Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Συνειδητοποίηση ευθυνών προκαλεί ο Τενέζος


Με αφορμή τον αγώνα του Θόδωρου Τενέζου πολίτες και φορείς άγνωστοι μεταξύ τους συνδέονται ανταλλάσοντας απόψεις για διάφορα θέματα.

Έχει ξεκινήσει δηλαδή ένας συνειδητοποιημένος ανθρώπινος καταρχήν και μετά πολιτικός διάλογος που μόνο καλό μπορεί να φέρει.

Στην υπηρεσία όλων μας, το internet αποδεικνύεται μακράν το αξεπέραστο εργαλείο επικοινωνίας που μας έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε τους μεσάζοντες και να ακούσουμε και γνώμες αλλά να γνωρίσουμε και παρουσίες που δεν έχουν πρόσβαση στα μικρόφωνα και τις κάμερες των μεγάλων ΜΜΕ.

Στη φωτογραφία επάνω για παράδειγμα (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) η ανακοίνωση των Οικολόγων - Πράσινων για το Θόδωρο Τενέζο.

Οι Οικολόγοι- Πράσινοι (www.ecogreens.gr) διεκδικούν μια σταθερή θέση στις καρδιές και τη λογική όλων μας με επιβεβαίωση της δύναμής τους στις επερχόμενες εκλογές. Αν το αξίζουν θα το κρίνετε εσείς.

Στις τάξεις τους πρόσφατα προσχώρησε και ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος που θα αποτελεί ένα από τα ονόματα του ψηφοδελτίου τους στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

11.3.2009

"Ο ηθοποιός και ενεργός πολίτης Αντώνης Καφετζόπουλος είναι το νέο πρόσωπο που προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, ενισχύοντας με την συμμετοχή του την προσπάθεια να αλλάξουμε τόσο τις πολιτικές, όσο και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ελπίζω», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός, «να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων και στην ελληνική βουλή».

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, “στην εποχή μας το περιβάλλον και η υγεία μας είναι κυκλωμένα από ένα δυσοίωνα σκοτεινό νέφος, που εμποδίζει τις προβλέψεις για το μέλλον του καθενός μας, αλλά και της κοινωνίας γενικά.

Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης, καθολικής ανατροπής του κλίματος, που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της παρουσίας μας εδώ.

Φαίνεται ότι για τα κρίσιμα μεγέθη αυτής της αλλαγής ευθυνόμαστε εμείς και οι δραστηριότητές μας.

Η ρύπανση και εξάντληση των εδαφών, η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που έτσι κι αλλιώς θα εξαντληθούν, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η συμβολή μας στη μείωση της βιοποικιλότητας, είναι λόγοι,- που ο καθένας από μόνος του-, είναι ικανός να καταστρέψει τη ζωή μας, τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία είκοσι χιλιάδες χρόνια.

Είναι φανερό, κατά τη γνώμη μου, ότι το υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό σύστημα δεν είναι πια το κατάλληλο εργαλείο με το οποίο μπορούν να παρθούν επείγουσες και δραστικές αποφάσεις, να δημιουργηθούν συναινέσεις και συμφωνίες που θα έδιναν ελπίδα για κάποια λύση. Λύση, η οποία αναγκαστικά λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχα πολύπλοκη, αλλά και πρωτοφανής.

Λύση, που θα πρέπει, ταυτόχρονα, να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την ελληνική ιδιομορφία, όπως τις ιδεοληψίες που «δέρνουν» την κοινωνία μας, τη διαφθορά, την έλλειψη πίστης στην συλλογικότητα, καθώς επίσης και ένα ιδιαίτερα παρακμασμένο πολιτικό σύστημα, τότε είναι επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη να γίνει κάτι.

Έχουμε ανάγκη από καινούργιες ιδέες, καινούργιους σχηματισμούς και καινούργια μέσα δράσης.

Η δημοκρατία και η συνεχής διεύρυνση της, η προσήλωση στα πραγματικά μεγέθη και δεδομένα, δηλαδή στην αλήθεια, είναι τα μέσα που διαθέτουμε.

Θέλω να συμβάλλω κι εγώ, με τη συμμετοχή μου σε μια μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, στην προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι Έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι στην ευρωβουλή.

Ελπίζω να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Θα βοηθήσω στο μέτρο του δυνατού και την ευρωπαϊκή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων μια και πιστεύω ότι οι λύσεις σήμερα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες».

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων που συνεδρίασε το Σάββατο 7/3, συζητώντας μεταξύ άλλων και τα θέματα της συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για τις υπόλοιπες τιμητικές θέσεις, αποδέχτηκε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Α. Καφετζόπουλου με τους Οικολόγους Πράσινους, θεωρώντας την ιδιαίτερα τιμητική".

31η ημέρα για το Θόδωρο Τενέζο



Καμία απάντηση όμως από την αμαρτωλή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κατηγορίες του Τενέζου. Αίτηση να είχε καταθέσει ο Θόδωρος Τενέζος θα έπρεπε να είχε πάρει απάντηση σύμφωνα με το νόμο.

(βλ. Ο Θόδωρος Τενέζος συνεχίζει)



Ουδέν σχόλιο και από τις μεγάλες αδελφές της βιομηχανίας σιδήρου στην Ελλάδα. Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα δελτίο τύπου δεν μάθαμε να εκδόθηκε.

Δεν πειράζει.




Θα απαντήσουν μάλλον συνολικά όλοι οι υπεύθυνοι όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ερωτήματα από το εξωτερικό από επίσημους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνείς οργανώσεις.





Όχι μόνο για το θέμα του Θόδωρου Τενέζου.




Εν τω μεταξύ, 24 ώρες το 24ωρο υπάρχει κάλυψη του σημείου με εικόνα και ήχο από τη ΜΚΟ STOPCARTEL

(http://www.stopcartel.org/)





(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερες)




"Σπρωξίματα" και για τις Ευρωεκλογές στο ΠΑΣΟΚ



Σύμφωνα με πληροφορίες της εικονικής εφημερίδας μας ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ δυσαρέσκεια και γκρίνια επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σημάδι της πραγματικής κατάστασης που βρίσκεται το κόμμα.

Η προοπτική εκλογών και η αναμενόμενη ενδοκομματική συσπείρωση στο πρόσωπο του προέδρου που οι σχετικές διαδικασίες και τα θετικά νέα των ημερών θα έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει δεν έχουν πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να έχουν αποφασιστεί πρωτοβουλίες αλλαγής του κλίματος με χαρακτηριστική την επικοινωνιακή συνάντηση Σημίτη - Παπανδρέου. Οι δύο πολιτικοί είχαν συναντηθεί ξανά πρόσφατα και στην Ιπποκράτους (;).

Οι Βενιζελικοί με πρώτο τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο σφίγγουν τα δόντια για να μην εκφραστούν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η αυτο-επιβαλλόμενη σιωπή κανείς δεν ξέρει.

Κατά τα λοιπά, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συγκροτήθηκε στα μέσα του προηγούμενου Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, η οποία συντονίζεται από Γραμματεία με τη συμμετοχή των:

Μέλη Πολιτικού Συμβουλίου:

Νίκος Ανδρουλάκης,
Τόνια Αντωνίου,
Κώστας Ασκούνης,
Πάρις Κουκουλόπουλος,
Γιάννης Κουτσούκος,
Θάνος Μωραΐτης,
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και
Πάνος Μπεγλίτης (Επιτελικός Κύκλος Εξωτερικής Πολιτικής),
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Υπεύθυνη Προγράμματος),
Κώστας Πανταζής (Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ)

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Δημήτρης Ρέππας
Επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο: Σταύρος Λαμπρινίδης

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι:

Ευάγγελος Βενιζέλος,
Θεόδωρος Πάγκαλος,
Χρήστος Παπουτσής

Αντιπρόεδρος Κοινοβουλίου: Φίλιππος Πετσάλνικος
Εκπρόσωπος Τύπου: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πολιτικοί εκπρόσωποι:

Χάρης Καστανίδης (Συντονιστής),
Ανδρέας Λοβέρδος (Εξωτερικής Πολιτικής),
Άννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου (πρώην Επίτροποι Ε.E.)
Νίκος Κοτζιάς (Πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ)
Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ)
Νίκος Αθανασάκης (Γενικός Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ)
Ρεγγίνα Βάρτζελη (Διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ)
Γιάννης Μίχας (Συντονιστής Εκλογικής Προετοιμασίας)

Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συμμετέχουν, εκτός από τα μέλη της Γραμματείας, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι και τα στελέχη που συγκροτούν τους Επιτελικούς Κύκλους, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων Γραμματέων Τομέων και εισηγητών ΚΤΕ, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Προγράμματος: Μίμης Ανδρουλάκης, Αλέξης Κόκκος (Πρόεδρος ΙΝΕΠ) και Κώστας Λαλιώτης (Πρόεδρος ΙΑΠ).

Επίσης, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συγκροτήθηκε, υπό τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με τη συμμετοχή των:

Γιάννη Μίχα, Συντονιστή Εκλογικής Προετοιμασίας
Τάσου Αποστολόπουλου, Γραμματέα Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων
Παύλου Γερουλάνου, Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας
Δημήτρη Δόλλη, Γραμματέα Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού
Γιώργου Ελενόπουλου, Γραμματέα Τομέα Τύπου και ΜΜΕ
Σούλας Ευθυμίου, Γραμματέα Τομέα Εθελοντισμού
Ζωής Καρκούλια, Γραμματέα Τομέα Ετεροδημοτών
Μενέλαου Κουλούρη, Γραμματέα Τομέα ΕΒΕ
Πωλίνας Λάμψα, Γραμματέα Τομέα Διεθνών Σχέσεων
Νίκου Μαδεμλή, Γραμματέα Τομέα Μαζικών Χώρων
Λάμπρου Μίχου, Γραμματέα Τομέα Κοινωνικής Ένταξης
Γρηγόρη Νικήτα, Γραμματέα Τομέα Επιστημόνων
Γρηγόρη Νιώτη, Γραμματέα Τομέα Τεκμηρίωσης
Έφης Χαλάτση, Γραμματέα Τομέα Γυναικών

Στην Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα θα συμμετέχουν, επίσης:

Κώστας Πανταζής, Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Κόμματος
Μαρία Καρακλιούμη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου
Στέλιος Πετρουλάκης, Υπεύθυνος της Επιτροπής Εκλογικών Αντιπροσώπων.

Έχουμε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μάλλον ήδη σε πορεία διάσπασης που δεν μπορεί να αναστραφεί.

Δεν υπάρχει εντός του κομματικού μηχανισμού ούτε το αδιαμφισβήτητο πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα μπορούσε να διασώσει το κόμμα από τα αποτελέσματα μιας ενδεχόμενης εκλογικής ήττας αλλά δυστυχώς, ακόμη χειρότερα, δεν λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να αναγεννήσουν το ΠΑΣΟΚ από τις στάχτες του.

Τα πρόσωπα που διανθίζουν την Κεντρική αλλά και την οργανωτική επιτροπή του εκλογικού αγώνα όπως αυτή συστήθηκε και στελεχώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος το αποδεικνύουν.

Και ένα τελευταίο σχόλιο.

Η δημοκρατικότητα του προέδρου ενός σοσιαλιστικού μάλιστα κόμματος δεν αποδεικνύεται με το να μην αποδέχεσαι παραμονή στην πρώτη θέση που σου προτείνουν τιμητικά οι αεροσυνοδοί ενός αεροσκάφους, αλλά με πιστή, ευλαβική τήρηση και εφαρμογή του γράμματος και του πνεύματος του κατασταστικού του κόμματος που θα επιτρέψει νέες δυνάμεις από τη κοινωνική βάση να βρουν "ανοικτή πόρτα" και να αναπτυχθούν.

Οι λεγόμενοι "λαϊκοί ηγέτες" του προηγούμενου αιώνα δεν υπάρχουν, έτσι κι αλλιώς, σήμερα στην Ελλάδα, τουλάχιστον στο προσκήνιο και ίσως καλύτερα να μην τους ξαναδούμε ποτέ πια.

Επικοινωνία: