Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ομαλά όλα στη δίκη των δύο μαθητών στον Πειραιά



Χωρίς παρατράγουδα έγινε η δίκη σήμερα των δύο μαθητών που είχαν συλληφθεί μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στην πόλη.

Είχε προχωρήσει η δίωξή τους από τους εισαγγελείς για πλημμελήματα αν και ο φάκελος από την αστυνομία τους στόλιζε με πλειάδα αδικημάτων κάποια σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι μεγάλη απείθεια να υποστηρίξουμε ότι καμία ποινική δίωξη δεν χωρεί σε μερικούς λίγους μαθητές που ενεργούν μάλιστα ως μέρος μιας μεγάλης ανεξέλεγκτης ομάδας (όχλου), αυθόρμητα και χωρίς ίδιον όφελος;

Όχι μόνο έχουν το ακαταλόγιστο, αλλά πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν πράττουν κανένα κακό απεναντίας ότι κάνουν το καθήκον τους. Το κλίμα των ημερών το θυμάστε.

Εξάλλου από το σοκ που έχουν υποστεί ήδη έχουν τιμωρηθεί όπως τους άξιζε.

Για το αστικό μέρος της υπόθεσης όμως ίσως να πρέπει να πέσει καμία απόφαση μικρής αποζημίωσης στους γονείς.

Αν αρχίζουμε να διώκουμε ποινικά μαθητές καλύτερα να μπούμε εμείς πρώτοι στις φυλακές.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Σαν σήμερα το 1986



Συνεχίζουμε τις χρονικές και ιστορικές αναδρομές προσπαθώντας να καταλάβουμε σε ποιο χώρο και χρόνο του παρελθόντος βρίσκεται η χώρα σήμερα από άποψη θεσμών.

Μετά από μια περίοδο φούσκας που κράτησε πάνω κάτω 20 χρόνια και δημιούργησε τη γενιά των 700 ευρώ ανακαλύπτουμε ότι σε μερικά θέματα μάλλον βρισκόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε πολλά χρόνια πριν.

Έχει ο καιρός γυρίσματα, με μια άλλη όμως νεοελληνική έννοια.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την πρώτη εκπομπή του καναλιού 15. Ακούστε μέχρι το τέλος γιατί εκεί κάπου μπαίνει ο εισαγγελέας για τα "νόμιμα".

Ήταν η πρώτη προσπάθεια ελεύθερης δημοσιογραφίας στο ραδιόφωνο που ενόχλησε όσο δεν ενόχλησαν τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες πειρατικοί ραδιοσταθμοί.

Η χρονολογία ήταν 30 Μαρτίου 1986.







Μπορείτε να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας το ηχητικό αρχείο - ντοκουμέντο σε μορφή MP3 από τον πολύ ενδιαφέρων ιστοχώρο http://www.radiobubble.gr/ όπου το βρήκαμε και εμείς:

30 Μαρτίου 1986, Κανάλι 15, ελεύθερη εκπομπή... παρουσία εισαγγελέα


Η υπόθεση του Συναθροιστή Μπλογκόσφαιρας Τσιπρόπουλου



Διαβάστε πώς περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία του. Συμπεριλαμβάνουμε και τα σχόλια των αναγνωστών του μέχρι σήμερα από την ιστοσελίδα του blogme.gr.

Ο Τσιπρόπουλος συνελήφθη και διώχθηκε ποινικά επειδή απλώς τοποθέτησε στον ιστοχώρο του ένα δεσμό (link) που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα που δεν άρεσε στο γνωστό Δημοσθένη Λιακόπουλο, πωλητή βιβλίων μέσω του δημόσιου αγαθού που λέγεται τηλεόραση περιορισμένων συχνοτήτων.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Λιακόπουλος είχε εντολή να πράξει έτσι και να μηνύσει τον Τσιπρόπουλο καθοδηγούμενος από τους Νεφελίμ.

Γεγονός είναι ότι η όλη υπόθεση μας έχει κάνει λίγο (;) ρόμπα διεθνώς.

Δεν έφτανε αυτό αλλά βρήκαν πάτημα και αφορμή και εξόρμησαν μεταγενέστερα ορεγόμενοι και όψιμα θιγόμενοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όμως τι γράφει ο σαφώς απορημένος και μπερδεμένος Τσιπρόπουλος. Δημοσίευε και αυτός επώνυμα.


Δεν ήξερε ότι η Ελλάδα δεν σηκώνει επωνυμία.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ
Παρασκευή Οκτωβρίου 27th 2006, 15:25:05
Κάτω από: ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΙΑΣ ΜΗΝΥΣΗΣ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ / ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ:


Στην αρχή του καλοκαιριού και δίχως καμιά προηγούμενη ειδοποίηση από τον μηνυτή ( για λόγους διευθέτησης της υπόθεσης , εξηγήσεων τεχνικών η μή,) έγινε στην έδρα μου, παρουσία εισαγγελέα, αιφνιδιαστική επίσκεψη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος .

(Να επισημάνω ότι σαν υπεύθυνος διαχείρισης του Blogme και μη έχοντας κάτι να φοβηθώ η να κρύψω, τα πλήρη στοιχειά μου, ονοματεπώνυμο, έδρα,τηλέφωνα, και φαξ, υπήρχαν δημοσιευμένα -όπως και θα υπάρχουν μετά την επανέναρξη του site).

Αφού έγινε σχετική έρευνα, προανάκριση και κατάσχεση του σκληρού δίσκου, ακολούθησε σύλληψη, και με συνοδεία αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκα στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ΓΑΔΑ .

Ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου (αποτυπώματα , σχετική απολογία κλπ) προωθήθηκα για διανυκτέρευση στα κρατητήρια.

Την επόμενη ημέρα και μετά την διαδικασία της φωτογράφησης, και φορώντας χειροπέδες όπως προβλέπει η διαδικασία , οδηγήθηκα στην εισαγγελία (Ευελπιδων), οπού διατάχτηκε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά του internet οπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον συγκεκριμένο λόγο , σε ένα directory site το οποίο δεν μπορεί τεχνικά να σχετίζεται με το περιεχόμενο τον ιστοσελίδων που είναι καταχωρημένες.

Μέχρι τώρα σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοια δίωξη από θιγόμενο πρόσωπο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, με τελευταία παραδείγματα προ μηνών την Σιγκαπούρη και Κίνα, με την διαφορά οτι ο διωκόμενος ήταν ο ίδιος ο διαχειριστής του blog , από το κράτος ,ως συγγραφέας αντικυβερνητικών δημοσιευμάτων, και όχι το μέσο συγκέντρωσης των blogs, όπως είναι το Blogme...

Ο οποιοσδήποτε μέσος χρήστης του ιντερνετ , γνωρίζει τον αυτονόητο τρόπο λειτουργίας ενός οποιουδήποτε website συλλογής πληροφοριών όπως είναι το Blogme .
Γνωρίζει ποιο είναι το αντικείμενο του, γνωρίζει ότι συλλέγει απλά πληροφορίες, γιατί γνωρίζει τον λόγο που βρίσκετε και ο ίδιος εκεί, και ότι είναι αδιανόητο να ευθύνεται κάποιο website για περιεχόμενο που ΔΕΝ υπάρχει μέσα στο δικο του server, αλλά σε άλλες απομακρυσμένες ιστοσελίδες η blogs το οποίο ΔΕΝ συνυπογράφει.

Οποιοσδήποτε επίσης μέσος χρήστης γνωρίζει ότι η περίπτωση ενός blog (προσωπικού ηλεκτρονικού ημερολογίου),αποτελεί αυτο που λέει η ίδια η λέξη: προσωπικό ημερολόγιο,έκφρασης και ιδεών, και που διεθνώς διακατέχετε από τους ίδιους ιδιαίτερους “κανόνες” προσωπικής ευθύνης των περιεχομένων και της ιδιωτικής έκφρασης, που το διαφοροποιούν από την απλή ιστοσελίδα.
Κατά πόσο μάλλον ,το οποιοδήποτε θιγόμενο πρόσωπο, θα πρέπει να γνωρίζει, και εάν δεν γνωρίζει… οφείλει να διερευνήσει και να ενημερωθεί , πριν προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια.

Όταν κάποιος δέχεται τηλεφωνική φάρσα , σίγουρα δεν μηνύει τον… ΟΤΕ που του παρέχει τις υπηρεσίες φωνής!


Δεν είμαι υποχρεωμένος να αναπαράγω αυτή τη στιγμή τους διαδικτυακούς “κανόνες“ που διακρίνουν ένα blog,και την σχέση του η όχι,με ένα directory/RSS, αλλά για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο, μια επίσκεψη στους όρους χρήσης ενός blog , η της εταιρίας που το φιλοξενεί η του παρέχει την δωρεάν εφαρμογή , μπορεί να του δώσει μια γρήγορη απάντηση.

Όπως διευκρίνισα παραπάνω, τα περιεχόμενα στο Blogme ΔΕΝ αναπαράγονται κατά επιλογή μας, ΟΥΤΕ αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του server.

Σε αντίθεση,με κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα Ελληνικά portals , όπου το περιεχόμενο του κάθε blog αποθηκεύετε στον σκληρό τους δίσκο, χάρις των υπηρεσιών Cached pages, έτσι ώστε η ανάγνωση να είναι δυνατή, ακόμα και όταν το blog η ιστοσελίδα μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας...

Το αποτέλεσμα της επιλεκτικής αυτής ποινικής δίωξης, ειναι το Blogme να γίνει το μοναδικό website συλλογής πληροφοριών ,που σηκώνει το βάρος αυτής της ενέργειας,ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στο Ελληνικό και παγκόσμιο ιντερνερτ, πολλά εκ των οποίων εμφανίζουν με διαφόρους τρόπους αποτελέσματα του επίμαχου blog και με υπηρεσίες αποθήκευσης.

Λόγω οτι το Blogme αποτέλεσε τον μοναδικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση, θεωρώ απαραίτητη την διευκρίνηση, ότι συμβαδίζοντας με την τεχνολογία και την πρόοδο, δεν υποστηρίζεται η άποψη, μιας γενικευμένης ποινικής δίωξης προς όλα τα ανάλογα sites συλλογής πληροφοριών, που παρουσιάζουν το επίμαχο blog, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτοφανές σύγχρονο κυνήγι τεχνολογικών μαγισσών, και επίσης ότι το Blogme δεν φέρει καμία γνώμη για το επίμαχο blog, και για κανένα άλλο blog, η περιεχόμενο άλλης ιστοσελίδας, που ουδεμία σχέση έχει μαζί του και δε το αφορά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με την ενέργεια αυτή υποστηρίζω ότι θίχτηκε το κύρος και η αξιοπρέπεια μου στον προσωπικό, επαγγελματικό και τοπικό μου περίγυρο, διαταράχτηκε η οικογενειακή , προσωπική και ψυχική μου γαλήνη.

Η κατάσχεση του σκληρού δίσκου οδήγησε στην επαγγελματική μου κατάρρευση (μιας προσωπικής επιχείρησης επιδοτούμενης από πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ) , με ανεπανόρθωτες επαγγελματικές,οικονομικές συνέπειες που κλόνισαν την φερεγγυότητα μου απέναντι στους πελάτες μου, αλλά και επιδείνωσαν (μη ανακοινώσιμα στο ευρύ κοινό) άλλα προβλήματα, τα οποία θα καταθέσω μόνο ενώπιον αρμοδίων αρχών την κατάλληλη στιγμή, μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία.


Δεδομένου όλων των παραπάνω γεγονότων που αντικατοπτρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση, το Blogme , επιφυλάσσετε να ανταπαντήσει με κάθε νόμιμη ενέργεια, δια την αποκατάσταση, επιθυμώντας την λύση να την δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια .

—————————————————————————————–

KEIMENO 2 (UPDATE)

Xωρίς να μπαίνω σε οποιαδήποτε κριτική, πρόκληση και λεπτομέρειες, το χρονικό έχει ως εξής :



Όλο αυτό το καιρό έλαβα πάρα πολλά emails όλο αυτό το καιρό από blogs που ήταν καταχωρημένα στο blogme σχετικά με την παύση της λειτουργίας του.

Αποφάσισα να απαντήσω για τους λόγους διακοπής του, ανακοινώνοντας τους λόγους στην αρχική σελίδα, δίχως να έχω να φοβηθώ κάτι αφού δεν έχω κάνει κάτι, με προσοχή και σεβασμό χωρίς να κατονομάζω η να φωτογραφίσω πρόσωπα και ιστολόγια, χωρίς να ρίχνω ευθύνες σε καμία αρχή , αφού τα πάντα έγιναν νομότυπα όπως προβλέπει ο νόμος σε οποιαδήποτε περίπτωση σύλληψης, έστω και αν αυτή μπορεί να αποδειχτεί πλάνη, αφού την τελική ετυμηγορία την εκδίδουν τα αρμόδια δικαστήρια και όχι τα δικά μου λεγόμενα, η οποιουδήποτε άλλου.
Παρουσίασα τα γεγονότα δίχως λεπτομέρειες και εντυπωσιασμούς, άπλα ως είχαν.

Εκτός του ότι όλο αυτό το καιρό αισθανόμουν να με πνίγει το δίκιο, ένιωθα και εκτεθειμένος απέναντι σε ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μου επαγγελματικά , και που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ.

Επίσης ένιωθα και μια υποχρέωση απέναντι στα blogs που με εμπιστεύτηκαν καθόλο το διάστημα της λειτουργίας, και αναρωτιόντουσαν γιατί χάθηκε η επαφή.
Ένιωθα τη ανάγκη να απαντήσω με προσεκτικά και με σεβασμό προς όλες τις κατευθύνσεις δίχως να προκαλέσω η να παραποιήσω.

Τι πιο ανθρώπινο, και τι πιο λογικό από το θελήσω να δώσω μια εξήγηση ;


Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση και ότι το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις έξω από την δικιά μου σελίδα και τα φλικά blogs.

Το copy/paste μέσα σε λίγες ώρες από άγνωστους προς εμένα ιντερνετικους επισκέπτες , κατέκλυσε το διαδίκτυο σε ιστοσελίδες που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν, και σε αρκετές από αυτές μπορεί και να μην συμφωνούσα και με το περιεχόμενό τους.
Κάποιοι έβγαλαν πρόωρα συμπεράσματα, προσπάθησαν να μαντέψουν ονόματα πολιτικών, κληρικών ,καλλιτεχνών, επιχειρηματιών και ιστολόγιων ,και γράφτηκαν αρκετές εικασίες για τις οποίες δεν συμφωνούσα. Ήταν η προσωπική τους άποψη όμως, και σε ισόχωρους μακριά από τον δικό μου, που υπευθυνοι είναι άλλοι.
Η λεπτότητα του θέματος είχε αποτέλεσμα να μην επιθυμώ να επιβεβαιώσω κάτι από όλα αυτά, ούτε επίσημα ούτε και ανεπίσημα, όταν αυτό μου ζητήθηκε.

Δεν ήταν άλλωστε αυτός ο σκοπός μου, να στρέψω τα πυρά προς κάποια κατεύθυνση, για αυτό δεν ονόμασα, και περιέγραψα περιληπτικά δίχως λεπτομέρειες.
Κάποιοι ίσως από κεντημένη ταχύτητα και ενθουσιασμό, βιάστηκαν και έβγαλαν λάθος συμπεράσματα για το γεγονός όπως και για πρόσωπα και ιστοχώρους. Αυτό αποτελεί δική τους άποψη και όχι δική μου.

Ήθελα να βγάλω από μέσα μου, αυτό που με βασάνιζε τόσο καιρό, και τίποτα περισσότερο.
Αφού ήμουν άσχετος με το θέμα θιγόμουν και εγώ, όχι μόνο ο μηνυτής μου, τον οποίο ούτε καν γνώριζα και δεν είχα λόγους να ασχοληθώ μαζί του.

Αισθανόμουν ότι είμαι μόνος ,και ξαφνικά βρέθηκα να είμαι με πολλούς, κάτι που δεν το περίμενα.
Έλαβα πολλές προτάσεις από διακεκριμένα και επώνυμα άτομα να παραστούν μάρτυρες αν χρειαστεί, ακόμα και εαν δεν τους αποκάλυπτα λεπτομέρειες, πρόσωπα και καταστάσεις..
Τους ευχαριστώ!

Δεν απάντησα σε κανένα email αλλά ούτε και σε ΜΜΕ που επικοινώνησαν μαζί μου, και που ζητούσαν μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για ρεπορτάζ και να κατονομάσω πρόσωπα.

Είναι κάτι που ζητάω την συγνώμη και την κατανόηση σας, για τους ευνόητους λόγους που δεν ήρθα σε επαφή μαζί σας.
Μου είναι αδύνατον να κατονομάσω κάποιους ανθρώπους,ακόμα και αν πιστεύω ότι διώκομαι άδικα, ακόμα και αν έχουν κάνει λάθος, και αρνούμαι να προβώ σε λεπτομέρειες γεγονότων , από την στιγμή που η περίπτωση δεν έχει φτάσει ακόμα στην τελική ευθεία και οι εξελίξεις παραμένουν στάσιμες.

Απλά περιμένω να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Μεχρι τότε είμαι εκτεθημένος και αυτό με συνθλίβει
Όταν και ΑΝ προωθηθεί στο ακρωτήριο, η δημοσίευση έτσι και αλλιώς θα γίνει γνωστή από μόνη της, θέλω δεν θέλω εγώ.
Αυτή είναι και η αξία του ακροατηρίου .
Και περιμένω αυτή την στιγμή να έρθει, για να αποδείξω επιτέλους την αθωότητα μου.

Ήθελα απλά και μόνο να εκφράσω κάτι που με έπνιγε τόσο καιρό, μέσα από τον ίδιο τόπο, την ίδια ιστοσελίδα που έγινε η αιτία της ταλαιπωρίας μου .

Ποτέ δεν είχα εχθρούς παρά μόνο φίλους.
—————————————————————————
Η προηγούμενη ανακοίνωση έμεινε online μόνο για μερικές ώρες, και συνάντησα μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση που ούτε επιδίωκα ,ουτε έλπιζα.
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την κατανόηση, και να ξέρετε ότι προκαταβολικά, ανεξαρτήτου αποτελέσματος και έκβασης, αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος απέναντί σας και προς τον εαυτό μου.

Αργότερα ειδοποιήθηκα ότι το κείμενο που υπήρχε και που εξιστορούσα έστω δίχως λεπτομέρειες την κατάσταση , θα μπορούσε να θεωρηθεί “υβριστικό προς τις αρχές του τόπου, το γιατί δεν το γνωρίζω ακόμα ,και αν δε το κατεβάσω σύντομα, μπορεί να υπάρξει νομικό πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ακόμα το γιατί, και αν αυτό είναι εφικτό από την στιγμή που κράτησα μια προσεκτική στάση. Όταν μάλιστα κάθε εβδομάδα υπαρχουν στη ΤV δεκάδες περιπτώσεις “αδικημένων” που κραυγάζουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ,παρατραβώντας τις καταστάσεις και τα βάζουν με θεούς και δαίμονες, και με κάθε είδους αρχές και αρμόδιους μέσα στην αγανάκτηση τους, εκεί γιατί δεν προκύπτει νομικό θεμα προς το πρόσωπο τους;
Όταν υπάρχουν και στις εφημερίδες επιστολές, πολλές φορές αβάσιμες που ασκούν κριτική…..

Αν και δεν ανάφερα ποτέ ονόματα, αν και αναγνώρισα το δικαίωμα του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη (όπως και της αντίθετης πλευράς να κινηθεί νομικά στην περίπτωση που θίγεται, αν και δεν έθιξα ποτέ τις αρχές,( αποδέχτηκα ότι εκτελούσαν εντολές και ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν δίχως διακρίσεις την διαδικασία αυτοφώρου, που είναι η ίδια για όλους άσχετα αν αν υπάρχει πλάνη η όχι), αν και δεν εξέφρασα ποτέ κανένα ζήτημα νομικής παρατυπίας, αν και δεν άσκησα καμιά κριτική σε οποιαδήποτε αρχή, αν και επικαλέστηκα ότι την λύση την δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές και όχι οι εντυπώσεις, και απέφευγα να δημιουργήσω, αναγκάστηκα να κατεβάσω το κείμενο το οποίο υπάρχει αυτη τη στιγμή σε άλλα websites στο Ελληνικό διαδίκτυο.

Όποιος έχει καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι…

Με αυτό το σκεπτικό , θα μπορούσα να συμπεράνω ,ότι όποιος από εσάς αναδημοσιεύσει η σχολιάσει στο blog του το αρχικό κείμενο μου η είχε link προς αυτό, ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο.
Ακούγεται σουρεαλιστικό, αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Δεν είμαι σίγουρος ,κατά πόσο μπορούν να έχουν βάση όλα αυτά.
Από ότι διάβαζα, πολλοί από εσάς ,ενημέρωσαν διεθνή sites στο εξωτερικό.
Σίγουρα αυτό δεν ισχύει εκεί γιαί η τεχνογνωσία είναι πολύ μπροστά και οι νόμοι είναι προσαρμοσμένοι στην τεχνογνωσία.
Ίσως με αφορμή αυτό το γεγονός και την έκβαση , να είναι καιρός να εναρμονιστεί και η Ελλάδα με το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


Αυτήν τη στιγμή πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση η νομοθεσία έχει ως εξής:
Παρότι προστατεύει το μέσο συλλογής πληροφοριών, δεν αναιρεί το δικαίωμα να προσφύγει κάποιος νομικά, όπως έπραξε ο μηνυτήςκαι οποιοσδήποτε Έλλην πολίτης εφόσον πιστεύει ότι θίγεται.


Παραθέτω αποσπάσιμα από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας,
ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά.


4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.


Αρθρο 11


Απλή μετάδοση


1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:


α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,


β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και


γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.


2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.


Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, η από κάποιον νομικό σύμβουλο μπορείτε να αποκτήσετε ολόκληρο το διάταγμα η απο (εδώ) ώστε να μην υποπέσετε σε κάποιο παράπτωμα.

Σίγουρα αυτό το κείμενο , ως μια κατάθεση ψυχής, δεν μπορεί να αποτελεί εξύβριση, ούτε και πρόκληση σε καμιά αρχή η πρόσωπο.

Έλαβα αρκετά μηνύματα από bloggers , και επικοινώνησαν μαζί μου, που είναι νομικά αλλά και γνωστά πολιτικά πρόσωπα .
(ναι υπάρχουν και τέτοιοι bloggers) με υποδείξεις και προσφορά για βοήθεια.

Τους ευχαριστώ ,και σε αυτή την περίπτωση, και σε αυτό το κείμενο, η γνώμη τους είναι ξανά ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.



Τέλος θέλω να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να συνεχίσω να δημοσιεύω νέα κείμενα σε μεγάλη συχνότητα σχετικά με το θέμα, μέσα από εδώ, καταντώντας διαδικτυακός μαϊντανός, δεν επιδιόκω καμιά προσωπική προβολή σχετικά με το θεμα, και ενημέρωση θα γίνει παρά μόνο, υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη και αλλαγή σκηνικού .


ΠΑΡΑΚΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ POSTS ΥΨΗΛΟ.


Τα γραφόμενα αποτελούν μέρος της προσωπικής σας άποψης και όχι της δικής μου.
Posts που περιλαμβάνουν άσεμνες λέξεις , κατονομάζουν πρόσωπα , η θίγουν είμαι υποχρεομένος να διαγράψω.




107 Σχόλια


__________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ BLOG
___________________________________________

Σχόλιο από BLOGME 10.25.06 @ 00:11:42


Απαράδεκτο!!!
Πρέπει να το κάνεις γνωστό στα blogs.
Η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι μόνο για τους λίγους.
Να πάει να τα βάλει και με τα άλλα ΜΕΓΑΛΑ sites που υπάρχει το blog….αν έχει τα κότσια,οποιος και να είναι αυτός που ευγενικά δεν θές να μας τον κατονομάσεις.
Γιατι δεν πάει στο in.gr ?

Σχόλιο από Stathis 10.25.06 @ 15:18:15


Είσαι άσχετος με το θέμα Αντώνη,πληρώνεις την άγνοια made in Greece!

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΠΟΥΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ http://teleologikos.wordpress.com/2006/10/26/aeaeidhth-eaeoionassao-oio-blo
gmegr-euau-ithiooco/

Όσοι πιστεύετε ότι το θέμα αγγίζει βαθιά την καρδιά της εξ οριμού Ελευθερίας στο Διαδίκτυο, διαμαρτυρηθείτε κι εσείς από τα ιστολόγια σας!

Σχόλιο από Myoz 10.26.06 @ 20:29:33


Ποιός είπε ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν ασχολούνται με το blogging;

Σχόλιο από Bird On A Wire 10.26.06 @ 20:30:34


Ε βέβαια… Ορισμένες ελευθερίες άρχισαν να τσούζουν! Αν κ δεν ξέρουμε ακόμα πιο ήταν το επίμαχο post, ωστόσο αυτή η κίνηση ήταν απαράδεκτη γιατί προφανώς τα βάλανε με το λάθος άνθρωπο!

Πως θα γίνει να οργανώσουμε κάτι; Υποστήριξη κτλ;

Σχόλιο από jim_hellas 10.26.06 @ 20:32:49


Καλημέρα
στη συγκεκριμένη περίπτωση, δύσκολα μπορεί να σταθεί οποιαδήποτε κατηγορία νομικά. Αλλά αυτό θα το ξέρετε ήδη (θα σας το έχει πει ο δικηγόρος σας, φαντάζομαι).

Για την περίπτωση δε, που η υπόθεση τραβήξει σε μάκρος, φροντίστε να απαντήσετε κι εσείς με αγωγή για επαγγελματική προσβολή, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, κύριε Τσιπρ.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιμένετε το πέρας των διαδικασιών (είμαι βέβαιoς ότι θα σας διαφωτίσει σχετικά ο δικηγόρος).
Η υπόθεση μπορεί να τραβήξει σε μάκρος με δεδομένη την κατάσταση στα ελληνικά δικαστήρια, και σε περίπτωση που δικαιωθείτε, καλό είναι να ξέρετε ότι όσο νωρίτερα έχετε ανταπαντήσει με αγωγή, τόσο καλύτερο για σας, μια που από τη στιγμή που θα έχει κατατεθεί η αγωγή για αποζημίωση, αρχίζουν να τρέχουν τόκοι υπερημερίας - και αυτοί είναι… τοκογλυφικής φύσεως ξέρετε (έχω υπόθεση στα δικαστήρια εδώ και δέκα χρόνια που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί και έχω χάσει πια το μέτρημα με το τι χρήματα θα λάβω στο τέλος).

Καλή τύχη και μην ανησυχείτε
μπορεί η χώρα μας να μη φημίζεται για την προσαρμοστικότητα της στα νέα δεδομένα και τις τεχνολογίες (πόσω μάλλον στο δίκαιο του Ίντερνετ), αλλά αυτό είναι από τα άγραφα

Σχόλιο από Summertime 10.26.06 @ 22:30:54


Η διαδικασία σύλληψης, καταγραφής στοιχείων, διανυκτέρευσης σε αστυνομικό τμήμα και προσαγωγής σε αυτόφωρο δικαστήριο κατόπιν μηνύσεως, αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη. Αποκλείω, αν και δεν είμαι ειδικός, να υπάρχει κάτι ανάλογο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από τις περιπτώσεις κακουργηματικών ενεργειών.

Ως προς τη διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει απαλλαγή από οποιαδήποτε ευθύνη, όταν εισαγγελέας και δικαστής κατανοήσουν περί τίνος πρόκειται. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι και οι δύο αυτοί παράγοντες της δίκης, όπως και ο δικηγόρος, αγνοούν τί ακριβώς συμβαίνει και προσπαθούν να διερευνήσουν, αυτά που αναπτύσσονται στη σελίδα, τί είναι blog, τί νόημα έχει, ποιος και γιατί γράφει, τι δυνατότητες αντίδρασης υπάρχουν όταν κάποιος θίγεται, ποια η ευθύνη ενός “πίνακα ανακοινώσεων” τίτλων και εισαγωγικών πληροφοριών των blogs κ.ο.κ.

Βέβαια, η προοπτική της αθώωσης δεν μετριάζει τις ταλαιπωρίες που υφίσταται κάποιος (πρόκειται για εξευτελισμό). Από πλευράς μου, γιατί εδώ δεν αρκεί και δεν παίζει κανένα ρόλο η ηθική συμπαράσταση, είμαι στη διάθεση του θιγόμενου διαχειριστή του blogme.gr να παρουσιαστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Σ.Φρ., sfrang@yahoo.com

Σχόλιο από sfrang 10.26.06 @ 22:33:58


Εξευτελιστικό για τον παθόντα, ανατριχιαστικό για όλους μας.
Ωστόσο, δεν είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι διαδικασίες θα εκινούντο με τρόπο τόσο ακαριαίο, αν ο μηνυτής δεν ήταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο, με πολιτική ισχύ.
Σε κάθε περίπτωση διαφωνώ με την άποψη να καθυστερήσει η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η οργάνωση της άμυνας με ανταγωγές κ.λπ., μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, για να σέρνεται, κι είναι καλό όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν (κι όχι απλώς να υποψιάζονται) το μυαλό, που κουβαλάνε οι εκάστοτε ισχυροί.

Σχόλιο από aster-oid 10.26.06 @ 22:34:59


apolytws symfwnh

Σχόλιο από allmylife 10.26.06 @ 22:36:43


Πες μας ποιο είναι το «δημόσιο πρόσωπο» ….που διέπραξε αυτή την κακοήθεια

Σχόλιο από SykoFantiS_Bastoyni 10.26.06 @ 22:38:01


Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ξεμπερδέψεις απ΄όλα αυτά είναι να μας πεις το όνομα του “δημοσίου προσώπου”.

Σχόλιο από xpsilikatzoy 10.26.06 @ 22:38:28


Ναι, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα του εν λόγω «δημοσίου προσώπου»

Σχόλιο από Nada 10.26.06 @ 22:38:48


απαραδεκτα πράγματα…….ναι ναι συμφωνω με τους παραπανω..πρεπει να ανακοινωθεί δημόσια το όνομά του!

Σχόλιο από julia 10.26.06 @ 22:39:19


Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον, να μάθουμε το ‘δημόσιο’ πρόσωπο, που προσέφυγε σε αυτήν την κίνηση.

Και δεν έχει να κάνει τόσο με το ‘όνομα’ του μηνυτή, αλλά με τις δικές μας μελλοντικές κινήσεις.

Σχόλιο από Frank Anton 10.26.06 @ 22:39:39


Το θέμα δεν είναι ποιος έκανε μήνυση σε ποιον.

Το θέμα είναι πώς αντέδρασαν

Δηλ. αν κάνω μία μήνυση στην ΟΤΕΝΕΤ ή στην FORTHNET ή σε κάποιο άλλο ISP ότι φιλοξενεί ένα site που με προσβάλει, θα κλείσουν την εταιρεία ΠΡΙΝ καν εκδικαστεί η υπόθεση; Θα κατασχέσουν τον εξοπλισμό της;

Σχόλιο από vrypan 10.26.06 @ 22:40:20


Σα να κάνεις μήνυση στον ΟΤΕ αν σου κανει κάποιος φάρσα στο τηλ.
Αυτη ειναι η λογική……
Ελεος!

Σχόλιο από Ανώνυμος 10.26.06 @ 22:41:54


Είναι τόσο γελοία όλα ετούτα που μόνο ως φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί .
Είμαστε όλοι στο πλευρό σας και ειλικρινά θα έπρεπε να γίνει γνωστό το όνομα του μηνυτή . Να είμαστε πολλοί στο εδώλιο .

Σχόλιο από ellinida 10.26.06 @ 22:42:18


Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Ότι αν μας ενημερώσεις για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, θα έχεις μια μεγάλη παρέα κοντά σου εκείνη την ημέρα.

Σχόλιο από xpsilikatzoy 10.26.06 @ 22:42:33


Και μια άποψη από μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=591348

Σχόλιο από www 10.26.06 @ 22:43:17


“Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Ότι αν μας ενημερώσεις για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, θα έχεις μια μεγάλη παρέα κοντά σου εκείνη την ημέρα.”

*ΑΝ* ποτέ φτάσει εκεί η υπόθεση

Σχόλιο από Bird On A Wire 10.26.06 @ 22:43:32


Ti pramata einai ayta? Gia na mporoume omws na exoume k epixirimata na leme as doume k to en logo blog pou egine h olh fasaria.

Vganoume stous dromous gia vlakies k kanoume pories gia mikroprgamata k otan h pragmatikh eley8eria apilite ti kanoume?

Σχόλιο από chris 10.26.06 @ 22:43:38


“Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Ότι αν μας ενημερώσεις για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, θα έχεις μια μεγάλη παρέα κοντά σου εκείνη την ημέρα.”

Συμφωνώ με την Κωνσταντίνα

Μέχρι τώρα, έκαναν ποστ οι
http://mpampakis.wordpress.com/
http://anonimi.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://e-parea.blogspot.com/2006/10/blog-post_116185249650017997.html
http://e-roosters.blogspot.com/2006/10/blogme.html”
http://sfrang2.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://the-law-of-4l.blogspot.com/2006/10/blogme.html
http://xoirovoskos.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://openitnow.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://afmarx.blogspot.com/2006/10/delivery-boy.html”>Allu Fun Marx
http://www.greekgastronomer.com/?p=313
http://siteseein.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://bizwriter.wordpress.com/2006/10/26/ellas-to-megaleio-soy/
http://padrazo.blogspot.com/2006/10/blogme.html
http://sraosha.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://notes.stratosfountoulis.com/?p=142
http://madnessisagift.blogspot.com/2006/10/logmegr.html
http://deilogos.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://petefris.blogspot.com/2006/10/blog-post_116183953237125348.html
http://arxediamedia.blogspot.com/2006/10/oa.html”
http://panaliar.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://birdwired.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://isisveiled.wordpress.com/2006/10/26/261006/”
http://seaconfused.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html
http://tseligkas.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://abelofilosofies.blogspot.com/2006/10/e.html
http://m13.dontkissthefrog.net/?p=148
http://locandiera.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html
http://angela-lucy.blogspot.com/2006/10/blog-post_26.html#links
http://funel.blogspot.com/
http://rodiat5.blogspot.com/2006/10/blog-post_116186312612305402.html

Σχόλιο από artanis 10.26.06 @ 22:44:00


eida to site pou milame, Kala ti sxesh mporeis na exeis me to blogger.com. Pame kala? As kanei minisi ekei na ta valei me ta 5-6 ekatomiria blogers pou exei ekei. den pame kala.

proskalo osous einai melh se sindikalistika somateia k topikes organoseis komatwn na vgaloun psifismata. Vgale k ena agliko keimeno na paei e3o. sto bbc psofane gia tetoia.

Σχόλιο από chris 10.26.06 @ 22:44:22


είναι τραγικό όταν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν πόσο μα πόσο μακρυά απο την δημοκρατία είμαστε.
Είναι τραγική απόδειξη πως τα δημόσια πρόσωπα θέλουν η γνώμη μας και η σάτυρά μας να είναι όπως εκείνοι την ορίζουν.
αλλά το τραγικό γίνεται άθλια πραγματικότητα όταν τα θέλω τους τα επιβάλουν δήθεν νόμιμα σκεπτόμενοι ίσως πως έστω και αν αθωωθεί ο μηνυόμενος η ταλαιπωρία θα είναι τόση που θα τον καταβάλει και θα τον κάνει να διστάσει να το επαναλάβει.

Σχόλιο από Κλείτωρ 10.26.06 @ 22:44:39


Όλα τα ονόματα των blogs όσων είναι καταχωρημένων στο Μόνιτορ μέχρι στιγμής, τα οποία συμπαραστέκονται με τον Αντώνη Τσιπρόπουλο:

agitprop.gr ο οποίος πρώτος “έβγαλε” την είδηση

JimHellas - Isis Unveiled - Αμπελοφιλοσοφίες - e-saloni - Mirandolina - Γρηγόρης - Penguin Witch - Gypsy - Bird on a Wire - Arxedia Media - magicasland - Country Boy & Girl plus friends - Πετεφρής - Άβατον - S.Frang - Shraosa Rakasha - VRYPAN - Padrazzo - Στράτος Φουντούλης - Αθήναιος - Γιουτζίν - Site Seein’ - m13 - Bizwriter - Συκοφάντης Μπαστούνι - Nylon - Τσέλιγκας - Θαλασσομπερδεμένη - RareSteak - Gravity & Wind - Zouri - Ιούδας - Diablog - Ιστολόγιο - ΑΝεμος - Χοιροβοσκός - :::open::: - The vermilion blog - X-Ψιλικατζού - Allou Fan Marx - Αρκούδος - Ανώνυμοι Μελαγχολικοί - Lida’s Weblog - Σπιτάκι - MacManus - Sobreviviedo - funEL - Fuctional Artificial - Σκέψεις - lalalala - Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! - Μπαμπάκης - Capillus Vulvae - Θέσεις κι Αντιθέσεις - Ημεροδρόμιο - Black Prince - Dilated Thoughts - Ιστοριολόγιο - ΠΡΕΖΑ TV - Μαύρος Γάτος - Ακίνδυνος (δείτε το!!!) - Chadez a l’ ane - Ροδιά 1 - Ροδιά 2 - GoldieC - Νυστέρι - MindBlog - Anarrima - Versutia - Ιφιμέδεια - Ροδιά 3 - Serenity - Στον Πύργο - Ελληνίδα - Γιώργος Μίχος - Swimming Around - …

Στο ιστολόγιο μου έχω δημιουργήσει σχετική λίστα με όσα blogs ανευρίσκω κάθε τόσο και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στα δικά σας σάητ - κάθε λίγη ώρα, η λίστα ανανεώνεται:

Λαπούτα

Σχόλιο από JustAnotherGoneOf 10.26.06 @ 22:45:06


Αντώνη το όνομα του μηνυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ!
Περιέχεται στη δικογραφία και μπορείς να το δώσεις στην δημοσιότητα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα .

Δεν λέω ότι κάτι προσπαθείς να μας κρύψεις αλλά μετά απο όλη αυτή την έκθεση στο διαδίκτυο οφείλεις να μας το πεις

Σχόλιο από SykoFantiS_Bastoyni 10.26.06 @ 22:45:23


Είναι φανερό πως η βιασύνη κάποιων να “ανταποκριθούν” στα καθήκοντά τους, τους κάνει να στραφούν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο εναντίον του Blogme.

Το γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα θα πρέπει να γίνει γνωστό και να αποδοθεί δικαιοσύνη (αν υφίσταται ακόμη αυτό ο όρος στην ελληνική πραγματικότητα).

Προσωπικά (και σαν περσόνα και σαν άνθρωπος που ζεί στην πραγματικότητα) είμαι εδώ για να βηθήσω ώστε να μην περάσει έτσι απλά το γεγονός.

Σχόλιο από Απολλώνια 10.26.06 @ 22:45:46


ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ (ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ BLOGGERS ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΝ ΒΓΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

Σχόλιο από Άβατον 10.26.06 @ 22:46:01


Σαφώς και έχεις την συμπαράστασή μας και ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε οτι θελήσεις!!!

Σχόλιο από Ovi 10.26.06 @ 22:46:24


Αντώνη ανέβασα κάτι στα Αγγλικά για το θέμα και θέλω να το στείλω σε διάφορα ΜΜΕ στην Αγγλία - έχεις αντίρρηση;

http://www.digital-era.org/academia/?p=71

Σχόλιο από Sofia 10.26.06 @ 22:46:58


Νεες προσθήκες στο ποστ μου για άλλους μπλόγκερς:

… - Fairy Smoke - Ροΐδης - Raffinata - Φυσικά καλλυντικά - We are not allone - Art Attack - Μαργαριταρένια - Μάνος Αντώναρος - Your Crazy Diamonds - Sukumus Fabulus Est - M. Hulot - La Cruz Del Sur - Calle Drama - Ανησυχίες & Καταθέσεις - Cyber Στάνη - Don’t Kiss the Frog - Phivos - panokato - Le Nonce - Daily Madness - Enlingenment - Ενήλικας Λυγμός - vita moberna - Oίστρος - Finland@Home - Minimalist - Digital Era - Antonisblog X - Alzap - Αστέρης Μασούρας - …

Σοφία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Σχόλιο από JustAnotherGoneOf 10.26.06 @ 22:47:31


Αυτό είναι το νεοελληνικό κράτος. Γιατί δεν συλλαμβάνουν το Λαμπράκη (ή έστω τον Καψή), επειδή τα “Νέα” δημοσιεύουν αγγελίες “μασάζ”; Μα φυσικά, γιατί υπάρχει η “τρύπα” του “ο,τιδήποτε λαμβάνει χώρα μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, αποτελεί προϊόν της δικής τους επιθυμίας”. Βεβαίως, αυτές οι “τρύπες”, πάντα εξυπηρετούν τους ημετέρους.

Σχόλιο από Κάποιος εκεί έξω 10.26.06 @ 22:47:54


Στείλτε μου ότι θέλετε στο Ovi magazine, με μερικές …χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα από 108 χωρες μόνο αυτό το μήνα … μππορώ να το κάνω εξωφυλλο το Σάββατο!!!

Σχόλιο από Ovi 10.26.06 @ 22:48:13


Παρακαλάω να είναι κάποιος celebrityTV. Θα πέσει πολύ γέλιο.

Σχόλιο από pascal 10.26.06 @ 22:48:29


Αγαπητοί φίλοι !
Παρακολουθώ ανελλειπώς την όλη διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τις συζητήσεις στο JotDOT
” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ ” και διπίστωσα με μεγάλη μου λύπη την κατάντια μας και την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να ” φημώσουν” την ελευθερία του λόγου ( όπως στην προκειμένη περίπτωση του blogm.gr) σε ποια εποχή ? του τέλους του 2006 και προς το 2007 , αν είναι δυνατόν ! Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές !
Διαβάζοντας όλα τα σχετικά περί αυτού του συμβάντος και συμφωνόντας με την άποψη της φίλης sofias μετέφερα το περιστατικό και την μετάφραση της sofias στο care2com kai tha apostalei se 12.615 people!
Με ειλικρινή εκτίμηση
George

Σχόλιο από george 10.26.06 @ 22:48:53


Ελλάδα η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, όταν οι άλλοι, δέντρα, βαλανίδια κτλ κτλ κτλ…

Μην παραπονιόμαστε όμως για την βροχή βαλανιδιών που θα μας έρθει!!!

Εν αναμονη λοιπόν - και φυσικά συμπαράσταση στον άνθρωπο…

Σχόλιο από Aphrodite 10.26.06 @ 22:49:09


Κάτσε ρε φίλε τώρα, για να μην τα πάρω με σένα στο κρανίο τώρα. Δεν πρέπει όλοι εδω μέσα να οργανωθούμε? ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΔΗΛΑΔΗ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ (ΤΙ?)…ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

Σχόλιο από Άβατον 10.26.06 @ 22:49:31


Είναι προφανές ότι σε πρώτη φάση γίνεται απόπειρα να τρομοκρατηθούν αυτοί οι οποίοι διαδίδουν τα Blogs.
Είμαστε στην αρχή μιας προσπάθειας να ελεγχθεί ένα μέσο διακίνησης απόψεων.
Η σύμπνοια είναι άμυνα.
Αγαπητέ Αντώνη θα έχεις κάθε συμπαράσταση.

Σχόλιο από padrazo 10.26.06 @ 22:49:48


Υποστήριξη στον αγώνα σας:

http://www.noitikiantistasis.com

Σχόλιο από ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ 10.27.06 @ 22:50:04


Μόλις έμαθα αυτό που έγινε, συμπαραστέκομαι και γρήγορα ξεμπερδέματα να έχεις. Είναι αστεία πράγματα αυτά, αλλά δυστυχώς εσύ τραβάς την ταλαιπωρία.

Οπωσδήποτε ανέβασα και σχετικό ποστ στο μπλογκ μου.

Σχόλιο από Cérulaire 10.27.06 @ 22:50:20


Κι εμείς μαζί σας!

http://www.mplampla.gr/blog/?w=blogme

Σχόλιο από NoName 10.27.06 @ 22:50:39


Δεν ξέρω ποιός σου συνέστησε να κατεβάσεις το αρχικό σου κείμενο. Εμένα μου φάνηκε εξαιρετικά προσεκτικό και απολύτως νόμιμο. Μην τρελαθούμε κιόλας!

Σχόλιο από neTpen 10.27.06 @ 22:50:59


Εύχομαι να ξεπεραστεί γρήγορα η περιπέτεια σου φίλε μου και το σημαντικότερο να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον σε κανέναν Έλληνα blogger.
Ανέβασα και εγώ κειμενάκι στο blog μου και νομίζω ότι πρέπει όλοι να ανεβάσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης
www.animationaris.blogspot.com

Σχόλιο από Animationaris 10.27.06 @ 22:51:16


Το αρχικό σου κέιμενο βρίσκετε και στην σελίδα του περιοδικού Centro - www.centro-mag.gr - ως ένδειξη συμπαράστασης

Σχόλιο από User83 10.27.06 @ 22:51:32


Mayra mesanyhta ehoun oloi aytoi pou kanoun miniseis se opoiadipote web-site. Kanane ton mitsikosta, ton lazopoulo kai tous AMAN pou tous vlepoun ekatomyria kai tou peirakse tora kai to sholiaki se ena web-site. Meta anarotietai o kosmos giati i ellada einai 20 hronia piso. Krima

Σχόλιο από Nobody 10.27.06 @ 22:51:47


ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Exei mpei thread k sto democracy.pasok.gr

osoi einai se sindiklastikous k komatikous foreis as to kinopoihsoun

Σχόλιο από anti-censorship 10.27.06 @ 22:52:02


Αυτή η χώρα (χώρα.. χαχα λέμε και κανά αστείο να περάσει η ώρα), έχει σαπίσει από καιρό. Απλώς τώρα βλέπουμε σιγά σιγά να βγαίνουν στην επιφάνεια οι φυσαλίδες της σαπίλας. Θα ‘ρθουν και άλλα τέτοια..Δυστυχώς..

την συμπαράστασή μου..

Σχόλιο από katourimeni-podia 10.27.06 @ 22:52:19


Είμαστε μαζί σου σε αυτό το θέμα που σε ταλαιπωρεί ακόμα μπορείς να δεις εδώ που έχουμε συζήτηση και αναφορά στο θέμα αυτό

και αναπαράγουμε με την άδεια σου την περίληψη της υπόθεσης

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=25031

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=17256
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=17343

Σχόλιο από Fiskilis Agelos 10.27.06 @ 22:52:37


To http://www.koproskilo.gr εκφραζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς το προσωπό σου και σε ενημερώνει οτι το θέμα βρίσκεται ήδη στην κεντρική σελίδα. Να είσαι σίγουρος ότι δε θα σου κάνουν τίποτα γιατι απλά το κατηγορητήριο ειναι γελοίο από μόνο του και ότι το όνομα σου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πανθεον του ελληνικού διαδικτύου ως ο Πρώτος Νεομαρτυρας.
Μη Μασας…

Σχόλιο από koproskilo 10.27.06 @ 22:52:52


Μόλις τώρα είδα την είδηση και τρελάθηκα, καλά είμαστε με τα καλά μας;;;; λες και ζούμε σε καμιά τρίτη χώρα που η κυβέρνηση και οι αρχές επεμβαίνουν σε αυτά που γράφουμε ή λέμε και στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο site ήταν απλώς μεσάζοντας, σα να λέμε να πάμε μέσα τον ιδρυτή του Yahoo ή του google επειδή κάποια από τις εκατοντάδες σελίδες που φιλοξενεί αναφέρει κάτι προσβλητικό κάποιον…ΑΙΣΧΟΣ!!

Σχόλιο από Αφροδίτη 10.27.06 @ 22:53:10


http://tear.pblogs.gr/2006/10/eleftheria-logoy-kai-alla-anekdota.html

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=e_tear

http://www.tear.gr/forum/viewtopic.php?p=10237#10237

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα προβάλουμε τα όποια αποτελέσματα.

Σχόλιο από e_TeAr 10.27.06 @ 22:53:28


Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και στο εξωτερικό.
Πολλές διεθνής ιστοσελίδες αναφέρουν το πρωτοφανές γεγονός.
Πολλοί Έλληνες bloggers( και όχι μόνο) συμβάλουν σε αυτό.
Καλό είναι όποιος γνωρίζει ξένες γλώσσες να συμβάλει στην προσπάθεια

Σχόλιο από eljem 10.27.06 @ 22:53:52


mpike k thread sto http://reviews.cnet.com/5530-10921_7-0-10.html?forumID=110&messageID=2295957
&
threadID=214993

einai to pio simantiko site gia nea texnologia.

Σχόλιο από Ανώνυμος 10.27.06 @ 22:54:13


kati sxetiko me ta dikaiomata twn bloggers kai oxi mono

http://news.bbc.co.uk/1/hi/6090448.stm?lsm

Σχόλιο από di 10.27.06 @ 22:54:31


Εχετε τη συμπαράστασή μου

Σχόλιο από ΤΑΣΟΣ 10.27.06 @ 22:54:53


mazi sas.

Σχόλιο από onomatodosia 10.27.06 @ 22:55:12


Ενημερώθηκε σχετικά και το PrisonPlanet.com,
μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες κατά της Νέας Τάξης, του Big Broth http://www.prisonplanet.com/comments.htm

Σχόλιο από ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ 10.27.06 @ 22:55:59


Αντώνη, μαζί σου για οτιδήποτε χρειαστείς σε αυτή την παρανοϊκή ιστορία!
Δηλαδή αν ο Μπιν Λάντεν ήταν συνδρομητής του ΟΤΕ θα τον έκλειναν;;; Μην τρελαθούμε.

Σχόλιο από pastaflora 10.27.06 @ 22:56:24


Αντώνη σου συμπαραστεκόμαστε.

Έχω ενημερώσει και γω σχετικά το blog μου (http://gmargari.wordpress.com), και επίσης σαν μεταπτυχιακός φοιτητής πληροφορικής Ιωαννίνων έχω ενημερώσει όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της σχολής μου μέσω των mailing lists. Θα προωθήσω και σε άτομα άλλων σχολών, και καλό πιστεύω θα ήταν όσοι βρίσκονται σε αντίστοιχες σχολές να ενημερώσουν όσους μπορούν μέσω των mailing lists.

Ελπίζω να τελειώσουν σύντομα τα βάσανα σου και τότε όλοι οι bloggers και μη, συσσωμοι, να περάσουμε στην αντεπίθεση…

Σχόλιο από Ψηφιακά Οχυρωμένο 10.27.06 @ 22:56:46


Κύριε Τσιπρόπουλε,
Εχετε και τη δική μου συμπαράσταση μέσα από το ταπεινό, προσωπικό ιστολόγιο μου. Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους έλληνες μπλόγκερς (και όχι μόνο) γι’ αυτή την απίστευτη και απαράδεκτη δίωξη.
Σας εύχομαι καλή δύναμη.
Αθηνά (aka Flubberwinkle)

Σχόλιο από Flubberwinkle 10.27.06 @ 22:57:06


Αντώνη ό,τι και να γίνει εσύ δεν φταις σε τίποτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Είμαστε μαζί σου, και αυτό είναι σίγουρο. Και όχι μόνο στα λόγια.

Από την άλλη, μην αρχίσεις να βλέπεις παντού κινδύνους. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Εξύβριση σημαίνει εξύβριση. Η καλόπιστη κριτική και η καλοήθης σάτιρα δεν έιναι εξύβριση. Αλλιώς θα ζούσαμε στο Ιράν….

Σχόλιο από Μαύρος Γάτος 10.27.06 @ 22:57:22


επιχειρείτε ηλεκτρονικά στην ελλαδα …

επιχειρείται για μια θέση στον κορυδαλλο!

Ενα τριημερο πρωτο θέμα (δηλαδή ) να σας κανουν ρομπα στα καναλια …

… ποιο διαδικτυο πιο ευρωπαική ενωση … ποια νομοθεσία …εδώ υπάρχει ..το Ακαταλογιστο …
τα οργανα έχουν συγκεκριμένη “τεχνολογία” δικη τους για το πως λειτουργεί το ιντερνετ … αντε να βρεις ακρη μετα …

οροι χρήσης νομοθεσία , πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομεν δεν ισχύουν…

ΔΕΣ ΤΕ ΑΥΤΟ!!
οροι χρήσης
Η χρήση των υπηρεσιών ……….. επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε οτι τα στοιχεία τα οποία δίνονται απο εσάς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν εσάς προσωπικά και μόνο για την εγγραφή σας. Συμφωνείτε πως είστε αποκλειστικά υπεύθυνος τόσο για το περιεχόμενο της εγγραφή σας όσο και για την επικοινωνία σας με αλλα μέλη και οτι δεν υποδύεστε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός απο τον εαυτό σας.
Οποιαδήποτε παράβαση των παραπάνω όρων θα οδηγήσει στην άμεση διαγραφή σας και χωρίς προειδοποίηση και με την επιφύλαξη επιβολής των νομικών κυρώσεων κατά περίπτωση.
Η εγγραφή σας στο ……………….ειναι προσωπική και δεν μπορείτε να εκχωρήσετε την χρήση της σε κανέναν άλλο και υπό καμία συνθήκη .
Απαγορεύετε να προσθέσετε οποιασδήποτε μορφής παράνομο υβριστικό, δυσφημιστικό , πορνογραφικό, προσβλητικό , απειλητικό επιβλαβή , άσεμνο και γενικά ενοχλητικό περιεχόμενο .
Συμφωνείτε οτι δεν δίνεται προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο άλλους ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας , παρά μόνο στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια της παρούσης υπηρεσίας.
Απαγορεύετε η χρήση του …………….για διαφημιστικούς η εμπορικούς σκοπούς απο τα μέλη του και δεν θα στείλετε κάποιο υλικό στο για καταχώρηση που ειναι σήμα καταθετεν η καταστρατηγεί κάποιον κανόνα δεοντολογίας η αυθεντικότητας.
Δήλωση αποποίησης υπευθυνότητα: Το….. δεν εισάγει ούτε παρέχει πληροφορίες για τα μέλη του .Τα ίδια τα μέλη εισάγουν και ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους. Κατά συνέπεια ουδεμία ευθύνη φέρει για την ακρίβεια η αλήθεια των πληροφοριών αυτών. Το……… και οι δημιουργοί του δεν ειναι υπεύθυνοι απέναντι στα μέλη του για οποιοδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά την χρήση των υπηρεσιών του.
…..
Προσωπικά δεδομένα : Το …………………….δεν επεξεργάζεται στοιχεία προσωπικών δεδομένων οιουδήποτε. Οι χρηστές των ηλεκτρονικών σελίδων του ………..δεν πρέπει να εισάγουν στοιχεία προσωπικών δεδομένων παρά μόνο στοιχεία τα οποία τους ειναι απαραίτητα για την μεταξύ τους επικοινωνία
….
Οι όροι χρήσης του διέπονται απο το ελληνικό δίκαιο ,το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους νόμους του διεθνούς εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση αντιδικίας αρμοδία ειναι τα δικαστήρια Αθηνών. Στην δε περίπτωση που καποια απο τις παρούσες διατάξεις κριθεί ως μη εφαρμόσιμη η καταχρηστική οι υπόλοιποι όροι χρήσης της παρούσας σελίδας και των όρων προστασίας απορρήτου παραμένουν σε πλήρη ισχύ .»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ …

ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ… ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΤΥΧΟΙ …ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΣΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ … ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΚ…ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ …
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ..ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ..ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ … ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ …
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ …

Σχόλιο από JOHN 10.27.06 @ 22:58:08


Αέρααααααααααααααααα!!!

Πίσωωωωωωωωωωωωω!!

Μα ποιός ταράζει επιτέλους το blogόσπιτό μας???

Βlogme προχώρα… σε θέλει η Blogoχώρα!!!

Σχόλιο από maika 10.27.06 @ 22:58:23


Διαμαρτυρία για την σύλληψη μέσω του RadioGold
και τα σχόλια του Ν. Μαστοράκη

Κοινοποίηση συμπαραστασης για το blogme, σε 380.000 ακροατές απο τον σταθμό RadioGold στην εκπομπή του Ν. Μαστοράκη σήμερα στίς 17:20

Δείτε εδώ και ακούστε το mp3
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=25031&start=26

Σχόλιο από FREE-INTERNET 10.27.06 @ 22:58:40


Αντώνη! Μη φοβάσαι τίποτα. Είμαστε μαζί σου.
Μπορεί να μην ξέρω να εκφράζωμαι σωστά (με τις σκούπες και το Άζαξ δεν μου μένει χρόνος πολύς για τα ελληνικά), αλλά πρέπει να ενωθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κάπως έτσι, όπως ήδη συμβαίνει.
Θράσσος να καταγγείλει το blogme. Με ποιο δικαίωμα. Αν ενωθούμε …ειμαι μια απλή καθαρίστρια, αλλά από καταλαβαίνω αρκετά.
Πώς να γνωστοποιήσω το συμβάν στην κυβέρνηση της Σλοβακίας;
Κουράγιο!

Σχόλιο από Silvia Okaliova 10.27.06 @ 22:59:12


απο αυτο το Link μπορειτε να κατεβασετε το αρχειο Mp3 με το ηχητικο αυτης της αναφορας

http://users.freestuff.gr/eneme/radiogold-freestuff-blogmegr.mp3

θα ξαναμεταδοθει στις 8:20 περιπου το πρωι της Δευτερας 30/10/2006

Σχόλιο από Fiskilis Agelos 10.28.06 @ 03:58:56


Κάτσε λίγο φίλε γιατί έχω μερικά κενά στην υπόθεση…
Εφαγες τη μηνύση, συμφωνώ 1000% ότι είναι άδικη και χαζή αποδεικνύει την ηλιθιότητα των διωκτικών μηχανισμών να ανγνωρίσουν τον πραγματικό φταίχτη… (αν υπάρχει). Αποδεικνύει όμως και κάτι άλλο πολύ πιο επικίνδυνο, ότι αν στην Ελλάδα έχεις δόντι (βύσμα, μπάρμπα κουμπάρο κλπ) μπορείς όχι μόνο να αυθαιρετείς αλλά και να χρησιμοποιείς τους μηχανισμούς διώξης-καταστολής κατά το δοκούν. Είναι μια νοοτροπια που χρησιμοποιούμε κρυφά η φανερά όλοι μας λίγο πολύ και ας κοπτόμεθα μετά για ελευθερία λόγου και όλα τα συναφή.

Επίτρεψε μου να πάω λίγο παρπέρα και να σε ρωτήσω άν έκλεισες μόνος σου το blogme.gr ή αν έγινε κατάσχεση υπολογιστή, κατέβασμα του site απο την δίωξη κλπ κλπ.
Στην δεύτερη περίπτωση έχεις την αμέριστη συμπαράσταση μου στην πρώτη απλά ακολουθείς στις νομικίστικες σαχλαμάρες που μπορεί να σου είπε ο δικηγόρος σου (ή οποιοσδήποτε άλλος) και από ότι φαίνεται δεν σε πολυνοιάζει η ελευθερία του λόγου αλλά μόνο μην καεί η γούνα σου. Σε αυτή την περίπτωση να με συμπαθάς αλλά συμπαράσταση δεν θα πάρεις.

Τρίτο τι μανούρα σε έχει πιάσει να μην λες το όνομα του μυνητή σου (δεν με νοίαζει ότι έχει ακουστεί και ότι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια από τι στιγμή που δεν το επιβεβαιώνεις η δεν το διαψεύδεις εσύ), δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ νομική τρύπα ή παραθυράκι να μην σου επιτρέπει να το κάνεις αυτό.
Αυτό το γεγονός συν το ότι από ότι κατάλαβα μάλλον έχεις κατεβάσει το site σου από μόνος σου με κάνει να εκφράζω τη δυσπιστία μου προς το άτομο σου (εκτός και αν έχεις φοβηθεί ή σε έχουν τρομοκρατήσει αλλά και πάλι τόοοσοι είμαστε ζήτα μια προστασία βρε αδερφε.)
Αν λοιπόν όλα αυτά δεν τα κανεις από φόβο και εφόσον επιμένεις (με ανίσχυρα κατα τη γνώμη μου επιχειρήματα) να μην αποκαλύπτεις το μυνητή αλλά και το επίμαχο blog post (που δεν ήταν και δικό σου άλλωστε…) τότε θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα… (για πολλούς λόγους, το συζητάμε αν θες) και αντιθέτως με την αμέριστη συμπαράσταση που εκφράστηκε από όλους να μην μπορώ να κάνω και εγω το ίδιο.

Σχόλιο από devil's advocate 10.28.06 @ 22:59:31


Φίλε devil’s advocate ,
αυτο για την αποκρυψη του μηνυτη διαβαζε πριν ωρα καπου αλλου.
Βρες και διαβασε καπου σε κανα blog ,το 1ο κείμενο.
Λεει για τη κατασχεση και αλλα.
Οσο για την αποκρυψη του μηνυτη εγινε και αλλου θεμα και καποιος ειχε link μεσα στο elawyer , οπου καπου εξηγει τις γραμμες/σταση που μπορει να κρατησει και κρατα.
Ειναι νομικο το θεμα

Σχόλιο από x-radio-x 10.28.06 @ 22:59:57


Giati de perneis martyra ton Panousi?
Ante na to rixoume kai ligo sti plaka… poly mavrila epexe

Σχόλιο από Gian 10.28.06 @ 23:00:13


…. και αν τον κυνηγάει και ο άλλος ο ακατανόμαστος, ο ασπονδος εχθρος του Τζίμη?

Ασε καλύτερα!!!

Σχόλιο από x-radio-x 10.28.06 @ 23:00:32


Διάβασα προσεκτικά το κειμενό σου.
Αν εκανε μήνυση σε σενα πρπει να μηνυσουν και ολα τα Ελληνικα portals που υπάρχει το blog.
Ειναι παραλογο…. δεν εχεις να φοβηθεις τίποτα.

Συμπαράσταση απο τή μουσική δράση x-radio-x.com

Σε λίγο θα ειναι ετοιμη σελιδα και banner.

Σχόλιο από x-radio-x 10.28.06 @ 23:00:48


Tha prospathiso na peraso post sta diafora themata sto forum toy ΠΑΟΚ http://www.paokworld.com

An oxi, tha enimeroso ta meli pou exoume email.

An to afisoume avrio mporei na symbei kai ston kathena afto.Na grapsei kapios kati se ena forum kai na trexoun ton admin .
pame kala……?
MAZI SOY!!!!

Σχόλιο από paok4ever 10.28.06 @ 23:01:03


Περασε και στο CNET ενα απο τα πιο γνωστα σε ολο το πλανητη .

UNPRECEDENTED CASE OF CENSORSHIP IN GREECE

http://news.com.com/5208-12-0.html?forumID=1&threadID=22355&messageID=197268&s
tart=-1

Σχόλιο από myOZ 10.28.06 @ 23:01:20


Αν διαβάζει κανένας Δικηγόρος, θάθελα να μάθω:
Όταν η Αστυνομία πρόκειται να συλλάβει κάποιον, η να κατασχέσει οτιδήποτε δεν παίρνει εντολή από Εισαγγελέα?
Αν ναι, υπάρχει τέτοιος εισαγγελέας?

Σχόλιο από Giorgos 10.29.06 @ 23:02:07


Γιώργο, στα αυτόφωρα η Αστυνομία δικαιούται και υποχρεούται να προβεί στη σύλληψη χωρίς εντολή εισαγγελέα και να οδηγήσει τον δράστη μέσα σε εύλογο χρόνο ενώπιόν του.

Σχόλιο από neTpen 10.29.06 @ 23:03:29


Να υπενθυμίσω ότι το περιοδικό μας δημοσίευσε την ιστορία στη σελίδα του (www.centro-mag.gr), και θα εισηγηθώ να υπάρχει σχετικό άρθρο στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Centro.
Καλή δύναμη!

Σχόλιο από centro 10.30.06 @ 23:01:37


Αγαπητέ Αντώνη
Μπορεί από Νομικά να μην είμαι ενημερωμένος, αλλά επειδή κάτι παραπάνω γνωρίζω στα Ιντερνετικά, ευχαρίστωε θα έμπαινα σε λίστα αναμονής μαρτύρων Υπεράσπισης.
Κάνε κουράγιο, γιατί απέναντι στο σύστημα, θα χρειαστείς μεγάλα αποθέματα υπομονής.(και εξόδων).
Όσο αφορά την blog ,ομάδα μπορεί να αυτο-διορθωθεί μόνον όταν αντιμετωπίζει την Διεθνή κατακραυγή και εξευτελισμό για ακραίες συμπεριφορές του, όπως τώρα.
Αντιγράφω από την HOME του ypes.gr
” Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.”

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρθρο 5α.παρ.2

και κάτι από το ministryofjustice.gr
“Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω των ιδιαίτερα ευαίσθητων δεδομένων που διαχειρίζεται, δίδει ιδιαίτερη σημασία κατά τον σχεδιασμό του σε ζητήματα ασφάλειας των δικτύων και των εφαρμογών, εμπιστευτικότητας και προστασίας δεδομένων.
Παράλληλα, συμμετέχει, στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, στην εκπόνηση νομικών πράξεων για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2001 υπεγράφη η Σύμβαση για το έγκλημα στο κυβερνοχώρο στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Όπως κατάλαβες Αντώνη, αν σου κατάσχεσαν κανένα δίσκο, καταπατήσανε και πολλά από τα παραπάνω.(Βάσει των λεγομένων τους)

Σχόλιο από Giorgos 11.01.06 @ 23:02:57


Κουράγιο.Η δικαιοσύνη θα λαμψει.

Σχόλιο από Μακης 11.01.06 @ 23:03:20


http://politikokafeneio.com

Το πολιτικο καφενειο εχει μια πρόταση

Σχόλιο από Βήχος Παναγιώτης 11.02.06 @ 23:03:37


Η “Καθημερινή” αφιέρωσε μια στήλη για την περίπτωση σου.

Σχόλιο από Nassos 11.02.06 @ 23:03:53


Το νερό της ζωής, με την ελπίδα να γίνει γνωστό πάνω στη γη, άρχισε να αναβλύζει από ένα αρτεσιανό πηγάδι και να ρέει αβίαστα και ακατάπαυστα. Οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από την πηγή για να πιούν και να πάρουν δύναμη από αυτό το μαγικό νερό μιας και ήταν τόσο καθάριο, αγνό και αναζωογονητικό. Φαίνεται όμως πως η ανθρωπότητα δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτήν την ευδαιμονική τάξη πραγμάτων. Σιγά-σιγά άρχισαν να περιφράσσουν το πηγάδι, να χρεώνουν την προσέγγιση σε αυτό, να διεκδικούν την κυριότητα του γύρω χώρου, να φτιάχνουν περίτεχνους νόμους για να ορίζουν ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πηγάδι και να βάζουν κλειδαριές στις πύλες εισόδου. Το πηγάδι λοιπόν δεν άργησε να περιέλθει στην ιδιοκτησία κάποιας ελίτ και ορισμένων ισχυρών προσώπων. Το νερό όμως θίχτηκε από αυτό και θύμωσε, έτσι έπαψε να αναβλύζει εκεί και άρχισε να ρέει σε κάποιον άλλο τόπο. Οι άνθρωποι που είχαν στην κατοχή τους την περιοχή γύρω από το πρώτο πηγάδι ήταν τόσο απορροφημένοι με τα ζητήματα ιδιοκτησίας που δεν πρόσεξαν καν ότι το νερό είχε εξαφανιστεί. Συνέχισαν να πουλάνε το ανύπαρκτο νερό και λίγοι ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι η αληθινή δύναμη είχε χαθεί. Κάποιοι όμως δυσαρεστημένοι συνέχισαν, με περίσσιο θάρρος, την αναζήτηση και βρήκαν το νέο αρτεσιανό πηγάδι. Η ίδια μοίρα όμως περίμενε και αυτό το πηγάδι που δεν άργησε να περιέλθει υπό την κατοχή και τον έλεγχο κάποιων «ιδιοκτητών». Έτσι το πηγάδι κίνησε και πάλι για κάποιον άλλο τόπο - και από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να φτιάχνει την ιστορία του μέχρι και σήμερα επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα…
To νερό και η αλήθεια βρίσκει πάντα το δρόμο της…

Σχόλιο από agaliarep 11.02.06 @ 23:04:12


Η λογοκρισία είναι ένδειξη χούντας και όχι δημοκρατίας. Σε ένα δημοκρατικό, όπως νομίζουμε, περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αυτές οι πράξεις εναντίον ανθρώπων που προσφέρουν υπηρεσίες και μάλιστα δωρεάν πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα από όλους. Όλοισυμπαραστεκόμαστε στο blogme.gr.

Σχόλιο από nikos 11.02.06 @ 23:04:28


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2006

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης, σχετικά με την σύλληψη υπευθύνου ιστοσελίδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, για την ελευθερία που (θα έπρεπε να) προάγει το Ίντερνετ, η χώρα μας ζούσε ένα ακόμη κρούσμα ηλεκτρονικής λογοκρισίας. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και φυλάκισε τον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο, υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας συλλογής πληροφοριών, προφανώς μη μπορώντας ή μη θέλοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στον υπεύθυνο ενός δημοσιεύματος και σε αυτόν που απλώς καταλογραφεί πληροφορίες.

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, τελικά δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας στο πεδίο αυτό ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με το Ιράκ και το Ιράν.

Σχόλιο από pasp 11.02.06 @ 23:04:47


Σας συμπαραστεκόμαστε σε αυτήν την σουρεαλιστική δίωξη.

Είναι χρυσή ευκαιρία, τώρα, με αυτήν την εμπειρία και φήμη που αποκτήσατε, να ξεκινήσετε ένα site κατά της λογοκρισίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλιο από Antonis 11.03.06 @ 23:05:03


Καινούρια στα blogs, αργά ενημέρωμένη για τα τεκταινόμενα, εκφράζω την απόλυτη μου συμπαράσταση.
Καλησπέρα
Ελένη Λουκέρη

Σχόλιο από allmylife 11.03.06 @ 23:05:22


Και εγω ειπα πως θα εμενα εκτος… αλλα πως να μεινω αμετοχη στην απιστευτη αγνοια που καποιοι εκμεταλευονται πρς οφελος τους.

Σχόλιο από chryssa 11.03.06 @ 23:05:39


Μήπως η μήνυση έγινε “κατά παντός υπευθύνου”, και όχι κατά του blogme.gr; Η προσφυγή του μηνυτη για συκοφαντική δυσφήμιση είναι κατανοητή, αλλά σε ποιον απευθύνθηκε;

Έγινε σίγουρα κατά του blogme η μήνυση; Ή έγινε “κατά παντός υπευθύνου”, και οι αστυνομικοί πιάσαν κάποιον άσχετο;

Σχόλιο από αναζητητής 11.03.06 @ 23:05:59


Θέλοντας και εγώ να εκφράζω την συμπαράστασή μου έβαλα το γνωστό banner στο site μου
( www.multiplenews.com )

Σχόλιο από reptile 11.04.06 @ 23:06:40


και για οσους εχουν αποριες και ψαχνονται για το ονομα….ας κυταξουν λιγο στο Wikypedia…τα γραφει ολα…..μα πως γινεται και οι ξενοι τα γνωριζουν ολα…..

Σχόλιο από λεχριτης 11.05.06 @ 23:07:24


OΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη, όχι μόνο από σένα που δε φταις και είσαι άσχετος , αλλά και από τις αρχές του κράτους και σε όλους μας που εξέθεσε τη χώρα του.
Οφείλει να κάνει ως Έλλην πολίτης.
Αλλιώς…ντροπή!

Σχόλιο από K. Panagiotidis 11.05.06 @ 23:07:41


“”OΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.”"

Φίλτατε K. Panagiotidis OΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ διοτι δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει η άποψή σας, ως απλος και ασημος πολίτης που ατυχίσατε να είστε

Σχόλιο από Theotokidis 11.07.06 @ 23:07:59


Είμαι 61 χρόνων, ηλ/γος-μηχ/γος, οικογενειάρχης με τρία παιδιά, και έχω φτιάξει 5-6 ιστοσελίδες. Σε δύο από αυτές αποκάλυψα με έντονο τρόπο παράνομες πράξεις τέως συνεργάτη μου, οι οποίες σαφέστατα άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, και εκείνος με πήρε στο κυνήγι με μηνύσεις και αγωγές για να μου κλείσει το στόμα. Οι δικηγόροι του (δύο γυναίκες, που πληρώνει αδρά για να με εξαφανίσουνε από προσώπου γης) μου έκαναν, μεταξύ των άλλων, και δύο μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση με τη διαδικασία του αυτοφώρου: μία μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένω και μία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ασφάλεια Αττικής (πήραν ένα κανόνι να κυνηγήσουν ένα ποντίκι! Το ποντίκι μου!). Και τις δύο μηνύσεις τις έκαναν παίζοντας το «Θέατρο του Αγανακτισμένου Αδικημένου από τον κατ’ Εξακολούθηση Υπότροπο», εσκεμμένα Παρασκευές πρωί, ώστε να συλληφθώ με τη διαδικασία του Αυτόφωρου Παρασκευή μεσημέρι, να κρατηθώ τρεις μέρες στα κρατητήρια με όλα τα μπουμπούκια της νύχτας (και τους νονούς που βαφτίζουν … μέρα!) και να οδηγηθώ με χειροπέδες (κατά τις φαντασιώσεις του μηνυτή) στο δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί.
Αλλά ο μηνυτής έμεινε με τις φαντασιώσεις του … στο χέρι! Από τυχαίες συμπτώσεις γλίτωσα τις συλλήψεις (η TV μας έχει κάνει σαΐνια), πέρασε το 48ωρο του αυτόφωρου και οι μηνύσεις πήραν το δρόμο της τακτικής διαδικασίας. Έχω φαΐ μπροστά μου, αλλά δεν φοβάμαι γιατί μπορώ να αποδείξω το κάθε τι που δημοσίευσα.

Τα λέω όλα αυτά για να υπογραμμίσω ότι το νομικό αντικείμενο της προηγμένης τεχνολογίας του διαδικτύου είναι σαφώς ασαφές για όλους τους αρμόδιους φορείς κάθε επιπέδου. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μερικά άτομα που παρερμηνεύουν τους νόμους και, υπό τη φιλοσοφία του μικρού δικτατορίσκου που όλοι κρύβουμε μέσα μας, είναι επιρρεπή στις … κατασχέσεις σκληρών δίσκων. Προσωπικά, ο σκληρός δίσκος είναι η ψυχή μου και δεν έχουν δικαίωμα ούτε να τον αγγίξουν! Για να τον πάρουν θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου!

Αν τελικά το δικαστήριο αθωώσει τον κ. Τσιπρόπουλο, ποιός του πληρώνει την ταλαιπωρία, την υλική και την ηθική βλάβη??? Τα άτομα, ακριβώς αυτά, που του καταστρέψανε τη δουλειά αναλαμβάνουν την ευθύνη της αποζημίωσης αν δικαιωθεί από τα δικαστήρια ή χάνονται πίσω από το βαρύγδουπο όνομα της αστυνομικής υπηρεσίας. Καταλήγουμε πάλι στο γνωστό ρητό: “Ποιός μας φυλάει από τους φύλακες???”

Στην περίπτωση του κ. Τσιπρόπουλου ανακύπτουν πολλά ερωτηματικά σε κάθε βήμα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το μηνυτή, το δικηγόρο του, τις αστυνομικές αρχές και την εισαγγελική αρχή, αν εμπλέκεται. Όλοι αυτοί έχουν υποχρέωση να γνωστοποιήσουν επί τόπου στον κατηγορούμενο τους νόμους και τις αρμοδιότητές τους βάσει των οποίων νομιμοποιούνται να στερήσουν την ελευθερία ενός πολίτη έστω και για μια ώρα και μάλιστα για δύο λόγους: Πρώτον για να αποδείξουν ότι αυτό που έκαναν ήταν νομότυπο, χωρίς ΚΑΜΙΑ υπέρβαση καθήκοντος, ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ ρίχνει την Ελλάδα στα Τάρταρα των τριτοκοσμικών χωρών, και δεύτερον για να γνωρίζουμε και εμείς τα όρια στα οποία μπορούμε να κινούμαστε μέσα στο Ίντερνετ, ώστε, αν έχουν δίκιο και είναι έτσι τα πράγματα, να πάμε για … ηλιοθεραπεία ή σε καμιά … πολιτισμένη χώρα, αφού εδώ νοιώθουμε με το παραμικρό τον πέλεκυ της αστυνομίας ή του εισαγγελέα να φερμάρει το σβέρκο μας. Σημειώνω ότι σε άλλες χώρες η κατάσχεση του σκληρού δίσκου ενός υπολογιστή γίνεται ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑ μόνο μετά από απόφαση δικαστηρίου και αν εδώ έγινε με προφορικές παρακάμψεις, θα απορριφθούν τα στοιχεία του σε ανώτερο δικαστήριο.
Ας μην ξεχνάμε ότι η παρουσία 2-3 αστυνομικών και ενός εισαγγελέα στο χώρο σου αποτελεί από μόνη της “έργο απειλή”, διότι ψαρώνεις επί τόπου σκεπτόμενος: “Ρε, γαμώτο, τι έκανα πάλι?” και χωρίς να σκεφθείς τα δίνεις όλα για να ελαφρύνεις τη θέση σου χωρίς να ξέρεις από τι! Εγώ φίλε δεν θα τον έδινα με το γνωστό “για να μην επιβαρύνεις τη θέση σου” κι ας με πήγαιναν μέσα! Θα προτιμούσα να γίνω διάσημος!

Αν για πράξεις, οι οποίες στο διεθνή επιχειρηματικό χώρο στεριώνουν τεράστιες, παγκόσμιες επιχειρήσεις, εμάς μας πάνε από άγνοια στη φυλακή, αναγκαστικά θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε Έλληνες και να γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι.
Το τελευταίο ίσως να είναι και το κορυφαίο επιχείρημα του κ. Τσιπρόπουλου: τι λέει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την περίπτωσή του ως και … Ευρωπαίου!
Αναφέρομαι στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διότι ακόμα και το URL μου karate.gr όρμηξε (εδώ στην Ελλάδα) η αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ομοσπονδία καράτε να μου το αρπάξει (και αυτή για να μου κλείσει το στόμα!). Δεκαπέντε άτομα απασχοληθήκαμε επί ενάμισι χρόνο μέχρι να αποδειχθεί το αυτονόητο ότι υπερισχύει η αρχή της προτεραιότητας. Ενώ για το ευρωπαϊκό eurokarate.eu που έχω πάρει πιστεύω ότι δεν θα μου κουνηθεί καμία ευρωπαϊκή κυρία!

Με βαθιά ιαπωνική υπόκλιση
Θύμιος Περσίδης

Σχόλιο από Θύμιος Περσίδης 11.10.06 @ 20:03:01


[…] Για πιο λόγο άραγε παρά την μεγάλη και άμεση αντίδραση των bloggers ο αντίκτυπος στην κοινωνία ήταν μηδαμινός; Όποιος ακολούθησε τα γεγονότα στην υπόθεση του blogme.gr σίγουρα θα έχει την δική του εκδοχή. Πολλοί σίγουρα θα ρίξουν την ευθύνη, δικαιολογημένα ίσως, στον ιδιοκτήτη του blome.gr και στην «ουδέτερη» στάση του. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και πολιτικού θάρρους (civil courage*). Ιδιότητες που πιστεύω πως η νεοελληνική κοινωνία, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, έχει σοβαρό έλλειμμα. Και ενώ πολλές φορές κατηγορούμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τους Βορειοευρωπαίους για τις «κλειστές» και αυστηρά ελεγχόμενες και χειραγωγημένες κοινωνίες τους, εν τούτης στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, δημοκρατικής ευαισθησίας και καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών, αρχίζω και πιστεύω ότι οι κοινωνίες αυτές, έχουν μια βαθύτερη δημοκρατική παιδεία από ότι η Νεοελληνική κοινωνία. […]

Pingback από iPodcrates » Blog Archive » Free the mind! Vol-II 11.17.06 @ 04:10:41


Είμαι υπερήφανος Έλλην, και θλίβομαι βαθιά όταν βλέπω ότι η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, την Γνώση , την Σοφία , την Δικαιοσύνη, την Αλήθεια,τις Ιδέες , το Φως, επισκιάζεται από το μεσαιωνικό σκοτάδι,από τυφλές και σκοταδιστικές μηνύσεις με αποτέλεσμα να πληγεί το κύρος της στον υπόλοιπο κόσμο.
Έναν κόσμο που θα έπρεπε αντί να τον ακολουθούμε καταϊδρωμένοι, να μας ακολουθεί, από έτη φωτός μακρυά.
Σας συμπαραστέκομαι ως υγιής Έλλην, που αντιδρά στις σκοταδιστικές και ανθελληνικές πράξεις.
Αισχος!!!!

Σχόλιο από Ν. Τζαφερης 11.20.06 @ 15:19:19


Επειδη γίνονται πολλά σχόλια, και πάνω - κάτω τα ίδια πράγματα λέμε και συμπεραίνουμε όλοι (σαφώς κ δεν ειμαστε τόσο ηλιθιοι όσο θέλουν να νομίζουν κάποιοι), θέλω να επισημάνω το τεράστιο γεγονός (καθώς αποτελεί και δικαίωση), πως ούτε ένας… ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σε ολο το διαδίκτυο δεν έχει να κάνει θετικό σχόλιο για τον μηνυτή! Δεν είμαστε δικηγόροι, ούτε δικαστές και σίγουρα δεν αποφασίζουμε εμείς όποια κι αν είναι η γνώμη μας, αλλά δεν είμαστε και ηλίθιοι! Τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους και αν οι αρμόδιοι ήξεραν τη δουλειά τους και είχαν διαβάσει τους νόμους νωρίτερα (υποθέτοντας πως οι πράξεις τους δεν εκπροσωπούν συμφέροντα) θα είχε γλιτώσει κι ο άνθρωπος όλα αυτά που τράβηξε μέχρι στιγμής!

ΥΓ ΕΛΕΟΣ!!!!!

Σχόλιο από Crazycow 12.03.06 @ 01:04:36


Τι να πω ρε συ τι μπορώ να πω ? πραγματικά δηλαδή δεν υπάρχουν λόγια
Δυστυχώς τα καταφέρνουν όμως διότι εγώ ήδη νιώθω μια φοβία όταν πρόκειτε να γράψω κάτι σε κάποιο φόρουμ ή κάποιο site
Τα κατάφεραν και μου έβαλαν στο μυαλό ότι μπορεί να με συλλάβουν αν έχω μια γνώμη που δεν αρέσει σε κάποιους

Σχόλιο από Μάνος 12.06.06 @ 16:45:43


Τελείως τυχαία πληροφορήθηκα την εξωφρενική αυτή υπόθεση.
Εκδικάστηκε ποτέ η μήνυση; Τί νόημα έχει η διαδικασία του αυτοφώρου, αν η υπόθεση μπαίνει μετά στο αρχείο;

Σχόλιο από Αγγελος ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ, Βρυξέλλες 12.07.06 @ 16:15:39


Ντροπή και αίσχος.
Αναμένουμε την δίκη, ως μια γενική κατακραυγή στο γεγονός.

Σχόλιο από Alex 12.29.06 @ 16:34:24


Η τρομοκρατία προς τους πολίτες του συνεχίζεται. Όποιος έχει διαφορετική άποψη πρέπει να εξαφανίζεται και να εξοντώνεται σωματικά ψυχικά και οικονομικά. Είναι δύσκολο μα πρέπει να αντισταθούμε.
Καλώς ήρθατε στον Ηλεκτρονικό Μεσαίωνα.

Σχόλιο από Peterdragon 12.30.06 @ 09:57:06


Αγαπητέ ιδιοκτήτη του blogme. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αυτό που συνέβη είναι όντως άδικο.

Αλλά θέλω να σκεφτείς πως και αυτός/αυτή που έκανε τη μήνυση ίσως είχε δίκιο. Δηλαδή που να ξέρει (ίσως) ο ανθρωπος πως εσύ μόνο το αναπαράγεις; Ίσως να έπεσε πανω στο ποστ και όποιον πάρει ο χάρος.

Συζητώντας με κάτι φίλους ρώτησα. Σε περίπτωση που εγώ μηνύσω εσένα επειδή ξύνεις τη μύτη σου και εμενα με ενοχλεί τι γίνεται ??? Δεν θα έπρεπε πρώτα να περνά από ένα φορέα που να ελέγχει αν η μήνυση στέκει. Και μου απαντούν όχι, θα πάει στα δικαστήρια.

Έτσι έγινε και με σένα. Θα πας δικαστήρια, θα αθωωθείς, και θα ζητήσεις και αποζημίωση. Το κακό όμως έχει γίνει. Ελλάδα είμαστε.

Ά επίσης ήθελα να ρωτίσω και κατι άλλο ή μάλλον να κάνω παρατήρηση. Ο Server που είχες το blogme που ήταν; Αν ήταν Ελλάδα δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Αλλά αν ήταν εξωτερικό θα έπρεπε να τους πεις να τα βρουν με την εκάστοτε χώρα. Γιατί νομίζεις όλα τα παράνομα site πάνε και στήνωνται σε χώρες 3 κόσμου. Επειδή μπορουν και έχουν ελευθερία απόλυτη και δεν μπορει να τους κλείσει κανείς.

Καλή συνέχεια φίλε μου έυχομαι όλα να παν καλά.

Σχόλιο από Νίκος 01.18.07 @ 14:04:51


Μόλις έμαθα για την περιπέτεια σου και να σου πω σοκαρίστικα λίγο γιατί το πήρα προσωπικά. Άγνοια ή μήπως σκοπιμότητα της εξουσίας, σίγουρα ασυδοσία και κατάχρηση, βιασμός και προσωπική διαπόμπευση, έτσι για να θυμόμαστε ότι η αρχέγονη αίσθηση της ενοχής έχει γερές βάσεις “κι αν δεν ξέρεις γιατί φταις θα σου πούνε αυτοί”. Την αμέριστη συμπαράσταση μου.

Σχόλιο από Vagelis 02.01.07 @ 21:21:07


Δεν σε κατηγορώ για την απουσία της γενναιότητας που θα έπρεπε να έχεις, προφανώς δεν σκέφτηκες ποτέ ότι μπορείς να κάνεις κάτι πάνω σ’ αυτό.
Αναρτήθηκες όμως ποτέ, πόσο μπορεί να αξίζει να ζει ένας ελεύθερος άνθρωπος σ’ αυτήν την ζωή με σκυμμένο κεφάλι; Τι είδους εσωτερική ποιότητα θα μπορεί να αισθάνεται;
Δεν είναι αρκετό να ψελλίζεις ότι το κείμενο γράφτηκε από άλλον. Αυτή ήταν η άποψή του, υπερασπίσου το σαν δικαίωμα του, σφίξε λίγο τα δόντια, θύμωσε για ότι αισθάνεσαι δίκαιο, πολέμησε όσο κι αν αυτό κοστίσει. Το συναίσθημα που θα βιώσεις, θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί πολλοί αν δεν μπορούσαν πια να ζουν με αυτό, δεν ήθελαν να ζουν άλλο..

Σχόλιο από ΚΩΣΤΑΣ 04.30.07 @ 13:21:49


Δεν είχα ιδέα πως έχει γίνει κάτι τέτοιο. Δεν έχω ράδιο, τηλεόραση. Ίντερνετ έχω αλλά κατ’ επιλογή.

Πρώτη φορά ακούω τέτοια υπόθεση να πέρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, μπροστά σε τόσα πιο σοβαρά πράγματα που υπάρχουν. Το RSS και τα όποια Links υπάρχουν δεν εκφράζουν πάντα απόψεις αυτού που τα καταγράφει.

Αν λοιπόν κάποιος θίχτηκε, θα έπρεπε να έχει κλείσει το blog αυτού που θίγει!

Τι να πω, ευτυχώς όταν είχα σηκώσει το hellenicon πριν πολλά χρόνια σε θέματα σχετικά με την πληροφόρηση και ενημέρωση των ανθρώπων για τον πόλεμο στη Σερβία, δεν με πυροβόλησαν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.

Σχόλιο από artman 05.18.07 @ 15:44:06


Πρέπει οπωσδήποτε να δημοσιοποιηθεί το θέμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν κάποιοι - λίγοι - δημοσιογράφοι οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να σε ακούσουν και να συνδράμουν. Δεν θα ήταν καθόλου κακό να υπάρξει και ένα δελτίο τύπου (και στα Αγγλικά) προς κάποιa ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ. Το θέμα είναι σοβαρό! Δες λίγο και στο www.rwf.gr

Σχόλιο από Angelos 05.21.07 @ 09:07:04


Καλησπέρα σε όλους.
Μόλις έπεσε στην αντίληψη μου το θέμα που προέκυψε και πραγματικά δε ξέρω τι να πω…
Τουλάχιστον απαράδεκτη η στάση του ( ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ) να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια..
Είμαι μαζί σας στον φρόμο της δικαίωσης
Φιλικά….

Σχόλιο από Στέλιος 05.21.07 @ 22:56:31


Εχω μείνει πραγματικά άφωνη!!!!!!!!!
Το γεγονός ότι δεν αναφέρεις το όνομα του “μηνυτή”είναι νομίζω υπέρ σου.
Εύχομαι στην τελική να μη φτάσουν τα πράγματα σε δικαστήρια κλπ.κλπ,αν όμως φτάσουν τι να σου πώ??
Η αλήθεια θα λάμψει,υπέρ ή κατά.
Καλό κουράγιο.

Σχόλιο από Μαρία 06.01.07 @ 12:58:49


GEIA SAS PAIDIA, EXO KAI EGO ENA FORUMAKI TO WWW.KATANA.PHPBBTEST.COM POY DIAKRINETE GIA THN ELEYTHERIAZOYSA LOGIKH TOY, MHPOS NA ARXIZO NA FOVAMAI OTI THA KATALHKSO STH FYLAKH?

Σχόλιο από POEXANIA 06.30.07 @ 07:56:11

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει την Ελλάδα;



Με το σύνθημα "Καμία ανοχή για λογοκρισία του Internet στην κοιτίδα της Δημοκρατίας" η Διεθνής Αμνηστία (μέσω της ομάδας Hellenic Network for Participatory Society -HNPS) καταγγέλλει την Ελλάδα ονομάζοντας συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες που υποστηρίζουν ιδέες φοβικού συνδρόμου κατά του Διαδικτύου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διεθνής οργανισμός υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιοποιεί στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε χώρο αφιερωμένο σε ιστολόγια (blogs), τις προκλητικές δηλώσεις του Α' αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

"Πέρα από τα ναρκωτικά, κ. Υπουργέ, η μεγαλύτερη απειλή σήμερα είναι ο εθισμός της νεολαίας μας στους υπολογιστές και το Internet.

Απλά ρίξτε μια ματιά ο καθένας στην περιφέρειά του και θα δείτε ότι στα internet cafe νέοι περνούν πάνω από 36 συνεχόμενες ώρες και αυτός ο εθισμός διαλύει και εξαφανίζει οικογένειες και δημιουργεί προβλήματα".

[ Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο ]

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι οι απόψεις αυτές της ομάδας δεν είναι απαραίτητα εκείνες της Διεθνούς Αμνηστίας. Είμαστε πάντως στο μικροσκόπιο.

Όλο το κείμενο στα αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε στον ιστοχώρο της οργάνωσης:

The Vice of Greek Parliament Demonizes Internet Use by Greek Youth

ενώ όλες τις σχετικές αναφορές θα τις βρείτε εδώ:

http://blogs.amnesty.org.uk/blogs.asp?bid=103

Και μετά ψάχνετε γιατί δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια;

Ρωτήστε τον κ. Σούρλα και τους λοιπούς. Φαίνεται ότι έχουν την αυτονόητη απάντηση για όλα τα βασικά και ουσιώδη.

Σας ενημερώνουμε ότι το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ασφαλώς και έχει επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς για την ενημέρωσή τους στο αντικείμενο της δραστηριότητάς τους που αφορά και την Ελλάδα.

Εννοείται!

Είναι αυτονόητο.

Ο Πειραιάς έχει και αμαζόνες



Πρόκειται για ψευδώνυμο συντάκτη blog που αρθρογραφεί στο http://paparazireportas.blogspot.com/.

Από το blog αυτό και ανάρτηση της "Αμαζόνα-Πειραιά" αντιγράφουμε κάποια ανέκδοτα που θα μπορούσαν να είναι παραλειπόμενα μηνύματα με νόημα προς τον ανδρικό πληθυσμό επ' ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας που πανηγυρικά γιοράστηκε παγκόσμια εχθές Κυριακή 8 Μαρτίου.

Διαβάστε λοιπόν και οι άντρες ας προσέχουν:

(βλ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ;;; Ε!!! ΤΩΡΑ ΧΟΡΕΨΕ )

Γάμος - Μέρος Ι

Ένας τυπικός άντρακλας παντρεύτηκε μία τυπική κουκλάρα και μετά τον γάμο, έθεσε τους εξής κανόνες:

Θα έρχομαι στο σπίτι όποτε θέλω, εάν το θέλω και ότι ώρα γουστάρω, και δεν δέχομαι κουβέντα πάνω σε αυτό.

Θα με περιμένει ένα ωραίο δείπνο στο τραπέζι, εκτός εάν σε ειδοποιήσω ότι δεν θα έρθω σπίτι για φαγητό.

Θα πηγαίνω για κυνήγι, ψάρεμα, ποτό και χαρτιά όταν θέλω με τους φίλους μου, και μην μου το παίξεις δύσκολη.

Αυτοί είναι οι κανόνες μου. Έχεις κανένα σχόλιο;

Η νύφη απάντησε,

Όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Απλά θέλω να καταλάβεις πως εδώ θα έχουμε σεξ στις 7.00 κάθε βράδυ... είτε είσαι εδώ είτε δεν είσαι!'

(ΔΙΑΒΟΛΕ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ)

Γάμος - Μέρος ΙΙ

Ο σύζυγος και η σύζυγος είχαν έναν καβγά την ημέρα της 40κοστής επετείου γάμου τους!

Ο σύζυγος ουρλιάζει, 'όταν θα πεθάνεις, θα σου βάλω μία ταφόπλακα που θα γράφει:' εδώ κείτεται η σύζυγός μου - Κρύα όπως πάντα!' .

Α, ναι;' απαντά αυτή. 'Όταν πεθάνεις εσύ, θα σου βάλω μία ταφόπλακα που θα γράφει:

'Εδώ κείτεται ο σύζυγός μου, σκληρός επιτέλους!'

(ΤΑ ΘΕΛΕ!!!)

Γάμος - Μέρος ΙΙΙ

Ο σύζυγος (γιατρός) και η σύζυγος μαλώνουν την ώρα του πρωινού... Ο σύζυγος σηκώνεται έξαλλος και λεει,

'Και δεν είσαι και καλή στο κρεβάτι' και φεύγει από το σπίτι.

Λίγο αργότερα, συνειδητοποιεί πως δεν φέρθηκε σωστά και αποφασίζει να τα ξαναβρούν, και της τηλεφωνεί.

Αυτή απαντά στο τηλέφωνο μετά από πολύ ώρα, και ο εκνευρισμένος σύζυγος την ρωτά:

Μα γιατί άργησες τόσο να απαντήσεις;

Αυτή λεει: 'Ήμουν στο κρεβάτι'. '

Τέτοια ώρα στο κρεβάτι; Και τι έκανες;' την ρωτάει ο σύζυγος. '

Έπαιρνα μία δεύτερη γνώμη'.

(Ω, ΝΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ'ΘΕΛΕ!)

Γάμος - Μερος IV

Ένας άντρας έχει έξι παιδιά και είναι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του.

Είναι τόσο περήφανος που αρχίζει να φωνάζει την γυναίκα του 'Μητέρα των έξι', παρόλο που δεν της αρέσει καθόλου.

Ένα βράδυ πάνε σε ένα πάρτι.

Ο άντρας αποφασίζει πως είναι ώρα να φύγουν και φωνάζει την γυναίκα του μέσα στο πλήθος:

'τι λες; Φεύγουμε Μητέρα των Έξι;

'Η γυναίκα του, πολύ εκνευρισμένη για την αδιακρισία του, του φωνάζει επίσης: '

Όποτε θες, Πατέρα των Τεσσάρων.'

(ΔΩΣΤΟΥ!!!!)

Γάμος - Μέρος V

Ένας άντρας και η γυναίκα του τσακώθηκαν και δεν μιλάνε ο ένας στον άλλον.

Ξαφνικά, ο άντρας συνειδητοποιεί πως την επόμενη μέρα θα χρειαζόταν να τον ξυπνήσει η γυναίκα του στις 5.00 το πρωί για μία πτήση για σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού.

Επειδή δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα σπάσει την σιωπή (και ΧΑΣΕΙ), γράφει σε ένα χαρτί,

'Σε παρακαλώ ξύπνησέ με στις 5.00 το πρωί.'

Το αφήνει κάπου που ξέρει πως θα το δει.

Το επόμενο πρωί, ξυπνά, και ανακαλύπτει πως η ώρα είναι 9.00 το πρωί, και έχει χάσει την πτήση του.

Εξαγριωμένος, ετοιμάζεται να πάει να δει γιατί δεν τον ξύπνησε η γυναίκα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμάτι χαρτί δίπλα στο κομοδίνο, που έγραφε:

'Είναι 5.00 το πρωί. Ξύπνα.'

[ Και η άποψη της Αμαζόνας - Πειραιά: ]

Οι άντρες δεν είναι εφοδιασμένοι για αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις.

Ο Θεός μπορεί να δημιούργησε την γυναίκα από το πλευρό του άντρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πάντα προηγείται ένα προσχέδιο πριν το τελικό αριστούργημα.

Στείλτε αυτό το μήνυμα σε έξυπνες γυναίκες που θέλουν να γελάσουν και σε άντρες που νομίζετε πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν...

Όταν τα blogs διώκονται




Ένα άρθρο του ΒΗΜΑτος της Κυριακής 8.3.2009 που μας επεσήμανε αναγνώστης του Blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Στο άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε ηλεκτρονικά,


Γίνεται αναφορά στις σχετικές διώξεις κατά των blogs και των blogger και επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας, με αφορμή σχετική δίωξη, έχει γίνει αντικείμενο ανάλογης έκθεσης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα εκείνο της ελευθερίας του λόγου από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (State Department).

Θυμίζουμε ότι βασική αρχή της Δημοκρατίας αποτελεί η ελεύθερη, ανεπηρέαστη και ανεμπόδιστη πλήρης έκφραση με λόγια και με έργα της γνώμης, της σκέψης και του πνευματικού κόσμου του ατόμου και αυτό το δικαίωμα πρέπει να είναι απόλυτο.

Μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος μπορεί να καμφθεί προσωρινά και αιτιολογημένα και σε βαθμό που δεν προσβάλει τον πυρήνα του δικαιώματος ώστε στην ουσία να το αναιρεί.

Οι πραγματικές δημοκρατίες όχι μόνο δεν προβάλλουν εμπόδια στην άσκηση αυτού του ατομικού, κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος αλλά παίρνουν μέτρα για την ανάδειξη και καρποφορία του.

Στην Ελλάδα της κρατικής παραοικονομίας και διοικητικής διαφθοράς αυτά βέβαια είναι ψιλά και ψηλά γράμματα, αόρατα από την νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που πρωτοστατούν κατά των blogs είναι άνθρωποι, γρανάζια του σημερινού πολιτικοκοινωνικού μορφώματος με απεριόριστη συνήθως πρόσβαση στα ΜΜΕ.

Το Internet αποδεικνύεται πιο επικίνδυνο να φέρει σύγχρονα τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα από τις διαπλεκόμενες, αναγκαστικά, ιδιωτικές εταιρείες ΜΜΕ.

Που είναι αυτές οι ωραίες εποχές που εκείνοι έλεγαν το παραμύθι, κάποια ΜΜΕ το εμπλούτιζαν και το αναπαρήγαγαν και οι πολίτες το έτρωγαν αμάσητο μαζί με τις απογευματινές ειδήσεις, νανούρισμα λίγο πριν τον ύπνο - βάλσαμο για την αυριανή κουραστική εργασία;

Είναι όμως παρήγορο που κάποιοι μάλλον φωτισμένοι βρίσκονται και στα μεγάλα ΜΜΕ.

Δεν μπορούν. Δεν αντέχουν άλλο. Τους τρώει το δαιμόνιο και ο πραγματικός δαίμονας που κατατρέχει τον γεννημένο δημοσιογράφο.

Να ανοίξει το στόμα του και μέσα από την ψηφιακή, έτσι κι αλλιώς πένα του, να μιλήσει χωρίς να υπολογίζει τίποτα.

Τόσα χρόνια μιλάει ο Έλληνας με τους δικούς του, μετά με τους φίλους του, μετά με τους συναδέλφους, μετά με τους άγνωστους.

Δεν είναι μυστικό πια.

Στην Ελλάδα υπάρχει εκτροπή. Απάτη και απιστία.

Από εκείνους που εμπιστευόμαστε να διαφυλάξουν τα άγια των αγίων. Να χαράξουν το Μέλλον.



Επικοινωνία: