Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Βασίλης Κορκίδης: "Φεύγω με παράπονο"




Επιβεβαιώθηκε και πάλι η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής εξουσίας στην πόλη του Πειραιά αλλά και το κενό που υπάρχει στον τομέα της ουσιαστικής παραγωγής έργου πέρα βέβαια από τις κάθε λογής διακηρύξεις και τον καταγγελτικό λόγο που περισσεύουν.

Στη συνάντηση που οργάνωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Μανώλης Μπεντενιώτης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) στις 20.1.2010, χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι φορείς της πόλης εκτός από τη νομαρχία Πειραιά και το δήμο συμφώνησαν όχι μόνο για τη στασιμότητα και την παρακμή που διαρκεί δεκάδες χρόνια αλλά και για την περαιτέρω υποβάθμιση λόγω της αεργίας ως και ανικανότητας των υπευθύνων. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί δόλος.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας ήταν λίγο εκτός... πραγματικότητας καθώς εντόπισε μάλλον το πρόβλημα στο ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των φορέων. Έδωσε έμφαση στην υιοθέτηση κάποιας μορφής συναλλαγής, όπως το καταλάβαμε, δηλαδή «κάντε τα στραβά μάτια εσείς σε μερικά θέματα, για να κάνουμε τα στραβά μάτια και εμείς ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμότητες». Μάθαμε επίσης ότι λόγω της διαχείρισης της τελευταίας δημοτικής αρχής ο δήμος έχει πλεόνασμα (συγνώμη, δεν σας είπαμε να καθήσετε!). Περίπου αυτά τα σημαντικά είπε ο Παναγιώτης και ζήτησε συγνώμη για να αποχωρήσει. Πετούσε και πάλι στα σύννεφα. Αυτή τη φόρα για Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος της νομαρχίας Πειραιά και αντινομάρχης Παύλος Τριανταφύλλου κατέθεσε τις προτάσεις του νομάρχη Γιάννη Μίχα. Στο γνωστό μοτίβο: Να ιδρύσουμε, να δημιουργήσουμε, να συγκροτήσουμε. Ένα Κέντρο Καινοτομίας ήταν η «ιδέα 2010» (2009+1) του νομάρχη. Θα προσελκύσουμε επιχειρήσεις, θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη, θα μπλα, θα μπλα. Το ότι λειτουργεί στο πλαίσιο της νομαρχίας η Πειραϊκή Ανάπτυξη, άλλο ένα τοπικό ίδρυμα πάχυνσης δημόσιου τομέα, στα χαρτιά όμως , χωρίς να υπάρχει απολογισμός που πάνε τα λεφτά του Ελληνικού Λαού ή το Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών χωρίς κανένα θετικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα το ξέχασε ο Γιάννης Μίχας. Να πάρει! Δεν ανέβηκαν και οι αγρότες από την Κρήτη ώστε να σηκωθούν από τον δερμάτινο καναπέ στη νομαρχία.

Ονόμασαν και το νέο πρόγραμμα μετάλλαξης των παλαιο-κομματαρχών Καλλικράτη αντί Παρακράτη στην κυβέρνηση για να μην καρφωθούν.

Πληρώνουμε κατά τα άλλα κανονικά ΦΠΑ, για τα πανηγύρια γενικώς του κάθε νομάρχη.

Εντύπωση πάντως μας έκαναν κάποιες τοποθετήσεις. Δεν μας πείθουν όμως πλήρως για την αγνότητά τους καθώς οι υπεύθυνοι των φορέων, υπεύθυνοι και αυτοί, αποτελούσαν τόσα χρόνια αντηρίδα στήριξης των γνωστών πολιτικών προσώπων της πόλης.

Είναι αξιοπρόσεκτες ωστόσο αφού βγάζουν νοήματα και ειδήσεις.

«Εγώ φεύγω από πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με αυτό το παράπονο, ότι επί έξι χρόνια συζητάμε τα ίδια ακριβώς θέματα και δεν έχουμε καταλήξει πουθενά» είπε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Πριν λίγο είχε ρίξει τα βέλη του προς το δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις του περί συνέχισης της λειτουργίας του παζαριού προκλητικά μάλιστα με είσοδο που ξεκινά στο δρόμο δίπλα από το παραδοσιακό κτήριο του ΕΒΕΠ.

Αυτά όμως που είπε συνεχίζοντας έχουν περισσότερο ενδιαφέρον
:

«Θα σας πω κάτι, ότι 16 Φεβρουαρίου που έχετε κανονίσει την επόμενη συνάντηση, θα ληφθούν απ’ το ECOFIN,

(Μ. Μπεντενιώτης : Όχι εγώ …)

… Οποιοιδήποτε. Θέλω να σας πώ… Είναι χαρακτηριστική ημερομηνία. Θα ληφθούν απ’ το ECOFIN οι τελικές αποφάσεις επιτήρησης της χώρας μας και του χρονοδιαγράμματος συμμόρφωσης.

Αυτό σημαίνει ότι για τρία χρόνια στη χώρα μας δεν υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε και να το ξεκαθαρίσουμε.

Επίσης θέλω να σας πω επειδή αναφερθήκατε επανειλημμένως στα ΣΔΙΤ.

[Σημ. blog: ΣΔΙΤ: Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα].

Αν διαβάσετε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στις Βρυξέλλες, προχθές, … καταργούνται τα ΣΔΙΤ. Υποβαθμίζονται τα ΣΔΙΤ, οπότε όπως καταλαβαίνετε …

Επίσης θα πρέπει να ξέρει ο κος Ανωμερίτης ότι μέσα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης προβλέπεται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ , της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και η πώληση περιουσιακών ακινήτων της χώρας μας για να συγκεντρωθούν κεφάλαια 6 δις.

Γι’ αυτό, για το θέμα του ΟΣΕ, θα πρέπει να σας πω ότι είναι «όραμα» πραγματικά και μάταιο να περιμένουμε να έρθει το τρένο στο λιμάνι του Πειραιά. Άλλωστε εδώ και δύο χρόνια υπάρχει μια… ένας υποσταθμός αν θέλετε, που εμποδίζει τη διέλευση του τρένου να περάσει μέσα απ’ το λιμάνι. Πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθεί ένας υποσταθμός , είναι άλλη ιστορία.

Επίσης θα πρέπει να σας πω ότι ΔΕΗ και ΟΛΠ…

Σύμφωνα με το τελευταίο κτηματολόγιο, 40 ακίνητα στην πόλη μας , αδέσποτα. Τα είχε στην ιδιοκτησία του αλλά δεν τα ήξερε. Ο ΟΛΠ πήρε από την πόλη αυτή όλο αυτόν τον χώρο που λειτουργεί σήμερα. Αυτά τα 40 ακίνητα ας τα δώσει στο δήμο Πειραιά, ας τα δώσει στην πόλη. Από την πόλη που πήρε και λειτουργεί. Αυτά θα πρέπει να τα ξέρουν οι υπεύθυνοι. Εγώ έξι μήνες έμεινα στον ΟΛΠ και τά ‘ μαθα.

Επίσης. Για το τράμ. Η υπογειοποίηση των γραμμών και η είσοδος του τράμ είναι δυο ανεξάρτητα πράγματα. Και αυτή τη στιγμή η υπογειοποίηση των γραμμών δεν είναι στο πρόγραμμα να γίνει κύριοι. Έφυγε ο ένας ο…, ο μάνατζερ όπως μας εμφανιζόταν του ΗΣΑΠ και το άφησε το έργο στην τύχη του. Δεν προβλέπεται λοιπόν. Καλό θα κάνετε να τρέξουμε να κοιτάξουμε να το περισώσουμε.

Για το θέμα του μετρό, το 2017, χωρίς να προβλέπει πάρκιν, κάτω απ’ το σταθμό, κάτω από την πλατεία Κοραή, που σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στο Περιστέρι στο Αιγάλεω και στο Χαϊδάρι έχει κάνει υπόγειο πάρκιν. Εμάς δεν μας προβλέπει… Δεν προβλέπεται να γίνει αυτό ή δεν το έχουμε ζητήσει.

Και το τελευταίο για να τελειώνω, για να μην σας κουράσω άλλο, θα πρέπει επιτέλους να ξέρουμε για να μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη της πόλης μετά από τρία χρόνια, όποτε συμβεί αυτό, πώς διαμορφώνεται αρχιτεκτονικά, πώς μάλλον διαμορφώνεται το πρόγραμμα Καλλικράτης στο δήμο Πειραιά.

Ξέρετε κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι να μας πείτε; Σε 24 ώρες που θα αποφασιστεί το θέμα τότε θα μάθετε; Ότι αντί η Δραπετσώνα να έρθει στον Πειραιά θα πάει στο Κερατσίνι και ο Ρέντης θα πάει στην Νίκαια; Τότε θα μας το πείτε; Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει από τώρα να φροντίσουμε η πόλη μας κι ο δήμος μας να γίνει μητροπολιτικός.

Επίσης, ποιος ενδιαφέρθηκε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο κάτι καλύτερο για το δήμο Πειραιά; Και από πού; Από ποιόν; Τι θα γίνει τελικά με τη Δραπετσώνα, το Ρέντη, το Μοσχάτο; Αυτά θα πρέπει κάποτε να μας πουν και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και επίσης, ποιά είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις μας. Ελάτε όλοι μαζί να βάλουμε τις προτάσεις μας και με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Μανώλης ο Μπεντενιώτης να τα κάνουμε πράξη.

Εμείς θέλουμε συνέπεια λόγων και πράξεων. Θέλουμε συναίνεση άλλα και σύνεση μαζί. Αυτά πρέπει να επιδιώξουμε να κάνουμε στην πόλη μας. Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε θετικό, για κάθε ουσιαστικό, για κάθε που φέρνει την πόλη μπροστά.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ακολούθησαν έντονα χειροκροτήματα.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα πάλι στο mixer του Μιχάλη.Φορείς ,Δήμαρχοι,Μομάρχες,Κρητικοί.Εχω να κάνω μια πρόταση.Για να εξαλιφθεί η ανυπαρξία πολιτικής στον Πειραιά από τον Παπανδρέου να ιδρύσει Υπουργείο Πειραιά.Εάν προβληματίζεται να το κάνει γιατί δεν έχει ποιόν να βάλει ΄''Υπάρχει ένας ¨Μιχάλης Αγγελόπουλος''

Πατριώτης είπε...

ΕΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΟ MIXER ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΧΑΒΑΛΕ ΘΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΘΑ ΜΑΣ` ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ?ΠΩΠΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΜΙΧΑΛΗ ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ.ΟΛΟ ΝΑΙ ΘΑ ΣΟΥΒ ΛΕΩ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΦΥΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ?BLOGGER Η ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΗΣ??

Ανώνυμος είπε...

Μας κουρασες φιλε με τη φλυαρια σου. Ολα σου φταινε. Προτασεις,σχεδια ,συζητησεις με όλους τους φορεις.Ολους τους κριτικαρεις και για όλα εχεις λόγο. Ηρέμησε ρε παιδι μου .ΠΩ ...ΠΩ...ΦΛΥΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ .......ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ...

Michael Angelopoulos είπε...

Ενοχλείται κάποιος;

Δεν τα λέω εγώ. Οι φορείς της πόλης τα λένε καθώς έχουν φτάσει οι παραγωγικές τάξεις στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα της καταστροφής.

(Σημείωση για τη μητέρα μου: Μάνα όλα καλά. Δεν θα έρθω σπίτι για φαγητό σήμερα Κυριακή. Έχω να γράψω σχετικά με το παρακράτος.)


Ανώνυμος είπε...

Δεν λέω,ότι σαν βουλευτής δεν πρέπει να κάνει κάποια προσπάθεια ο Μανώλης, αλλά δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα.Καλός, αλλά λίγος και πεπερασμένος.Συγκεκριμμένα αυτά τα ίδια τα λέει,κι΄εγώ τα θυμάμαι από τότε που πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής, το πάλαι ποτέ.' Ημουνα νιός και γέρασα.Επομένως,οι μόνοι που μπορούν,πράγματι από ότι φαίνεται να κάνουν κάτι γιά τον Πειραιά, εκ των πραγμάτων είναι, ο Ανωμερίτης,από τον ΟΛΠ, και ο Μίχας φυσικά,που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός,και όχι μόνο στα λόγια.
Επί πλέον απ΄ότι ξέρω έχει τεθεί επί τάπητος, ένα αναπτυξιακό κυβερνητικό σχέδιο γιά τον Πειραιά, που θα εξαγγελθεί την 17η Φεβρουαρίου,με την παρουσία και των αρμοδίων Υπουργών,του Νομάρχη και του Ανωμερίτη.΄Αρα, η κίνηση αυτή του βουλευτή, ήταν μάλλον γιά το θεαθήναι.Προσέχετε αυτοί που σχολιάζετε στα blogs,τα ορθογραφικά σας, ντροπή είναι,να μη μπορείτε να γράψετε μιά πρόταση χωρίς ορθογραφικά λάθη,τι παράδειγμα δίνετε,αγραμματοσύνης??Επίσης,Κύριε Αγγελόπουλε,η
εμπάθεια,να ξέρετε είναι κακός σύμβουλος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγινες και καταστροφικός κ.Μιχαλάκη?
Ολα τα ριχνεις στους άλλους ενω εσυ απλά διατυπωνεις .Λόγια,λόγια,λόγια...Το να κινδυνολογείς δεν εχει νόημα δώσε κάτι άλλο στη ζωή σου.

Michael Angelopoulos είπε...

Ελεύθερα να με κατηγορήσετε και για εμπάθεια αρκεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο.

Τον Γιάννη Μίχα μάλλον τον γνωρίζω περισσότερο από όσο εσείς αν κρίνω από τα γραφόμενά σας.

Άλλωστε επί δύο χρόνια υπηρετούσα στη νομαρχία Πειραιά, στη Δ/νση (φάντασμα) Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Εκεί για πρωτόκολλο της υπηρεσίας υπήρχε ένα EXCEL που ο καθένας έγραφε και έσβηνε ό,τι ήθελε.

Πολλές φορές είχα διαμαρτυρηθεί και στην πράξη για τις λαμογιές της νομαρχίας.

Εισέπραξα διώξεις που βοήθησαν πάντως ώστε να αποκαλυφθούν ορισμένοι παρακρατικοί.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν ότι μόνο κατά εμού επέλεξε ο Γιάννης Μίχας να καταθέσει αγωγή 150.000 ευρώ καθώς γνωρίζει ότι είμαι ο πιο επικίνδυνος πολιτικός αντίπαλός του αφού και αληθινά και βάσιμα είναι αυτά που καταγγέλλω.

Περί αποτελεσματικότητας δεν κάνω σχόλιο καθώς και η μπουλντόζα αποτελεσματική είναι στην καταστροφή.

Ας τολμήσει να δημοσιεύει τις αποφάσεις των οργάνων της νομαρχίας ο Γιάννης Μίχας που παράνομα δεν εφαρμόζει τη σχετική εγκύκλιο αν και είναι ξεκάθαρη και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και τότε θα γελάει κάθε πικραμένος.


Ανώνυμος είπε...

A! TΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.... ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΟΧΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ?ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΤΩΡΑ. ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ.ΕΓΩ Η ΜΑΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ.ΟΛΟΙ ΝΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ.ΓΥΡΝΑ ΑΓΟΡΙ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι λες. Η ουσία είναι οτι το Μιχα το γνωριζουμε ολοι τι εργο εχει κανει τόσα χρόνια και μάλιστα επί εποχής που ήταν στο εργατικό κεντρο. Ο λαός το γνωρίζει για αυτό και τον στήριξε με τη ψήφο του και θα το στηριζουμε ολοι.Το φάντασμα που λες μήπως είσαι εσύ?

Ανώνυμος είπε...

Εκκλιση της Μανας του Μιχαλακη.Λυπηθειτε το παλλικάρι.Ρε ανωνυμοι σταματείστε να του απαντάται.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΑΣΤΕ ΤΟ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΓΡΑΦΕΙ ΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.....Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΟΤΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μιχαλη βαρεθηκαμε.....Σταμάτα και λίγο...ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.ουφ πια.

Michael Angelopoulos είπε...

Ήμαρτον! Βγάλατε και συμπέρασμα ότι είμαι και άεργος.

Φυσικά και εργάζομαι και μάλιστα σκληρά.

Και ζω μόνο από την εργασία μου αντίθετα με μερικούς κρατικοδίαιτους αργόμισθους.

Υπόψην ότι διορίστηκα με ΑΣΕΠ. Αν σήμερα το ΑΣΕΠ είναι και αυτό για κλάματα δεν φταίω εγώ.

Μην κουράζεστε πάντως με προσωπικές επιθέσεις. Θα συνεχίσω να σας αποκαλύπτω.

(Σημείωση για τη μητέρα μου: Μάνα σου είπα όλα καλά. Θέλουμε πολλούς ανώνυμους κομπάρσους για να μας κάνουν καλά. Φάτε δεν θα έρθω σήμερα. Γράφω για τα λαμόγια.)


Ο ΙΑΤΡΟΣ είπε...

Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατάχρηση της νέας τεχνολογίας με έμφαση στα ηλεκτρονικά μηνύματα, μπορεί να οδηγήσει στην εξάρτηση και τη ψυχασθένεια.
Το πρόβλημα, σύμφωνα και με Αυστραλούς επιστήμονες παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις: Όλοι ζούμε σήμερα στον κόσμο του διαδικτύου και αυτό φέρνει μαζί του όλων των ειδών τα προβλήματα», είπε ο δρ. Ρόμπερτ Κάπλαν, ψυχίατρος στο πανεπιστήμιο του Γούλογογκ.


Όσοι, λέει, αφήνουν το κομπιούτερ του γραφείου, βιάζονται να πάνε σπίτι τους και μόλις φτάσουν εκεί κλείνονται στον ιδιαίτερο χώρο τους και ανοίγουν το σύστημα για να στείλουν ή να λάβουν μηνύματα, παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα εξάρτησης που ενδέχεται να εξελιχτεί σε ψυχασθένεια.

“Νιώθουμε άσχημα όταν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα το κομπιούτερ, αισθανόμαστε την ανάγκη ενός καλύτερου συστήματος, μας κυριεύει η επιβλητική ανάγκη να δαπανούμε περισσότερη ώρα με το κομπιούτερ και τέλος υποφέρουμε από όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της εξάρτησης“.

Ο ΙΑΤΡΟΣ είπε...

* Ψευδαισθήσεις
Οι ψευδαισθήσεις είναι μορφές διαταραγμένης αντίληψης της πραγματικότητας και είναι κάτι συνηθισμένο σε ανθρώπους με σχιζοφρένια. Αυτές οι αντιλήψεις δεν έχουν κανένα πραγματικό αίτιο και δεν έχουν την αφετηρία τους στην πραγματικότητα. Συχνά περιγράφονται από την οικογένεια και τους φίλους ως ζωηρή φαντασία.

* Παραληρητικές ιδέες
Οι άνθρωποι που έχουν παραληρητικές ιδέες είναι πεπεισμένοι ότι οι γνώμες και οι πεποιθήσεις τους είναι πραγματικές, παρά τα στοιχεία για το αντίθετο. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών υποφέρουν από συμπτώματα παρανοειδούς μορφής και συχνά έχουν παραληρητικές ιδέες καταδίωξης ή υποφέρουν από παράλογες πεποιθήσεις ότι τους εξαπατούν, τους κακοποιούν, τους δηλητηριάζουν ή οργανώνουν συνωμοσίες εναντίον τους. Επίσης, μπορεί να εμφανίζονται και παραληρητικές ιδέες μεγαλείου. Αυτές κάνουν ένα πρόσωπο να πιστεύει ότι είναι διάσημος/η ή ότι είναι μια σημαντική προσωπικότητα.
* Αποδιοργανωμένη σκέψη

Η σχιζοφρένεια συχνά επηρεάζει την ικανότητα ενός προσώπου να σκέφτεται με ομαλό τρόπο. Μπορεί να έχει ξαφνικές σκέψεις και εκλάμψεις. Η συγκέντρωση είναι δύσκολη και η προσοχή του/της ασθενούς εύκολα αποσπάται, καθώς δεν μπορεί να την εστιάσει. Οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι σχετίζεται ή όχι με μια περίσταση. Δεν μπορούν να συνδέσουν τις σκέψεις τους σε λογικές ακολουθίες και οι σκέψεις τους γίνονται αποδιοργανωμένες και αποσπασματικές. Αυτή η απουσία διαδικασιών λογικής σκέψης, που ονομάζεται διαταραχή σκέψης, μπορεί να κάνει μια συζήτηση πολύ δύσκολη και να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση.
* Διέγερση

Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια είναι μερικές φορές διεγερμένοι.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΕΠ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ.ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ? ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ.

Michael Angelopoulos είπε...

Γιατρέ μου μέ 'σωσες!

Μάλλον λόγω ψυχικής διαταραχής έχω υπερδιέγερση (παραγωγική για να μην πάει ο νους σας αλλού).

Γιατρός πάντως δεν είσαι διότι θα ήξερες ότι οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αξιολογούνται κατά DSM-IV.

Μήπως πήρες πτυχίο από Ιταλία ή Ρουμανία;

Για ξαναπροσπάθησε μπας και τα καταφέρεις.


Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον κύριο Αγγελόπουλο που κάθισε να ακούσει τι ειπώθηκε στην συνάντηση Μπετενιώτη και να μας ενημερώσει για το ΤΙΠΟΤΑ.
Κανέναν απο τους παρευρισκόμενους ( Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α Πειραιά κ. Καρύδης έλειπε ! ) δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά.
Τρομερό πρόβλημα που μας αφίνει ο κ. Κροκίδης !!!! Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί αντάξιος διάδοχος ( π.χ. κ. Πολιτάκης ), γιατί χανόμαστε !
Ας ελπίσουμε ότι θα ενσωματωθούν κανένας δύο άλλοι μεγάλοι δήμοι στον Δήμο Πειραιά για να μειωθεί αποφασιστικά η επιρροή των "Mανιατών". Προκαταβολικά βέβαια τα συλλυπητήριά μου στους δημότες που θα αναγκαστούν να γίνουν Πειραιώτες.

Επικοινωνία: