Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Νομαρχία Πειραιά: Τα άνευ αδείας μαθήματα χορού κάνουν κακό στη δημόσια υγεία



Μεγάλο αγώνα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου να πείσει ότι έχει λύσεις για τα προβλήματα του Ελληνικού Λαού.

Γνωρίζοντας όμως την πράσινη διακυβέρνηση του Πειραιά από γνωστά ονόματα του ΠΑΣΟΚ (ο νομάρχης Γιάννης Μίχας είναι και συντονιστής ανασυγκρότησης του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία) μερικοί δεν πείθονται για την αλήθεια των λόγων του προέδρου.

"Αλίμονο αν λάβουν κυβερνητικά πόστα" λένε κάποιοι εμφανώς αντιπολιτευόμενοι την αντιπολίτευση.

Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια δεν ξέρουμε. Ξέρουμε όμως όσα έχουν δει τα μάτια και όσα έχουν ακούσει τα αυτιά μας και γνώμη μας είναι ότι υπάρχει κάποια βάση και σε αυτή την ακραία δήλωση των αντιφρονούντων.

Σε πολλές περιπτώσεις εκτός από τα διαρκή αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο φαίνεται να έχει χαθεί και η κοινή λογική στην ερμηνεία των νόμων.

Πώς θα βρει το δίκιο του ο Έλληνας πολίτης, είναι απορίας άξιο.

Πιστεύουμε ότι δεν θα το βρει ποτέ διότι ακόμη και αν δικαιωθεί από τη δικαστική εξουσία, γεγονός αβέβαιο, αυτό θα γίνει μετά από πολλά χρόνια όταν θα έχει καταστραφεί οικονομικά και ψυχολογικά.

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία μας.

Διαβάστε λοιπόν απόσπασμα από ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά (23.3.2009):

"Εν τω μεταξύ στη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος με τον διακριτικό τίτλο Κέντρο Δημιουργικής Έκφρασης και Πολιτισμού Art Factory της εταιρείας με την επωνυμία Γεώργιος Γαβριήλ & ΣΙΑ ΕΕ, που βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 93 (3ος και 4ος όροφος) στον Πειραιά προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Μετά από νυκτερινό έλεγχο (10 το βράδυ) που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Νομαρχίας Πειραιά στη συγκεκριμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν άνευ αδείας μαθήματα χορού που επιτρέπονται μόνο σε νόμιμα αδειοδοτημένες Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών, η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε από το αρμόδιο ΑΤ Πειραιά".

Με απόφαση λοιπόν του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα διακόπηκε η λειτουργία μιας επιχείρησης, διαποπέμφθηκαν οι επιχειρηματίες διότι δίδασκαν (;) χωρίς άδεια χορό στους ενδιαφερομένους και όλα αυτά "για την προστασία της δημόσιας υγείας".

"Πογκρόμ" έχει εξαπολύσει ο νομάρχης (βλ. http://www.press-time.com/reportage-gr/sapiaproionta-gr.html) κατά των εταιρειών και κανείς δεν ξέρει,

Ποιός θα προστατεύσει τις επιχειρήσεις από τον ίδιο το νομάρχη που αποφασίζει και διατάσσει.

Χωρίς τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου σφραγίζονται οι επιχειρήσεις χωρίς επίσης να μπορούν οι επιχειρηματίες να αντιδράσουν στους βιαστές τους.

Μόνο βιασμό των δικαιωμάτων τους μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος αυτό που γίνεται στον Πειραιά.

Το ίδιο όργανο, η νομαρχία, εισηγείται και αποφασίζει. Εκδίδει επίσης και τις άδειες λειτουργίας και ελέγχει για την εφαρμογή τους. Και όλα αυτά νόμιμα.

Είμαστε μάλλον στο Μεσαίωνα. Μόνο οι πανοπλίες φαίνεται να λείπουν σε κάποιους αυλικούς.

Γιατί λοιπόν να μη δελεάσω με μερικές εκατοντάδες ευρώ τους ελεγκτές της νομαρχίας την επόμενη φορά για να έχω την ησυχία μου;

Και γιατί να μην στηθεί μια ωραία σκοτεινή επιχείρηση εκδόσεως αδειών στα καταστήματα της νομαρχίας;

Πρόσφατα ο νομάρχης Γιάννης Μίχας έπεσε από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε κύκλωμα εκδόσεως αδειών στη Δ/νση Μεταφορών της νομαρχίας Πειραιά.

Αυτό που υποπτεύονταν για να το θέσουμε ευγενικά ακόμη και οι πέτρες δεν το ήξερε ο νομάρχης!

Εμείς μέχρι και ανέκδοτο είχαμε αναρτήσει και βγήκαμε όπως αποδείχθηκε αληθινοί.

(βλ. Το ανέκδοτο της ημέρας).

Αφού κάποιοι δεν συγκινούνται, παίζοντας με τις ανοχές του Ελληνικού Λαού, όταν ο πολίτης προσφεύγει διοικητικά ή δικαστικά (αν γνωρίζει βέβαια και έχει τη δυνατότητα) ας το θέσουμε το θέμα και θρησκευτικά μήπως και υπάρξει αποτέλεσμα:

Ήμαρτον και Έλεος.

Λυπηθείτε αυτόν τον πονεμένο τόπο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες αποφάσεις για τους συνασπιζόμενους




"Αν θυμάμαι καλά ο Αλαβάνος είχε πει ότι ένα από τα πράγματα που θα επιχειρήσει να κάνει ήταν να ξαναζωντανέψει τη βάση του κόμματος.

Προφανώς δεν πρόλαβε.

Αυτό λοιπόν έχει μείνει ως εκκρεμότητα κι είναι κατα τη γνώμη μου σημαντικό.

Διότι ένα από τα πάγια προβλήματα (του ΣΥΝ περισσότερο κι όχι τόσο του ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο μάλιστα τα τελευταία 15-20 χρόνια πήρε διαστάσεις πάγιου μορφολογικού χαρακτηριστικού ήταν η αποκλειστική νομή της εξουσίας από τη νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αποξενώθηκε από το ΣΥΝ, ειδικά μετά το 1990, επειδή έβλεπε ένα ‘αριστερό’ κόμμα να αποκτά χαρακτηριστικά cradle party και σιγά-σιγά να τίθεται υπό την ομηρία κάποιων μπλοκ μικρο-εξουσίας με πολύ αμφίβολες κοινωνικές αναφορές.

Αυτή η ιδιότυπη πολιτική “παράγκα” οδήγησε το ΣΥΝ σε συρρίκνωση με αποτέλεσμα να ψηφίζεται στανικώς εξαιτίας μιας αντανακλαστικής νομιμοφροσύνης: εξ ου και το γεγονός ότι στριφογύριζε στο κατώφλι του 3% και δεν έπεφτε π.χ. στο 1,5%.

Προφανώς όμως αυτό ήταν κάτι που μάλλον δεν ήταν δυσάρεστο σε συγκεκριμένο κομμάτι της νομενκλατούρας καθότι δημιουργούσε συνθήκες ελέγχου του περιβάλλοντος λειτουργίας του κόμματος.

Πάντως αν είναι να ξεφύγουμε από αυτές τις καταστάσεις πρέπει να βρεθεί και πάλι μια φόρμουλα διασύνδεσης της ηγεσίας του κόμματος με τη βάση του".

Σχόλιο του χρήστη Avatarisk στον ιστοχώρο http://www.vernardakis.gr/ (Ιανουάριος 2008, 12:50 μ.μ.)

Η ανταπόκριση του BBC για τη δικαστή Μαρία Μαργαρίτη



Μεταφράσαμε και αφιερώνουμε σε όλους εσάς την ανταπόκριση του BBC από Αθήνα αναφορικά με την υπόθεση της πρώην δικαστή Μαρίας Μαργαρίτη.

Ιδιαίτερα αφιερωμένη στον πολιτικό κόσμο της χώρας ο οποίος συναινεί σιωπώντας αν και δημόσια υποστηρίζει άλλα.

Δείτε επίσης και το σχετικό άρθρο του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ όπου σας παρουσιάσαμε για πρώτη φορά και το βίντεο του BBC.

Οι Έλληνες τηλεθεατές δεν είχαν απ' ό,τι γνωρίζουμε την πολυτέλεια της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ.

(βλ. 40+1 για την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο )

Η ανταπόκριση του BBC:

Όλο το βάρος της Ελληνικής Κρατικής Ασφάλειας προσγειώθηκε πάνω στη δικαστή Μαρία Μαργαρίτη όταν προσπάθησε να ξεκινήσει απεργία πείνας απέναντι από το κτίριο του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η αντιμετώπιση της κας Μαρίας Μαργαρίτη είναι απόλυτα συνεπής με τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν από τότε που προσπάθησε να αποκαλύψει παρατυπίες όσον αφορά κονδύλια προορισμένα για έργα ανακατασκευής λόγω του σεισμού και όταν υποστήριξε ότι υφίσταται διακίνηση γυναικών και παιδιών τα οποία τα εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά σε ένα κρυφό δωμάτιο σε κτίριο δικαστηρίων.

Μετά από διαμαρτυρίες της νομικής ομάδας που υποστηρίζει την κα Μαργαρίτη επετράπη στην πρώην δικαστή να πραγματοποιήσει τη διαμαρτυρία της έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αξιωματικοί της ασφάλειας διασκέδαζαν κοιτώντας την να ζητά να αποκατασταθεί στο Δικαστικό Σώμα.

- Είμαι έτοιμη να πεθάνω

- Σοβαρολογεί;

- Να πεθάνω για τη Δικαιοσύνη στην οποία πίστευα και πιστεύω.

Το ξερίζωμα της διαφθοράς σε όλες τις δράσεις της δημόσιας ζωής ήταν ένα από τα κύρια θέματα της Ελληνικής συντηρητικής κυβέρνησης.

Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων κάποιοι διεφθαρμένοι δικαστές "εκκαθαρίστηκαν" από το Δικαστικό Σώμα αλλά η κεντρική εξουσία έχει δυσκολία να εξαλείψει τη διαφθορά στην Επαρχία όπου υπάρχουν διάφορα πολύ δυνατά και προστατευτικά τοπικά δίκτυα.

Ένας βοηθός του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει αντίγραφο από το φάκελο διαμαρτυρίας της κας Μαργαρίτη.

- Ο οίκος ανοχής ήταν στο υπόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα δικαστήρια και είχε απ' έξω μια πινακίδα που έγραφε ότι ήταν οργάνωση για την προστασία των ανηλίκων.

- Δεν υπάρχουν μόνο διεφθαρμένοι δικαστές στην Ελλάδα. Υπάρχουν επίσης τίμιοι δικαστές που εργάζονται και μάχονται και βγάζουν καλές και τίμιες αποφάσεις. Θέλουμε από εκείνους τους δικαστές να υποστηρίξουν τη διαμαρτυρία μας.

Η προσπάθεια της πρώην δικαστή να ενοχλήσει την κυβέρνηση δεν κράτησε πολύ. Αμέσως μόλις φύγαμε μεταφέρθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα σχόλιο αλλά οι επίσημοι ήταν σε απεργία μαζί με όλους τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους.

Malcom Brabant, Ειδήσεις BBC, Αθήνα

Επικοινωνία: