Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Στη Χωράφα ο ΣΚΑΪ




Πολλά φυτά θα δούμε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου κοντά στο Σχιστό, στη δασική περιοχή Χωράφα του Δήμου Περάματος, που έλεγχε μέχρι πρόσφατα το Πολεμικό Ναυτικό.

Η περιοχή αποδεσμεύτηκε και αναδασώνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Γλύκα και του ΣΚΑΪ που έχει επιδοθεί σε παρόμοιες ενέργειες αναδάσωσης σε όλη την Αττική.

Η κίνηση αυτή όμως έχει και την άρρητη σημασία της.

Ο σταθμός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είχε μια προτίμηση να προωθεί την αναδάσωση και τον εθελοντισμό στις λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής και μάλιστα εκεί που δεν είχαν άμεση ανάγκη το πράσινο.

Ο δήμαρχος από την άλλη μεριά ξαφνιάζει δυσάρεστα τους θεσμικούς κομματικούς της ευρύτερης περιοχής αφού δεν τους ειδοποίησε ώστε να εκμεταλλευθούν όλοι επικοινωνιακά το γεγονός. Αν και τους είχε υποχρέωση.

Φυτά θα υπάρχουν για όλους εκείνη την Κυριακή και θα καταγραφούν από το ΣΚΑΪ ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για τα τεκμήρια.

13.000 δενδρύλια είναι η πρώτη εκτίμηση ενώ ακούγεται ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 25.000.

Ελπίζουμε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως των Θεοφανείων όπου οι επισκέπτες έφευγαν με γλάστρες κυκλάμινων ως δώρο στον εαυτό τους από τη διακόσμηση του δήμου Πειραιά στα κεντρικά παρτέρια.





Ελπίζουμε επίσης να προστατευθεί η όλη προσπάθεια από τα γιδοπρόβατα της περιοχής.

Αυτά είχαν κατηγορήσει κάποιοι στο παρελθόν ότι ευθύνονταν για τα πεταμένα εκατομμύρια χωρίς ορατό αποτέλεσμα στην αναδάσωση του όρους Αιγάλεω.

[Προυπολογισμός έργου: 564 εκατομμύρια δραχμές ή 1,655 εκατομμύρια ευρώ. Συμμετείχε στη χρηματοδότηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Κάθε δένδρο δηλαδή που υπάρχει σήμερα στο λόφο στοίχισε πάνω από 3.000 ευρώ το 2001 χωρίς να πάει κανένας φυλακή.

Σήμερα, 9 χρόνια αργότερα, το έργο γίνεται σχεδόν δωρεάν. Τσάμπα!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: