Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Νομαρχιακή εκτροπή στη Δυτική Αττική. Στα διδάγματα του Γιάννη Μίχα ο νομάρχης Αριστείδης Αρκουδάρης





ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τη δόξα του παράνομου νομάρχη Γιάννη Μίχα ζήλεψε μάλλον ο για πολλά χρόνια νομάρχης Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Αριστείδης Αρκουδάρης.

Ο Γιάννης Μίχας διαπρέπει στην αυθαιρεσία και άρα στην παρανομία.

Πολλά έργα έχει να επιδείξει ο νομάρχης στην Περιφέρεια του Πειραιά με βάση πάντα το δημόσιο συμφέρον όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος μέσα από τα γρανάζια του κομματισμού.

Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους πια.


Ο Γιάννης Μίχας μπορεί και πετά με ιδιωτικό ελικόπτερο αν χρειαστεί, ενώ κάποιοι υπάλληλοι στη νομαρχία φτάνουν να αγοράζουν τα βασικά από την τσέπη τους αν και έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Πέρα όμως από αυτά τα πολλά και ωραία για τα οποία υποστηρίζουμε ότι ο Γιάννης Μίχας θα έπρεπε να έχει "εισπράξει" φυλακή αν προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία, ερωτηματικά γεννιούνται επίσης για το αν ο παράνομος νομάρχης είναι δυό φορές παράνομος, αν δηλαδή είναι και κατ' ουσία αυθαίρετος.

Τίθεται θέμα αμφισβήτησης της υπόστασής του ως νομάρχης.


Διότι εξετάζεται αν είχε δικαίωμα ο Γιάννης Μίχας ακόμη και να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του νομάρχη καθώς κάτι τέτοιο απ' ό,τι μέχρι στιγμής φαίνεται δεν ήταν επιτρεπτό από τη νομοθεσία.

Ο Γιάννης Μίχας, εργατοπατέρας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είχε προωθηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από εκεί στη ΓΣΕΕ.

Από τη ΓΣΕΕ πήρε το χρίσμα για την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και στη συνέχεια με κομματικό φύλλο πορείας έλαβε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) όπου απολάμβανε τα καλά του εργατικού κινήματος εις υγείαν και για το συμφέρον βέβαια των εργατών.

Με τη με αριθμ. Πρωτ. 50/8.4.2002 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, παρουσία του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη, ο Γιάννης Μίχας ορίστηκε αναπληρωτής του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με το Σπύρο Αλεξανδράτο.

Στην συνέχεια έθεσε υποψηφιότητα για νομάρχης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όμως που έχουμε μέχρι στιγμής δεν είχε αυτό το δικαίωμα.

Επιπλέον, τον επόμενο χρόνο, το 2003, ενώ ασκούσε ήδη τις αρμοδιότητες του νομάρχη διατηρούσε, ο πολλά υποσχόμενος ηγέτης του Εργατικού Κινήματος και τη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

Ας ρωτήσουμε καταρχήν τον κο νομάρχη αλλά και τον ΟΛΠ αν και πόσα χρήματα εισέπραξε ο κος Μίχας το έτος 2003 και αν εισπράχθηκαν πλήρως οι αναλογούντες φόροι.


Η διαβολική σύνδεση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα όμως με το νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη είναι η αυθαιρεσία στην πρόσληψη άμεσων συνεργατών τους.

Έχουμε αποκαλύψει ήδη πως ο Γιάννης Μίχας παράνομα, με χρήματα του Ελληνικού Λαού, προσέλαβε ως ειδικό αργόμισθο συνεργάτη το γνωστό επικοινωνιολόγο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο (ή Κυριάκο) Σεφερτζή.

Ο Σεφερτζής, με πολυσέλιδο βιογραφικό, είχε απασχολήσει και την ποινική Δικαιοσύνη βγαίνοντας τελικά "λάδι" με παρέμβαση του καταδικασμένου ανακριτή του παραδικαστικού κυκλώματος Ευάγγελου Καλούση.

Η υπόθεση είναι ανοικτή και πυοραγεί πολιτικά ωστόσο ο Γιώργος Σεφερτζής εμφανίστηκε προεκλογικά πάλι μπροστά στις κάμερες με την "αξιοπιστία" του επικοινωνιολόγου.

Στην περίπτωση της νομαρχίας Δυτικής Αττικής, ο νομάρχης Αριστείδης Αρκουδάρης προσέλαβε το γνωστό και μη εξαιρετέο παιδί της κεντροαριστεράς Ζαχαρία Ζούπη.


Ο Ζαχαρίας Ζούπης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Κερατσίνι.

Σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στον Τομέα Επικοινωνίας, ως δημοσιογράφος, αλλά και ως πολιτικός αναλυτής-σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας στην ΚΑΠΑ Research.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου την περίοδο 1990-1998 (αντιδήμαρχος 1992-1997) ενώ από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου με το συνδυασμό του Χρήστου Σαλαλέ "Νέο Κερατσίνι".

Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αρχισυντάκτης του (καθ-) "Οδηγητή" και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟ Πειραιά.

Στη διάσπαση του ΚΚΕ παρέμεινε στο Συνασπισμό όπου και εκλέχτηκε Γραμματέας Πειραιά και μέλος της ΚΕ ενώ απεχώρησε το 1993.

Έχει γνωστή και πλούσια δράση στα κοινωνικά κινήματα και την αυτοδιοίκηση.

Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος Πειραιά του ΟΠΕΚ ("Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας") που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και του "Δικτύου Διαλόγου και Παρέμβασης για την Κεντροαριστερά" με σαφή δράση συστράτευσης των αριστερών δυνάμεων κάτω από το ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1997-2000). Στην κρίση όμως ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2007 υποστήριξε ως μέλος τοπικής πρωτοβουλίας στον Πειραιά το Γιώργο Παπανδρέου.


Επιμελήθηκε μαζί με το Νότη Ανανιάδη την έκδοση "Εκεί, γύρω στα σαράντα" (Ελληνικά Γράμματα, 2000). Είναι εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας "Η πόλη μας", στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Η αυθαιρεσία του νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη συνίσταται στο εξής:


Ενώ ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου, με τη με αριθμ. Πρωτ. 2814/26.2.2007 διοικητική πράξη του κου Αρκουδάρη αποφασίζεται ο διορισμός του στη θέση Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3274/2004.



Ωστόσο, το εν λόγω άρθρο προβλέπει μόνο το διορισμό δημοσίων υπαλλήλων ή δημοσίων λειτουργών (καθηγητών, δικηγόρων, κλπ) για τους οποίους υπάρχει σχέση εργασίας με το Δημόσιο, ιδιότητα όμως που ο κος Ζούπης δεν είχε.

Στη συνέχεια, με ημερομηνία 21.3.2007, δημοσιεύεται ανακοίνωση της νομαρχίας Δυτικής Αττικής ως εξής:


21.03.07

- Νέος Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής ο κύριος Ζαχαρίας Ζούπης

"Με απόφαση του Νομάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Αριστείδη Αρκουδάρη, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας της ΝΑΔΑ ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης, έμπειρο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης έχει διατελέσει δεκατρία χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου, από τα οποία τα επτά Αντιδήμαρχος , υπεύθυνος κατά διαστήματα για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Τύπου, Νεολαίας, Κοινωνικής Μέριμνας και Διοίκησης.

Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου (2005-2006), Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2007-2008) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Αττικής για το περιβάλλον.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Επικοινωνίας.


Το διάστημα 1997-2000 ήταν συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Τύπου και Επικοινωνίας, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της ΚΑΠΑ Research, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας επικοινωνίας LUMEN και τώρα είναι Επικεφαλής της Εταιρείας T.C.S. Έχει διατελέσει επίσης Διευθυντής και Εκδότης των εφημερίδων «Πειραϊκή Πολιτεία» και «Η Πόλη μας», ενώ έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του («Εκεί γύρω στα σαράντα» και «Κείμενα για την Κεντροαριστερά» από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ).

Ο Ζαχαρίας Ζούπης, από τα ιστορικά στελέχη της ΚΝΕ, διετέλεσε στη συνέχεια μέλος του Γραφείου της Επ. Πόλης Πειραιά και ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού από το Ιδρυτικό Συνέδριό του μέχρι το 1993.

Μετά το 1994 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ Πειραιά και του Δικτύου για την Κεντροαριστερά. "






Αποκρύπτεται δηλαδή η σημερινή ιδιότητα του κου Ζούπη ως δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου.


Επιπλέον, ενώ έχει υπογραφεί η απόφαση διορισμού από το νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη το γεγονός του διορισμού του ανακοινώνεται σχεδόν ένα μήνα μετά.

Γιατί γίνεται όμως αυτό;


Όπως προκύπτει από τη με αριθμ. Πρωτ. 2905/27.3.2007 απόφαση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΥΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (επικεφαλής ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη επανίδρυσης του Κράτους) επανιδρύθηκαν οι σχετικοί πόροι για την πληρωμή του παχουλού μισθού του Ζαχαρία Ζούπη στην πλάτη του υπερήφανου Ελληνικού Λαού.

Η απόφαση όμως της ΥΔΕ έχει ημερομηνία 27.3.2007.


Ο νομάρχης Αριστείδης Αρκουδάρης δηλαδή μόλις "μιλημένα" έλυσε το πρόβλημα για το διορισμό του Ζαχαρία Ζούπη, ξεπερνώντας τα νομικά εμπόδια, βιάστηκε να ανακοινώσει το γεγονός στις 21.3.2007 ενώ δεν είχε υπογραφεί καν η σχετική απόφαση της ΥΔΕ που υπεγράφη στις 27.3.2007.

Άλλωστε το σχετικό ΦΕΚ διορισμού έχει ημερομηνία 2.4.2007!




Πάνω από δύο χρόνια δηλαδή ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι στη ζεστή κεντροαριστερή καρέκλα του Γενικού Γραμματέα της νομαρχίας Δυτικής Αττικής, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υψώνοντας επιπρόσθετα τη δημοκρατική φωνή του, εγκαλώντας μάλιστα συχνά - πυκνά τον πολιτικό κόσμο και το δήμαρχο Κερατσινίου Φώτη Μελά.

Μια ερώτηση;

Θα παρέμβει κάποτε ο Εισαγγελέας;

Ξέρετε εσείς.

Έστω για τα μάτια του κόσμου και μετά στο αρχείο.


* Στην πρώτη φωτογραφία ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Αριστείδης Αρκουδάρης συνομιλεί με το Γιάννη Ραγκούση, επικεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

"Να, έτσι διόρισα το Ζαχαρία Ζούπη", θα του έλεγε σήμερα.

Δίπλα του ο νομάρχης Γιάννης Μίχας χαμογελά με νόημα.

Επικοινωνία: