θέμα Σεφερτζή θα πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε στις σχετικές αναρτήσεις του blog).

Αυτό είχε αναφερθεί σε δελτίο τύπου (27.7.2007) που είχε εκδώσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με την ευκαιρία εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητάς της και έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2007 στις 12:00 στο νέο Κτίριο Διοίκησης και Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας από τον Πρόεδρό της κ. Μιχάλη Μαρακάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Ανδρουλάκη και ειδική ομάδα συμβούλων της Τράπεζας.

Διαβάστε απόσπασμα από αυτό:

"Η σημασιολογία του νέου Λογοτύπου

Στη συνέχεια ο επικοινωνιολόγος κ. Γ. Σεφερτζής σύμβουλος επικοινωνίας της Τράπεζας και η κ. Λ. Προέδρου της εταιρίας Brandexcel που σχεδίασε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Τράπεζας, ανέπτυξαν τους τρόπους και τη λογική με τους οποίους προσέγγισαν τόσο τους διαφημιστικούς στόχους της Τράπεζας όσο και το εταιρικό της προφίλ.

Με το πράσινο της ελπίδας, της Κρήτης και της παραγωγικότητας, το πορτοκαλί της αισιοδοξίας, του φωτός και της μοντέρνας αισθητικής και το αρχίγραμμα της γενέτειρας πόλης των Χανίων να δείχνει το μέλλον διατηρώντας την παράδοσή μας στέλνουμε το μήνυμα της θέλησής μας να πάμε γρηγορότερα, ψηλότερα και δυνατότερα.

Επιπλέον, η Τράπεζα χωρίς να απαρνείται τη συνεταιριστική της παράδοση προσαρμόζεται στο απελευθερωμένο πλέον πλαίσιο ανταγωνισμού προάγοντας το σύντομο και εύληπτο όνομα Τράπεζα Χανίων.

Ήδη, από τα τέλη αυτού του μηνός αρχίζει η διαφημιστική εκστρατεία προβολής της νέας εταιρικής εικόνας και θα ακολουθήσει μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η δεύτερη φάση προβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. "

Καμία απάντηση όμως δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα και μέχρι να διαψευστούμε θα υποστηρίζουμε ότι ο Σεφερτζής αμείβεται άμεσα και έμμεσα και από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων για υπηρεσίες που προσφέρει.

Ο Γ. Σεφερτζής όμως, επίσημα από το 2008, είναι και δημόσιος υπάλληλος αφού τον έχει προσλάβει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στη νομαρχία.

Είναι όμως και αφανής υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου.

Για τις πολλές ταυτότητες του Σεφερτζή φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει ήδη στο blog.

Αυτό όμως που μας προξενεί εντύπωση είναι ότι όπου και να ρωτάμε, σε δρόμους που πέρασε ο Σεφερτζής, μας κλείνουν την πόρτα.

Η παρουσία του Σεφερτζή στην Κρήτη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού μας οδήγησε στο... Λονδίνο.

Θα αναλάβει κανένας υπεύθυνος να ξεδιαλύνει αυτή την υπόθεση;

Θα εμπλακεί η Δικαιοσύνη για να ανοίξουν κάποια στόματα;

Ο Σεφερτζής έχει έτσι κι αλλιώς σχέση με το παραδικαστικό χωρίς να είμαστε εμείς που θα καταλογίσουμε ευθύνες εάν υπάρχουν.

Από εκεί ας ξεκινήσει η έρευνα και θα βγεί καλή ψαριά.

Ορκίζονται Έλληνες


Να δείτε που ο Μίχας πάλι δηλώσεις θα κάνει. Ούτε το αρκουδάκι της Duracell να ήταν. Δε σταματά πουθενά.

Ελπίζουμε μόνο να μην μπερδευτεί και διαβάσει πάλι το λόγο του για τα Cartoons.

Θα γίνουμε "ρόμπα" διεθνώς.

Η είδηση προερχόμενη από το Γραφείο Τύπου της νομαρχίας Πειραιά έχει ως εξής:

"Έλληνες υπήκοοι θα ορκιστούν, αύριο Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009, 68 συμπολίτες μας από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, μετά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η οποία τους δόθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά.

Από τους 68 συμπολίτες μας οι 61 είναι ομογενείς προερχόμενοι από την Αλβανία και οι υπόλοιποι αλλογενείς από τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Συρία, την Ρουμανία, την Λιθουανία και την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι από το 2003 μέχρι σήμερα συνολικά έχουν ορκιστεί από τον Νομάρχη Πειραιά ως Έλληνες 1.185 συμπολίτες μας."

ο Πολυχώρος "Απόλλων" θα έπρεπε κανονικά να είχε ονομαστεί "Μούσες"

(και Μουσίτσες)

Τα Cartoons της Νομαρχίας Πειραιά



Δεν τον άγγιξε καθόλου το γεγονός που περιγράψαμε ήδη το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

( βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_2565.html )

Θα συνεχίσει λέει να στηρίζει τα Cartoons σε συνεργασία με την Εφημερίδα Έθνος και θα πηγαίνει και σε άλλες γειτονιές της Ελλάδας για να τα βλέπουν.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να βλέπει το Cartoon του και ο νομάρχης Πειραιά δίνει δύναμη στα δικαιώματα του Πολίτη και του Cartoon.

Συγνώμη δεν θα σας ακολουθήσουμε ούτε θα σας παρακολουθήσουμε.

Όλη η δήλωση του νομάρχη με την ευκαιρία του γεγονότος είναι ή εξής:

(Γάτα όπως είναι ο Μίχας υπογραμμίζει τον δήθεν κοινωνικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας όπως είχε κάποτε χαρακτηρίσει ο Ε. Γιαννόπουλος τα μπουζουξίδικα λίγο ως πολύ πολιτιστικά κέντρα)


ΟΜΙΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤV KAI ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤV EΘΝΟΣ

Πολυχώρος Απόλλων, 22.1.2009


"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

Σας καλωσορίζουμε στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά, στο πολιτιστικό μας σπίτι, που με υπερηφάνεια υποδέχεται και φιλοξενεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, την έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που συνδιοργανώσαμε με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και το περιοδικό ΤV EΘΝΟΣ.

Πρόκειται για μια έκθεση διαφορετική, ξεχωριστή, αποκαλυπτική, που συμβάλει στην καταξίωση του Πολυχώρου Απόλλων (όχι πλέον μόνον στον ελλαδικό χώρο αλλά και διεθνώς).

Όταν μας έγινε η τιμητική πρόταση από το TV ΕΘΝΟΣ και τον Διευθυντή κ. Αντώνη Πρέκα για την διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Γελοιογραφίας 2008 με θέμα ''TV και Πολιτισμός'' και την φιλοξενία από την πλευρά μας της έκθεσης με τα έργα των συμμετεχόντων, το δικό μας «ναι» ήρθε αυθόρμητα και αβίαστα.

Και θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον διευθυντή του ΤV ΕΘΝΟΣ Αντώνη Πρέκα και τους ανθρώπους του περιοδικού για αυτή την συνεργασία, η οποία για εμάς έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολικό, γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ο Τύπος και η Αυτοδιοίκηση, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στη αναβάθμιση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου απέναντι σε σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα και καταστάσεις, απέναντι σε μεγάλα, επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Να αποτελέσουν δηλαδή, ουσιαστικά, οι δύο αυτοί κορυφαίοι θεσμοί της δημοκρατίας και της κοινωνίας, εφαλτήρια παρέμβασης για ωριμότερη κοινωνική και πολιτική σκέψη. Τους ευχαριστώ λοιπόν γι’ αυτή την πολύ όμορφη συνεργασία.

Περισσότερο όμως θέλω να τους ευχαριστήσω που αναγνώρισαν την δική μας προσπάθεια, τον δικό μας αγώνα να προσφέρουμε σε τούτο τον τόπο κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως αποκαλούμε «πολιτισμό της κονσέρβας», κάτι σύγχρονο και διαχρονικό που θα πάει τα πράγματα παραπέρα.

Και νομίζω ότι η παρούσα έκθεση ακριβώς αυτό το στόχο υπηρετεί. Ως πολιτικοί, όλοι μας έχουμε δεχθεί από καιρού εις καιρόν την αιχμηρή γραφίδα των γελοιογράφων.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς αυτά τα σκίτσα αναλύουν το φαινόμενο τηλεόραση που από μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει μετατραπεί σε μέσο προβολής και επιβολής προτύπων, στο πως χλευάζουν τον πιστό μας «συγκάτοικο», «βγάζουν τη γλώσσα» στην άκριτη και αλόγιστη τηλεβουλιμία μας, και εν τέλει οξύνουν την ενάργειά μας σε σχέση με την παθολογία αλλά και τις δημιουργικές δυνατότητες της τηλεόρασης.

Όπως θα παρατηρήσετε κοινή συνιστώσα των καλλιτεχνών είναι η σκωπτική και ευφυής ανάδειξη της αρνητικής πλευράς της τηλεόρασης και η κριτική, τόσο σε εκείνους οι οποίοι ελέγχουν τις τηλεοπτικές παραγωγές και αποφασίζουν για το ύφος και την ουσία των προγραμμάτων, όσο και στους αποδέκτες, η παθητική στάση των οποίων αφήνει περιθώρια και εκτρέφει ελπίδες χειραγώγησης ομαδικών και ατομικών συνειδήσεων σε όλο τον κόσμο.

Έτσι αυτός ο διαγωνισμός γελοιογραφίας και η έκθεση των έργων των συμμετεχόντων ξεπερνά την θεματική του και εκτείνεται σε μια παγκόσμια καταγγελτική φωνή όχι της τηλεόρασης ως μέσου και της τεχνολογίας την οποία ενσωματώνει, αλλά του συστήματος αξιών που την κατευθύνει και συντηρεί την σημερινή της μορφή. Μετουσιώνεται σε κραυγή ελεύθερων ανθρώπων, σε φως που καθαρίζει τα περιγράμματα, και δείχνει την τηλεόραση ως εργαλείο ύπνωσης και χειραγώγησης συνειδήσεων.

Που γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα όπου όλα είναι εύκολα και αποδεκτά, η Πείνα, ο Πόλεμος, ο Θάνατος, η καταστροφή του Πλανήτη, ο ευτελισμός της Ζωής... Αυτή είναι η αγαθοποιός δύναμη της Τέχνης και της οικουμενικής γλώσσας της. Τόσο διαφορετικά και τόσο ίδια στο ύφος και στην έμπνευση, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα κάθε καλλιτέχνη, όλα τα έργα τελικώς υπηρετούν το ίδιο όραμα. Η τηλεόραση, να οδηγηθεί σε αυτό για το οποίο προορίζεται ως τεχνολογική εφεύρεση. Κοινωνικό αγαθό διάδοσης πληροφορίας, φορέας πολιτισμού και κατανόησης μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη.

Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ τους πρωτεύσαντες σκιτσογράφους και στο πρόσωπο τους να ευχαριστήσω θερμά τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με όλη τους τη ψυχή σε αυτό το παγκόσμιο πολιτισμικό κάλεσμα και κατέθεσαν τον προβληματισμό τους με πρωτότυπο, καυστικό και καλλιτεχνικό τρόπο.

Να ευχαριστήσω επίσης τον πρόεδρο της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων Κώστα Βλάχο και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, που είναι σήμερα εδώ μαζί μας.

Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος που η πρωτοβουλία αυτή, είχε τόση μεγάλη ανταπόκριση. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει και ανάλογη απήχηση στο κοινό, όπως είμαι βέβαιος ότι αυτός ο Διαγωνισμός και η έκθεση που τον συνοδεύει θα καταστούν θεσμός, με ευρύ χρονικό ορίζοντα. Αυτή άλλωστε είναι η βούληση όλων μας.

Ανακοινώνουμε, πως αν το ΤV ΕΘΝΟΣ και όσοι συνεργάστηκαν για τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό συμφωνούν, η Νομαρχία Πειραιά προωθεί όλες τις διαδικασίες για την θεσμοθέτηση ετήσιου διεθνή διαγωνισμού στον «Πολυχώρο Απόλλων», στον Πειραιά, στην Ελλάδα. Υπάρχει επίσης η πολιτική βούληση από την πλευρά μας, η έκθεση να ταξιδέψει σε και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η γελοιογραφία, ως τέχνη εικαστική αλλά και ως τέχνη καθαρά πολιτική έχει πολύ μεγάλη δύναμη, αποδεικνύοντας ότι σε ένα κόσμο που τα λόγια συχνά περισσεύουν, αρκεί μια βουβή εικαστική παρέμβαση για να φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας των πραγμάτων.

Σας ευχαριστώ "


Εσείς θέλατε να το διαβάσετε. Εμείς δε φταίμε.

4+1 δάκτυλα από Γαλλία



Να, πάρτε να 'χετε φαίνεται να λέει ο Chirac στους Έλληνες.

Πάρτε να 'χετε cochons, κοπρο-chiens.

Όταν σας δίναμε τόσα χρόνια τα λεφτά μας ήταν καλά τώρα βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Ούτε μια παραγγελία για μαχητικά δεν μπορείτε να κάνετε πια.

Στην πραγματικότητα αυτή η φωτογραφία είναι από την έξοδο του Chirac από το νοσοκομείο όταν είχε μπεί πρόσφατα λόγω εμφάνισης επιπλοκών με την υγεία του.

Η αλήθεια όμως δε διαφέρει πολύ γιατί η Ντόρα ψάχνει κάποιο στήριγμα μέσω Γαλλίας για το Εθνικό Θέμα και στήριγμα δε μπορεί να βρεί.

Θα ξεκινήσουν όμως πάλι οι ανακοινώσεις και τα δημοσιογραφικά events και μαζί οι αντίστοιχες μετρήσεις της κοινής γνώμης από τις εταιρείες ερευνών.

Τι συμβαίνει με τα Μέθανα;



Πολύ περίεργη είναι η σχέση της νομαρχίας Πειραιά και του παράνομου νομάρχη Γιάννη Μίχα με τα Μέθανα.

Εχθές (21.1.2009), είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου, έβδομο στην ατζέντα, θέμα σχετικά με την "Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Πειραιά, Δήμου Μεθάνων και Πολιτιστικού & Επιμορφωτικού Οργανισμού Νομαρχίας Πειραιά".

Περίεργα πράγματα...

Ποιό είναι το αντικείμενο της συμβάσεως μεταξύ νομαρχίας Πειραιά, Δήμου Μεθάνων και Επιμορφωτικού Οργανισμού της νομαρχίας;

Να δείτε που έχει να κάνει με Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε παλαιότερη συνεργασία μεταξύ της νομαρχίας Πειραιά και του νομάρχη Γιάννη Μίχα από τη μια μεριά και του Δήμου Μεθάνων και του Δημάρχου Μεθάνων Χρήστου Πάλλη από την άλλη, ωφελημένος βγήκε κατά τύχη ο αδελφός του δημάρχου Χρήστου Πάλλη, ο Πέτρος Πάλλης, ο οποίος επιχορηγήθηκε για τη δημιουργία και λειτουργία της ιστοσελίδας methana.gr.

Τα methana.gr όμως δεν έχουν αλλάξει μορφή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μήπως είναι καιρός να αλλάξουν και να πάρει ο "αδελφός" και άλλες δραστηριότητες;

Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες μεταξύ Μίχα και Πάλλη που εκθέτουν τη νομαρχία.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Ουδέν κρυφό του
ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Κινδυνεύουμε από τους εαυτούς μας



Δείτε ένα προεκλογικό (2007) φιλμάκι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Σημείωση:

Στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ δημοσιεύουμε κάθε άποψη που μας βοηθά να διευρύνουμε τον ορίζοντα της σκέψης μας και να καταλήγουμε σε ορθά συμπεράσματα.

Ωστόσο κάποιες απόψεις ενδεχόμενα να είναι μονομερείς και κατά συνέπεια παραπλανητικές.

Στον κριτικό αναγνώστη και στο σκεπτόμενο πολίτη ανήκει η ευθύνη του ολοκληρωμένου συλλογισμού.

Πέτρος Τατούλης: Η Δημοκρατία απειλείται



Ομιλία για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Του βουλευτή του Ε.Κ. κ. Πέτρου Τατούλη


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα, μπορεί να μην υπάρχουν τάνκς. Μπορεί να μην υπάρχουν στρατηγοί. Μπορεί να μην συντρέχει κίνδυνος δικτατορίας. Η δημοκρατία ωστόσο δεν απειλείται μόνο από τα τεθωρακισμένα. Η δημοκρατία απειλείται και από τη σταδιακή της διάβρωση.

Όπως σε κάθε μηχανισμό χωρίς κανόνες και στεγανά, έτσι και στη νεοελληνική δημοκρατία κάποια γρανάζια έχουν αυτονομηθεί. Τα γρανάζια αυτά μπορεί να μην απειλούν το πολίτευμα. Το χρησιμοποιούν όμως με ανάρμοστους τρόπους προς εκπλήρωση ιδιοτελών και ταπεινών σκοπών.

Η αδιαφορία με την οποία βαδίζουμε στο μέλλον, οδηγεί αναπόδραστα προς μια χωλή δημοκρατία.

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ούτε σήμερα. Το δομημένο σάπιο σύστημα έχει πολύ σκληρά αντανακλαστικά απέναντι στον κίνδυνο της κατάρρευσής του. Και ποιο είναι αυτό το σύστημα;

Ο πολιτικός κόσμος που διαγκωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση και την άλωση των θώκων εξουσίας.

Τα μίντια που αρκούνται στα διόλου ευκαταφρόνητα κοκαλάκια που τους πετά ο πολιτικός κόσμος για να αποπροσανατολίζουν κάθε σοβαρή συζήτηση, αναμοχλεύοντας επουσιώδη ζητήματα, όπως οι ατέρμονες εκλογολογίες και οι θορυβώδεις ανασχηματισμοί.

Η δικαιοσύνη, που ανήμπορη να επιτελέσει το έργο της, ευνουχισμένη από την πολιτική πατρωνία δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο, να εφαρμόσει τους νόμους.

Η εκτελεστική εξουσία, που ανίκανη και διεφθαρμένη μεγιστοποιεί τα οφέλη για τον εαυτό της και μηδενίζει τα οφέλη για τον τόπο.

Είμαι πεπεισμένος ότι το consensus, η συμφωνία… είναι διακομματική και θα έλεγα δια…θεσμική.

Κύριε Παπανδρέου,

Γιατί να δεχτεί ο κ. Καραμανλής να δει δικούς του ανθρώπους να εξευτελίζονται και να διασύρονται είτε για την πολιτική τους ανεπάρκεια είτε για τις παράνομες τους πράξεις, την ίδια στιγμή που όλοι, δικοί σας άνθρωποι, στο παρελθόν έχουν μείνει ατιμώρητοι;

Κάτι τέτοιο θα ήθελε πολιτικό θάρρος και επί της ουσίας απόφαση να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα σε αυτόν εδώ τον τόπο. Ε, αυτή η απόφαση δεν υπάρχει.

Ας έχουμε το θάρρος να το πούμε ευθέως. Είναι μια μεγάλη μας επιτυχία, ημών των πολιτικών. Ατιμωρησία.

Οι νόμοι δεν ισχύουν για εμάς.

Ηθική και κανόνες δεν έχουν καμία θέση στα έδρανα της βουλής. Και βέβαια, επειδή το παιχνίδι δεν θα μπορούσαμε να το παίξουμε μόνοι, βάλαμε σε αυτό και τους λεγόμενους νταβατζήδες.

Ατιμωρησία για τους καναλάρχες, για τους μεγαλοεκδότες, για τους κουμπάρους και τους φίλους μας.

Ατιμωρησία για τους εθνικούς εργολάβους και τους προμηθευτές. Και βέβαια σε όλους αυτούς γερά μπαχτσίσια. Γερά μπαχτσίσια στους οσφυοκάμπτες, σε εκείνους που προσκυνούν την εξουσία μας.

Στην υπόθεση που συζητούμε σήμερα, οι εμπλεκόμενοι ανασχηματίσθηκαν και απομακρύνθηκαν με θερμές ευχαριστίες για τη σημαντική τους συμβολή στο έργο της κυβέρνησης.

Πολιτικές ευθύνες δεν προέκυψαν και κατά τα φαινόμενα δεν θα προκύψουν και ποινικές.

Είχε προφτάσει άλλωστε ο κ. Σανιδάς να προεξοφλήσει την εξέλιξη.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου πέρασε κι εκείνη στα τελευταία μονόστηλα των εφημερίδων και οι χειροκροτητές, καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των μίντια αρκέσθηκαν σε αυτήν την επουσιώδη καρατόμηση των εμπλεκομένων.

Τίποτε διαφορετικό δεν θα μπορούσε να έχει και σε αυτήν την περίπτωση συμβεί.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Και τούτη η υπόθεση θα κλείσει, όπως έκλεισαν τα σκάνδαλα που ταλάνισαν για λίγο την πολιτική ζωή του τόπου και στη συνέχεια χάθηκαν στα βαθιά συρτάρια της δικαιοσύνης και των επιτροπών.

Με την δυσάρεστη ωστόσο οσμή τους να ποτίζει το κοινωνικό υποσυνείδητο και κυρίως με τα ασύλληπτα ποσά να παραμένουν ωστόσο στις τσέπες των πολιτικών, των χρηματιστών, των μεταπρατών οπλικών συστημάτων, των golden boys, των κομμάτων, της παρέας και των μισθοφόρων δημοσιογραφίσκων : χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, Mayo, ομόλογα, Βατοπέδι, siemens.

Ανακεφαλαιώνω.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στα ζητήματα διαφθοράς έχουμε επιλέξει εδώ και καιρό τις τριτοκοσμικές τακτικές, προκειμένου να συγκαλύψουμε τον δικό μας , πολιτικό υπόκοσμο.

Ο συμψηφισμός είναι πασίδηλος.

Και θα παραμένει πασίδηλος κύριε Παπανδρέου και κύριοι πρόεδροι των άλλων κομμάτων μέχρι τη στιγμή εκείνη που θα πάρουμε όλοι μια γενναία απόφαση.

Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να αφορά μόνο το μέλλον.

Διότι κανείς δεν μπορεί πλέον να εμπιστευθεί απλώς και μόνο τις καλές προθέσεις ιδιαίτερα βεβαρημένων στο παρελθόν από σκάνδαλα κομματικών μηχανισμών.

Πρέπει να αφορά και το παρελθόν.

Κύριοι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προτείνω να ανοιχθούν αναδρομικά οι κρυφοί λογαριασμοί σε όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα, προκειμένου να αποκαλυφθούν επιτέλους τα ονόματα που κρύβονται από πίσω.

Να παραδοθούν οι ποινικά ένοχοι στη δικαιοσύνη και να οδηγηθούν οι πολιτικοί που έκλεψαν, ζημίωσαν τον ελληνικό λαό στη φυλακή.

Επίσης, προτείνω να ξεκαθαρίσουμε όλοι, από σήμερα κιόλας την θέση μας σχετικά με τα μέτρα που θα δεσμευτούμε να εφαρμόσουμε για το μαύρο πολιτικό χρήμα (που συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερα), για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών.

Συγκεκριμένα. Χωρίς επικοινωνισμούς και ηθικολογίες.

Κύριε Παπανδρέου,

Κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία ότι εμπαίζει τους θεσμούς με την σημερινή της αποχή. Δεν είναι όμως η μόνη.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την στάση σας με την εκλογολογία που επαναφέρεται ολοένα ως βασικό ζήτημα συζήτησης;

Δεν υπάρχει Σύνταγμα σε αυτήν την χώρα που επιτάσσει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια;

Ποιον θα ωφελήσουν λοιπόν οι εκλογές αυτήν την στιγμή εκτός από κάποιους υπουργούς που θα ξελαφρώσουν αφού οι τυχόν ποινικές κυρώσεις για τις εμπλοκές τους στα σκάνδαλα (Siemens , Βατοπέδι και σία) θα έχουν πλέον παραγραφεί;

Αυτό το τελευταίο, όποιος το επιδιώξει ή το επιτρέψει, θα αναλάβει στους ώμους του μέρος της ευθύνης της συγκάλυψης.

Στα μέτρα που έχω προτείνει – την υιοθέτηση του τεκμηρίου της πολιτικής ενοχής και την απεμπλοκή της δικαιοσύνης από τους πολιτικούς της πάτρωνες δεν θα αναφερθώ επισταμένως.

Το έχω κάνει σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό.

Ούτε επίσης θα αναφερθώ στο ολέθριο σφάλμα της Νέας Δημοκρατίας να μην παραστεί σε αυτόν εδώ τον διάλογο με αποτέλεσμα να αμφισβητείται τεκμηριωμένα πλέον η πρόθεσή της να πατάξει τη διαφθορά.

Θέλω να αναφερθώ ωστόσο, στην εκλογική βάση της κεντροδεξιάς, όλων εκείνων των πολιτών που μας πίστεψαν και ήλπισαν στην αλλαγή, εκείνων των φιλελεύθερων, μετριοπαθών και νηφάλιων πολιτών που σήμερα αγωνιούν περισσότερο από ποτέ για το μέλλον της χώρας.

Αυτοί οι πολίτες δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφθορά που ανέθρεψε στα σωθικά της η παράταξη.

Αυτοί οι πολίτες νιώθουν ντροπή για την κατάλυση των θεσμών και της δημοκρατίας που επιχειρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου σήμερα.

Αυτοί οι πολίτες πρέπει να εξεύρουν τα ψυχικά αποθέματα προκειμένου να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την επανίδρυση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ατιμωρησία πρέπει εδώ να τελειώσει.

Η ομερτά, ο νόμος της σιωπής πρέπει εδώ να τελειώσει. Οι ανούσιοι ηθικισμοί πρέπει εδώ να τελειώσουν. Oι επικοινωνισμοί πρέπει εδώ να τελειώσουν.

Κανείς εξ ημών δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τους άλλους.

Η απόδοση ποινικών ευθυνών δεν οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε καμία ποινικοποίηση, αλλά στην εξυγίανσή του.

Η πιθανή διεξαγωγή εκλογών, πέραν του θεσμικού ζητήματος που γεννάται, θα οδηγήσει στην παραγραφή των ευθυνών.

Η μη διαλεύκανση όλων των προηγουμένων σκανδάλων ενισχύει την ανισονομία που έχουμε εγκαθιδρύσει και βλάπτει τα μέγιστα την διεθνή εικόνα της χώρας, την οικονομία μας και την κοινωνική συνοχή.

Ας σταματήσουμε τα παραμύθια, διότι οι παραμυθίες παρηγορούν αρρώστους και όχι τους κλινικά νεκρούς.

Μέρος αυτού του κλινικά νεκρού, σάπιου συστήματος εξουσίας δεν υπήρξα και δεν θα γίνω.

Στήριζα, στηρίζω και θα στηρίξω όποιο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας για να βρεθεί άκρη σε όλες αυτές τις θλιβερές ιστορίες μικρών και ιδιοτελών πολιτικών.

Ψηφίζω… θα ψήφιζα … υπέρ της σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Από το blog Politiko Safari




Αν και κρατάμε κάποιες φαινομενικές αποστάσεις από διεθνή θέματα και μάλιστα από αυτά που έχετε ακούσει και έχετε δει πολλές φορές ωστόσο θα πρέπει να δημοσιεύσουμε μια φωτογραφία (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) από μια ανάρτηση στο blog:

http://politikosafari.blogspot.com/

αν μη τι άλλο για τον αυθορμητισμό της.

Εμείς βέβαια ούτε απορρίπτουμε ούτε υιοθετούμε τα όσα γράφονται.


Απομνημονεύματα



Από τον Επίλογο,

Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη

Ἤρθετε ἐσεῖς οἱ μεγάλοι μας πολιτικοὶ νὰ μᾶς λευτερώσετε, ὅταν σηκώσαμεν τὴν ἐπανάστασιν μόνοι μας κι᾿ ἀγωνιζόμαστε τῆς πρῶτες χρονιὲς μὲ τοὺς σημαντικούς της πατρίδος μας πολιτικοὺς – φαίνεται ὁ ἀγώνας ἐκεῖνος κι᾿ ὁ πατριωτισμὸς καὶ ἡ ἀδερφοσύνη ὁποῦ ῾χαμεν ἀναμεταξύ μας. Ὅταν κοπιάσετε ἐσεῖς, μᾶς γυμνάσετε τὴν διχόνοια, μᾶς φέρατε τῆς φατρίες καὶ τ᾿ ἄλλα τ᾿ ἀγαθά· καὶ κακοβάλετε τὸ δυστυχησμένο ἀθῶον ἔθνος.
...

Ἡ ἀφεντειά σας, οἱ ξενοφερμένοι πατριῶτες, ἦστε καὶ οἱ πρῶτοι πολιτικοὶ καὶ οἱ δεύτεροι καὶ οἱ τρίτοι καὶ οἱ τέταρτοι καὶ οἱ πέφτοι καὶ οἱ ἔχτοι κι᾿ ἀκόμα εἰς ὅλα τὰ πράματα τῆς πατρίδας· ἂν εἴχετε ἀρετὴ κι᾿ ὁμόνοια, γένονταν αὐτά; Διατιμιέταν τὸ δυστυχισμένο, τὸ ἀθῶον Ἔθνος; Μπαίναν ὅλοι οἱ μπερμπάντες παντοῦ;
...

Ὅσοι ἔχουν τὴν τύχη μας σήμερον εἰς τὰ χέρια τους, ὅσοι μας κυβερνοῦν, μεγάλοι καὶ μικροί, καὶ ὑπουργοὶ καὶ βουλευταί, τὸ ῾χουν σὲ δόξα, τὸ ῾χουν σὲ τιμή, τὸ ῾χουν σὲ ἰκανότη τὸ νὰ τοὺς εἰπῆς ὅτι ἔκλεψαν, ὅτι πρόδωσαν, ὅτι ἤφεραν τόσα κακὰ εἰς τὴν πατρίδα. Εἶναι ἄξιοι ἄνθρωποι καὶ τιμῶνται καὶ βραβεύονται. Ὅσοι εἶναι τίμιοι κατατρέχονται ὡς ἀνάξιοί της κοινωνίας καὶ τῆς πολιτείας.

Αὐτὰ δὲν τὰ λέγω ἐγὼ μοναχός, τὰ λέγει ὅλο τὸ κοινὸ καὶ οἱ ῾φημερίδες. Κι᾿ ὅσα σημειώνω τὰ σημειώνω γιατί δὲν ὑποφέρνω νὰ βλέπω τὸ ἄδικον νὰ πνίγη τὸ δίκιον.

Διὰ ῾κεῖνο ἔμαθα γράμματα εἰς τὰ γεράματα καὶ κάνω αὐτὸ τὸ γράψιμον τὸ ἀπελέκητο, ὅτι δὲν εἶχα τὸν τρόπον ὄντας παιδὶ νὰ σπουδάξω· ἤμουν φτωχὸς κ᾿ ἔκανα τὸν ὑπερέτη καὶ τιμάρευα ἄλογα κι᾿ ἄλλες πλῆθος δουλειὲς ἔκανα νὰ βγάλω τὸ πατρικό μου χρέος, ὁποῦ μας χρέωσαν οἱ χαραμῆδες, καὶ νὰ ζήσω κ᾿ ἐγὼ σὲ τούτην τὴν κοινωνίαν ὅσο ἔχω τ᾿ ἀμανέτι τοῦ Θεοῦ εἰς τὸ σῶμα μου.

Κι᾿ ἀφοῦ ὁ Θεὸς θέλησε νὰ κάμη νεκρανάστασιν εἰς τὴν πατρίδα μου, νὰ τὴν λευτερώση ἀπὸ τὴν τυραγνίαν τῶν Τούρκων, ἀξίωσε κ᾿ ἐμένα νὰ δουλέψω κατὰ δύναμη λιγώτερον ἀπὸ τὸν χερώτερον πατριώτη μου Ἕλληνα.

Γράφουν σοφοὶ ἄντρες πολλοί, γράφουν τυπογράφοι ντόπιοι καὶ ξένοι διαβασμένοι γιὰ τὴν Ἑλλάδα – ἕνα πράμα μόνον μὲ παρακίνησε κ᾿ ἐμένα νὰ γράψω, ὅτι

τούτην τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοὶ καὶ ἀμαθεῖς καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοὶ καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοὶ καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι·

ὅσοι ἀγωνιστήκαμεν, ἀναλόγως ὁ καθείς, ἔχομεν νὰ ζήσωμεν ἐδῶ.

Τὸ λοιπὸν δουλέψαμεν ὅλοι μαζί, νὰ τὴν φυλάμεν κι᾿ ὅλοι μαζὶ καὶ νὰ μὴν λέγη οὔτε ὁ δυνατὸς «ἐγώ», οὔτε ὁ ἀδύνατος. Ξέρετε πότε νὰ λέγη ὁ καθεὶς «ἐγώ»; Ὅταν ἀγωνιστῆ μόνος του καὶ φκειάση, ἢ χαλάση, νὰ λέγη ἐγὼ· ὅταν ὅμως ἀγωνίζονται πολλοὶ καὶ φκειάνουν, τότε νὰ λένε «ἐμεῖς».

Εἴμαστε εἰς τὸ «ἐμεῖς» κι᾿ ὄχι εἰς τὸ «ἐγώ». Καὶ εἰς τὸ ἑξῆς νὰ μάθωμεν γνώση, ἂν θέλωμεν νὰ φκειάσωμεν χωριόν, νὰ ζήσωμεν ὅλοι μαζί. Ἔγραψα γυμνὴ τὴν ἀλήθεια, νὰ εἰδοῦνε ὅλοι οἱ Ἕλληνες ν᾿ ἀγωνίζωνται διὰ τὴν πατρίδα τους, διὰ τὴν θρησκεία τους, νὰ ἰδοῦνε καὶ τὰ παιδιά μου καὶ νὰ λένε·

«Ἔχομεν ἀγῶνες πατρικούς, ἔχομεν θυσίες»,
ἂν εἶναι ἀγῶνες καὶ θυσίες.

Καὶ νὰ μπαίνουν σὲ φιλοτιμίαν καὶ νὰ ἐργάζωνται εἰς τὸ καλό της πατρίδας τους, τῆς θρησκείας τους καὶ τῆς κοινωνίας. Ὅτι θὰ εἶναι καλὰ δικά τους.

Ὄχι ὅμως νὰ φαντάζωνται γιὰ τὰ κατορθώματα τὰ πατρικά, ὄχι νὰ πορνεύουν τὴν ἀρετὴ καὶ νὰ καταπατοῦν τὸν νόμον καὶ νά ῾χουν τὴν ἐπιρροὴ γιὰ ἰκανότη.

Μαλαματένια Λόγια



Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video από την εκπομπή "Στην υγειά μας" της ΝΕΤ.

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Τραγουδά (κύρια φωνή): Και ο Λάκης Χαλκιάς

Οι καλεσμένοι, παράταιροι με τα λόγια του τραγουδιού, μοιάζουν κατηγορούμενοι και μερικοί είναι φανερό ότι αισθάνονται και έτσι.

Το τραγούδι καίει σαν κερί στο χώρο του στούντιο αφού ο Χαλκιάς το έχει πει και καλύτερα.

Ωστόσο, ακόμη και σαν κερί έχει τη φλόγα που ανάβει φωτιές.

Ας θυμηθούμε πάλι




Είναι 22.12.1978 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως πρωθυπουργός της χώρας εξαγγέλλει διάγγελμα προς τον Ελληνικό Λαό:


"Ελληνίδες, Έλληνες,..."

Άσχετα από το γεγονός ότι στο σκληρό δίσκο ορισμένων ο Κ. Καραμανλής έχει καταγραφεί ως ο "άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα" όπως άλλωστε για άλλους ο Α. Παπανδρέου, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η ένταξη της Ελλάδας ως "οργανικού" και ισότιμου μέλους στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" όπως αναφέρει ο Καραμανλής προσέφερε σημαντικές ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε.

Η Ελλάδα δε διέθετε τη δημοκρατία του πολιτισμού και οι δράσεις και αντιδράσεις της στα ευρωπαϊκά δεδομένα ήταν αυτές του λίγο πονηρού, του λίγο μάγκα, του λίγο νταή, του λίγο καταφερτζή, κλπ. Πάντως ήταν πάντα λίγο.

Σκοπός ήταν η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με κάθε τρόπο, σημαία και των σημερινών επαρχιωτών πολιτικάντηδων του Κολωνακίου.

Σήμερα όμως, μια γενιά αργότερα λειτουργούν και οι ιστορικές μνήμες και οι εμπειρίες και η γνώση και η συνειδητοποίηση.

Οι λόγοι είναι και εθνικοί όπως άλλωστε είχε επισημάνει και ο Κ. Καραμανλής. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια έχουν ήδη δρομολογηθεί και συνεχίζονται. Απλά δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Πρέπει λοιπόν να προσεγγίσουμε τη δημοκρατία του πολιτισμού ελπίζοντας κάποτε να προσεγγίσουμε και τον πολιτισμό της Δημοκρατίας.

Μόνο η πιστή και η ευλαβική τήρηση των Ευρωπαϊκών Δημοκρατικών Αρχών θα μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε μια Ελλάδα δίκαιη αλλά και αποτελεσματική.

Την Ελλάδα όλων μας.


Σημείωση:

Στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ δημοσιεύουμε κάθε άποψη που μας βοηθά να διευρύνουμε τον ορίζοντα της σκέψης μας και να καταλήγουμε σε ορθά συμπεράσματα.

Ωστόσο κάποιες απόψεις ενδεχόμενα να είναι μονομερείς και κατά συνέπεια παραπλανητικές.

Στον κριτικό αναγνώστη και στο σκεπτόμενο πολίτη ανήκει η ευθύνη του ολοκληρωμένου συλλογισμού.

Το email του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα



Θυμάστε που είχαμε γράψει για το μούφα βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης που αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν απλώς μια τιμητική διάκριση;

( βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_9650.html )

Εμείς επικοινωνήσαμε με τους κουτόφραγκους για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Κατά την απονομή των βραβείων στο Στρασβούργο ο Ναπολέων της πολιτικής και νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας είδε κόσμο και είπε: "Δεν κάνω και μια δήλωση;"

Και η δήλωση είχε ως εξής (Καθίστε και μην κρατάτε κανένα ποτήρι):

«θέλω να ευχαριστήσω το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διέκρινε την δύναμη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά και να αφιερώσω αυτό το βραβείο εκεί που πραγματικά ανήκει.

Στην οικογένεια του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που απευθύνονται στο Δίκτυο, στο επιστημονικό μας προσωπικό που πραγματικά δίνει τη ψυχή του σ' αυτό που κάνει, και στους εθελοντές μας που πίστεψαν στο όραμά μας και το στηρίζουν με μόνο αντάλλαγμα το δικό μας ευχαριστώ.

Από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης, στέλνουμε το μήνυμα για ένα καλλίτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο ασφαλές για όλους. Ένα αύριο που οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης μπορούν να εγγυηθούν και γι'’ αυτό αγωνίζονται με ήθος, ευθύνη και ανθρωπιά».

Σας το έχουμε ξαναπεί, μη δίνετε σημασία. Ο άνθρωπος έχει την παλιοαρρώστια.

( βλ http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_4440.html )

Αναφορικά με τα έγγραφα που λάβαμε για την ώρα τα μελετάμε.

Βρήκαμε τυπωμένο όμως και το email του νομάρχη μπας και το χρειαστεί κανένας να του στείλει καμιά ευχή στη γιορτή του.

Το email λοιπόν του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα είναι:

idgrafeio2@nomarhiapeiraia.gr



Επικοινωνία: