Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στον Πειραιά θα συνεδριάσει το ΚΥΣΥΜ




Σύσσωμο ολόκληρο το ΚΥΣΥΜ (το Κυβερνητικό Συμβούλιο) αποτελούμενο από 7 υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου υποσχέθηκε να "κατεβάσει" στις 17 Φεβρουαρίου 2010 στον ΟΛΠ ο πρόεδρός του Γιώργος Ανωμερίτης με σκοπό να λάβει τις τελικές αποφάσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του λιμανιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

Λιμάνι και πόλη είναι ένα ενιαίο σύνολο σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη και για να παρθούν αλλά και το κυριότερο για να υλοποιηθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει κεντρική βούληση.

Σήμερα 20.1.2010 στη συνάντηση φορέων του Πειραιά που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Α' Πειραιώς Μανώλη Μπεντενιώτη, ο κ. Ανωμερίτης επανέλαβε τη δέσμευσή του.

Μέσα στο μήνα που υπολείπεται θα πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που όμως ή δεν υπάρχουν ή δεν είναι επικαιροποιημένες ή δεν είναι σωστά αξιολογημένες όπως φάνηκε και από τις αυτόνομες, αν και από τον ίδιο πολιτικό χώρο, φωνές του Πειραιά που ακούστηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο όπου πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση.

Κρατάμε πάρα πολύ μικρό καλάθι καθώς είναι αδύνατο μέσα σε ένα μήνα να ληφθούν αποφάσεις για θέματα στα οποία εδώ και δεκάδες χρόνια δεν συμφώνησε κανείς στην πόλη ακόμη και αν ο πρόεδρος του ΟΛΠ βγάλει από τα συρτάρια του τις προτάσεις των συμβούλων που έχουν κοστίσει κάποια εκατομμύρια ευρώ και έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες.

Στην ουσία δηλαδή αυτό που επιχειρείται είναι η συναίνεση των Πειραιωτών για να εφαρμοστεί το τετραετές πρόγραμμα του ΟΛΠ για το οποίο έχει δεσμευτεί στις τράπεζες και τους διεθνείς οργανισμούς.


Με την ευκαιρία αυτή θα οργανωθεί πανηγυρικά να συγκρατηθεί η πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στον ευρύτερο Πειραιά που εξακολουθούν να μην ακολουθούν την πεπατημένη.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, η Κηφισιά θα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ο Πειραιάς θα κινείται αντιδραστικά.

Την άποψή μας όμως ότι τελικά ούτε η προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον όπως ανακοινώνεται, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα θα δεχόμαστε επισκέψεις από ξένους φορείς για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.

Δευτέρα και Τρίτη για παράδειγμα ήταν στην Ελλάδα ο Χρήστος Πουργουρίδης εισηγητής για νομικά θέματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και είχε συνάντηση με διάφορα κυβερνητικά όργανα για να εξετάσει την εφαρμογή των αποφάσεων του δικαστηρίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στελέχη του ΝΑΤΟ αλλά και του ΟΟΣΑ.

Είναι λοιπόν πολύ αισιόδοξο να περιμένουμε σύσσωμο το ΚΥΣΥΜ αμέσως μετά του Αγίου Βαλεντίνου στο λιμάνι.

Αν πάντως η συνάντηση τελικά γίνει για το θεαπειραιά θα αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι βρισκόμαστε σχεδόν εκεί που ξεκινήσαμε 25 χρόνια πριν (αν είμαστε τυχεροί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: