Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μίχας Γιάννης: "Είχαμε καλομάθει τα τελευταία χρόνια στον καναπέ"



Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3.2.2009, όταν ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας μαζί με τη νομάρχη Ηρακλείου Ευαγγελία (Βαγγελιώ όπως θέλει να αποκαλείται) Σχοιναράκη - Ηλιάκη συνόδευαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου κοντά στους αποκλεισμένους Κρητικούς αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, ο νομάρχης Γιάννης Μίχας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 (4.2.2009 - 9:37).

Θυμίζουμε ότι τα δακρυγόνα προκάλεσαν σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν αργότερα την αποχώρηση του προέδρου και τη μετάβασή του σε κοντινό κατάστημα όπου έκανε δηλώσεις.

Ο νομάρχης Πειραιά επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τα χημικά που πέτυχαν το σκοπό τους προκαλώντας δάκρυα στο Γιάννη Μίχα.

Η συνέντευξη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι από μια παραδρομή αληθείας ο νομάρχης παραδέχεται ότι αυτός και μάλλον και οι συνεργάτες του καθόντουσαν τόσα χρόνια:

"Είχαμε καλομάθει τα τελευταία χρόνια στον καναπέ"

είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο άλλα μας έλεγε ο νομάρχης σε ανακοινώσεις της νομαρχίας Πειραιά, σε δηλώσεις του και σε ομιλίες.

Ακούστε το video με το απόσπασμα της συνέντευξης στο σταθμό 9,84 και διαβάστε στη συνέχεια τι δήλωνε ο νομάρχης όπως σας τα θυμίζουμε αμέσως πιό κάτω.

Απόσπασμα από ομιλία του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στις 14.6.2006 με θέμα:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ

"Αγώνες και κατακτήσεις για την προστασία της υγείας των πολιτών, για την ασφάλεια των καταναλωτών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων, για την ενίσχυση του πολιτισμού, για την ανάπτυξη των υποδομών και της τοπικής οικονομίας, για την αναβάθμιση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Να ξεφυλλίσετε το ημερολόγιο από την 1η του Γενάρη του 2003, κάθε μέρα, ακόμα και τις αργίες, θα δείτε μετρήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του, στην επέκταση των δυνατοτήτων με νέες υποδομές, με μέσα, με προσωπικό, στην ανάπτυξη της περιοχής μας".

Απόσπασμα από δελτίο τύπου της νομαρχίας Πειραιά (5.2.2008)

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι:

«Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την καθημερινή προσπάθεια να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία από κάθε διατροφικό κίνδυνο.

24 ώρες το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες είμαστε παρόντες για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στο πιάτο των συμπολιτών μας καταναλωτών»

και συμπλήρωσε:

«Αν και η ανάγκη για περισσότερους και ακόμη πιο αποτελεσματικούς ελέγχους είναι επιτακτική, η Κυβέρνηση επιμένει να αδιαφορεί στο αίτημα μας για ενίσχυση των ελεγκτικών μας μηχανισμών.

Δεν μπορούμε να συζητάμε για προστασία των καταναλωτών και υγιή λειτουργία της αγοράς, όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των νομαρχιών παραμένουν υποστελεχωμένοι.

Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γιατί από το 2004 η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ίδια και απαράλλακτη».

Από δελτίο τύπου της νομαρχίας Πειραιά (8.3.2008)

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι:

«Για τη Νομαρχία Πειραιά δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα και αργίες. Κάθε μέρα είναι μέρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

Ας το καταλάβουν καλά όλοι ότι η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και η εξαπάτηση του καταναλωτή αποτελούν πράξεις εχθρικές και ως τέτοιες θα τιμωρούνται.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να βάλει και αυτή το δικό της λιθαράκι ενισχύοντας τις υπηρεσίες όλων των νομαρχιών με το απαιτούμενο προσωπικό και τα μέσα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, επιβραβεύοντας παράλληλα και τους εργαζόμενους που με ευσυνειδησία δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προστασία των συμπολιτών μας καταναλωτών».

Όλη τη συνέντευξη του νομάρχη Πειραιά στο σταθμό 9,84 μπορείτε να την ακούσετε εδώ:

http://www.athina984.gr/node/37540


Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πλήθος άλλων δηλώσεων του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Το θεωρούμε όμως άσκοπο αφού όλοι έχουμε καταλάβει ήδη.

Επικοινωνία: