Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νομαρχία Πειραιά: Απειλούν με κινητοποιήσεις




Με κινητοποιήσεις απειλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στη νομαρχία Πειραιά αν δεν αντιμετωπιστούν από το νομάρχη Γιάννη Μίχα τα καθημερινά προβλήματα διαχείρισης που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα με επιστολή προς το νομάρχη που δημοσιεύτηκε στις 15.9.2009 ζητούν:


Αξιότιμε κ. Νομάρχη,

Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας με εκπροσώπους της Διοικήσεως σας και τα έγγραφα που σας έχουμε κάνει, για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν πολλές Υπηρεσίες της Νομαρχίας (Πολεοδομίας , Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης, κ.α.) σε αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, κτιριακές υποδομές, εξοπλισμού Η/Υ και φωτοτυπικών (πέρα των μόνιμων ελλείψεων σε προσωπικό), με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συνάδελφοι να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος αυτών των ελλείψεων, προκειμένου να μην έχουν συνέπειες απέναντι σε προθεσμίες Νόμων και να μην αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση και μένουμε σε υποσχέσεις.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό , ότι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται πλέον στα όρια τους και εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, ο Σύλλογος μας θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Πρόεδρος
Ιωαννίδης Γαβριήλ

Γραμματέας
Κυριάκος Κοντούδης


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Όπως προκύπτει από την επόμενη προκήρυξη, που υπογράφει ο υπεύθυνος αντινομάρχης Διαχείρισης και (ασυμβίβαστα;) υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιά, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, από τις 15.5.2009 έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ

Να σημειωθεί εδώ ότι ευτράπελα είχαν σημειωθεί με προηγούμενη προμήθεια γραφικής ύλης που με παράξενο τρόπο συνήθιζε να κερδίζει η εταιρεία HSU.

Στην σχετική προκήρυξη που εκτελούσε η εταιρεία το 2007, είχε προσφέρει και η νομαρχία Πειραιά είχε αποδεχθεί, χαρτί τύπου Α4, που χρησιμοποιείται κατά χιλιάδες στις υπηρεσίες της νομαρχίας, προς 45 περίπου ευρώ το κουτί των 5 δεσμίδων, όταν στη λιανική τιμή για τον οποιοδήποτε ιδιώτη στοίχιζε μόλις περίπου 15 ευρώ.

Με καπέλο δηλαδή 300% !!!

Μετά από τη δυσφορία κάποιων υπαλλήλων, αφού γεννήθηκαν ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, ξαφνικά η προμήθεια σταμάτησε.

Εν τω μεταξύ όμως, η εταιρεία είχε επιτύχει να κερδίσει και διαγωνισμό για την προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (PC) αν και στο διαγωνισμό αυτό είχαν λάβει μέρος και άλλες εταιρείες εξειδικευμένες στην Πληροφορική, μια εξ αυτών μάλιστα προσφέροντας επώνυμους υπολογιστές.

Κατά την αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, τα μέλη της είχαν διαπιστώσει ότι δεν είχαν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο.

Για το λόγο αυτό ενημέρωσαν τη Δ/νση Προμηθειών της νομαρχίας. Στη συνέχεια, οι φάκελοι με τις προσφορές παραδόθηκαν από υπάλληλο της Δ/νσης Προμηθειών στον τότε διευθυντή της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής, Γεώργιο Οικονομόπουλο (σημερινό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά), ο οποίος προχώρησε σε αξιολόγηση με ανάδοχο, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, την εταιρεία HSU.

Τελικά, μετά από καταγγελία της σύμβασης προμηθειών, η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση, προφανώς για να αποφύγει να επιστρέψει στα ταμεία της νομαρχίας Πειραιά όσα είχε αχρεωστήτως εισπράξει.

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο αντινομάρχης Διαχείρισης της νομαρχίας Πειραιά, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, έχει καταθέσει ένορκα ενώπιον δικαστηρίου ότι όλες οι προμήθειες της νομαρχίας είναι νόμιμες. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν.


(βλ. επίσης Νομαρχία Πειραιά: Εις το όνομα των προμηθειών και Μήπως ξέρει κάτι ο Γενικός;)


* Η δυνατότητα σχολίων σε όλες τις αναρτήσεις είναι ελεύθερη χωρίς περιορισμούς. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δημοσιεύονται ανακρίβειες ας μας ενημερώσουν για τα σχετικά.

TiiiNewzFilms : Καφέ στη Μπενάκη




ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Η κινηματογραφική ομάδα TiiiNewzFilms μετράει κάτι περισσότερο από 3 χρόνια ζωής.

Μια παρέα φοιτητών Γεωπονικής θέλησε να πάρει την τέχνη στα χέρια της (!) και να εκφράσει ευθαρσώς ό,τι πιο νέο στο χώρο του σινεμά, αμφισβητώντας το στερεότυπο των απαγορευτικά πανάκριβων παραγωγών που κάνουν το filming άπιαστο όνειρο για όποιον δε διαθέτει υπέρογκα budget.

Το Μάη του 2006 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πρώτου οργανωμένου «επίσημου» project που άκουγε στο όνομα “V for Veronica”.

Με βασικό στόχο η παραγωγή να μην ξεπεράσει τα 0 € έξοδα, η ταινία προσπάθησε να αφηγηθεί σε 37’ την ιστορία μιας πόρνης, αποφεύγοντας να περάσει ηθικοπλαστικά μηνύματα καθωσπρεπισμού ή να αθωώσει στα μάτια του θεατή την εκμετάλλευση της γυναίκας.

{ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

το score της ταινίας υπογράφει ο Λύσσανδρος Φαληρέας (kukinmusic/ Ιμάμ Μπαϊλντί), ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους «Πρωινή Ανάσα» ανήκει στους Trendy Hooliguns}

Μέτα από 4 μήνες γυρισμάτων και μοντάζ το βλάσφημο μαύρο δημιούργημα της TiiiNewzFilms έκανε με θράσος το ντεμπούτο του στο internet προσφερόμενο προς free download.

Το Φλεβάρη του 2007 με πρωτοβουλία της TNF έγινε προσπάθεια να συναντηθούν οι ερασιτεχνικές κινηματογραφικές ομάδες «πρώτης γενιάς» με τη διεξαγωγή του “C-Movie Festival”.

Mε τη συμμετοχή των ταινιών

“Dajenech”,

“Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja”,

“Karate – τυφλή φυγή”
και φυσικά του

“V for Veronica”,

αλλά και την προβολή trailer άλλων ταινιών του χώρου το C-MF τράβηξε γρήγορα την προσοχή του κοινού με αποκορύφωμα... την ημέρα ανακοίνωσης ακύρωσής του!

Την απογοήτευση έστω και καθυστερημένα διαδέχτηκε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη των μελών της TiiiNewzFilms αφού τον Ιούνη του 2007 η Veronica προβάλλεται με επιτυχία την τρίτη μέρα του “Mini-Short Festival” στo switch-on στην Αθήνα.

Παράλληλα, η TNF ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών και όχι μόνο ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών οι οποίοι επιθυμούν να οπτικοποιήσουν τις ανησυχίες τους συμβάλλοντας οι ίδιοι στο σενάριο και την αισθητική των clips.

Η νέα δουλειά τους: "Καφέ στη Μπενάκη"





Εμφανίζονται : Μαρία Λούκα, Κώστας Χασαπόπουλος, Αλέξης Μπάλλας, Axel Καπόγιαννης, Εύα Κυπριανού

Μουσική : Μαρία Λούκα

Ενορχήστρωση / Ηχοληψία μουσικού θέματος : Κώστας Στεργίου (Puzzle Studios)

Μοντάζ : Gabberdim, Venus Melena

Video Compositing / Visual effects : Gabberdim

Σενάριο : Miloup, Κώστας Χασαπόπουλος

Σκηνοθεσία : Miloup, Venus Melena

Παραγωγή : TiiiNewzFilms



Τα γυρίσματα έγιναν στο "Il Via Vai Caffe", Εμμ. Μπενάκη κ Φειδίου, Αθήνα



Η TiiiNewzFilms έχει βάλει στοίχημα με την αποτυχία και είναι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα να χάσει.

Εξάλλου όπως δηλώνουν τα μέλη της, θα έρθει η μέρα που τα κινηματογραφικά τους όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Νίκος Γιαννής: «Ένα ευρώ για τον Ινδικό»



Διαβάζοντας τις αναρτήσεις του E-Lawyer για μερικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σχετικά με υποθέσεις δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ,

(βλ. Περί δημοσιεύσεων δικαστικές αποφάσεις)

συναντά κάποιος, ανατρέχοντας σε παλαιότερες αναρτήσεις του συντάκτη, μια μίνι συνέντευξη του Νίκου Γιαννή γνωστού στον Πειραιά και από τη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ για κάποιο διάστημα) κατά την περίοδο 2004-2005.

(βλ. Κοινωνία των Πολιτών: μια συζήτηση με τον υποψήφιο βουλευτή Νίκο Γιαννή)





Ο Νίκος Γιαννής είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) στην Περιφέρεια Αττικής.


Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στην Ιστοσελίδα του Νίκου Γιαννή.

Αυτό που μάλλον όμως δεν θα βρείτε είναι ένα Δελτίο Τύπου του ΟΛΠ όπου ο σημερινός υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού είχε προτείνει με μια "καινοτομική πρόσκληση" να διαθέσουν όλοι όσοι σχετίζονται ή συναλλάσσονται με τον ΟΛΠ «Ένα ευρώ για τον Ινδικό».

Επιπλέον, ο ΟΛΠ (εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) θα διπλασίαζε αυτό το ποσό προσθέτοντας άλλο ένα ευρώ για κάθε αρχικά προσφερόμενο.

Οι μέτοχοι της εταιρείας και κατ' επέκταση οι Έλληνες πολίτες θα ανακούφιζαν τις πληγείσες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού από τις φυσικές καταστροφές της προηγούμενης χρονιάς.

Τι προσδοκούσε ο ΟΛΠ από αυτή την ενέργεια είναι απορίας άξιο. Πάντως δεν είναι καταγεγραμμένο με λεπτομέρεια στο καταστατικό του.


Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 4 Ιανουαρίου 2005


Πρωτοβουλία Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε., Νίκου Γιαννή:

«Ένα ευρώ για τον Ινδικό»

Μια καινοτομική πρόσκληση με τίτλο «Ένα ευρώ για τον Ινδικό» απευθύνει ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., Νίκος Γιαννής, προς τους χρήστες, πελάτες και προμηθευτές του ΟΛΠ, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και προς το Δ.Σ. του Οργανισμού, για την έμπρακτη και εθελοντική ανάληψη της κοινωνικής και ανθρωπιστικής ευθύνης του Λιμανιού του Πειραιά προς τις πληγείσες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού.

Συγκεκριμένα, ο Δ/νων Σύμβουλος, Νίκος Γιαννής, προτείνει για κάθε container και κάθε αυτοκίνητο που φορτοεκφορτώνονται στο Λιμάνι του Πειραιά, την περίοδο του Ιανουαρίου 2005, οι εταιρείες να αποδίδουν ένα ευρώ (1 ευρώ).

Ο ΟΛΠ θα προσφέρει ένα επιπλέον ευρώ για κάθε τέτοια προσφορά, διπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό το ποσό που θα συγκεντρωθεί, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού και της ζωής των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε μικρά λιμάνια της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Επιπλέον, ο ΟΛΠ προσκαλεί όλες τις εταιρείες, οι οποίες έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό για την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών, την παροχή υπηρεσιών ή την κατασκευή έργων, να συνεισφέρουν και αυτές οικονομικά με το ποσόν που επιθυμούν.

Στην προσπάθεια αυτή πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν αποφασιστικά και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, προσφέροντας εθελοντικά ένα ευρώ την ημέρα, με προσδοκία μέγιστης συμμετοχής τις 21 εργάσιμες ημέρες του Ιανουαρίου, αγκαλιάζοντας έτσι την πρωτοβουλία της διοίκησης.

Υπό τους παραπάνω όρους, ο στόχος της συλλογής 300.000 ευρώ - ποσού αξιόλογου για την ικανοποίηση σημαντικών αναγκών στις περιοχές - είναι εφικτός.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες ανοικοδόμησης αλιευτικής ή λιμενικής υποδομής. Για τον σκοπό αυτό θα ανοιχτεί ένας κοινός λογαριασμός, τον οποίο θα χειρίζεται επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, της ΔΝΕ, της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών.

Για τη βέλτιστη διαχείριση των χρημάτων και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής αποστολής θα υπάρξει συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, με τις οποίες ο ΟΛΠ έχει ήδη έλθει σε επαφή. Συγκεκριμένα, με βάση μια πρώτη έρευνα, λιμάνια - δυνητικοί αποδέκτες της ενίσχυσης είναι τα λιμάνια Victoria στις Σεϋχέλλες, Colombo, Galle, Jaffna και Trincomalee στη Σρι Λάνκα, ενώ στην Ινδία έχει πληγεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, το Chennai, στο οποίο η ιζηματοποίηση έχει προκαλέσει βλάβες που ίσως και να φτάνουν τα 4, 5 εκ. δολάρια.

Ο ΟΛΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία, απευθύνοντας σχετική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Θαλασσίων Λιμένων (ESPO) και τη Διεθνή Ένωση Λιμένων (IAPH), με την οποία καλεί όλα τα λιμάνια, ελληνικά και διεθνή, να υιοθετήσουν την ιδέα και να συνεισφέρουν με αντίστοιχους τρόπους.

Επικοινωνία: