Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Mercedes Benz MixedTape 25




Έχουμε γράψει ήδη για την πρωτοβουλία της Mercedes στο πλαίσιο της οποίας μπορείτε να μεταφορτώσετε εντελώς δωρεάν (καλή) μουσική στον υπολογιστή σας.


Η 25η συλλογή είναι ακόμη διαθέσιμη για τους επισκέπτες ενώ μπορείτε να δείτε και σε video παρουσίαση των καλλιτεχνών.

Αλήθεια, γιατί δε βλέπουμε και Έλληνες δημιουργούς ανάμεσα στους ξένους που παρουσιάζονται από τη Mercedes;

Υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, για όσους ενδιαφέρονται, στο σχετικό ιστοχώρο της εταιρείας:


"Καλή ακρόαση"!

Από που πάνε για τη Βουλή σύντροφε;

Από το Focus, Ιούλιος 2003:

(Το περιοδικό έγραφε σε χώρο σχετικό με το σεξ. Η ημερομηνία δημοσίευσης μάλλον δεν ήταν τυχαία).

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αποδεικνύει ότι τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες επιλέγουν συντρόφους που έχουν κοινά στοιχεία όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και στο χαρακτήρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 978 φοιτητές και φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι αξιολόγησαν τη σημαντικότητα διαφόρων παραγόντων που διέπουν μια μακροχρόνια σχέση.

Οι παράγοντες αυτοί χωρίστηκαν σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

α) Κοινωνική και οικονομική κατάσταση,

β) Οικογενειακή δέσμευση,

γ) Εξωτερική εμφάνιση και

δ) Σεξουαλική αξιοπιστία.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους με βάση τους ίδιους προαναφερθέντες παράγοντες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτήριζαν σημαντικό ένα προσωπικό τους χαρακτηριστικό, έκαναν το ίδιο και για το αντίστοιχο γνώρισμα του εν δυνάμει συντρόφου τους.

Όπως δήλωσε ένα από τα βασικά μέλη της ερευνητικής ομάδας:

«Η αντίληψη ότι τα ετερώνυμα έλκονται απαντάται μάλλον μόνο στη Φυσική και όχι στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η προσωπικότητα ενός ατόμου είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, που βασίζει την απόφαση για την επιλογή ενός συντρόφου σε πολλά και ποικίλα κριτήρια».

[ Ακατανόμαστα κριτήρια ]

Ρίξτε ιδέες!

Συμβαίνει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία:

Ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους εργαζόμενους τοιχοκολλήθηκε από μεγάλη, περιώνυμη πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ζητώντας από τους υπαλλήλους της επιχείρησης να προτείνουν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν σύμφωνα με τη γνώμη τους να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Το εσωτερικό σημείωμα που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος αναφέρει ότι αν και οι προσπάθειες όλων και ειδικά των εργαζομένων που μοχθούν δεν έχουν μειωθεί, αντίθετα μάλιστα υποστηρίζονται από έντονες έκτακτες διαφημιστικές ενέργειες της διοίκησης, ωστόσο, μέσα στο εξωτερικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης η εταιρεία συναντά δυσκολίες έως και αδυναμία να εκπληρώσει τους καθημερινούς οικονομικούς αριθμητικούς της στόχους μικτών πωλήσεων.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές απόψεις για αυτή την κίνηση της επιχείρησης.

Η πιο εύκολη απάντηση από τους εργαζόμενους θα ήταν η εξής:

"Δεν πληρωνόμαστε για να προτείνουμε λύσεις".

Με δεύτερη ανάγνωση θα μπορούσε να βγει και η εύκολη απάντηση του συνδικαλιστή εργαζόμενου:

"Η εταιρεία προαναγγέλλει απολύσεις".

Μετά όμως από πιο υπεύθυνο συλλογισμό κάποιος δεν μπορεί παρά να καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι η απόφαση και μόνο αυτής της ανακοίνωσης - πρόσκλησης προς τους εργαζόμενους είναι δείγμα της αντίληψης που έφερε την επιχείρηση να βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα ονόματα του κλάδου της διεθνώς.

Είναι πρώτα απ' όλα το αίσθημα ευθύνης και η θεώρηση και πρακτική για το πώς πρέπει να λειτουργεί και να διοικείται μια επιχείρηση που φαίνεται να διακατέχει την οργάνωση της συγκεκριμένης πολυεθνικής έτσι ώστε να εκτίθεται ενώπιον των εργαζομένων.

Καταρχήν υπάρχει θέμα και όλοι σε αυτή την "οικογένεια" πρέπει να το γνωρίζετε.

Από την άλλη μεριά, "ρίξτε ιδέες".

(Έχει στηθεί κάλπη σε χώρο ανάπαυσης και εστίασης του προσωπικού).

"Κάθε πρόταση θα απαντηθεί προσωπικά".

Που σημαίνει ότι, εσύ καλέ μου φιλόδοξε υπάλληλε που θέλεις να δείξεις ότι αξίζεις μια καλύτερη θέση, τώρα είναι ευκαιρία να το αποδείξεις.

Για κάποιους Έλληνες, κινήσεις σαν αυτή από τους "κουτόφραγκους" μας κάνουν να ξεροκαταπίνουμε.

Είναι μεγάλη η ντροπή που νοιώθουν μερικοί όταν αναλογίζονται ότι αυτά τα πραγματικά "αυτονόητα" που θα έπρεπε να αποτελούν κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα του πολιτισμού μας είναι ανύπαρκτα στη δημόσια σφαίρα και ο Έλληνας συνεχίζει να φοβάται ακόμη και σήμερα για όλα αυτά που θα γίνουν γι' αυτόν χωρίς... εαυτόν.


Επικοινωνία: