Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Άρχισαν τα όργανα στα μπλόγκς

Το τι γράφουν για τον Καραμανλή. Είναι να "κοκκινίζεις". Κάποια άρθρα βέβαια έχουν σκοπιμότητα κάποια όμως έχουν βάση:


Αποτυχημένος τεμπέλης

Ξεκίνησε έχοντας ένα όνομα που του δίνει head-start στον πολιτικό στίβο. Είναι ευφυής, δεν έχει προβλήματα τύπου «W.» Έχει την οικονομική άνεση και την πολυτέλεια να μην χρείαζεται να δουλέψει για βιοποριστικούς λόγους. Οποιοσδήποτε αξιοπρεπής έλληνας με αυτά τα εφόδια και με σεβασμό στην ιστορία της χώρας του, στην οικογένεια του και στον εαυτό του, θα έβαζε τον πήχυ ψηλά.

Ακαδημαϊκά, θα κοίταζε να πάει να σπουδάσει κάτι challenging σε ένα top πανεπιστήμιο. Επαγγελματικά, θα πίεζε τον εαυτό του να δουλέψει και να καταξιωθεί σε top εταιρίες στο εξωτερικό ή και στο εσωτερικό ώστε να αποκτήσει ικανότητες που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μετά για να διοικήσει την χώρα.

Τι έκανε ο Κ. Καραμανλής;

Πήγε σε ένα καλό, αλλά second tier σχολείο στις ΗΠΑ να σπουδάσει, εμ, ιστορία. Μετά γύρισε πίσω, κάνοντας, εμ, τίποτα. Σχεδόν τίποτα δηλαδή, γιατί εξελέγη και στην ΟΝΝΕΔ...

Τέλως πάντων αυτόν τον άνθρωπο, τον εμπιστεύεται το κόμμα του και η κοινωνία και χωρίς πολλά-πολλά, τον βάζει σε νεαρή ηλικία στο ανώτατο εκτελεστικό αξίωμα, το προωθυπουργικό.

Στο κάτω-κάτω, έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, γεγονός που του έχει δώσει έκθεση σε ένα διαφορετικό σύστημα και σε σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες.

Όταν εκλέγεται, το κλίμα είναι ευνοϊκό: η αντιπολίτευση παραπαίει με έναν μη-χαρισματικό ηγέτη, ο λαός επιζητά μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση έχει μεγάλη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Και τι κάνει; τίποτα.

Ωραία λόγια για σεμνότητες, δηλώσεις για την ανάγκη τομών, αλλά στην πράξη, ΤΙΠΟΤΑ.

Και μετά από τρία χρόνια, ζητά επανεκλογή από τον λαό γιατι η οικονομία είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να πάρει έγκριση για μεταρρυθμίσεις.

Την παίρνει την έγκριση. Και τι κάνει; ΤΙΠΟΤΑ.

Οι κρατικές δαπάνες αυξάνονται με ρυθμούς Ανδρέα, η ακροαριστερά αλωνίζει, και ο πρωθυπουργός δηλώνει κουρασμένος. Και μετά από δύο χρόνια ζητάει πάλι εκλογές, γιατι η οικονομία είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να πάρει έγκριση από τον λαό για μεταρρυθμίσεις.

Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί περισσότερο αποτυχημένο τεμπέλη. Ντροπή για την οικογένεια του και το κόμμα του.

Κρίμα για την Ελλάδα.


Σ. Αθανασιάδης

Το βιογραφικό του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

Για όσους ενδιαφέρονται...


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1956.

Φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ.

Είναι μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και ισόβιο μέλος – σύμβουλος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Το διάστημα 1974-1979 υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ) και εξελέγη πολλές φορές στα φοιτητικά συνδικαλιστικά όργανα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το 1986 ανέλαβε πρόεδρος της ειρηνιστικής κίνησης ΚΙΠΕΑ και του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης «Ευρώπη ‘92».

Από το 1984 έως το 1989 άσκησε τη δικηγορία και παράλληλα συνεργάστηκε με το περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Τον Ιούνιο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής το 1989 και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1994 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Μαρτίου του 1997, εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος, από το 4ο Συνέδριο.

Το Φεβρουάριο του 1999 εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θέση στην οποία επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2002.

Τον Ιούνιο του 2002, εξελέγη αντιπρόεδρος της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενώσεως.

Το 2001 ορίστηκε από το Ε.Λ.Κ. επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια. Το 2003 το ΕΛΚ τον όρισε Πρόεδρο του Forum για την ΝΑ Ευρώπη.

Στις 7 Μαρτίου του 2004, ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 45,36% εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία 164 εδρών επί συνόλου 300. Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 10 Μαρτίου ορκίστηκε Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού.

Στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 41,83% εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 152 εδρών και έλαβε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου ορκίστηκε και πάλι Πρωθυπουργός.

Είναι νυμφευμένος με τη Νατάσα Παζαϊτη και πατέρας ενός γιου και μιας κόρης, διδύμων.

Νομαρχιακά βίτσια - συνέχεια



Με αφορμή την ανάρτησή μας Nομαρχιακά βίτσια, έγινε κάποιο σχόλιο από αναγνώστη που σημειώνει ότι η περιοχή είναι "ΜΠΑΧΑΛΟ", όπως λέει.

(βλ. Σχόλια ανάρτησης)

Τι περιμένεις αφού ακόμη και το νομαρχιακό αυτοκίνητο σταθμεύει σε θέση ΑΜΕΑ;

Απαραίτητο το μήνυμα της Ελπίδας

Ιδιωτικά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση:

Πολιτική τρίπλα κατώτερη των περιστάσεων από τον Κώστα Καραμανλή

Κριτική έγινε μάλιστα για το γεγονός ότι επιλέξαμε να δώσουμε ως παράδειγμα μεγάλου ηγέτη τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τα γεγονότα μέχρι σήμερα, δηλαδή η νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και η ανάδειξη ως προέδρου ενός αφροαμερικάνου, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο είναι επιβεβαίωση των ικανοτήτων Ομπάμα.

Τώρα, αν καταφέρει τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τα λόγια να πάει στις πράξεις προς το συμφέρον της χώρας του αλλά και των ελεύθερων Λαών είναι κάτι που θα το δείξει η Ιστορία.

Εμείς παραθέσαμε το απόσπασμα από την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ως ένα πετυχημένο μοντέλο επικοινωνιακής τακτικής ενός ηγέτη που θέλει να βγάλει τη χώρα του από τα προβλήματα και να δώσει στο Λαό την ελπίδα που έχει χάσει.

Μόνο με την ελπίδα αλλά και την τιμωρία όσων έσφαλαν, όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει μετά την 3η του Σεπτέμβρη ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη σε γερά θεμέλια που δεν αφήνουν περιθώρια πισωγυρίσματος.

Δείτε και το επόμενο video του Ομπάμα:






"Είμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο στην Ιστορία μας.

Το Έθνος μας είναι σε πόλεμο, ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Όνειρο για το οποίο τόσες πολλές γενιές πολέμησαν μοιάζει να χάνεται σιγά-σιγά.

Και αυτός είναι ο λόγος που τα γνωστά παλιά εγχειρίδια πολιτικής εκστρατείας της Ουάσινγκτον απλά δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που το να λέμε στον Αμερικανικό Λαό αυτά που νομίζουμε ότι θέλει να ακούει αντί να λέμε στον Αμερικανικό Λαό αυτά που πρέπει να ακούει απλά δε θα το πραγματοποιήσουν.

Αμερική, η δική μας στιγμή είναι Τώρα!

Δε θέλω να σπαταλήσω τον επόμενο χρόνο ή τα επόμενα 4 χρόνια αναζωπυρώνοντας τις ίδιες αντιπαραθέσεις που είχαμε τη δεκαετία του 90.

Δε θέλω να στρέψω την "κόκκινη" Αμερική κατά της "μπλε" Αμερικής.

Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής."


Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να προσαρμόσει στα δικά μας δεδομένα μια τέτοια σύλληψη; Για να δούμε τι θα κάνει και ο Παπανδρέου...

Nομαρχιακά βίτσια




Ξέραμε ότι στη βρώμικη Δ/νση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά έχουν στηθεί διάφορα παραμάγαζα από κάποιους "διεκπεραιωτές" και "δασκάλους" αλλά και "εμπόρους".

Μάχη κάνουν κάποιοι υπάλληλοι και βάζουν όποιο μέσο διαθέτουν για να μετακινηθούν εκεί.

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Η μοιρασιά δίκαιη.

Ακόμη και από το "καθιστικό", όπως λέγεται στην πιάτσα, εισπράττει δεύτερο μισθό ο επίορκος υπάλληλος χωρίς πρακτικά να συμμετέχει ενεργά στις παρανομίες. Από το κοινό ταμείο παίρνει μερίδιο απλά για να κρατά το στόμα του κλειστό.

Πρόσφατα έστειλε ο νομάρχης Πειραιά στον εισαγγελέα υπόθεση σχετική με υπαλλήλους που έναντι αμοιβής πλαστογραφούσαν έγγραφα που αφορούσαν άδειες αυτοκινήτων επαγγελματικής χρήσης.

Ολόκληρος ο Πειραιάς μιλάει για τα θέματα αυτά που έχουν μάλιστα επιβεβαιωθεί από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σωκράτη - Λέανδρο Ρακιντζή, ωστόσο ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας εμφανίζεται κάθε φορά να πέφτει από τα σύννεφα.

Ο νομάρχης δε χαρακτηρίζεται ως πολιτικός θερμοκηπίου. Είναι ενεργός πολιτικός και το αποδεικνύει συνέχεια. Αν συμβαίνουν πράγματι παρανομίες στον Πειραιά και ειδικά στη νομαρχία που διοικεί ο Γιάννης Μίχας, τουλάχιστον κάτι έχει ακούσει.

Μας είπαν λοιπόν πρόσφατα ότι ένα από τα "αθώα" παραμάγαζα της Δ/νσης Μεταφορών είναι εκείνο που ασχολείται με την έκδοση ενός συγκεκριμένου αριθμού πινακίδας για εκείνους που έχουν το... βίτσιο σε ένα ακριβό αυτοκίνητο που κατέχουν να αναρτούν ξεχωριστές και ιδιαίτερες πινακίδες που δίδουν, κατά τη γνώμη τους, ένα κύρος μοναδικότητας.

Κάποιοι βιτσιόζοι δηλαδή θέλουν να οδηγούν αυτοκίνητα με αριθμό, για παράδειγμα, 1000, 2000, ή 9000.





Προσπαθήσαμε ρωτώντας και προσφερόμενοι να πληρώσουμε όταν χρειάζεται, να διαπιστώσουμε εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Θα έπρεπε να αποδειχθεί ότι:

1- Πραγματικά συμβαίνει και ότι
2- Γίνεται έναντι μαύρης αμοιβής.

Υπάλληλος στη νομαρχία έκανε ότι δεν καταλάβαινε καν τι ρωτούσαμε. Διεκπεραιωτής εκεί μας είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Δάσκαλος σχολής οδηγών μας ρώτησε που ακούσαμε τέτοια πράγματα.

Ήταν φανερό ότι το κύκλωμα ήταν έμπειρο και δεν ανοιγόταν σε οποιονδήποτε.

Μόνο όταν παρουσιαστήκαμε ως αγοραστές πολυτελούς αυτοκινήτου δυο-τρεις φορές σε κάποιον έμπορο μας διαβεβαίωσε ότι "κάτι" μπορεί να κάνει.

Η επιβεβαίωση όμως ήρθε αναπάντεχα.

Υπάρχει απόδειξη ότι και δυνατότητα να πάρει κάποιος "βιτσιόζικο" αριθμό έχει αλλά και ο νομάρχης γνωρίζει.




Στις φωτογραφίες το νομαρχιακό αυτοκίνητο της νομαρχίας Πειραιά.

Ο Γιάννης Μίχας όμως δεν πλήρωσε. Απλά χρησιμοποίησε τη θέση του, άμεσα ή έμμεσα, για να ικανοποιήσει το βίτσιο του.

Ερώτηση πρώτη:

Μήπως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο και διώκεται ποινικά και πειθαρχικά;

Ερώτηση δεύτερη:

Ποιά άλλα βίτσια, ανάγκες και επιθυμίες ικανοποιεί ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας εκμεταλλευόμενος τη θέση του;

Εκτός και αν κάνουμε λάθος. Αν αυτό, λόγου χάριν, δεν είναι νομαρχιακό αυτοκίνητο. Κάνουμε;

(Αφιερωμένο σε όσους επαγγέλονται ΚΑΘΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.)

Οικογενειακό Σύστημα Υγείας

"... Ευχομαι στον Καραμανλή αν αρρωστήσει να χρειαστεί να τον περιθάλψει η γυναίκα του η Νατάσσα. ..."

(Από Αναγνώστη.)

ΕΠ: Αναφέρεστε μάλλον στις δημοσιεύσεις σχετικά με τον τρόπο που έλαβε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της.

Επικοινωνία: