Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ο Μπάρακ Ομπάμα στην Τουρκία




Αρχές Μαΐου [Το σωστό είναι Απριλίου και όχι Μαΐου που γράφηκε από παραδρομή] κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Τουρκία αν και το πρόγραμμα των επισκέψεων του προέδρου εκτός ΗΠΑ δεν έχει καθοριστεί ακόμη με ακρίβεια.

Σημασία δεν έχει τόσο πολύ το πότε αλλά το γιατί.

Η αμερικανική πολιτική δίνει όλο και περισσότερη βαρύτητα στη σημασία της Τουρκίας στην περιοχή μην παραλείποντας πάντως να τονίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι προϋπόθεση της συμπαράστασης της Ουάσινγκτον είναι η τήρηση των βασικών δυτικών αρχών της ελευθερίας της αγοράς και της θρησκευτικής ελευθερίας στη γείτονα χώρα.

Αν και η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να αγγίζει εμφανώς και την Τουρκία η απόφαση διατήρησης ετοιμοπόλεμου σύγχρονου στρατού είναι δεδομένη και θα εκφραστεί και πάλι με την αγορά οπλικών συστημάτων και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρεί η Τουρκία στα νότια παράλιά της, στους φυσικούς κόλπους που υπάρχουν ακριβώς βόρεια της Κύπρου για την ποιότητά τους και την επιχειρησιακή σημασία τους και πώς αυτές εντάσσονται σε ενδεχόμενα σενάρια για την περιοχή.


Αποκλεισμός πορθμείου Περάματος





Κλειστό θα είναι το μικρό λιμανάκι Περάματος και αδύνατη κάθε μεταφορά οχημάτων και επιβατών από και προς τη Σαλαμίνα με ανταπόκριση προς και από το Πέραμα, αύριο 20.3.2009, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που ξεκινά ο Δήμος διεκδικώντας το εισπραττόμενο από τον ΟΛΠ λιμενικό τέλος.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) ο Δήμος Περάματος χρησιμοποιεί και επί πληρωμή (;) διαφημιστικό χώρο για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

"Χατζηγάκη τα τρακτέρ έρχονται"




Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έρχονται από παραγωγούς της περιοχής των Χανίων Κρήτης, οι αγρότες της Κρήτης είναι έτοιμοι να επαναλάβουν το ταξίδι που είχαν κάνει πρόσφατα προς τον Πειραιά καθώς οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, όπως λέγεται, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να αντικρούσουν κάθε τέτοια ιδέα δικαιολογώντας την απραξία ως καθυστέρηση παρά αθέτηση των υποσχέσεων.

Με δεδομένο ότι ο καιρός σιγά σιγά φτιάχνει λόγω αλλαγής εποχής και οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν επίσης θερμές διεκδικήσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας.


Επικοινωνία: