Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Περί της γνωστής υπόθεσης του παράνομου νομάρχη Γιάννη Μίχα





ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.


Για όσους δεν γνωρίζουν, δεν θυμούνται ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, να πληροφορήσουμε και πάλι διευκρινίζοντας και εξηγώντας ότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διεκδικεί την πατρότητα του χαρακτηρισμού του νομάρχη Γιάννη Μίχα ως παράνομου δεν είναι κάποιος άλλος παρά ο μπλόγκερ του ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Ο Μιχαήλ Αγγελόπουλος με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, δύο φορές μάλιστα, μετά από πρόσκληση διορισμού της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής κρίθηκε άξιος και ικανός και τοποθετήθηκε ως υπάλληλος αρχικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πειραιά και στη συνέχεια του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Οι τοποθετήσεις αυτές κρίνονται καταρχήν και νόμιμες αλλά και ηθικές καθώς ο Μιχαήλ Αγγελόπουλος δεν θα ελάμβανε πλήρεις αποδοχές από τον Οργανισμό καθώς υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί. Είχε μάλιστα το δικαίωμα να εισπράττει μόνο μια μισθοδοσία εάν αυτό επιθυμούσε.

Όταν ανακάλυψε όμως ότι στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά έγιναν απατεωνίες που αφορούσαν τους διορισμούς εκεί, με αποτέλεσμα άλλοι υποψήφιοι να δικαιούνται να διοριστούν και άλλοι να έχουν διοριστεί, κατήγγειλε ως όφειλε το γεγονός τόσο στον Οργανισμό αυτό, αλλά στη συνέχεια και στο νομάρχη, στη συνέχεια και στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπο Μανιάτη, στη συνέχεια και στον υπουργό επανίδρυσης του Κράτους, Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνέχεια και στον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, στη συνέχεια και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σωκράτη - Λέανδρο Ρακιντζή, στη συνέχεια και στον Εισαγγελέα Πειραιά, στη συνέχεια και στον Εισαγγελέα Αθηνών αλλά πρώτιστα βέβαια στο ίδιο το ΑΣΕΠ που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ενεργεί νόμιμα.

Όχι μόνο όλοι οι ως άνω Διοικητικοί και Δικαστικοί δεν έπραξαν τα συνταγματικά και νόμιμα μέχρι σήμερα, αποκαθιστώντας την κατάσταση, αλλά μερικοί προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός και στράφηκαν επιπλέον με κάθε είδους διώξεις κατά του μπλόγκερ και δύο φορές αξιολογικά και αντικειμενικά από το ΑΣΕΠ κρινόμενου πολίτη και υπαλλήλου.

Ειδικά ο παράνομος νομάρχης Γιάννης Μίχας προχώρησε σε παύση του υπαλλήλου και αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής του σχέσης από τη νομαρχία επικαλούμενος νομοθεσία που απαγορεύει υποτίθεται την κατοχή δεύτερη θέσης και είσπραξης δεύτερης αμοιβής.

Κάτι δηλαδή που ο ίδιος χθές βγήκε στα κανάλια και είπε ότι για εκείνον, ο οποίος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ και εργατοπατέρας του ιδιωτικού ελικοπτέρου, μπορεί να ισχύει και είναι μάλιστα και νόμιμο και ηθικό.

Για τον πολίτη όμως, που τον επέλεξε το ίδιο το ΑΣΕΠ από το οποίο κλήθηκε δύο φορές για να τοποθετηθεί ως Εργάτης του Δημοσίου και όχι Γκόλντεν Μπόι της Αυτοδιοίκησης δεν ισχύει.

Ας σημειωθεί ότι ουδέποτε ο μπλόγκερ εισέπραξε δεύτερο μισθό. Ποτέ!

Ο Γιάννης Μίχας τον οδήγησε στην ανεργία παρόλο που το Σύνταγμα προστατεύει το δημόσιο υπάλληλο από κάθε κομματική ή άλλη αυθαιρεσία.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών και ο τότε διευθυντής του, Γιώργος Σαράντης, κομματικός χειροκροτητής της ΝΔ, κίνησε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης για την πλήρη εκδίωξή του από το Δημόσιο.

Αφού εκδικάστηκε η υπόθεση χωρίς καν να δοθεί το δικαίωμα στον υπάλληλο να αποδείξει την αθωότητά του με μάρτυρες ή άλλα στοιχεία και τρόπους που προβλέπονται από τη διαδικασία, αποφασίστηκε η προσωρινή παύση από μια θέση για την οποία ουδέποτε είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Σωκράτης Λέανδρος Ρακιντζής, γνωστός διοικητικός και κατά πολλούς κομματικός δεινόσαυρος της Διοίκησης, αποφάσισε μόλις σε μια μέρα, λιγότερο δηλαδή από το χρόνο που χρειάζεται να παραλάβει ένα έγγραφο και να δακτυλογραφηθεί η απόφασή του, ότι ο υπάλληλος και σήμερα μπλόγκερ του ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μιχαήλ Αγγελόπουλος έπρεπε να παυθεί πλήρως από το Δημόσιο, διότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη.

Μάλλον επειδή κατήγγειλε ανοικτά και δημόσια την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά και δεν ήταν ο ίδιος προϊόν μηχανισμών.

Η υπόθεση τελικά έφθασε στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αυτό δηλαδή το ανώτατο δικαστικό όργανο της Διοίκησης για το οποίο ο υπεύθυνος επανίδρυσης του Ελληνικού Κράτους, ο Προκόπης Παυλόπουλος, είχε αναφερθεί απαξιωτικά πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ας σημειωθεί επίσης ότι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στον οποίο είχε προταθεί από, όχι τρίτο αλλά τέταρτο πρόσωπο, ο υπάλληλος και σήμερα μπλόγκερ Μιχαήλ Αγγελόπουλος, ώστε να στελεχώσει το βουλευτικό του Γραφείο είχε κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες απόσπασης του υπαλλήλου.

Μόλις έγινε γνωστό αυτό από το νομάρχη Γιάννη Μίχα, άφρισε και άστραψε και βρόντηξε και διέταξε έτσι ώστε οι κομματικοί υπάλληλοί του προχώρησαν μέχρι και σε πλαστογραφίες για να διώξουν ακόμη πιο σθεναρά και άμεσα τον μπλόγκερ.

Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας τόσο του βουλευτή όσο και του υπαλλήλου ότι δεν έγινε καμία πολιτική παρέμβαση προς το νομάρχη ώστε να επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά στις αποφάσεις του.

Για να κάνουμε μια μεγάλη ιστορία μικρή, η υπόθεση ακόμη εκκρεμεί διοικητικά και δικαστικά, ωστόσο, τμηματάρχες, διευθυντές και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης έχουν κριθεί ύποπτοι διάπραξης ποινικών αδικημάτων ενώ αρκετοί από αυτούς για να αποφύγουν τις πειθαρχικές διώξεις έχουν παραιτηθεί από το Δημόσιο.

Το καλό για σας είναι ότι δημιουργήθηκε αυτό το μπλόγκ που τελικά σας ενημερώνει υπεύθυνα, ανεξάρτητα και αξιόπιστα.

Ο Γιάννης Μίχας όμως, όταν η κατάσταση φαινόταν ήδη ότι θα εξελιχθεί ιδιαίτερα αρνητικά γι΄αυτόν καθώς αποκαλύφθηκε τότε από το ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ το σκάνδαλο Σεφερτζή, προχώρησε σε αγωγή, ζητώντας αποζημίωση 150.000 ευρώ και άμεσα ασφαλώς κατατέθηκε ανταγωγή από τον μπλόγκερ ζητώντας το ταπεινό, για τον παράνομο νομάρχη, ποσό των 12.000 ευρώ.

Το κακό για το νομάρχη Γιάννη Μίχα είναι ότι καλείται και αυτός να απολογηθεί για τις πράξεις του κυρίως πολιτικά, αλλά ελπίζουμε και προσδοκούμε και δικαστικά.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τα αποτελέσματα που θα είχε μια πλήρης αποκάλυψη του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ήδη από την ενασχόληση με τα διοικητικά της νομαρχίας Πειραιά είχε διαπιστωθεί ο κομματισμός, η διαπλοκή και η διαφθορά και είχε δημιουργηθεί μια προσωπική άποψη που μοιράζονται σήμερα όλο και περισσότεροι.

Ο νομάρχης Γιάννης Μίχας είναι μεγάλο λαμόγιο της Πολιτικής, του Εργατικού Κινήματος και της Αυτοδιοίκησης και κορόιδευε τόσα χρόνια σχεδόν τους πάντες και κυρίως τους συντρόφους του στο κόμμα.

Σήμερα, κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να χάσει την αυτοδυναμία, με την οποία θα μπορέσει άμεσα να κυβερνήσει τη χώρα, από τις αποκαλύψεις του μπλόγκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ που εστιάζονται στις αυθαιρεσίες του παράνομου νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Επιπλέον, έχει ήδη ανοίξει ο κύκλος των αναφορών και συνεχών δημοσιεύσεων για το Βίο και Πολιτεία και άλλων προσώπων που έχουν επαφή με το νομάρχη Γιάννη Μίχα και "καίγονται" και αυτοί ο ένας μετά τον άλλο χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ή σκοπιμότητα.

Πρόκειται για την επιδημία της "Γρίπης των Πολιτικών".

Ποιά θα είναι η εξέλιξη των γεγονότων και τα αποτελέσματα της κοινοποίησης της Αλήθειας στους πολίτες θα το δείξει το μέλλον.

Έχει καταγραφεί ήδη όμως ιστορικά η πραγματική δύναμη τόσο του πολίτη όσο και των ηλεκτρονικών μέσων αφού χρειάστηκε ένας μόνος άνθρωπος και ένα μόνο μπλόγκ ώστε να αποδειχθεί η αστάθεια ενός πύργου που έτσι κι αλλιώς ήταν χάρτινος.

Όχι όμως να ανακαλύπτει σήμερα, προεκλογικά, το γεγονός της αμετροέπειας η Κυβέρνηση και να καταγγέλλει το Γιάννη Μίχα δημόσια ότι "τα παίρνει" από πολλές πηγές!

Έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η παρακμή είχε τα τελευταία χρόνια και έχει γαλαζοπράσινο ή πρασινογαλάζιο χρώμα, ανάλογα με τις συγκυρίες.

Αν αυτό αλλάξει αύριο είναι στα χέρια των πολιτών.

Να θυμάστε πάντα ότι δεν χρειάστηκε παρά ένας μόνο πολίτης και ένα μόνο μπλόγκ για να αναδειχθεί και να αποδειχθεί ότι ο πύργος είναι χάρτινος και ότι ο βασιλιάς που κατοικεί μέσα σε αυτόν είναι γυμνός.

Επικοινωνία: