Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Και Στοχασμός και Πολιτική από τον blogger


Ο Νάσος Ζαγγογιάννης έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι διαθέτει και πολιτικό ένστικτο και λογικό στοχασμό.

Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις των blogs ή ακόμη και να θεωρεί ότι προσβάλλεται αλλά σε τελική ανάλυση μάλλον ωφελούν παρά βλάπτουν τα blogs και οι bloggers.

Διαβάστε την επόμενη ανάρτηση του blog που διατηρεί και υπογράφει (http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/):

Όταν ένα blog κλείνει, ανοίγει μια πόρτα στην δικτατορία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και των διαπλεκόμενων μέσων.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε, σε νέα έκδοση ένα νέο είδους, αλλά παλαιό σε σύλληψη, περίεργο φασισμό ο οποίος τουλάχιστον είναι απαράδεκτος στην εποχή μας.

Η κατ΄επίφαση δημοκρατία που ζούμε, σε μια υποτιθεμένη ελευθερία της πληροφορίας και της άμεσης επικοινωνίας, ενισχύεται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο, δυστυχώς και από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν είτε άθελα τους παρασυρόμενοι στη νέα σχολή οπαδοποίησης της ΜΗ σκέψης, είτε ενεργούμενοι μέσα από μία λαθεμένη εκδικητική αντίληψη φίμωσης της άλλης άποψης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο βρώμικο πόλεμο που εξακολουθεί να υπάρχει στο διαδίκτυο, εκτός των άλλων άρχισε να ενεργοποιείται και η "προειδοποίηση περιεχομένου", με τελευταίες αναφορές στα Blogs : dr Seeng και Pressmme.

Υποψιαζόμαστε γενικά και αόριστα αλλά τελικά μαθαίνουμε πάντα τη Μισή Αλήθεια.

Η πρώτη παραδοχή της αλήθειας πρέπει είναι η σωστή αντίδραση της Google που μας φιλοξενεί, (τους bloggers που έχουμε δωρεάν λογαριασμό) με την ασφαλιστική δικλίδα της "Προειδοποίησης Περιεχομένου".

Είναι νομίζω θεμιτό αλλά και υποχρέωση της κάθε σοβαρής εταιρείας, αρχικά να προειδοποιήσει και στη συνέχεια ακόμη και να απενεργοποιήσει λογαριασμούς που ΔΕΝ τηρούν τους όρους και τις υποχρεώσεις που έχουν αποδεχτεί κατά την εγγραφή τους εκεί.

Η δεύτερη είναι η ευαισθησία και η ανοχή στην άλλη άποψη. Αυτό θέλει ηθικό σθένος και ακέραιο χαρακτήρα.

Η δημοκρατία είναι κάτι που ΝΑΙ μεν το αποδέχονται και το υιοθετούν πολλοί . . . αλλά μένει στις αντοχές του καθενός να το αποδείξουν.

Και σαν τρίτη παραδοχή, θα μπορούσε να καταγραφεί και η συμπεριφορά του ίδιου του καταγγελλόμενου από τους αναγνώστες του.

Προσωπικά ΔΕΝ είναι η ώρα τώρα να κρίνω τις δύο αντιδράσεις, αν και έχω κάποια άποψη και για τους δύο. Αυτό που έχει σημασία στη παρούσα φάση είναι το γεγονός της φίμωσης ενός μέσου. Και το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Ανεξάρτητα το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον αήθη βρώμικο πόλεμο, από τους "γνωστούς αγνώστους", οι οποίοι αντίστοιχα και από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες . . . αυτοπροσδιορίζονται ως και οι λεγόμενοι "αγανακτισμένοι πολίτες", που υπηρετούν υποτίθεται και προσπαθούν ακόμη και με τη βία πολλές φορές, ότι αυτοί εκφράζουν το απόλυτο μέτρο και κατά συνέπεια οι υπόλοιποι πολίτες είναι ηθικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν το δικό τους ενεργούμενο σκεπτικό.

Αν αυτό ΔΕΝ είναι φασισμός . . . πάντως σεβασμός και ανοχή στην άλλη άποψη σίγουρα ΔΕΝ είναι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου θλίψη για την ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων αναγνωστών και να εκφράσω τη συμπαραστασή μου στους διαχειριστές των θιγόμενων ιστολογίων, με τη σημείωση ότι η προσπάθεια φίμωσης είναι εν δυνάμει φασισμός . . . διότι όπως διδάσκει και η σκέψη του Διαφωτισμού:

"Όταν ένα σχολείο κλείνει, ανοίγει μια φυλακή" και συμπληρώνω :

" Όταν ένα blog κλείνει, ανοίγει μια πόρτα στην δικτατορία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και των διαπλεκόμενων μέσων."

Νάσος Ζαγγογιάννης.

Κινδυνεύει με αγωγή ο Γιάννης Μίχας



Διαβάστε την επόμενη ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Τις δηλώσεις κάνει ο ίδιος άνθρωπος που κατέθεσε αγωγή σε blogger ζητώντας αποζημίωση επειδή του ασκήθηκε καλόπιστη κριτική.

Κατά πάντων στρέφεται ο Γιάννης Μίχας στο μονόλογό του αλλά κυρίως στρέφεται καθ' υπέρβαση αρμοδιοτήτων κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας. Συγχαρητήρια στο νομάρχη μας:

18.02.2009 Δήλωση Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του σχεδίου νόμου για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ

Με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του σχεδίου νόμου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην κινέζικη εταιρεία COSCO, o Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου η οικονομία του Πειραιά παραπαίει, η κυβέρνηση επιμένει στον χρεοκοπημένο νεοφιλελεύθερο μονόδρομό της.

Χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν, αφού για εκείνη η δημόσια διαβούλευση και η επιδίωξη της συναίνεσης με την Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τους φορείς, αποτελούν έννοιες και πρακτικές παντελώς άγνωστες, προωθεί τα απαράδεχτα σχέδια της για τη παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στους Κινέζους.

Στις φωνές αγωνίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, στηλώνει τα πόδια και επιμένει στο ξεπούλημα του πιο κερδοφόρου κομματιού του μεγάλου λιμανιού, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες.

Μια τέτοια εξέλιξη μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους εργαζόμενους, στην οικονομική λειτουργία του ίδιου του ΟΛΠ αλλά και την ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραιά.

Σημαίνει αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και μετατροπή ενός λιμανιού με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα σε καθαρά κερδοσκοπική εταιρεία, χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό.

Αν όμως πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε αμαχητί να παραδώσουν στα golden boys της COSCO όλα όσα έχουν χτιστεί από τον ιδρώτα των εργαζομένων και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε China Town, είναι γελασμένοι.

Στην Νομαρχία Πειραιά συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους τους φορείς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρση εδώ και τώρα του καταστροφικού σχεδίου νόμου, που υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων, το μέλλον της χώρας, το μέλλον του τόπου μας.

Επιτέλους δεν μπορεί οι πολίτες να πληρώνουν συνεχώς τα εγκλήματα της Κυβέρνησης, στην οικονομία.

Γιατί είναι έγκλημα αυτό που πάνε να κάνουν, όταν μεσούσης της οικονομικής κρίσης, στερούν από τον Πειραιά την βασική οικονομική συνιστώσα του, καταστρέφοντας μαζί με τις ζωές των εργαζομένων του μεγάλου λιμανιού, τον παραγωγικό ιστό της πόλης, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική τους».

Πόσες ψήφους έχασε σήμερα το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του Συντονιστή Ανασυγκρότησής του;

Ποιός είπε στο νομάρχη Πειραιά ότι οι δηλώσεις του εκφράζουν και τις απόψεις ολόκληρου του Πειραιά;

Με εξουσιοδότηση ποιών προβαίνει σε δημοσίευση τέτοιων δηλώσεων μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες της Νομαρχίας Πειραιά ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και νομάρχης Γιάννης Μίχας;

Όταν τον αποκαλούμε παράνομο θίγεται...

Και εμείς θα συνεχίσουμε







Αγαπητό ΤΡΩΚΤΙΚΟ,

Να σε συγχαρώ πρώτα από όλα για την προσπάθεια που κάνεις επί 24ώρου βάσεως να μας κρατάς ενήμερους!

Σίγουρα "ενοχλείς" πολλούς και όπως αποδεικνύεται τα περισσότερα Blog ενοχλούν!

Αυτό που περίτρανα αποδεικνύεται, όμως...είναι ότι οι περισσότεροι κάτι έχουν να κρύψουν, αλλιώς ποιος ο λόγος του φόβου;

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται... που λέει και ο πάνσοφος λαός!

Σου στέλνω μια ανάρτηση που βρήκα στο "ΣυνδιΣκαλίζω" που νομίζω πως αποτελεί την καλύτερη απάντηση όλων των Bloggers προς αυτούς που πάνε με κάθε τρόπο να τους "περιορίσουν"!

Keep Blogging παιδιά και είμαστε όλοι μαζί σας!!!

[ H φωτογραφία από το blog: http://enotikosomatiodba.blogspot.com/ ]

Το ανέκδοτο της δι-Aγωγής




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ, ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Μιχαήλ Αγγελόπουλου, υποστηρίζει ότι υπέστη βλάβη από ανάρτηση του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ που διατηρεί ο εναγόμενος διότι:

1. Προκλήθηκαν συναισθήματα αποδοκιμασίας καχυποψίας και δυσπιστίας για τον τρόπο διοίκησης της Νομαρχίας.

2. Ο νομάρχης εξετέθη ανεπανόρθωτα στους συνεργάτες του και στους συναδέλφους Νομάρχες όλης της χώρας αλλά και στους Νομαρχιακούς Συμβούλους της Νομαρχίας Πειραιά

3. Έγινε στόχος πολιτικών επικρίσεων από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από πολιτικούς του χώρου στον οποίο ανήκει με τεράστια ζημιά

4. Η εν λόγω ανάρτηση είναι αντικειμενικά πρόσφορη και ικανή να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του νομάρχη Πειραιά και να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική πορεία του

5. Εξετέθη στα μάτια και τη συνείδηση των υπαλλήλων της Νομαρχίας Πειραιά με μείωση του κύρους και της αξιοπιστίας του κ. Μίχα






Ο Νομάρχης ζητά ως αποζημίωση 150.000 ευρώ τουλάχιστον που μεταφράζονται σε:

17,85 χρόνια εργασίας ενός Έλληνα της γενιάς των 700 ευρώ

ακόμη και αν έδινε όλο το μισθό του στο νομάρχη.

Επίσης ζητά να μην ασχοληθεί στο μέλλον ο blogger με το νομάρχη Γιάννη Μίχα και να τον αφήσει στην ησυχία του, όπως ήταν τα πράγματα στο παρελθόν δηλαδή.




Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο νομάρχης ζητά

να πάει φυλακή ο blogger για 6 μήνες

για να βάλει μυαλό.

Η εφημερίδα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ επικοινώνησε με τον blogger ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει ότι:

είναι έτοιμος να υπηρετήσει την πατρίδα και από τη φυλακή αν χρειαστεί.

Οι γείτονες και περίοικοι του blogger ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ καταφέρθηκαν κατά του ενάγοντος νομάρχη λέγοντας μερικοί χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να είναι καλή μπίζνα το νομαρχιλίκι για να υποστεί ο κ. Μίχας ζημιά 150.000 ευρώ από δίκαιες ή άδικες δηλώσεις ενός blogger που διάβασαν ελάχιστοι.

Άλλοι διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατό μια πολιτική πορεία να κινδυνεύει ακόμη και από ύβρεις εάν έχει γερές βάσεις;

Ο blogger παρενέβη στους συγκεντρωμένους και συνέστησε σεβασμό στους θεσμούς και εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Αυτά έγιναν όπως τα κατέγραψε ο δημοσιογράφος της ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ και σας τα αναφέρουμε με επιφύλαξη καθώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι γνωστό ότι πίνει την ώρα της δουλειάς ενώ έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Επικοινωνία: