Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ένας παράνομος έρωτας




Γνωρίζετε βέβαια ότι στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ έχουμε αποκαλέσει το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα "παράνομο".

Έχουμε πολλές φορές αποδείξει με στοιχεία την αλήθεια των λόγων μας.

Χωρίς ποτέ να πάρουμε κάποια απάντηση εκτός από τη γνωστή αγωγή του νομάρχη όπου εντελώς δημοκρατικά ζητά από το δικαστήριο τη φυλάκισή μας και αποζημίωση 150.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης.

Μια λεπτομέρεια που ο απλός Πολίτης δε γνωρίζει:

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις ιδιωτικές σχέσεις των ατόμων όπου εκεί επικρατεί η λεγόμενη "Ελευθερία των Συμβάσεων" επιτρέποντας στους πολίτες, σεβόμενοι τους νόμους, να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους όπως εκείνοι ορίζουν, στο πεδίο του Κράτους επικρατεί η λεγόμενη αρχή του "Κράτους Δικαίου".

Κάθε δημόσιος λειτουργός δηλαδή όχι μόνο δεν μπορεί να παρανομεί αλλά δεν μπορεί ούτε καν να πράττει χωρίς πρόβλεψη από σχετική, την ορθή, διάταξη νόμου.

Αυτή η αυθαιρεσία, ακόμη και αν έχει κοινωνικό ή άλλο έρεισμα είναι παράνομη και όποιος πράττει ή παραλείπει αυθαίρετα στο Δημόσιο βίο είναι κατά συνέπεια παράνομος.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έχει "συλληφθεί" πολλές φορές να είναι παράνομος και ο υπάλληλος και πολίτης Μιχαήλ Αγγελόπουλος όχι μόνο έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση από το νόμο να τον καταγγείλει.

Αυτό ακριβώς "κατά τας γραφάς" και την Ελληνική παράδοση ο πολίτης Μιχαήλ Αγγελόπουλος έκανε και ο νομάρχης Γιάννης Μίχας το γνωρίζει.

Πέταξε όμως γρήγορα-γρήγορα το κουστούμι του νομάρχη ο κ. Μίχας και τώρα "το παίζει" στο θέατρο των εντυπώσεων μόνο Πολίτης.

Τηρουμένων των αναλογιών όχι μόνο δεν έχουμε ξεπεράσει τα όρια αλλά έχουμε και πολύ δρόμο ακόμη για να τα βρούμε μπροστά μας.

Έχουν πάντως μια ιδιαίτερη σχέση με την πραγματική Δημοκρατία κάποιοι Έλληνες και όταν πιεστούν λίγο (γενικά μιλάμε) στερούμενοι επιχειρημάτων αλλά και διάθεσης πολιτικού διαλόγου παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Είναι γνωστές και οι κορώνες που ακούγονται κατά καιρούς από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

"Δε δικαιούστε να ομιλείτε!"

Που αλλού θα ακούγονταν αυτά μέσα σε Κοινοβούλιο παρά στη χώρα που γεννήθηκε και δε λέει να πεθάνει η Υποκρισία (αλλά και η Τυραννία).

Παραθέτουμε ένα δημοσίευμα, στην τύχη, από εκείνα που κυκλοφορούν και δεν σκέφθηκαν ποτέ οι εμπλεκόμενοι να πάνε στα δικαστήρια.

Δικαιολογημένα τα δακρυγόνα να μην είναι ανεκτά από ορισμένους πολιτικούς όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε στον Πειραιά.

Αλλά να προκαλεί και ο πολιτικός λόγος κροκοδείλια δάκρυα;

Κάποιοι, πολλοί, στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να αλλάξουν παράταξη. Η η παράταξη που τους φιλοξενεί να αλλάξει όνομα.

Διαβάστε όμως, χωρίς άλλα λόγια, το δημοσίευμα όπως σας υποσχεθήκαμε:


Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ...


.... ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ , ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος κατά του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γ.Αλαφούζου στο πλαίσιο ημερίδας της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς» στο Ζάππειο με τίτλο «Κράτος & Διαφθορά: Πως θα πετύχουμε την εφαρμογή των νόμων».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της ενότητας «Πολιτεία και ανομία», εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Γ.Αλαφούζου, όταν ο τελευταίος τον κέντρισε, κατογορώντας τον με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς ότι «έδωσε χαριστικά τις πανελλαδικές άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια κατονομάζοντας το Mega και τον ANT1».

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε τρεις νόμους που θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα ΜΜΕ.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο νόμο Βενιζέλου, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αλαφούζος, «θέσπισε αδιαφανείς κανόνες για την ενίσχυση επιχειρηματικών συμφερόντων στα ΜΜΕ», στο νόμο Ρέππα, που «θέσπισε το προσωρινό καθεστώς νόμιμης λειτουργίας, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια» και σε νόμο του 2005, με τον οποίο «νομιμοποιήθηκαν ραδιοφωνικοί σταθμοί με μοναδικό κριτήριο το αν λειτουργούσαν παράνομα στις 31 Δεκεμβρίου 2004».

Οι χαρακτηρισμοί του Γ.Αλαφούζου, ήταν τόσο επιθετικοί και εξόργισαν σε τέτοιον βαθμό τον Ε.Βενιζέλο, που αμέσως του έδωσε πληρωμένη απάντηση τονίζοντας :

«Συνήθως ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτη, γι' αυτό να τον κόψουμε τώρα τον κιμά»!

Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος απάντησε ότι «έδωσε άδεια στα κανάλια που είχαν ήδη άδεια λειτουργίας από το 1989 ενώ σε αυτό συνηγόρησαν 200 Ελληνες βουλευτές.

Σε ποιο κανάλι αναφέρεστε κύριε Αλαφούζο;» ρώτησε στη συνέχεια μαινόμενος ο Ε.Βενιζέλος καταλήγοντας: «Μήπως για το δικό σας το οποίο πήρατε χαριστικά και μετατρέψατε το Seven X σε ΣΚΑΪ;».


Αυτά από το blog της Θράκης.

Εδώ όμως λείπει η Αγωγή.

Επικοινωνία: