Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αλλάζει ή βουλιάζει η Εκκλησία;




Κατά τη διάρκεια της σημερινής (12.1.2010) συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος *, εντολοδόχου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που ενεργεί στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα μεταξύ των Ιεραρχιών, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών που θα εξετάσει τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν αυτόν τον καιρό την Εκκλησία.

Οι σχετικές επιτροπές, που φανερώνουν και τη σχετική θεματολογία, είναι οι εξής:

Επιτροπή Οριοθέτησης Σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας,

Επιτροπή για το Κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας,

Επιτροπή για την Παιδεία και την Νεότητα,

Επιτροπή επί των Οικονομικών και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας,

Επιτροπή για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τον Κλήρο,

Επιτροπή για τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες.


Επίσης δρομολογήθηκε το θέμα της στέγασης της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και αποφασίστηκε η αναβάθμιση των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών.

Κάτι είναι και αυτό.

Ας σημειωθεί επιπλέον ότι καταρχήν και οι εκκλησιαστικοί φορείς ως ΝΠΔΔ θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις τους σύμφωνα με όσα προβλέπονται για το δημόσιο.


* Εκκλησιαστικό όργανο που θεσπίστηκε κατά το Ρωσορθόδοξο πρότυπο οργάνωσης σχετικά πρόσφατα καθώς αν και δεν προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες λειτουργεί σύμφωνα με τον Συνοδικό Τόμο του 1850 μετά από απαίτηση της τότε Κυβέρνησης του Βασιλείου της Ελλάδος που επιβεβαιώθηκε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την Πατριαρχική Πράξη του 1928.

Η φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που συνήλθε εκτάκτως το Δεκέμβριο του 2009 για να εξετάσει τα θέματα "τσουνάμι" και να εξουσιοδοτήσει σχετικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: